המשחק של BLUEPRINT

DIDGIN

New member
דגים אקזוטיים

אפשר להמציא זנים ימיים שונים מאלו שבכדור הארץ (ולכן "פנטסטיים") אבל לא מפלצות ושהם לא יהיו אגדתיים או נידחים?

Illithid

New member
כמה רעיונות.

*השמות לקוחים ממילון הסינדרין של טולקין אם לא אכפת לאף אחד... המטבע הנפוץ (מקביל לפיסת זהב) - mirian המטבע הפחות יקר (מקביל לכסף) - celeb והמטבע הזול - canath עוד רעיונות (גם מהמילון) mallen, celebran, celevon, ithildin.

Illithid

New member
אהם אהם.

קודם אתה מתלונן ששכחת כבר כמה ימים לשאול על מטבעות, ועכשיו אתה לא מגיב על הרעיונות שלי (אממם, של טולקין)

סנדרין

New member
יש מספיק דגים מעניינים בעולם גם בלי

דרקונים. כמובן שאפשר להפוך אותם למעניינים *יותר*. מצאו חן בעיני הממלכה התת-ימית והחיות המבויתות
. כנראה אשתתף. לא חשבתי שיהיה לי זמן, אבל לנסות TIC תמיד רציתי והעולם נראה מקסים, אז Count me in.

DIDGIN

New member
קראקנים!

אי אפשר בלעדיהם! זאת מפלצת הים הכי מגניבה שקיימת! אם יש מפלצות ים אז קראקנים צריכים להיות חלק מהן.

DIDGIN

New member
מאגמה?

אני מדבר על יצורים ענקיים, דמויי דיונונים, שחיים במים ומושכים למצולות הים גם את האדירות שבספינות. וגם באיזשהו ספר או משחק פנטזיה יש להם התקפה של פריקת מטען חשמלי, בדומה לצלופחים חשמליים, אבל זה לא הכרחי.

סנדרין

New member
בנוגע לסגנון המשחק: ../images/Emo142.gif../images/Emo76.gif

השתתפתי בשני TIC בעבר, ושניהם גוועו די מהר מכמה סיבות. אנסה למנות אותן כאן, כדי שהמשחק שלנו יחיה באושר ועושר עד 120: 1. עודף אירועים. ליזום זה טוב. רק על תיזמו בבת אחת. 2. חוסר הבנה של מצב העולם כרגע. לפחות חצי מההשקעה בעולם צריכה לבוא לידי ביטוי במה שהדמויות נתקלות בו. 3. אי-הבנות בָיחס לדמויות. לטעמי, כדאי אפילו לפתוח לפני תחילת המשחק שרשור בו כל אחד יפרט מעט מה השאר יודעים על הדמות שלו. כמו כן, עדיף להגביל את מספר השחקנים כדי למנוע בלגן. 4. תיאומים מראש. אסור. לתאם. בין. השחקנים. מה. יקרה. (אלא אם הדמויות מכירות מראש. אז אפשר ואף רצוי שהשחקנים יסכמו ביניהם מה טיב מערכת היחסים) וחוצמזה: גם אני בעד עולם שמאוכלס רק בבני אדם. לפחות מעל המים.

סנדרין

New member
עוד משהו - ../images/Emo142.gif../images/Emo76.gif

אני מניחה שמחליטים מראש איפה המשחק מתחיל (העדפה שלי: עיר-נמל. עם שאיפות לכיוון הים. ים זה טוב). נתאם גם איזה מן דמויות יהיו? מלח, פיראט, בת-ים ומכשף של המלך לא בהכרח מסתדרות יחד.

