המשחקים האולימפיים

Mנטה

New member
אולימפיאדה

אני משתדלת לצפות כמה שאני רק יכולה באולימפיאדה, מלשות, מכורה. ואני שמה לב שיש המון הבדלים בין המשתתפים מהארצות השונות מה שישר מביא אותי למחשבה שאולי אפשר לראות כל מיני מאפיינים לפחות לגבי תרבות הספורט בכל ארץ וארץ. הסינים הם הכי אלגנטיים בכל הדברים שהם עושים. אפילו זורקת הדיסקוס שלהם אלגנטית. האמריקאיים הכי מקוריים. כל התרגילים שהם עשו היו מאוד אנרגטיים ומאוד מקוריים. כולל לקיחת סיכונים גבוהים יותר. הרומנים היו הכי שמרנים, אבל ביצעו דברים קשים מאוד בשאיפה למושלמות. הרוסים היו בין לבין, לא לגמרי שטנציים כמו הרומנים אבל בטח לא מקוריים כמו האמריקאיים, עוד משהו שהיה להם יותר מאשר לאחרים, זה חינניות. האוסטרליים הלכו על דברים של כוח ומהירות, הספורט הכי חזק שלהם הוא הבריכה, ובבריכה - השחיה. הספורטאים שלהם נראים קצת שונים מהאחרים, יותר שמנים לפעמים למשל. יותר חזקים. וכך אפשר להמשיך עוד ועוד ולהגיע לתמיהה הידועה, איך זה שדוקא בריצות, שולטות ארצות אפריקה למיניהן והאם אמריקאי כושי משתווה ביכולתו לחבשי וכו', כלומר האם יכולת המהירות הזאת היא ברוב המקרים טובה יותר אצל האדם השחור. הרבה סקרנות יש לי בעניינים האלו וגם הרבה שמחה על האירוע הזה שלכבודו מתכנסות כל ארצות העולם ועושות את עצמן שהכל בסדר (האם הגרמני שחוזר הביתה זוכר את האתיופי שחוזר הביתה ? האם הוא חושב על תנאי חייו שם? וכו'). ובעיקר, כמובן, דרמה משובחת
.

אטיוד5

Active member
גם אני צופה די הרבה ..

מענינות אותי יותר הבחירות של הערוצים השונים. מה לשדר. למשל - אתמול הראו בערוץ הראשון בישראל תחרויות טניס. ודווקא בחרו להראות משחקי זוגות. אז לא מספיק שטניס היא בחירה די אומללה - שהרי הארועים החשובים בטניס אינם מתרחשים באולימפיאדה כלל וכלל, ארה"ב למשל שלחה לאולימפיאדה שחקן בדרגה ז' - עוד בחרו להראות את משחק זוגות שזה בכלל תחתית החבית של טניס בכלל. ומה היה באותו זמן בדיוק ביורוספורט? - מקצים מוקדמים של ריצות, קרב רב נשים, זריקות דיסקוס, ובקיצור - כל אותם ענפים שיוצא לנו לראות רק פעם בארבע שנים ושבשבילם אנו מזפזפים לאולימפיאדה. לעומת זאת, בחרו האירופים, בשעה אחרת להראות לנו קפיצות סוסים בשעה שבערוץ הראשון הראו לנו את שאראס עם ליטא נגד ארה"ב כדורסל. הם גם הראו קרבות ארוכים מנשוא של מתאגרפים חובבנים (כלומר, זרג ג'). בקיצור, בחירות מוזרות גם כאן וגם שם. באשר לשחורים שהזכרת - התערבתי כבר עם מישהו שבגמר 100 גברים לפחות 7 מתוך ה-8 יהיו שחורים. אבל בנשים היתה הפתעה נחמדה - זכתה שם בלונדה חביבה.

Mנטה

New member
אבל ביורוספורט לא הראו דיסקוס !

הם העדיפו להתרכז בריצות, שזאת בחירה נחמדה, אבל היה נחמד לחלק גם קצת צ'ופרים לחבר'ה ולהראות את הדיסקוסיות. (דיס-כוסיות גם כן). בישראל הראו מלא שעות טניס שולחן וכדורסל ותהיתי מה הקטע שלהם, למה לעזאזל כדורסל, אולי בגלל שאין פרשנים לדברים אחרים ? אבל ביורוספורט התמקדו המון בהרמת משקולות ובאגרוף וגם זה לא להיט. בקיצור, לא סתם האתלטיקה היא בשעות צפיית השיא, זה הכי מעניין
אגב, עד מתי נמשך התענוג הזה ? ולמה ברשתות הספורט האמריקאיות שבלווין לא מראים אותו ?

giba70

New member
אותה בלונדה חביבה...

מאוקראינה נדמה לי, נחשדה בשימוש בסמים אסורים. לא יודע מה נסגר עם זה בסוף. גם דובר פעם על ההבדל בין כושים ממזרח אפריקה שמצטיינים בריצות ארוכות (סיבולת לב-ריאה ואוויר דליל) לבין כושים שמוצאם ממערב אפריקה (כולל האמריקנים) המצטיינים בריצות קצרות וקפיצה למרחק. אבל איך זה שהאוסטרלים כל כך טובים בשחייה? (אה, הם בטח בורחים מכרישים...)

