המשך השאלות לד"ר BARKLEY

../images/Emo28.gifתחרות שאלות לדר' ראסל בארקלי

לאחר מאמצי זיוה וריטה הרבים
, אף על פי שלדר' בארקלי אין זמן פנוי, הסכים לענות על מספר שאלות מצומצם, אותן נעביר אליו בקובץ. מאחר ומדובר בכמות שאלות קטנה, חשוב לשאול שאלות ממוקדות, הנוגעות לנושאים המלווים אותנו בהתמודדות עם ADHDעל מנת שתתרומנה התשובות לכולנו. נשמח לרעיונותיכם. אז מה תשאלו את דר' בארקלי

פרחיה2

New member
אעני אשאל אותו מה לעשות עם הבוקר,

ומה בכלל לעשות עם האיטיות שמשגעת אותי. ד"ר בורדה, נאורולוג שעובד בלישכת הגיוס בי"ם, הזכיר בהרצתו ליקוי שנקרא דיספרקציה- ותאר אותו כליקוי ביכולת הביצוע, כלומר, מישהו מחליט לעשות פעולה פיזית פשוטה אבל לא מצליח להניע את עצמו לעשותה. למרות שאין לו שיתוק או בעיה פיזית דומה. האם יש טיפול לזה?

zivadina

New member
אני מציעה לך לנסח שאלה ברורה

ולבקש את עצתו, מבלי להציע אבחונים משלך. כמו כן, הוא דורש שהשאלות תהיינה כלליות ולא מיועדות לילד אחד מסוים. לכן זאת צריכה להיות שאלה שתתאים לכל הילדים ה-ADHDים שמתקשים לקום בבוקר. אנחנו נתרגם לאנגלית את 5 השאלות המתאימות ביותר. גם הפורום הרוסי ישלח 5 שאלות כלליות.

sharon84

New member
מינוני ריטלין בארה"ב

האם אפשר לשאול אותו מהם מינוני הריטלין המאושרים לשימוש והנהוגים בארה"ב?כי בארץ למשל,ע"פ משרד הבריאות ניתן לרשום רק עד 60 מ"ג ריטלין ליום ,ורק במקרים נדירים - קצת יותר. לעומת זאת, שמעתי שבארה"ב רושמים גם מינונים גבוהים יותר בהרבה: למשל, 45 מ"ג כפול 3 פעמים ביום.השאלה הזו חשובה לי מאחר והנושא הזה מעניין אותי אישית ואני אפילו שוקלת לנסוע לארה"ב להתייעצות.אז אם יש למישהו מידע כלשהוא רלוונטי בעניין -אני מבקשת שתענו.תודה!

חגי שור

New member
מינונים בארה"ב והמרות

המינונים הרשמיים בארה"ב ובארץ זהים. עד 60 מ"ג. ייתכן ועושים כל מיני ניסיונות אבל זה לא טיפול מקובל. יש להבין כי במינונים גבוהים שכיחות תופעות הלוואי עולה. להלן ציטוט מאתר מקצועי. >= 6 years: Immediate release tablets including chewable tablets (Ritalin, Methylin, methylphenidate): Initial Dose: 2.5 to 5 mg orally twice daily, taken 30 to 45 minutes before breakfast and lunch. Maintenance dose: Doses may be increased weekly in increments of 5 to 10 mg up to a maximum of 60 mg/day in 2 or 3 divided doses. For patients who have trouble sleeping at night while receiving methylphenidate, the last dose should be taken before 6 PM. Sustained release tablets (Ritalin SR, Metadate ER): Initial Dose: Methylphenidate is also available as a 10 mg and 20 mg sustained release tablets with a duration of action of approximately 8 hours. If dose of the sustained release tablet corresponds with the titrated dose of methylphenidate regular tablets (taken not more frequently than every 8 hours), then the sustained release tablets may be used instead of the regular tablets. Maintenance Dose: The dose may be increased in weekly increments of 10 mg, up to a maximum of 60 mg/day, with the first dose taken before breakfast. Tablets should not be crushed or chewed. Extended release capsules (Metadate CD): Initial Dose: 20 mg orally once a day in the morning before breakfast. Maintenance Dose: Doses may be increased weekly in increments of 20 mg up to a maximum of 60 mg once daily in the morning. Capsules should not be opened, chewed, or crushed. Extended release tablets (Concerta): Initial: (Methylphenidate-naive patients) 18 mg once daily in the morning before breakfast. If switching from immediate release tablets 10 to 15 mg/day or sustained release tablets 20 mg/day: 18 mg once daily. If switching from immediate release tablets 20 to 30 mg/day or sustained release tablets 40 mg/day: 36 mg once daily. If switching from immediate release tablets 30 to 45 mg/day or sustained release tablets 60 mg/day: 54 mg once daily. Maintenance: May increase by 18 mg increments at weekly intervals up to a maximum of 54 mg once daily in the morning before breakfast. Tablets should not be chewed, divided, or crushed.

