המשחק של BLUEPRINT

סנדרין

New member
הקסם לא אמור להיות נפוץ. ../images/Emo142.gif

כלומר, ספינה שמוגנת בקסם אמורה להיות עניין מפורסם, יוצא דופן, ובעיקר אפוף-מסתורין ונדיר.

Illithid

New member
לדעתי...

רק בני אדם. לא יודע למה אבל זה מה שבא לי... כמובן שהכוונה ב"רק בני אדם" היא רק בני אדם מתוך הגזעים המפותחים האחרים (אלפים, גמדים, אורקים וכו'). אפשר להכניס כמה מפלצות אני מניח (במיוחד מפלצות ימיות
) אבל בטעם.

dragon zlotnik

New member
ממלכה תת ימית?

חשבתי להוסיף ממלכה תת ימית בעיקר של nagas (נחשים ארוכים עם ראש, וידיים שחיים במים ויכולים לעלות ליבשה) אני יחשוב על משהו ביינתים מה אתם אומרים?

dragon zlotnik

New member
ממלכת ארידל

נמצאת ליד המצודות, אבל מתחת למים בקרקעית היא בנויה עם הרבה מאוד בקתות/מערות, ובנינים בודדים ויש את הארמון של המלכה שהוא מגדל ענק, והם אוכלים דגים וצמחים, הם מאוד מאוד עשירים במתכות מוזרות ומשונות שאין לבני האדם, ויש להם גם הרבה מאוד כלים קסומים וקוסמים, הם מטילים מורא על כל יצורי הים,וחיים להם בשלווה על קרקעית הים עם ממלכה די גדולה. ויש קוסמים ורוקחי שיקויים, ולוחמים שנלחמים בעיקר עם חניתות ענקיות מהמתכות המוזרות, הם יכולים לחיות גם ביבשה, ופעם אפילו היו מיודדים עם הויקינגים. אבל מאז הטכנולוגיה הכל השתנה והם ברחו לתוך הים אבל גם הוא כבר לא בטוח, אז הם החליטו להצטרף למלחמה והם עכשיו באמצע פיתוח אמצעים קסומים כנגד האמצעיים המודרניים. הם הרבה פעמים תופסים ספינות רק כשהם בודדות, מטביעים אותם, ולוקחים את הרכוש והיו ניצולים בודדים שסיפרו על היצורים האלה אבל אף אחד לא מאמין, והם הפכו לאגדה עד שהם יצאו מהמחבוא והצטרפו ללחימה. את זה כתבתי בזריזות ובפזיזות, אנא תקנו אותי ושפרו את טיוטה של הטיוטה שכתבתי.

Illithid

New member
אממם...

חוץ מהעובדה שאי אפשר ממש לחיות בשלווה ולהטיל מורא על כל מה שמתקרב, אהבתי מאוד. תרבות תת-ימית חזקה בשילוב עם רעיון הפירטים תיהיה פשוט רעיון נהדר. מה דעתכם על יצורים מבוייתים של הנאגה? דולפינים, צבי ים, לוויתנים, דרקונים תת ימיים למיניהם?

dragon zlotnik

New member
הם לא

רודפים את יצורי הים פשוט יצורי הים מפחדים מהם, כי הם ה"ציידים" הכי טובים בים. בכל מקרה עניין היצורים המבוייתים נשמע נחמד ביותר.(שאתה אומר מבוייתים אתה מתכוון שהם תחת שלטון הנאגות?)

Illithid

New member
מבוייתים במובן...

מאוד מזכירים סוסים אצל בני אדם (למרות שהיחס שהם מקבלים טוב יותר) חשבתי שהנאגות ירכבו עליהם לקרבות (או לציד) ואולי גם יגדלו חלק כחיות מחמד...

BluePrint

New member
"?you gonna eat that"

אם אתה מתכוון לשחק מישהו מהגזע הזה, אז כדאי שתתחיל לחשוב איך זה מתחבר לעולם ברמה טכנולוגית נמוכה, בו בני האדם מסוכסכים בינם לבין עצמם ואינם מודעים בכלל לתרבות תת-מימית. -איך יצורים כאלו מיודדים עם עם במרחק רבע עולם? -לאיזו מלחמה בדיוק יש להם להצטרף? -ולמה לפתח אמצעים קסומים כנגד "טכנולוגיה" שלא מכווונת אליהם ולא יכולה לפגוע בהם? וכשאני אומר "לשחק", אני מתכוון במלוא מובן המלה. להיות פעיל יותר ממה שאתה מפגין במשחק של Hammerfall. (הרבה יותר)

dragon zlotnik

New member
התכוונתי

שהם יהיו קיימים ויש סיכוי שמישהו מאיתנו יפגוש אותם(כל אחד יחליט), וחוצמזה, אפשר למצוא סיבות למה הם נפגעים מהטכנולגיה, וגם כמו שאמרתי הם יכולים לעלות ליבשה, ופעם הם היו עולים ליבשה של הברברים, ועכשיו כבר לא, והם החליטו שהסירות מזהמות להם את הים1פוצעות יצורים בעת ציד, וכו' אתה יכול להגיד אם אתה לא רוצה סתם העלתי הצעה מרסיסי מחשבה.

