המקום

מרעום23

New member
המקום

לא נראה לי שזה המקום הנכון אבל מישהו יכול בבקשה להכוין אותי למקום הנכון בנוגע לבירור פרטים על העבודות המוצעות ביפן

מרעום23

New member
תודה אבל..

קודם כל תודה על המענה אבל התכוונתי קיבלתי הצעה ללכת לעבוד שם בבאסטות אם מישהו יכול להכוין אותי למידע על כי שמעתי שזה לא הכי חוקי וממש לא מתאים לי להיות בכלא ..

furrball

New member
yoku wakaranai kedo

(ז"א: אני לא מבין בזה) ואני לא חושב שהחבר'ה פה קשורים לבאסטות או תומכים בעניין, ואתה כבר יודע שזה לא חוקי וכו' וכו' וכו'. חיפוש זריז בגוגל (אני משתמש בגוגל יותר מדי היום) העלה מאמר מפורום מזרח אסיה:

Reikan

New member
אל תעבוד בבאסטות

1. רוב הסחורה שמוכרים בבסטות האלו היא מזויפת (קופי) והמשטרה היפנית לא ממש מתה על זה. 2. חלק גדול מאוד של ישראלים שהולכים לעבוד בבסטות ומוכרים סחורה מזויפת נתפסים בסופו של דבר ונשלחים למעצר. 3. לפי מה שאני יודע היפנים לא ממש אוהבים זרים שעובדים בבסטות. 4. מעבר לזה שאתה מוציא שם רע לעצמך, אתה גם מוציא שם רע לישראל, וגם לישראלים שבאים ליפן לאו דווקא למטרות רווחה, שמעתי על מישהו שישב בחקירה כי חשדו שהוא הולך למכור סחורה מזויפת, ולקח לו יום שלם לשכנע את החוקרים שהוא רק בא למטרות תיירות. כמובן שאתה לא חייב להקשיב לי, אני פשוט אומר לך מה שמעתי מאנשים ומה קראתי בנושא, אבל לדעתי כדאי לך לחשוב יותר מפעמיים לפני שאתה הולך לעבוד באחת מהבסטות האלה. בהצלחה.

GnomeBubble

New member
אני יודע שאני לא קובע בשבילך

אבל אני בכל זאת אשמח אם תחליט לוותר על זה. העבודה ביפן בבאסטות היא בהחלט לא חוקית, למרות שלצערי הרבה הרבה אנשים עושים את זה. אני לא עומד להטיף לך על שמירה על החוק, אבל אני מבקש ממך לחשוב על המעמד של המדינה שלך. לרוע המזל, בגלל כל הישראלים שעובדים באופן לא חוקי בבאסטות, היפנים מסתכלים על הישראלים שבאים לטייל ביפן כמו שאחנו מסתכלים על תיירים מניגריה, ואם המצב ימשיך כך אולי הם גם יתחילו ממש להתייחס אלינו ככה. כן, אני יודע שקשה למצוא עבודה חוקית ביפן, אבל הבאסטות זה לא הפיתרון. קח בחשבון שהיפנים נוקשים, ואם הם יתפסו אותך עובד בבאסטה (וזה קורה הרבה) הם יכניסו אותך למעצר ויסלקו אותך בבושת פנים מיפן - ולעולם לא תוכל לחזור. לדעתי זה פשוט חבל.

לגבי כלא יפני אתה צודק מאוד

שמעתי שהכלא היפני הוא לא ממש פיקניק. בלשון המעטה. קראתי סיפורים של אנשים שהיו עצורים או כלואים ביפן בשל רוכלות רחוב. תנאי כליאה קשים ביותר.

dannyshadow

New member
לא יודע אם תהיה בכלא

אבל יגרשו אותך לצמיתות, זה בטוח. חברי הפורום כבר נתנו פה את כול הסיבות לא לעבוד בבאסטות ככה שאין לי מה להוסיף. מה שכן, אם אתה טוב באנגלית ויש לך לוק אשכנזי (היפנים די גזעניים, הם לא יקחו מישהו שכום) אתה יכול לנסות וללמד אנגלית בבתי ספר יפניים. שמעתי שהמשכורת לא משהו אבל בעקרון אם אתה באמת רוצה לעבוד ביפן אתה יכול להצליח. בהצלחה!

tals56

New member
לא שהיפנים כאלה בהירים

אבל ראיתי בלוג של אפרואמריקאי (אמריקאי כושי) שהלך ללמד אנגלית בבית-ספר יפני.

