המרה

המרה

אוקיי, הצלחתי במשך לפחות שבוע, להפחית את שעות הגלישה שלי באינטרנט בצורה משמעותית. כך יוצא שביום חול, כשאני עובדת, אני גולשת אולי שעתיים לכל היותר וביום שבת נכנסת לרשת רק אחה"צ ולא יחד עם הקפה של הבוקר. עד כאן נפלא. רק ששמתי לב לתופעה מעניינת: מאז שהחלטתי להקפיד בהפחתת שעות הגלישה יש לי הסטריה לספרים. תמיד הייתי תולעת ספרים, אבל עכשיו, במיוחד אחרי שהחלטתי להגמל מהנט, לא רק שאני גומרת ספר ביומיים-שלושה, אני ממש לחוצה ללכת לספריה ולקחת ספר במקום זה שסיימתי, ממש לחוצה לפעמים מהמחשבה שלא יהיה לי מה לקרוא. אז מה, אני מחליפה התמכרות אחת באחרת? יכול להיות שכן ונראה לי שזה די טיפוסי כשמנסים להגמל מהתמכרות כלשהי. במקרה כזה מחליפים את מושא ההתמכרות, אבל ההתנהגות ההתמכרותית נשארת אותה התנהגות. כך שלמעשה ההתמכרות היא תכונת אופי, לא? אז אולי, כשאנחנו מדברים על להגמל, אולי ההתמקדות צריכה להיות על עצם ההתנהגות ולא על מושא ההתמכרות. מה דעתכם? האם התופעה של החלפת התמכרות בהתמכרות מוכרת לכם?

איזהו גיבור הכובש את ייצרו

הנושא של החלפת התמכרות בהתמכרות מאוד מוכר לי. הבעיה עם להפסיר התמכרות היא מה עושים עם האנרגיה העודפת. אני לא חושב שיש בעיה בלקרוא ספרים תקופה ואז לעשות משהו אחר באינטנסיביות תקופה. האנרגיה (היצר) תמיר יישאר, השאלה היא אם אנחנו מתעלים אותו לכיוונים "טובים" או "רעים" מבחינתנו. עכבר

זה נכון

התמכרות בעצם לא חייבת להיות דבר רע כשלעצמו. יש גם התמכרויות בריאות, כמו התמכרות לספורט למשל. כמובן שגם לפעמים קשה להבדיל בין סתם התלהבות מדבר מסויים ובין התמכרות. כאשר התנהגות מסויימת מתחילה לבוא על חשבון דברים אחרים זה כבר יוצר בעיה לדעתי.

cyberonweb

New member
../images/Emo45.gif

לדעתי כל התמכרות או כל דבר/פעולה שיוצאת מכלל פרופורציות נוצרת בעיה... לא משנה איזו התמכרות. החוכמה היא לקחת את הכל במינון הנכון
אם נלמד לעשות את זה החיים יהיו הרבה יותר טובים

e-magine

New member
נכון ../images/Emo45.gif

גם התמכרות לספורט יכולה להזיק למכור.

e-magine

New member
אני בכל זאת רואה שוני

אני לא יודע איך זה בדיוק אצלך, אני יודע איך זה אצלי ואצל עןד כמה, לפעמים יש תחושה שמאד חשוב שאכנס מייד לאינטרנט, מה שמבחינה אובייקטיבית, לא נכון. אין שום דחיפות. לגבי הספרים, אני חושב שמבחינה רציונלית, את יודעת שאין דחיפות שמייד תתחילי לקרוא ספר חדש, אלא זה עניין של צורך נפשי שלך, לכן הייתי עושה מאמץ לנסות להבין ממה הצורך הזה נובע.

נטע לקרוא ספרים זה דבר מאד בריא

בתנאי כמובן שאת קוראת ספרים איכותיים שמכניסים לך חוויות רוחניות שכליות נפשיות ותרבותיות לראש ולא קש וזבל והתמכרות לקריאת ספרים היא דבר בריא מאד ומצוין בתנאי כמובן שזה לא מפריע לתפקוד בשאר הדברים את יודעת שיש אנשים שמאז שנכנסו לאינטרנט כמו עם הטלויזיה הם כבר לא מסוגלים להתרכז בקריאת ספרים? אני הייתי בעבר תולעת ספרים ואחר כך הפכתי גם לתולעת עיתונים

ברח לי באמצע...המשך..והיום אני

עדיין קוראת אבל ממש כל פעם קצת לא מסוגלת להתיישב על ספר ולקרוא אותו בבת אחת מהסוף להתחלה וגם העיתונים מאד נפגעו מהאינטרנט אבל זה אולי לטובה לפעמים על סרטי קולנוע בטלויזיה כבר כתבתי

cyberonweb

New member
אצלי זה דיי הפוך..

אם אני קורא ספר טוב, אני כמעט ולא יכול לקרוא אותו בהמשכים, אני יושב וקורא עד שאני גומר...

silkpink

New member
לא חושבת שהתמכרות

האמת שאני אהבתי מאוד לקרוא וחושבת שמה שדומה בין מי שמכור לספרים או לחלופין מי שמכור לצ´אטים ומדגישה צ´אטים בשונה מאינטרנט כללי - הוא שאנחנו חיים בתוך עולמות דמיוניים. יש לנו יכולת עצומה לחוות במלואו עולםפ שהוא דמיוני וטוב לנו בתוכו ממיגוון של סיבות. היום כשמצליחה לפעמים לצאת מהאינטרנט וקוראת קצת יותר - תקראו את פרא של גבי ניצן - חושבת שאני לא מכורה לספרים אני מכורה לאשלייה לפנטזיה לבריחה מהמציאות ואת כל אלו מספקים לי הצ´אטים. וזהו. רוצה לכתוב סיפור על הצ´אטים - מתה לאסוף את עצמי ולהתחיל לכתוב

מעניין סילקי גם אני חשבתי המון פעמי

פעמים להתחיל לכתוב ספר על מה שקרה לי בצאטים ועל אהבות וירטואליות ועל חוויות מפורומים ומאימיילים וזה נראה לי כאילו טובע לי בכל ים המלל שיש באינטרנט בכל המקומות שאני מסתובבת בהם כאילו הקלות הבלתי נסבלת של הכתיבה באינטרנט משבשת לי את ה....לא יודעת איך לנסח את זה סילקי את כותבת מדהים אני מקווה שתכתבי ספר זה כדאי כל כך הרבה אנרגיה מבזבזים ומבזבזת על יחסי אנוש ברשת מבזבזת אני כותבת כי יש התפכחויות איומות ויש המון שקרים שאנשים מוכרים על עצמם ולפעמים אלה אנשים שנראים הכי חכמים והכי מבריקים בעולם לפעמים יש לי הרגשה שכל אדם שנכנס לחפש חברה או אהבה ברשת יש לו איזה שריטה במוח

זה נכון

בשני המקרים, גם בספרים וגם באינטרנט נכנסים למעין עולם אשלייתי של דמיונות (אם כי באינטרנט זה פחות כי בכל זאת מי שעושה אותו זה אנשים בשר ודם, מציאותיים לחלוטין). האמת היא שבהודעה שלי הבאתי את הספרים בתור דוגמא ותו לא. מה שהתכוונתי הוא להדגיש דווקא את העובדה שבהרבה מקרים גם כשנדמה לנו שנגמלנו מהתמכרות מסויימת, אנחנו בעצם מחליפים אותה בהתמכרות אחרת. [URL='http://'] נטע[/URL]

למעלה