BluePrint

New member
ואני התכוונתי...

שאם אתה לא מתכוון לעשות איתם משהוא, אז חבל על ההשקעה כי לי אין מה לעשות איתם. אני רוצה להתרכז בבנית הדברים שצריך, ולא לזרוק סתם בשביל שיהיה.

dragon zlotnik

New member
"השקעה"?!

סך הכל אומרים שהיצורים האלה קיימים והם יוכלו להוסיף הרבה למשחק, לדעתי.

BluePrint

New member
והשאלה חוזרת:

יוסיפו למי? אם יוסיפו לך, אז בבקשה. רק תדאג שהם משתלבים בצורה הגיונית, כי כרגע... לא נראה לי. אני, יכול להסתדר בלעדייהם. (הזכרתי מספיק פעמים שאני מכוון לעולם בני-אדם, שהפנטסתי בו מגיע בערך לרמה של קוראי עתידות ומגידים בקפה?) .T-241.5, and counting

BluePrint

New member
?Human or Humanoid

בני אדם זה בני אדם, בלי שום דבר מיוחד. אלפים, גמדים, אורקים, וכו' הם "דמויי אדם". (ואם להשען על האיפיון הרגיל, לא הייתי קורא לאורקים "גזע מפותח") אני רוצה עולם המזכיר את המאות 16-18, מעט מאד קסם כמו שתיארתי בתגובה לDIDGIN, ואולי תרבויות עתיקות. אבל רק בני אדם, יש מספיק צרות כשהם לבד. ואם מפלצות ים, אז דברים "רגילים" כגון תמנונים ותנינים ענקיים, אולי לוויתן רצחני בשביל הטעם. אבל הפרט החשוב ביותר לציין, לכולם: במשחק "שלי" אתם תהיו לבד. אני לא מנחה. אף אחד לא מנחה. כולנו מנחים. אל תצפו "לזרוק" דמות למשחק ולחכות שמישהו יזיז ארועים כדי שתוכלו להגיב אליהם. אם לא תוכלו להשתלב בעולם עם דמות פעילה, או לפחות מופעלת ע"י ארועים שאתם תכננתם עבורה, אין לכם בשביל מה להצטרף. אני מצפה לשיתוף פעולה יצירתי-עלילתי, ולא לדמויות נגררות עם הודעות של שורה וחצי. .T-12 days, and counting

Illithid

New member
הכוונה היתה רק בני אדם.

humans. זהו. כל הגזעים דמויי האדם האלו מתחילים לעלות לי על העצבים משום מה... בקשר למפלצות... זה פחות או יותר מה שהתכוונתי... מפלצות ים מזרעות אימה וכו'... זה יוסיף הרבה. סגנון המשחק שאתה מציע נשמע מצויין. הרבה יותר חופש לפתח את הדמות, וגם יותר הפתעות במשחק. דרך אגב... אתה מצפה לעוד הצעות לפיתוח העולם?

BluePrint

New member
אז למה לא אמרת?

אם לא היית מזכיר אלפים, אורקים, וכו'... אז היה מובן מאליו שאתה מתכוון לבני אדם בלבד. אז בעניין מפלצות... כמו כישוף: בעדינות. את ה"מפלצות" בעולם שכזה, אני מעדיף לשמור לסיפורים על מקומות נידחים, ולא לשים אותן ככוח מאיים. ואני מצפה לכל הצעה בנוגע לעולם, אבל אני שוב מזכיר שזה אמור להיות High-Sea Adventure in the Age of Sail, לא D&D בים. -רעם תותחים וציחצוח חרבות סייף, לא שילוח כדורי אש ודהירה עם רמחים. -צעקות "הא הא!" ו"un-guard", לא "בשם האלים אני מצווה עליך... להפוך לכבשה." אה כן, כבר יומיים אני שוכח לבקש: למישהו יש רעיון לשם מטבע (לשלושת הארצות) ושער חליפין?

למעלה