הספורט מלא בחלוקות לקבוצות

"שחורים לא מצטיינים בשחיה כי המשקל הסגולי של הגוף שלהם גבוה יותר" "אנשי רמת קרן אפריקה מצטיינים בריצות ארוכות בגלל שהם חיים בגבהים באויר הדליל" "השחורים בארה"ב מצמיחים אלופי ספורט רבים בגלל הכלאות שהיו עורכים בעלי העבדים בשעתו של גברים חזקים עם נשים חזקות על מנת לגדל דורות של ילדים חזקים לעבודות השדה" "הלבנים לא יודעים לקפוץ" "האסיאתים מצטיינים בכל מקום בו יש צורך במשמעת ועבודת צוות" וכך הלאה אמירות תמוהות: אם חיים בגבהים מצמיחים אלופי ריצות ארוכות אז מדוע אין אלופים כאלה בבוליביה, פרו, מקסיקו, נפאל וטיבט? אם הלבנים לא יודעים לקפוץ בכדורסל אז איך זה שכל אלופי הקפיצה לגובה הם לבנים? אם האסיאתים הם באמת האנשים המתוכנתים של תרומת הכל למען הקבוצה אז איך זה שהם לא קוטפים גביעים בכדורמים, כדורגל וכדורסל? וכך הלאה במלים אחרות: לא הייתי מנסה ללמוד מהאולימפיאדה משהו על העמים השונים המיוצגים בה כי התמונה מורכבת מידי, מה שכן דרמה משובחת בהחלט.

Mנטה

New member
בנוגע לעבודת הצוות האסיאתית

פעם קראתי בספר המצוין על יפן של בן-עמי שילוני, שאחת הסיבות להבדלים בענין הזה (וגם בכמות האוכלוסיה) במזרח, היא אופן גידול האורז, שמצריך אנשים רבים. כך צריך גם עבודת צוות וגם הרבה אנשים - משמע הרבה ילדים. הבנתי שמדונם אורז גם יותר אנשים יכולים לחיות. בקיצור, מעניין ועוד יותר מעניין האם זה נכון.

אטיוד5

Active member
אמירות תמוהות?

הן סה"כ משקפות את המציאות. אתה מוזמן לחשב את ההסתברות שבמקצה הגמר ל-100 מטר גברים כולם שחורים. אתה מוזמן לחשב את ההסתברות שנבחרת ארה"ב בכדורסל כולם שחורים. אתה מוזמן לחשב את ההסתברות שכל הזוכים בריצות למרחקים ארוכים הם אפריקאים. אתה מוזמן לחשב את ההסתברות שבכל המשחים זכו לבנים (נדמה לי שהיתה שם גם כבשה שחורה אחת,
) דרך אגב, זכיתי בהתערבות. לא מוצא את הלינק כרגע - התערבתי בהקשר הזה על 100 מ'.

נו, ואיפה במחלוקת?

יש עליונות ברורה לקבוצות מסויימות במקצועות נתונים אבל מכאן ועד להסברים ההזויים שנותנים פרשני ספורט המרחק גדול, על פי ההסברים שלהם נפאל היתה צריכה להיות אימפריה בריצות למרחקים ארוכים.

אטיוד5

Active member
חלק מההסברים סביר וחלק לא ...

עדיין העובדה הפשוטה היא שלא כל בני האדם נולדים שווים. אם אתה נולד שחור סיכוייך לנצח בריצת 100 מטר גברים באולימפיאדה גדולים עשרות מונים לעומת עמיתך הלבן. הסיכויים כ"כ שונים שאינני מייחס שום משקל במקרה הזה לגורם ה"חינוך הסביבתי". נכון, אתה יכול להביא דוגמאות נגד. בסדר, שמעתי.
ובקשר לנפאל - יש להם מבנה גוף שונה לגמרי מזה של האפריקאים.

אבל אילו מקצועות אלה?

אף פעם לא הבנתי את ההחלטות על המקצועות: במקצועות מאבק כמו היאבקות וג'ודו מחלקים את התחרויות על פי משקל וזה הגיוני כי לא פיר לשים בזירה אחת ציפלון של 50 קילו מול הר אדם של 100. בסדר, זה אפילו נורא פוליטיקלי קורקט וזה בטח ימצא חן בעיניך, אבל אם ככה אז למה לא מחלקים את הקפיצה לגובה לפי גבהים? הרי זה לא פיר לשים גוץ של מטר וחצי לנסות לקפוץ לגובה שקופצים כל הגוליברים האלה, ולמה לא לערוך טורניר כדורסל לבני 1.60 מ' ומטה? ובכלל עורכים הפרדה בין נשים לגברים וגם עורכים לנשים בדיקות לגלות שהן לא לוקחות הורמונים גבריים (כי ההורמונים שלנו יותר שווים...) אז זה עוד יכול להיות הגיוני בתחרויות ספורט גופני אבל למה מפרידים גם טורנירים של שח לגברים ונשים? לא חשוב הכי קטעים זה טבלת המדליות של אתר www.one.co.il שרשם לתחרות את נבחרת "סלבוניה", לא ידעתי שהם פרשו מבוסניה והקימו מדינה עצמאית, וגם "איי הבהמה". אני קופץ השבת לכפר ויתקין אל הרפת לברר מה יש לבהמה לאמר על זה.

