המקום

GnomeBubble

New member
רוב ה"מורים הגאיג'ינים"

מלמדים אנגלית באנגלית. הם בדרך כלל מלמדים "אנגלית מדוברת" - כלומר שיעורים שאמורים ללמד את היפנים שלמדו כל השנים לרשום ai haabu reddo appuru בקטקאנה בבית ספר, לומר I have a red apple כמו שצריך. בגלל שמטרת השיעורים האלו היא אימון בדיבור, הם מתנהלים באנגלית. הצרה עם השיעורים האלו, שלמרות שכאן יזמים יפנים סוף סוף באו בכוונה טובה וניסו ללמד אנגלית שיחתית כמו שצריך (ברמה שכל תלמיד כיתה ז' במדינה מסכנה כמו שלנו יודע...
) הם לא לקחו בחשבון שהיפנים עצמם לא רגילים ללמוד ככה. הרבה מורים טוענים שרוב התלמידים בכיתה שלהם פשוט לא מבינים אותם.

tals56

New member
תלמיד בכיתה ז' במדינה שלנו דווקא

יודע הרבה,ותתפלא! האנגלית המדוברת במדינה שלנו דווקא מאוד גבוהה עד כמה שצוחקים על הישראלים על איך שהם לא יודעים אנגלית. אבל אל תשכח!היום יש מחשבים וכל מיני מכשירים שהם הכל באנגלית,אז החשיפה לאנגלית היום אצל בני-נוער היא הרבה יותר גדולה מאשר פעם. היום כל ילד כמעט מתכתב על אנשים מחו"ל באנגלית (אם זה משחקי רשת שזה חשיפה טוטלית לאנגלית בלבד,אם זה MSN MESSANGER או ICQ,או פשוט סתם אימייל או כל מיני אתרים באנגלית) וגם היום הרבה אנשים יודעים שהאינטרנט האמיתי הוא באנגלית ומה שרשום בעברית הוא תמצית קטנה ממה שיש,לדוגמא אם אני צריך לחפש משהו אני ישר פונה לאתרים באנגלית ולא לאתרים בעברית,למה?כי באנגלית יש יותר חומר וגם זאתי הזדמנות לשפר את האנגלית שלי.

GnomeBubble

New member
אם לא שמת לב השוותי בציניות

בכל מה שנוגע לאינטרנט, דרך אגב, אני לא בדקתי את זה בוודאות, אבל לדעתי רוב היפנים גולשים רוב הזמן באתרים יפנים ומקבלים את המידע שלהם מאתרים יפנים. לנו יש דווקא יתרון בתור מדינה קטנה, וזה שאנשים התרגלו לקבל מידע שלא קיים בשפת האם באנגלית (ואם זה בסרטים ותוכניות בטלוויזיה, שאינם מדובבים, או בחיפוש מידע באנגלית באינטרנט).

tals56

New member
תגידו זה כמו בארץ

ביפן זה כמו בארץ או בארה"ב שיש לכל משפחה מחשב אחד לפחות? כי אני רואה באנימות שלהרבה אין...

GnomeBubble

New member
אני לא יודע אם זה נכון להסיק מאנימה

ביפן יש מחשבים, אבל נראה לי שאחוז החדירה קטן יותר בעיקר בגלל הקונסולות (אחת הסיבות המסורתיות להכניס מחשב לבית היתה הרי שלילדים יהיה מה לשחק בו). בעבר זה בטח היה יותר משמעותי מבהווה, אבל היום אין באמת מוצר שמסוגל להציע לך קישוריות אינטרנט כמו מחשב (למרות שגם כאן יש למחשב מתחרה חזק בתור ה-iMode שמצליח הרבה יותר ביפן משהוא מצליח בארץ).

hazu1

New member
אין לי מידע מוסמך אבל

למיטב ידיעתי, האינטרנט דרך הסלולרי הוא מאוד חזק ביפן. וכמו ש-GB ציין, הקונסולות גם מאוד נפוצות. אחוז המחשבים למשפחה הוא נמוך מבארץ.