BluePrint

New member
hold your horses

אף אחד לא מתחיל לשחק עדיין, השעון שלי מראה עוד 265 שעות לנקודת האין-חזור. דמויות יבחר כל אחד לעצמו, ולא לפי מקצועות מו"ד או מקבילות להן. דמות היא סך הארועים בחייה, ויכול להיות מצב בו שתי דמויות עוברות את אותן חוויות בדיוק, ויוצאות מהן שונות לגמרי. ובנוגע לנקודות שלך... 1. כן ולא. אין דבר כזה עודף ארועים אם מנהלים אותם כראוי. ואם נדלג לסוף נקודה 3: מספר מצומצם של שחקנים = מספר מצומצם של ארועים. 2. נכון מאד, תאור מפורט של העולם צריך להופיע תוך כדי משחק. אבל מנסיון עבר, כאן זה לא עובד, ויכולות להיווצר סתירות במציאות עד לרמה של יקומים חופפים, לכן אני מנסה לקבוע את הפרטים החשובים ביותר מראש. 3-4. אי הבנות ביחס לדמויות קורות אך ורק בגלל כתיבה "מסתירה" ו\או לא ברורה. מכיוון שזיהיתי כאן תסמונת שאני קורא לה "מציאות חקוקה בפורום", בה השחקנים לא מבינים שחלק מהמשחק הוא כתיבה חופפת והטיית המתרחש. אני בעד תאום, אבל בין השחקנים, לא הדמויות. עדיף שמחלוקות יפתרו דרך דואר\מסרים\טלפון, ולא יצמיחו פתילי וויכוח ותיקונים. וזה כולל גם פרטים על הדמויות, אם באמת יש צורך כזה. מכיוון שTIC הוא משחק בו כל דמות היא עצמאית לחלוטין, אני רואה מקרים בהם דמות אחת מכירה את השניה מראש כנדירים. (דגים זה משהוא שיכול לחכות למשחק עצמו, אלא אם מישהו רוצה להשתמש בהם כגורם מכריע)

סנדרין

New member
../images/Emo142.gif../images/Emo76.gif

דמויות - בארור. 1. הם אף פעם לא מתנהלים בצורה לחלוטן מסודרת, מעצם העובדה שהמשחק מתרחשת בפורום וניתן לכתוב הודעות בו זמנית. המינימום שניתן לעשות הוא לדרוש תשומת לב מכל השחקנים
. 3. מספר גדול מדי של שחקנים = בלגן. 2. כנראה שלא הסברתי את עצמי. הכוונה הייתה שיש למקד את ההכנות שלפני המשחק במצב העולם *כרגע* וההשפעה שלו על הדמויות. זה חשוב, בין השאר, למניעת סתירות במציאות. 4. אתם חושבים שכדאי להציג את הדמויות מראש?

BluePrint

New member
(אין סמלון של כפתור?)

4. מציגים את הדמויות במשחק. אם יש פרטים חשובים "מסביב" שחשוב שהשחקנים ידעו על הדמות לפני שמפעילים עליה דברים, אפשר לשלוח אותם במסרים או להוסיף מל"ד בסוף ההודעה. .T-245, and counting

ID3D

New member
אני יכול להצטרף למשחק?

אני לא ממש חבר בפורום כי הידע שלי מועט ביותר זה כמו להיות שותף בפורום על סרט שבחיים לא ראית... אני משחק טיפה עם החברים שלי, אבל זה לא ממש רציני, ואני בחיים לא שיחקתי במשחק פורום כזה. טוב נו, עזבו אני סתם מתחיל ואני סתם יהרוס לכם,בכול מקרה אני יעקוב אחרי זה כדי לראות איך זה הולך כדי שאולי מתישהו בעתיד שיהיה לי קצת יותר ניסיון אני יוכל להצטרף אליכם... have fun!

dragon zlotnik

New member
אתה יכול לשחק!

ניסיון אפשר להשיג רק אם עושים טעויות, תשחק איתנו ואם תגיד דבר מוזר/לאהגיוני/טיפשי, נתקן אותך. איך בדיוק אתה יכול להרוס את המשחק, אתה רקצריך ללמוד מה זה חופשיטה, ואם אתה יודע בעיקרון לשחק אז אין בעיה.

Illithid

New member
יש צורך בניסיון רק עם סוג המשחק...

אין פה ממש שינון חוקים או משהו כזה... אתה רק צריך להכיר את הדמות שאתה משחק טוב יחסית, ואולי מעט כשרון בכתיבה.

