המשך קפה בעיר הדו-פיה

hosq

New member
לגבי מרגו...

הסיכוי שתקבל שם קפה ראוי הוא יותר מקטן...מהכרות עם הבעלים, הם ממש לא משקיעים או מבינים בתחום זה. אבל האוכל ברמה גבוהה. וכן, אצלי בבית כמעט תמיד אפשר לקבל איזה מקיאטו מדוייק

azaria

New member
פירוט כתובות לגבי המקומות

אחוזת מרגו - ברחוב אייזנברג, רחובות. זה הרחוב שעולה מהרחוב הראשי (הרצל) ליד תחנת המשטרה. המסעדה נמצאת בבית ישן/עתיק גם חצר ענקית המשמשת גם הגן(צ'יק) ארועים. שער מתכת ירוק באמצע גדר בלוקים סתמית. כמה עשרות מטרים מן הפניה מרחוב הרצל. "מא" - על רחוב הרצל, ליד רחוב הנשיא הראשון. צמוד למגרש השכרת רכב של אלדן בקומה השניה שמעל לאיזו פיצוציה. ("מא" היה שם לפני הפיצוציה. לפני הפיצוציה היתה שם מאפיה שהכינה פיתות בתנור/תאבון פתוח ועוד כל מיני מאפים) מאחר ואני לא בליין גדול - אין לי דיווחים על אף אחד משני המקומות מן השנים האחרונות. לפחות לא מיד ראשונה.

thumpalong

New member
מארגו

יש גן אירועים בלב רחוב אייזנברג? אלוהים, לאן הגענו

מסכימה לגבי הקפה במרגו

לא טוב, וגם לא מגיעים לשם בכדי לשתות קפה. האמת, האוכל קצת אכזב אותי. המנות מאוד אסתטיות וחומרי הגלם טובים, אבל לא התרשמתי מהביצוע. טעים, אבל לא מה שציפיתי. הקינוחים דורשים שיפור. אם כבר אני רוצה מסעדת גורמה באזור, אני אוכלת באיזדורה, במרכז ראשון. זו בערך מסעדת ברירת המחדל שלי (ואחריה, רפאל התל-אביבית). חומרי גלם מעולים, חלק מהמנות יצירתיות, עם שילובי טעמים "פשוטים" אבל מרתקים (אני מתכוונת שאין עומס של "שחקני תיבול" שכל אחד רוצה לגנוב את ההצגה, ובסוף החיך הולך לאיבוד) והביצוע בדרך כלל מצוין. זה לא המקום שאזמין בו סטייק. אני חושבת שהם בעיקר מצטיינים במנות ה"ימיות" שלהם (גם הבשרים, אבל הסטייק קצת פחות). שכחתי איך הקפה שלהם. נדמה לי שסביר. לשכנים שלהם, אספרסו בר, יש קפה טוב.

Envenom

New member
איי, עקצתני ../images/Emo8.gif

האמת שלא מזמן יצא לי לשתות בקפה ג'ו, והופתעתי לטובה מהרמה. אומנם לא לאטה-ארט, אך הקצף היה בהחלט ברמה גבוהה, הטמפרטורה הייתה נכונה בדיוק, האספרסו היה כפול ולא ארוך (כמו שלעיתים מנסים להכניס לי), והתערובת הייתה טעימה. אומנם זה היה בת"א, אך זה היה בעזריאלי, כך שאולי יש טעם לנסות גם ברחובות. עוד בית קפה שנראה ראוי לפחות לניסיון נמצא על רחוב הרצל, ליד פסז' השקם (מצד שמאל, במבט מהרחוב אל הפסז'), בתוך חצר שמאוד קל לפספס. את השם שכחתי, אך המקום נראה מאוד מוקפד. מישהו יודע אם ברל'ה עוד פתוח?

OmerNeu

New member
נראה לי שהקפה ליד הפסז' נקרא "דרך המשי"

וברל'ה הוחלף במקום שנקרא "דודה" קפה ממש לא מומלץ לפי דעתי בדודה ודרך המשי לא יצא לי להיות

joncafe

New member
קופי בר

אני לא מופתע לגבי קופי בר. חבר שלי היה השף שלהם עד לפני כמה שנים והוא זה שהעמיד שם את הסטנדרטים במטבח ובתפריט שמקובלים שם עד היום. הבחור, אגב, למד בפריז וכן השתלם ועבד בכמה מהמסעדות הטובות בעיר (כולל מסעדות בעלות שנים ושלושה כוכבי מישלן). לא הייתי בקופי בר תקופה די ארוכה, אבל אני שמח לגלות שהם ממשיכים לשמור על הסטנדרט הגבוה.

למה ציפית ב-80 מעלות? לדעתי מה שכתוב בתפריט

הוא הפוך ממה שחשבת. זו כנראה אזהרה שאומרת שהם מגישים שלא ע"פ התקן (70) ושאם משהו רוצה בטמפרטורה התיקנית - צריך לדרוש את זה. כל פעם העובדים שלי מציעים לעשות דבר דומה (להגיש חם יותר מהתקן) בגלל הרבה החזרות של לקוחות שמעדיפים את הקפוצ'נו שלהם חם יותר או אפילו רותח. אני עדיין דבק בטמפרטורה התקנית ומאד מאוכזב לגלות שיש כאלה שהרימו ידיים.

נכון, אתה צודק.

התבלבלתי. כנראה היתה לי התחושה שאספרסו חם יותר מ 80 מעלות, אבל למעשה הוא מאוד מתקרר עד שהוא מגיע ללשון (גם אם אני על הבר) ומגיע לאזור ה 70 מעלות. 80 מעלות זו כנראה טמפרטורה מאוד לא נעימה עבורי, שגורמת לתחושת צריבה.

למעלה