Ryo

New member
לא ממש מדויק לעניות דעתי

א. ממש אסור להסיק מסקנות כאלו מאנימות. רוב האנימות לא בהכרח משקפות את החברה היפנית. נתקלתי כבר בלא מעט אנשים שחשבו שיפן זו אנימה אחת גדולה, זה ממש לא כך. ב. קונסלות היו ביפן מאז הופעתן לעולם, אחרי הכל, יפן בישרה את פריחת הקונסולות, רוב החברות המובילות הן יפניות. אבל הן לעולם לא החליפו את המחשב, היום הקונסולות פונות לנישה חדשה יחסית שהיא מכונת משחקים + Media Center ג. ביפן אין הרבה דסקטופים בבתים, זה נכון, אבל כמעט לכל משפחה יש לפטופ אחד או שניים. אני משער שזה נובע ממגבלות מקום בבתים יחסית קטנים וצפופים, אנשים שעובדים עד שעות מטורפות ולוקחים את המחשב איתם לכל מקום. הקהילה הווירטואלית ביפן היא ענקית, קשה אפשר לתאר את זה במילים. בעברי עבדתי בחברה ביפן שעסקה בדומיינים וכו, יפן היא אחת מהמובילות בעולם בנושא הזה. כמעט לכל בן אדם 7 יש בלוג. אם חושבים על זה, זה מאוד הגיוני. הלו החברה ביפן היא חברה סגורה, אנשים לא ישירים וכו, הבלוג הוא המקום בו אנשים ביפן יכולים להביע את עצמם כמו שהם באמת רוצים, ללא גבולות וללא ביקורת מהסובבים אותם (טוב נו, יש טוק בקים אבל אני משוכנע שאתם מבינים למה אני מתכוון. האינטרנט הסלולרי מאוד חזק פה. אמיילים דרך הטלפון - כל מי שביקר ביפן ונסע ברכבת תחתית בטוח נתקל באנשים שלא מרימים את הראש שלהם לשנייה וכל הזמן עסוקים בלכתוב אמיילים דרך הסלולרי שלהם. אבל שוב, ברוב המקרים, הוא לא מחליף מחשב. בכל מקרה - לגבי עבודה ביפן - אם זה לא חוקי, תוותר על זה, בשביל עצמך ובשביל אחרים.

dannyshadow

New member
אולי ידיעת יפנית

יתן בונוס שיאפשר לך ללמד גם אם אתה לא דובר אנגלית בתור שפת אם? אני מאמין שאפשר לשכנע אותם, אם אתה ממש רוצה. (צריך שם אריזשהוא תואר בהוראה?)

Ryo

New member
זה לא כל כך פשוט להוציא

ויזה שתאפשר לך ללמד באופן חוקי ביפן! יש קריטריונים מאוד ספציפים שאתה צריך לעמוד בהם. אם אני לא טועה אחד מהם הוא תואר אקדמאי או 3 שנות נסיון מוכחות בלימוד! המשכורת באמת לא משהו, יש לי מספר חברים פה שמלמדים אנגלית, אל תבנה על להתעשר מזה.

../images/Emo31.gif לא לא לא לרוכלות רחוב ../images/Emo46.gif

התופעה הזו מציגה את היישראלי המכוער במלוא הגועל. אני מבקש בכל לשון של בקשה ממנהל הפורום שלא לאפשר להודעות שמעודדות או ממליצות על עבודות שכאלו להתפרסם כאן. התופעה ידועה ומוכרת הייטב לשלטונות היפניים ובשל כך מערימים קשיים עצומים על ישראלים שרוצים לנסוע ללמוד ביפן. היו לא אחת ולא פעמיים כתבות בעיתונות ובטלויזיה היפנית שהציגו את הישראלים ביפן כרוכלים שמוכרים סחורה מזויפת ואפילו סמים. לדעתי פורום כגון זה לא צריך להיות במה לאלו שרוצים למצוא עבודות שכאלו ביפן או לגייס עובדים.

CountDust

New member
../images/Emo45.gifכן|../images/Emo45.gif

אכן תופעה מכוערת במיוחד
למרבה הצער נראה שענף היצוא העיקרי של ישראל ליפן הוא פושעים. חבר'ה שבארץ לא היו מעיזים אפילו לעבור באדום, חוברים ביפן בשמחה לארגוני פשע כעבריינים לכל דבר. מדינת ישראל לא רק שלא צריכה לפעול בדרכים דיפלומטיות למען אותם פושעים עלובים, אלא צריכה לפעול נגדם בעצמה בחומרה.

Reikan

New member
הדימוי של הישראלים באמת בעייתי

בקרב היפנים. רוב הצעירים שטסים לשם עושים את זה כדי לעבוד באחת מהבסטות המקוללות האלה, רק מעט באמת טסים לשם כדי להנות מהאווירה ולספוג קצת תרבות. אני חושב שממשלת ישראל עדיין לא ממש התאוששה מבחינה דיפלומטית עם יפן מאז אותה התקרית של ספינת צים אסיה שהטביעה סירת דייגים יפנים והכחישה את זה, עד שלבסוף הוכח שהם אכן עשו את זה. הלוואי שאנשים שאכפת להם היו יכולים לעשות משהו בעניין, להיות מעין "שגרירים" של ישראל ביפן.

0Pandemonium0

New member
נכון מאוד../images/Emo45.gif

אסור לנו לאפשר לפורום להפוך לבמה למעשים בלתי חוקיים.

GnomeBubble

New member
בגלל זה בדיוק טוב שיש דיונים כאלה

ואני מקווה שאנחנו נצליח לשכנע אנשים שמתכוונים ללכת "לעבוד בבאסטות" לוותר על הנושא.

CountDust

New member
אבל בכל מקרה כדאי למחוק הודעות

שיש בהן המלצה או הפניה לעבודה בבאסטות, כמו המאמר בקישור שבהודעה של פרבול למעלה.

למעלה