אטיוד5

Active member
מסכים איתך ...

בענין הכדורסל או הקפיצה לגובה למשל. מצד שני, זה חלק מהמשחק. כדי לשחק כדורסל רצוי שתהיה נפיל, מה לעשות. בשנים האחרונות יש כמה נשים שמתחרות עם גברים - צמד אחיות הונגריות. ואחרון חביב - אם אתה *קופץ* מהגליל לויתקין, אני מבקש שתירשם לאולימפיאדה הבאה בביג'ין לתחרות קפיצה לרוחק ובטוחני שתייצג אותנו בכבוד.

giba70

New member
בקשר לקפיצה, אין הבדל כזה גדול

כולם צריכים לעבור את הרף עם כל חלקי גופם, כולל כפות הרגליים, שאצל כולם מתחילות בגובה אפס, עד כמה שיודע לי. תן גם דעתך לנושא שאנשים יותר גבוהים צריכים להרים משקל יותר גדול כדי לעבור את הרף.

שורה תחתונה

אין אלופי קפיצה לגובה נמוכים, כולם גבוהים עכשיו אפשר להתחיל לבחון חוקים פיזיקליים ופיזיולוגיים כדי להבין למה

giba70

New member
היה קופץ במוט אמריקני

בשם טובי סטיבנסון (זה עם הקסדה) והוא די נמוך וגם לא בעל גוף הכי אתלטי. כנ"ל תחשוב על שיאן הקפיצה המשולשת ג'ונתן אדוארדס, ראית פעם אלוף כל כך לא אתלטי כמוהו? שורה תחתונה לדעתי: יש כאן הרבה עניין של טכניקה.

Tonjin

New member
אממ... לא מדויק...

לגבי טכניקה, היא הרבה פחות משנה באתלטיקה מאשר כמעט בכל סוג ספורט אחר, (קפיצה במוט היא אולי קצת יוצאת דופן מהבחינה הזו אולי אך עדיין מצריכה יכולת פיזית ואתלטית גבוהה ביותר)... אתלטיקה בנויה בעיקר על שיפור יכולות פיזיולוגיות והטכניקה, גם אם כבודה במקומה מונח משחקת בה תפקיד משני יותר.. אל תבלבל בין מי ומה שנראה לך אתלטי/בנוי לתלפיות ובין יכולות פיזיות מתמחות (סיבולת, גמישות, קורדינצייה, כוח מתפרץ וכו...). אין קשר הדוק בין מראה ספורטיבי ליעילות סיבי-שריר או ריאות... ולסיום, קפיצה לגובה - הסגנון המשמש כיום בענף (ה'פוסברי' הוא מכונה בארץ, על שם הממציא, בשאר העולם הוא נקרא בד"כ ה'פליפ') בפירוש מיועד לנצל את הגובה של הקופץ כדי להשיג עוד כמה סנטימטרים נחשקים... במידה ואתה רוצה לקזז את אלמנט הגובה מהמשוואה ולמדוד ניתור בלבד אתה צריך למדוד את המרחק מהרצפה לרגליים בקפיצה ברגליים ישרות (ללא פליפ) - קצת כמו בכדורסל.. (מי זוכר איך קראו לאותו שחקן NBA שהיה 165 ס"מ ובכל-זאת הטביע בלי להתרגש...?) איגודי האתלטיקה, מסיבות השמורות עימם בחרו שלא לעשות זאת...

אלי ו.

New member
ספאד ווב שלא רק הטביע

אלא גם זכה באליפות ההטבעות. אין לי כח לחפש באיזו שנה, שיחק באטלנטה הוקס. אאל"ט היה עוד שחקן בגובה דומה בשנות ה 90 ב NBA בשם טיירון משהו.

giba70

New member
ואללה, טיירון "מאגסי" בוגס

שהתנשא(?) לגובה של 1.60, וזה עוד עם סוליות... שחקן נמוך לכל ליגה. הוא לא הטביע את חותמו כל כך.

כן, אבל

טיירון בוגס היה רכז ולא פורווארד דרך אגב: הוא היה בדרים טים של אותה תקופה והוביל את החבר'ה שלו למדליית זהב באולימפיאדה (בניגוד לאייברסון של השנה)

giba70

New member
אני לא חושב שספאד ווב היה פורוורד

אמנם הצליח להטביע, אבל אתה בטח יודע שבשביל להיות פורוורד צריך עוד כמה דברים.

למעלה