אתה מוכרח להחליט בסופו של דבר
תמיד כשאתה נמצא בדעת מיעוט, אתה לא נכנע בטענת "הרוב לא תמיד קובע", אך כשזה מתאים לך ותואם את דעותיך הנוכחיות, אז אתה מביא "הוכחות" של אנשים אחרים שגם הם במקרה חושבים כמוך. לדעתי (נגיד) Three Tales היא יצירה גרועה, וגם אם תציג בפני שמונים מיליון ביקורות שאומרות את ההפך המוחלט, לא אשתכנע. המקסימום שאני אשתכנע אליו זה לתת לזה צ'אנסט נוסף. אני ממש בספק שהוידאו נכתב ביחד עם המוסיקה באופן סימולנטי לחלוטין, אגב. לסטיב רייך יש רק מוח אחד, ורק שתי ידיים, אלא אם כן הוא על-אנושי או משהו כזה, ותשומת לבו יכולה להתחלק באופן מוגבל, בסה"כ. מה דעתך על ג'ון קרפנטר? הקולנוען המהולל הלחין את המוסיקה לכל סרטיו, וסביר מאוד שהוא חשב על איזושהי מנגינה שתתנגן ברקע. קונספציואלי! "מבחינה מוסיקלית נטו, אני מאוד מעריך את סגנון ההלחנה של מייק ג'ונסון, את עבודת הבאס של דרייק, את השירה של דבורה פרי וסוזן לואיס" וואלה, גם אני. אבל מה זה קשור? "ההבדל בין "חידושים" ובין "שיכלולים" או "מקוריות" הוא סמנטי גרידא" בוא נוריד את מקוריות ונשנה את זה ליצירתיות. ונשים את זה בצד, בעצם. ההבדל בין חידוש או המצאה, לבין שכלול ושיפור - הבדל ענק ומהותי. האמריקאים הם הממציאים העיקריים של רוב ההתקדמות הטכנלוגיות של המאה העשרים, אבל אלה הם דווקא היפנים ששכללו אותם והפכו את אותם המוצרים למשהו הרבה יותר. "זה תלוי איך אתה מגדיר 'חדשנית'. במובן מסוים, רוב המהפיכות המהותיות כבר נעשו במאה העשרים. עכשיו יש בעיקר שינויים קונספטואליים-טכנולוגיים." סבבה. אבל מבחינה טכנולוגית, להקות הרבה פחות מתוחכמות מוסיקלית מפלייג הגיעו לתוצאות הרבה יותר מזהירות. חיתוכים מהירים בשילוב בין הפקה לבין עיבוד אפשר למצוא אצל Mr Bungle, למשל, שנים מספר לפני פלייג. אתה אומר שפלייג הם אוונגארדים, כלומר עושים משהו שלא נשמע כמותו בעבר. אבל אני עדיין שומע אצלם קצת קרימזון ויס אצלם, קולטריין ועוד שפע של השפעות (אגב, עוד מישהו חושב ששיר 4 באלבום נשמע כמו קווץ' של פרווה חמה על כל תקופותיה?). יש פה רגעים עם מקצבי רוק די רגילים, ויש אפילו קטעים שהם קצת טונאליים, ו... המוישה גרויס - נעימים לאוזן. אז מה הפלייג עשו, בעצם? לקחו הרבה כיוונים במוסיקה, הרבה השפעות, הרבה תחכום, מחשבה והשקעה, הפקה איכותית, ופשוט יצרו משהו יצירתי ומקורי. החידושים היחידים שקיימים בימינו, לדעתי, הם בשילובים בין סגנונות ואסתטיקות שונות, אך אין זה חידוש בסוף של דבר, אלא צירוף של שני דברים שכבר קיימים. כמו כן, חידושים טכנולוגיים, שבאלבום של פלייג פשוט לא ניכרים. אז כן, זה באמת תלוי באיך אתה מגדיר מה חדשני ומה לא, כי על מנת לקבוע זאת באמת ובתמים, יהיה עליך לשמוע כל מוסיקה שאי פעם נוצרה - משימה שהיא די בלתי אפשרית.