Reikan

New member
שטויות

היפנים לא גזעניים בגרוש, הפחד מזרים זה עניין אחר.

dannyshadow

New member
גזעניים גזעניים

יש לי איזשהוא קשר עם מישהי שנמצאת כרגע ביפן (טסה מהארץ), היא רואה את זה שיש גם איזושהיא גזענות מוסתרת. אולי אני אפרט על זה עוד בפעם אחרת.

גם ביפן יש גזענות

נוכחתי במו עיני ואזני ביפן בגזענות כלפי סינים, קוריאנים. על אף העובדה שלפי הבנתי הם שייכים לאותו הגזע. ביפן גם יש התבטאויות גזעניות כלפי זרים והתבטאויות מתנשאות אודות סגולותיו של העם היפני. לא רואים את זה ביומיום. זה לא בולט, אבל זה קיים. גזענות קיימת בכל מקום בו יש מפגש בין תרבויות ועמים שונים. ביפן, כאשר מתקיימים ראיונות עבודה לבתי ספר לאנגלית במפורש יש העדפה לאנשים לבנים על פני שחורים. זו עובדה. אולי לא בכל בית ספר אבל בבתי ספר רבים. הדברים שכתובים כןא עלולים להישמע כהכללה אז אנא קחו בחשבון שאני אומר שהיפנים הם גזענים אלא שביפן כמו בכל מדינה אחרת קיימות תופעות גזעניות.

tals56

New member
ליפנים יש סגולות?לא נראה לי.

חוץ מעיניים מוזרות שלא ממש מחמיאות להם אין להם שום דבר שונה אחר מכל אדם רגיל אחר. וכן,לגבי מה שאמרת לגבי הקוריאנים והסינים,בגלל זה הקוריאנים שונאים את היפנים בגלל מלחמת העולם השנייה וגם בגלל שהיפנים בכללי עושים פוזות על סין ועל קוריאה במיוחד.

Reikan

New member
התכוונת להגיד שהם לא* גזעניים ../images/Emo8.gif

וכן באמת שכחתי את סוגיית הסינים קוריאנים ביפן. אני מסכים שגזענות קיימת בכל מקום בו יש מפגש בין תרבויות ועמים שונים, אבל איכשהו נדמה שביפן תחושת "הזר, השונה והלא מקובל" היא גדולה יותר מבין כל המדינות באיזור. כנראה שזה בגלל ההיסטוריה של העם היפני, אבל גם הסינים נפתחו למערב בדיוק כמו היפנים, רק שיפן הייתה עקשנית ואיטית יותר ולכן אני חושב שזרים מרגישים בה ככה היום. אני מאמין שהזמן כבר "ירפא" את הפצעים איך שאומרים.

CountDust

New member
אני חושב שאחת הסיבות לתחושת הזרות

ביפן היא העובדה שהאוכלוסיה היפנית היא מאוד מאוד הומוגנית מבחינה אתנית ותרבותית (למעט קבוצות בודדות כגון האאינו ואנשי אוקינאווה). באופן טבעי לזר יהיה קשה יותר להשתלב בחברה כל כך מגובשת ואחידה ובנוסף לכך זה יוצר תחושת גאווה לאומית מאוד חזקה אצל היפנים ולפעמים חוסר סובלנות כלפי מי שזר או שונה.

GnomeBubble

New member
בקשר ללימוד אנגלית

לפי מה שהבנתי, רוב בתי הספר היפנים מחפשים דוברי אנגלית כשפת-אם (native speakers), כך שבלי קשר לכמה האנגלית שלך טובה (ואפילו היא ברמת שפת-אם) אם אתה לא אמריקאי/בריטי/אוסטרלי/קנדי/ניו-זילנדי וכדומה, הם לא יקבלו אותך. עזוב אותך שזה מדיניות מטומטמת לגמרי (רוב המורים הטובים שלי לאנגלית בבית ספר היו דווקא אלה שלא דיברו אנגלית בתור שפת-אם), אבל מעניין אותי מה יקרה אם הודי דובר אנגלית כשפת-אם ינסה להתקבל לעבודה ביפן... היפנים יאמרו "עד כאן! אף אחד לא יבין מה אתה אומר, אז אנחנו לא יכולים לקבל אותך?" ומה יהיה על דוברי האנגלית הסקוטים?

tals56

New member
אבל הם גם יצטרכו לדעת יפנית

אחרת איך התלמידים יבינו אותם?

למעלה