המצעד?!@#$%^

ספר ריק

New member
יש שומרי מצוות שהולכים לים מעורב

רוצה להתווכח עם המציאות? כן, יש שומרי מצוות שצופים באתרי פורנו. כן, יש שומרי מצוות שלא מקפידים על תפילה במניין בשחרית. כן, יש כאלה. תאמין או לא! עד כמה הם שומרי מצוות? איש איש בדרגתו. בכל מקרה, כבר הוסבר כן רבות שהמראות במצעד אינם שונים מהמראות בהליכה סתמית ברחוב. חבל לחזור על הדברים שוב ושוב.

Nחמן

New member
יש ויש

ויש להעריך כל שומר מסורת על כל מצווה שמקיים. לןא צריך להיות נביא כדי לשער, עד כמה "שומרי מצוות" אלה נכשלים גם במאכלים לא כשרים. לא בכוונה. הפסוק אומר: ולא תיטמאו בהם וניטמתם בם. התחל לקרוא אותו ללא ניקוד כמובן ומה תקבל? להמשך ראה פירוש רש"י שם (ויקרא י"א מ"ג) וכן בגמרא "יומא" ל"ט ע"א

ספר ריק

New member
נכון, יש להעריך, ויש להבין שזה שאדם נופל

במצווה מסויימת אין בכך מספיק בכדי להוציא אותו מגדר "דתי" או "שומר מצוות".

Nחמן

New member
חלילה וחס!

המדרש על "שיר השירים" אומר: כפלח הרימון רקתך - אל תקרא "רקתך" אלא 'ריקנך'. אפילו ריקנים שבעם מלאים מצוות כרימון. בוודאי צריך ללמד זכות על כל אדם אבל לא תמיד יש ללמוד ממעשיו.

ספר ריק

New member
אז לא הבנתי האם למסקנה אתה נוטל

את התואר דתי ממי שהולך לים מעורב, או לא?

Nחמן

New member
אינני נוטל תארים

ואינני מעניק אותם. גם זאת כתבתי, שאני מסתייג מההגדרה "דתי" או "חילוני"

ספר ריק

New member
אבל בכל זאת הבעת נימה של לגלוג על כך

שאנשים מכונים דתיים למרות שהם לא שומרים שבת, ובכך הסקתי שאתה רומז שזה אבסורד לקרוא למישהו שהולך לים מעורב "דתי". אשמח אם תאיר עייני אם הבינותיך לא נכון

Nחמן

New member
כאשר אנו מכנים אדם כלשהו בתואר "דתי"

אנו מתכוונים לכך שהוא שייך לדת (כמשפט שם תואר), כלומר: שומר מצוות. אם שמירת המצוות שלו מסתיימת בכך, שאיננו מחלל שבת בפרהסיה, אולי אפשר לקרוא לו מסורתי אך לא "דתי". על כל פנים אין זה מתפקידי להתווכח עם כל מי שמתייחס לעצמו תואר זה בצדק או שלא בצדק. לדעתי, לא יתכן, שכל אחד יעשה "שבת" לעצמו ויחליט, מה מותר ומה אסור. אם כך, עקרנו את ההלכה ממקומה, שכן מה לנו שו"ע או רמב"ם, כאשר אנחנו מרשדים לעצמנו לתמוך במחללי שבת ועוד ועוד. ראה גם הסיפא להודעה קודמת.

ספר ריק

New member
יש אנשים שלא מחליטים מה מותר ומה אסור,

אלא שהם מקיימים המצוות, אבל בעניין מסויים נכשלים. לא כי הם החליטו שזה מותר, אלא כי ייצרם גובר עליהם.

Nחמן

New member
השתא דאתית להכי

אני שולח אליך חיבוק כפול ומשולש
וגם
אנשים אלה הם צדיקים!

Nחמן

New member
לא התכוונתי לעשות סלקציה

וכבר כתבתי כאן, שאישית אינני מבחין בהבדלים משמעותיים בין "דתיים" ל"חילוניים". לצערי אינני יכול להתחייב, שזה, אשר לו זקן ארוך עד ברכיים, מתפלל 3 פעמים ביום בכוונה עצומה, קורא מדי יום את כל ספר תהילים ולומד תורה מבוקר עד ערב, הוא אכן הצדיק האידיאלי. לצערי הרב כבר נודעו לא אחת על אנשים מסוג אלה על פשעים חמורים שביצעו ואין צריך לומר דברי לשון הרע, שמתירים לעצמם לומר. מצד שני אינני רוצה לעשות הכללות ולכן אין לי אלא להסתמך על דברי המשנה: "ועמך כולם צדיקים". רק אתמול שוחחתי עם חבר חילוני. חילוני??? אינני יודע, מה זה. הוא אינו חובש כיפה. לא בדקתי, אם הוא מניח תפילין או שומר שבת. גם לא ראיתי עצמי מעולם ה"שוטר" של הקב"ה. על מה שוחחנו? על חבר משותף, שסובל ממחלה קשה וחשוכת מרפא על האפשרות לעזור לו כלכלית. בספר "סיפורי חסידים" אפשר למצוא דוגמאות לא מעטות על אנשים, שהידרדרו עד לדיוטא התחתונה אך לבסוף אירע להם מקרה, ששינה את אורח חייהם ואת מעמדם מקצה לקצה. כידוע "במקום, שבעלי תשובה עומדים בו, צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד".