סנדרין

New member
תגובה. ../images/Emo142.gif../images/Emo76.gif

קודם כל, מאוד אהבתי
. הרעיון מקסים וגם הכתיבה. הערות, שאלות ובכלל:
דרקונים? אבקה שחורה? אני מוכנה לתכנן אותם - נשמע מעניין - אבל, מה נותר מהם כרגע? אגדה, סיפורים, או כמה מגילות מתפוררות?
איך הממלכות בנוית? ערים או כפרים? משטר מסודר או אנדרלמוסיה? פיאודליזם מתחיל לשעמם באיזה שלב. כמו כן, מהתמונה שיצרת משתקפת תחושת שייכות של האזרחים למדינה. שוב, יש לי כמה רעיונות. אני מתכננת לשחק דמות מאורליון - זה במקום אם אפתח את הממלכה הזאת בעצמי?
מבחינה גיאגרפית - איפה עוברים הגבולות? המדינות נמצאות על היבשה או גם על איים? היה נסיון לחקור את שאר העולם\יבשת? לאילו מהן יש גישה לים?

BluePrint

New member
יופי של כותרת : )

דווקא היום קיבלתי ביקורת רעה על הכתיבה, ולפי השאלה הראשונה, הביקורת לא היה מספיק נוקבת. -אבקה שחורה = אבקת שריפה. יש מספר סוגים של אבק שריפה, ואם אני זוכר נכון, Black Powder היא הסוג האבקתי ביותר שנשרף עם יותר עשן, והיה בשימוש בתקופה אליה אני מכוון. -"דרקוני ברזל יורקי אש ועופרת"... תותחים. התותחים הראשונים סוגננו עם גימור שהקנה להם מראה של דרקון, מה שהוסיף לכוח ההרתעה. אבל עם הזמן הצורך המעשי גבר על יצר האמנות, ונשארו רק גלילי המתכת הפשוטים וה"יעילים". -הממשל גם בהתאם לתקופה המשוערת. סוף המבנה הפיאודלי ומעבר לשוק של הצע-ביקוש, אך עדיין עם שלטון יחיד המועבר בירושה. (תארי אצולה, השתייכות משפחתית...) -התחושה שלך נכונה, האזרחים שייכים למדינה וסרים לדין מלכותי. אך היציאה משיוך פיאודלי מקנה גם חופש מסויים אותו ניתן לנצל במסגרת החוק. (או מחוצה לו) -כל רעיון יתקבל בברכה, ואם יתאים לרוח העולם גם ישתלב בהצלחה. בעצמי אני מתכנן כרגע את מבנה המלוכה המלהאטי. -גאוגרפיה את יכולה לקרוא בתגובה הראשונה שלי לDIDGIN (את מוזמנת לצייר מפה, אני לא מעז), ובדיוק היום חשבתי על איים... אם מלהאטיה עסוקה בשמירה וניצול השטחים מעברן של מייבוסה ואורליאון, צריך להיות להן דחף לשלוט באיים הקרובים לנתיבי השייט. -שאר העולם קיים, אבל לא חשוב לצורך הסיכסוך הקטן שהכנתי. גם הוא פתוח לפיתוח. (אם זה חשוב)

DIDGIN

New member
אם כבר מדברים על גאוגרפיה

יש סיבה שהשימוש בתחבורה ימית גדול מהיבשתית (אם בכלל. לא אמרת את זה במפורש, אבל אני הבנתי שהיא חשובה הרבה יותר מהיבשתית). זה קצת לא הגיוני אם זו יבשת ראשית אחת, אלא אם כן לב היבשת הררי\מדברי\ביצתי\מסוכן וכו'

BluePrint

New member
אז כנראה שצריך מפה, עם חלוקה לארצות

הרשה לי להשיב במשל: אם נצא מחר במסע רגלי להודו, איך לדעתך יגיבו תושבי המדינות שנעבור בהן כשנציג דרכון ישראלי?

למעלה