המרצה

המרצה

מי יודע איך מתרגמים את זה לאנגלית ומה זה בדיוק? לא במשמעות עידוד, כי אם במשמעות החלטה של בימ"ש תודה _____________________ מילה תחת מילה

Eldad S

New member
ניסיתי להיזכר, ונדמה לי

שהמונח המשפטי האנגלי הוא motion. ידעתי פעם למה הכוונה, אבל כרגע לא זכור לי בדיוק, ואני קצת קצר בזמן. מקווה שאוכל לתת תשובה מפורטת יותר במועד מאוחר יותר, או שמישהו יקדים אותי.

kirishiman

New member
אכן המרצה היא motion

מאחר שאלדד לא היה בטוח אני מרשה לעצמי לאשש את דבריו. מיכאלה היחיד, אין מדובר בהחלטת בית המשפט אלא בפנייה בהליך משפטי מהיר המיועד לצורך קבלת סעד מסויים מבית המשפט.

Eldad S

New member
תודה, קירישימן!

על האישוש, ועל ההסבר. התכוונתי עכשיו לחזור ולבדוק את המושג בספרים ובאינטרנט, כדי להשלים את תשובתי, אבל חסכת לי. הרשה לי לברך אותך שנית בברכת ברוך הבא, הפעם - על הצטרפותך למעגל העונים בפורום שלנו, ולא רק המשיבים

Eldad S

New member
ובכל זאת - וגם כלי עזר מועיל ../images/Emo63.gif

הנה תרגום המונח motion, בהתבסס על כלי עזר פשוט וקל המאופשר על ידי גוגל:
An oral or written request that a party makes to the court for a ruling or an order on a particular point. A "motion to reduce bail" asks the court to lower the amount of bail needed to release the defendant from custody and guarantee that he or she will appear in court when required. A "motion to release on own recognizance (OR)" asks the court to let a defendant go without paying bail if the defendant agrees to appear when the court tells him or her to. A "motion to set" asks the judge to set a date for a future trial. A "motion to quash" asks the court to make something void or ineffective, such as to quash a subpoena. www.courtinfo.ca.gov/selfhelp/glossary.htm​
הכלי, באדיבות גוגל, הוא קבלת הגדרות של מילים או מושגים. התחביר פשוט ביותר - בשורת החיפוש של גוגל הקלדתי:
define: motion​
במעלה תשובתי ציטטתי אותו חלק של ההגדרה שהתייחס לשאלתך, מיכאלה. למעשה, ישנן עוד כמה וכמה תשובות בתוך אותה ההגדרה, המתייחסות למונח motion בדיוק באותה משמעות שאליה התכוונת ("המרצה"). ממליץ לך לעבור על כל ההגדרות, שכולן מאירות עיניים.

Eldad S

New member
ובאתר "פסק דין"

כאן - אני מניח שתוכלי למצוא עוד כמה פרטים מעניינים על "המרצות".

Eldad S

New member
תודה רבה!

את מוכנה אולי להרחיב, במלה או שתיים, על מהות האתר הזה והשירותים שניתן לקבל בו?

האתר מתרגם מכל השפות

של האיחוד האירופאי אל כל אחת מהשפות האלה וגם מפרשים והסברים מה אתה עושה ער בשעות אלה?

Eldad S

New member
בדקתי, ושאלתי את עצמי

אם האתר מאפשר לתרגם גם מעבר למלה אחת - האם ניתן לתרגם צירוף שלם, או אפילו משפטים שלמים. אתר מעניין ושימושי ביותר -
רבה! ולשאלתך: בימי שישי יוצא לי לפעמים לגלוש לא מעט - עד השעות הקטנות של הלילה (הרי אפשר גם לקום מאוחר למחרת), ולפעמים גם להשלים עבודה שלא הספקתי במשך השבוע. אבל הגיע הזמן להרביץ לשק
(אם בתרגום עסקינן
) לילה טוב,

למעלה