המשחקים האולימפיים

erana75

New member
טובים בריצה מכיון...

על השחורים באפריקה נאמר שהם טובים במספורט הריצה מכיון שהם מתאמנים ברדיפה אחרי צ'יטות ואנטילופות (בעלי חיים אשר לא נמצאים בחלקים אחרים בעולם).

giba70

New member
ובעיקר איך זה שהארגנטינאים

הלבנים "העצלנים", רובם ממוצא איטלקי... עשו צחוק משחקני הנ.ב.א

Mנטה

New member
הטריאתלון, לעומת זאת, לא היה משו

אבל הזהב, הזהב, פריצה בשידור ביורוספורט שאומרת: לא ייאמן, מדלית זהב ראשונה לישראל ! והמון פרגון מצדם
איזה מגניב. (רק שאני עדין לא מבינה איך לעזאזל בודקים איזה קפיצה טובה ואיזה לא).

kipod2

New member
אולימפיאדה ../images/Emo99.gif

אל תשכחו את טקס הפתיחה! 3 שעות של אחדות כלל עולמית-שתי הקוראיות תחת דגל אחד, טורקים צועדים באצטדיון יווני ללא שריקות בוז, הונג קונג בנפרד (אז היה "צ'ינה" קטן ליד...).

giba70

New member
לא. באסה, גם אין שש-בש ../images/Emo4.gif

נדמה לי שיש אולימפיאדת שחמט

giba70

New member
בעצם בואי נגיד ככה:

אין שחמט באולימפיאדה יש אולימפיאדה בשחמט

giba70

New member
אולימפיאדה וחוסן חברתי-כלכלי

לפני כמה חודשים, אולי שנה, היה סקר בנושא מי תהיה המעצמה במאה הקרובה. בנושא הזה רציתי לפתוח דיון אם לדעתכם יש קשר בין המדינות השולטות בצבירת מדליות במשחקים האולימפיים (להזכירכם, ארה"ב, סין, רוסיה ויפן עומדות בראש) לבין חוסן כלכלי או חברתי. ואני מצרף את טבלת המדליות המלאה: ישראל לפני אירלנד! והרשו לי לצטט את טל ברודי: "אנחנו על המפה ותמיד נישאר על המפה, לא רק בספורט אלא בהכל!"

אלי ו.

New member
היה לי פעם מאמן משקולות מביילרוס

הוא סיפר על החיים שלו כמאמן משקולנים בביילרוס. כל מאמן היה מקבל תקציבים בהתאם לתוצאות בתחרויות. פעם בשנה הוא היה עובר בבתי ספר ובוחן ילדים בני 10-12 בודק מהירות נעילת מפרקים, ובכלל פוטנציאל להצליח תחרותית. מי שהוא בחר הגיע להתאמן. נקודה. כמובן שהמתאמנים שלו מעל רמה מסוימת קיבלו סמים אסורים (זה נפוץ גם בעולם המערבי) ותנאים בהתאם. היה לו מאגר גדול של משקולנים ובתחילת השנה הוא ידע שמשקולן A צ"ל מוכן לתחרות ביולי בעוד משקולן B צ"ל מוכן לאפריל. גם ילדים שלא היו חלק מספורט תחרותי השתתפו בתרגילי ספורט רבים מעבר לשעות הלימודים. (אאל"ט זה היה חובה) הוא גם סיפר באכזבה איך הוא גילה כשרון צעיר גדול בישראל ופנה לוועד האולימפי למימון. הוא נדחה כשאמר להם שהבחור יהיה ברמה אולימפית תוך 6-8 שנים. הם רצו הישגים לאולימפיאדה הבאה. הישגים בספורט תחרותי מגיעים כתוצאה מ: - רמת ספורט עממית שמהווה בסיס לספורט תחרותי - מחוייבות המדינה לספורט תחרותי ותקצובו יחד עם אפשרות להתערבות בחיי הפרט - מקצועיות - תקצוב אחר - כשרון

כמעט...

הישגים בספורט יצוגי הם תולדה של תקציבים בעיקר תקציבים הם פונקציה של גודל העוגה הכללית והאחוז ממנה המוקדש לספורט יצוגי בגלל זה מצליחות באולימפיאדה מדינות עשירות (שבהן העוגה גדולה) כמו ארה"ב ויפאן, לצד מדינות ריכוזיות (שבהן האחוז המוקדש הוא גדול) דוגמת סין.

למעלה