avitano

New member
אני רוצה להיות מעט ישיר

מבחינתי לא דתיים כל אלו שבבית הכנסת ביום כיפור עושים מכרז על פתיחת ההיכל מבחינתי לא דתיים כל אלו שמזרימים לעצמם כספים מעמותות אבל מי אני ומי את שנגיד על בן אדם שהוא "לא מספיק דתי" או "לא דתי" כי הוא בחר בדרך שונה משלך? שלי? אין מצעד לדתיים, מצעד עושים כקהילה אחת ואף דתי לא יפזז שם ממילא... זה המצעד החמישי שאני משתתף בו עוד לא ראיתי דתי מפזז... לקחתם משהו באמת שצריך לשרת אותנו, משהו שמח משהו טוב ודקרתם אותו מכל הכיוונים... כואב לראות את זה

כמה מחשבות שמרניות וכמה לא

0. השאלה "האם המצעד רלוונטי או אפקטיבי" לא כ"כ רלוונטית. המצעד מתקיים! והשאלה מה עושים דתיים בסיפור הזה. 1. לדעתי, אין מקום לדתיים במצעד.בגלל האיפיון הזול שלו (ואני לא בקטע הדוסי כ"כ, סתם זה פשוט לא זה נו!) יש לחפש ולמצוא אלטרנטיבה ראויה, ולכן גם הדתיים הצועדים לא מייצגים וגם לא מתיימרים לייצג את ההומואים הדתיים. ואנחנו לא צריכים להתחבר לכל שיט רק בשם "ההתחברות לכלל ישראל" חחח 2. את מי מעניינים השירים החסידיים? נו באמת... כאילו הם מייצגים איזושהי קדושה...(רק צביעות! שממנה אנחנו מנסים לברוח והאמינו לי שאני יודע על מה אני מדבר) ובטח שלא מעניינים את 'חברותא' שלפחות בחלקם, די פרשו מהסצינה האורתודוכסית. אני אומר: לפחות תהיו UPDATE ואל תחזירו אותנו לתיכוניות... 3. הביטוי האומלל: "הם לא דתיים" או "תורידו תכיפה" כל כך לא רלוונטי!!! מי שמכם? ןלשמוע את זה דווקא מאנשים שדורשים הכרה ויחס אוהד זה פשוט פאתטי ואומלל 4. שוב, כל שמרן כאן מגייס את הקב"ה לצרכיו. אין לנו מושג מה הקב"ה רוצה. וכנראה שמה קורה במציאות זה מה שהוא רוצה שיקרה. 5. ההערה של מצל"ג על הצניעות והענווה מתכתבת לי עם הומופוביה, למרות ששוב, אני לא רואה צורך להתגאות על כלום תכלס. עוונה? גאווה? מה הסתירה? מה הקשר? גאה מתכתב עם gey ולא את ההיפוך מענווה ובוודאי לא עם בושה! הייתי בוטה במילותיי? אם כן, סליחה!!!