sharon84

New member
מינונים בארה"ב

אני אישית יודעת שנותנים בארה"ב גם מינון של למשל 45 מ"ג ריטלין ,לכל פעם ביום(כלומר 135 מ"ג ליום שלם),ונותנים גם מינונים גבוהים יותר.שם נהוג גם לשלב סטרטרה וריטלין או אדרל.

פרחיה2

New member
טוב! אז שאלתי היא:

איך אפשר לעזור לילדים הסובלים מ ADD וכתוצאה מכך מתקשים לקום בבוקר ולהתלבש באופן עצמאי בזמן סביר. ושאלה שניה היא : איך אפשר לטפל בליקוי שקשור בארגון הזמן. מדובר על אנשים וילדים, הסובלים מ-ADD ואינם יכולים להתמודד עם מימד הזמן בכלל. {אי יכולת לעמוד בזמנים, חוסר יכולת לקרא שעון, הבנה שגויה או חוסר הבנה מוחלט של מושג הזמן}.

היש פתרון לדפרקסיה?

15/12/2004 2146 שלום רב! בזהירות אומר שדרכי טיפול מבוססות על גישה קוגניטיבית(self monitoring ) עשויות לסייע לבן אדם דיספרקצי ואת משפחתו לזהות את המוקדים של קושי ודרכים אפשריות לפתרונות. ניתן לנהל כעין יומן, לפרט את המצבים כנגד לוח זמנים, ולבדוק אפשרויות להקל על דברים, חלק על ידי לתכנן לילה מראש סדר פעילות ואורכו. ניתן גם להציע לבן אדם ללמוד להנחות את עצמו על ידי משפטים קצרים ומוגדרים, שבהם הוא "מזכיר" לעצמו מה עליו לעשות. לדעתי מרפאות בעיסוק חשופות לעבודה מסוג זה. בהצלחה!

פרחיה2

New member
ממש תודה על התיחסות!

מסתבר שאת כל זה אני עושה בעצמי, ולכן הצלחתי פחות או יותר לצאת מהמצב הזה. הייתי ילדה כזו והשנוי קרה בהדרגה החל מגיל 14. כשהגעתי לצבא כבר יכולתי להיות לגמרי עצמאית. אלא שהבן יקיר לי בן ה-14 לקוי גם בתפיסת הזמן שלו. אין לו אפשרות לדעת או לתכנן זמנים כי השימוש שלו בשעון הוא דל מאוד, ומושג הזמן ממש רעוע אצלו. גם ה"קול הפנימי" אצלו עדיין לא עובד למרות שאני משדלת אותו לדבר אל עצמו מאז שהיה ממש קטן. עצם הצורך לתכנן את החיים לא ברור לו, ולא מופנם למרות שיש לנו הרבה שיחות על כך. עכשיו הוא "יודע" את זה, כמו שהוא "יודע" שעליו לדבר עם עצמו, לבדוק את השעון לעיתים תכופות כדי לנסות להבין כמה זמן עבר, וכדומה. אלא שלא מספיק לדעת, צריך גם להפנים, לקבל ולבצע... והרי אמרנו שהביצוע לקוי.. {מעגל סגור}. השאלה היא לגבי טיפול קוגניטיבי, חוץ מאשר שיחות, יש גם פעילות אחרת? ובנוסף איפה אפשר למצא פסיכולוג המכיר את הבעיה הספציפית הזו? ויודע לטפל בה?

מנסה...

