לו אני את
הייתי שמה רגע בצד את מה שהוא עושה או לא עושה, ומתמקדת בלמצוא משהו משמעותי שאת יכולה לעשות בשביל עצמך. ההמלצה הקבועה שלי היא להירשם למרתון - זה הפתרון לכמעט כל בעיה לדעתי - אבל אולי יש לך איזה חלום שאת יכולה להגשים ויעשה את העבודה. כרגע כל ההוויה שלך מרוכזת בו: מה הוא עשה, עם מי הוא דיבר, איך הוא פגע בי, למה הוא משקר. הוא משחק על זה, ונהנה מזה, וגם אין לו שום סיבה להפסיק. תעבירי את הפוקוס אליך, תתענייני בעצמך, תשקיעי במשהו שחשוב לך, ושניכם תרגישו איך האנרגיה בבית משתנה לטובתך.

ועוד משהו, ואני מקווה שלא תיקחי את זה כעלבון, כי אין לי כוונה כזו. הציעו לך הרבה דברים, לא רק לעזוב. הרבה אנשים השקיעו מאמץ וזמן בלייעץ לך, וכשאת חוזרת לכאן עכשיו כקוזאק הנגזל, ויוצאת בהצהרות נעלבות כמו ״אין לי מה לכתוב פה יותר״, זה אומר משהו די משמעותי עליך, ועל איך את תופסת אנשים, ועל איך שאת מתנהגת.

אני בכנות לא בטוחה מה היית רוצה שיגידו לך. מה היתה עצה טובה מבחינתך? ברור שאין לך מה לבטוח בו או לסלוח לו. הוא משקר לך, והוא אומר לך בפה מלא שהוא הולך להמשיך לעשות מה בזין שלו. אבל זו הבחירה שלך להתקרבן, גם מולו וגם מול זרים בפורום, שאני מבטיחה לך שאף אחד מהם לא רוצה ברעתך, לא מזלזל בך ולא רוצה שתלכי מכאן. יש לפחות חמישים גוונים של אפור בין לעזוב את הבית לבין להיות סמרטוט, ואת יכולה לבחור בכל אחד מהם.