Nחמן

New member
שמתי לב לעובדה

שכיפתך לא תמיד הייתה מונחת על ראשך. נדמה לי, שבימיך הראשונים כמנהל הפורום לא חבשת אותה. מה הייתה דעתי עליך אז? לבטח תמצא אותה כתובה על ספר דברי הימים של הפורום. היא לא השתנתה מאז. גם מצפה לגאולה ועוד לא מעטים היו באותה דעה. לפחות דעתי לא השתנתה. אני מקווה, שגם לא דעת האחרים. ביום, שהתחלת לנהל את הפורום, הייתה לך כוונה מצוינת. אני מניח, שדם היא לא השתנתה. עכשיו למה את מצפה? שאומר, שהכיפה שלראשך היא צביעות?! חלילה! אני מאמין בככל ליבי, שהיית רוצה לקיים את כל המצוות, שאתה חייב בהן. כאן אני שואל את עצמי: האם אני מקיים אותם? האם אני מושלם? אין דבר כזה בעולם. ההבדל הוא בכך, שאני מכיר בחסרונותיי ולא מתבייש להודות בהם. עכשיו אני מבקש להוכיח גם אותך על אי אלו דברים לא מדויקים. אומנם אצלנו (האשכנזים) לא עושים מכרזים על פתיחת ההיכל אולם על פי המסורת הספרדית יש בזה כנראה סגולה לעשירות. מי אני, שאתווכח עם מסורת? דווקא אני יודע, שלבני עדות המזרח יש יחס מכובד הרבה יותר למסורת. הספרדי החילוני הממוצע מסורתי הרבה יותר מהאשכנזי. יתרה מזאת:אני חייב להודות, שבמסעותיי ברחבי הארץ סרתי לא אחת להתפלל בבתי כנסת ספרדיים. אינני רוצה לומר, שאני מצטער על שלא נולדתי ספרדי, אבל אני חייב לומר, שבכל תפילה במניין ספרדי הרגשתי התעלות רוחנית. תפילה בלי דיבורים. תפילה כהלכה ולא "צ'יק צ'ק". אז אלו הספרדים, שאתה זכית להימנות על עדתם. לגבי עמותות. אודה ואתוודה, שאני עצמי התנדבתי לא אחת גם לגייס כספים עבור עמותות. איש לא יאמין, אם אגלה כאן, שמדובר בהיקף של עשרות מיליוני שקלים. נכון להיום כבר עשרה חודשים מאז התאונה, שבגינה אני מושבת, ואין לי שום שליטה בעמותה כלשהי. רק מה? אם יש מישהו, שיכול לטעון, שאי פעם לקחתי שקל אחד לעצמי שלא כדין, שיקום. אף אחד לא קם. לא שלמה משדרות, לא אריה מפתח תקווה, לא חנניה מגוש קטיף, לא יצחק מבית שמש, אף אחד לא קם. מי שמכיר אותי באמת, יודע, שדווקא גרמתי צרוטת לעמותה מסוימת, שבה אני חבר, בגלל אי סדרים כספיים. אדרבא! זו הייתה הזדמנות נאותה להיפרע ממני ולגלות את הצביעות שבי. עד היום מתקשרים אליי א ותם אנשים ושואלים לשלומי ומאחלים לי, שאחזור לכבודי ולמעמדי הראשונים. האם אתה חושב, שאני היחיד? האמן לי שלא. אני מכיר לא מעט עמותות, שמתנהלות למופת, ושמנכ"ליהן חיים ממשכורות צנועות למדי למרות היקף ההפעילות הכספית. לכן אני חש מעט שלא בנוח מההכללה. עכשיו מהמשותף לך ולספר ריק. ספר ריק הביא בהודעתו הקודמת תגובה שלי, שנראתה צינית בעיניו. למען האמת אינני יכול על אדם כמוך, שהוא דתי, אבל גם אי אפשר לומר עליו שהוא חילוני. לכל אחד יש את הנסיבות, שבגינן הוא מקפיד רק על חלק מהמצוות. בסיום ההודעה כתבתי: אין לי אלא לסמוך על דברי המשנה: "ועמך כולם צדיקים". יתכן, שאתה תיחשב כצדיק לעומתי. רק כיוון שאינני יודע את הרקע שלך ושל ספר ריק, אני חייב ללמד זכות עליכם ולשבח את על כל מצווה שאטתם עושים. מאידך אינני יכול להתעלם מהבעייתיות הקשה של דרישת זכויות להומוסקסואלים בה בשעה, שחלקן גובלות באיסורי תורה חמורים ביותר. כיצד אני כאדם דתי יכול להזדהות עם זה? יפה היטיב לבטא הרב אפרתי, שלמרות התנגדותו למצעד הוא רואה לחובה לכבד הומוסקסואלים בדיוק כמו מחללי שבת ואחרים. גם אם הדתיים לא מפזזים ולא מפנטזים, אסור להם להיות שם (לא רק להשתתף). לסיום אני יודע, שאתה בקשר ידידותי מאוד עם הרב רון (מבלי לפגוע מחובתך להיות בסדר עם כולם). חבל, שלא השתתפת עד היום באחת השבתות שארגן. לא היה בהן פיזוז ולא פינטוז אבל הייתה בהן המון קדושה. לא אשכח גם את השבת בירושלים, שארגן לפני כמה שנים עמיתך חנוך מהפורום המקביל ז"ל. מכאן מסקנה, שאפשר להיות הומו ולהתמודד עם הנטייב בכלים נכונים. א ני מבין לכאבך אבל מקווה, שה' הטוב יתן בלבך את החכמה להבין, שלא על דרך זו תהיה תפארתנו.

ווינר6

New member
איזה היתר הלכתי .יש להיות הומו ?

אתם מדברים על נושאים דתיים מאד חשובים אבל את העיקר מזניחים. האם יש תשובה למה שכתוב בתורה שאסור משכבי זכר???????????..

ספר ריק

New member
הומו=מישהו שנמשך לבנים. מותר להמשך לבנים

אסור לפי התורה לשכב עם בנים. אתה חייב להכיר בהבדל העצום בין שני הדברים ואז תבין כמה השאלה שלך לא במקום.

למעלה