חוץ מטיפול תרופתי ושיחות איזה סוג טיפול יכול לעזור לבעיות התנהגות? אייך מתמודדים עם האחים האחרים בבית שרואים את היחד האחר לילד עם הADHD?

virlomi

New member
שאלה על ADD ללא היפראקטיביות

מרחיבה שאלה לא שלי לפני כשבוע היתה פה שאלה של טלי המתענינת בנושא ADD לללא היפר אקטיבית והטיפול התרופת. השאלה שאני מציעה היא כזאת. האם נמצא יש טיפול שונה להפרעת קשב ללא היפר אקטיביות. אם כן מהוא? אם לא האם לפי המחקרים הטיפול הסטנדרטי אפקטיבי באותה מידה כמו על ADHD רגיל.

שירלי132

New member
בעיות התנהגות-מה הפתרון?

האם יש לד"ר בארקלי עצה בבעיה זו? האם ילדי ADHD דורשים מסגרת לימודית אחרת ושונה מילדים רגילים? מה דעתו על שילובם במערכת הלימודים הרגילה ואילו "טיפים" יש לו לצוות ביה"ס? אני יודעת שאין פיתרון אחד ושהתשובה מורכבת, אך כשכל העולם מסביב הילד מתלונן, נראה שאין תקווה ושהבעיות שלעולם לא ייפתרו.... אשמח לשמוע את דעתו בעניין. שתודה, שירלי

דליה.ד

New member
קשיים חברתיים במתבגרות

האם מתבגרות (12-18)המאובחנות כבעלות add/adhd מגלות קשיים חברתיים בקשרי ידידות (friendship) מבחינת היכולת לפתח אינטימיות או בשל הנטיה למופנמות. ראוי לציין כי מעט מאוד מחקרים נערכים על ילדות, נערות ונשים עם add/adhd ואולי הגיע הזמן לשנות מגמה זו!

zivadina

New member
המשך השאלות לד"ר BARKLEY

אני מזכירה שיש להציע שאלות עקרוניות, ולא שאלות ספציפיות לילד מסוים. בואו נסיים את המשימה ונשלח לו.

I am ADiDi

New member
מיקוד יתר

שאלתי היא בקשר לילדים שהבעיה שלהם היא מיקוד יתר ולכן ריטלין לא יעזור להם: מהו הטיפול הנכון עבור ילדים אלה?

zivadina

New member
../images/Emo183.gifהנה שאלותינו לד"ר בארקליי:

היום הן יעברו תרגום ויישלחו אליו. תודה לכל המשתתפות. הפרס הוא נסיעה לד"ר בארקליי על חשבון "תפוז"
1.תזמון: איך אפשר לטפל בליקוי שקשור בארגון הזמן אצל אנשים וילדים הסובלים מ-ADHD ואינם יכולים להתמודד עם מימד הזמן בכלל, למשל: אי יכולת לעמוד בזמנים, חוסר יכולת לקרא שעון, הבנה שגויה או חוסר הבנה מוחלט של מושג הזמן. 2. ADD: האם להפרעת קשב ללא היפר אקטיביות יש טיפול שונה? אם לא, האם לפי המחקרים הטיפול הסטנדרטי אפקטיבי באותה מידה כמו לגבי ADHD ? 3. מסגרת לימודית: האם ילדי ADHD דורשים מסגרת לימודית שונה מילדים רגילים? מה דעתך על שילוב ילדים ADHD במערכת החינוך הרגילה ואילו "טיפים" יש לך לצוות ביה"ס? כשכל העולם מסביב לילד מתלונן, נראה שאין תקווה ושהבעיות לעולם לא ייפתרו.... 4.מתבגרות ADHD: האם מתבגרות (12-18) add/adhd מגלות קשיים חברתיים בקשרי ידידות (friendship) עם בני גילן בגלל היכולת לפתח אינטימיות או בשל הנטייה למופנמות? ראוי לציין כי מעט מאוד מחקרים נערכים על ילדות, נערות ונשים עם add/adhd ואולי הגיע הזמן לשנות מגמה זו! 5. מיקוד יתר: מהו הטיפול הנכון עבור ילדים הסובלים ממיקוד יתר, אשר ריטלין איננו עוזר להם?

דליה.ד

New member
זיוה בשאלה על המתבגרות

האם זה בגלל קושי או חוסר מסוגלות לפתח אינטימיות, או האם זה בגלל שבנות adhd נוטות להיות מופנמות. תודה!

למעלה