שמתי לב לעובדה
שכיפתך לא תמיד הייתה מונחת על ראשך. נדמה לי, שבימיך הראשונים כמנהל הפורום לא חבשת אותה. מה הייתה דעתי עליך אז? לבטח תמצא אותה כתובה על ספר דברי הימים של הפורום. היא לא השתנתה מאז. גם מצפה לגאולה ועוד לא מעטים היו באותה דעה. לפחות דעתי לא השתנתה. אני מקווה, שגם לא דעת האחרים. ביום, שהתחלת לנהל את הפורום, הייתה לך כוונה מצוינת. אני מניח, שדם היא לא השתנתה. עכשיו למה את מצפה? שאומר, שהכיפה שלראשך היא צביעות?! חלילה! אני מאמין בככל ליבי, שהיית רוצה לקיים את כל המצוות, שאתה חייב בהן. כאן אני שואל את עצמי: האם אני מקיים אותם? האם אני מושלם? אין דבר כזה בעולם. ההבדל הוא בכך, שאני מכיר בחסרונותיי ולא מתבייש להודות בהם. עכשיו אני מבקש להוכיח גם אותך על אי אלו דברים לא מדויקים. אומנם אצלנו (האשכנזים) לא עושים מכרזים על פתיחת ההיכל אולם על פי המסורת הספרדית יש בזה כנראה סגולה לעשירות. מי אני, שאתווכח עם מסורת? דווקא אני יודע, שלבני עדות המזרח יש יחס מכובד הרבה יותר למסורת. הספרדי החילוני הממוצע מסורתי הרבה יותר מהאשכנזי. יתרה מזאת:אני חייב להודות, שבמסעותיי ברחבי הארץ סרתי לא אחת להתפלל בבתי כנסת ספרדיים. אינני רוצה לומר, שאני מצטער על שלא נולדתי ספרדי, אבל אני חייב לומר, שבכל תפילה במניין ספרדי הרגשתי התעלות רוחנית. תפילה בלי דיבורים. תפילה כהלכה ולא "צ'יק צ'ק". אז אלו הספרדים, שאתה זכית להימנות על עדתם. לגבי עמותות. אודה ואתוודה, שאני עצמי התנדבתי לא אחת גם לגייס כספים עבור עמותות. איש לא יאמין, אם אגלה כאן, שמדובר בהיקף של עשרות מיליוני שקלים. נכון להיום כבר עשרה חודשים מאז התאונה, שבגינה אני מושבת, ואין לי שום שליטה בעמותה כלשהי. רק מה? אם יש מישהו, שיכול לטעון, שאי פעם לקחתי שקל אחד לעצמי שלא כדין, שיקום. אף אחד לא קם. לא שלמה משדרות, לא אריה מפתח תקווה, לא חנניה מגוש קטיף, לא יצחק מבית שמש, אף אחד לא קם. מי שמכיר אותי באמת, יודע, שדווקא גרמתי צרוטת לעמותה מסוימת, שבה אני חבר, בגלל אי סדרים כספיים. אדרבא! זו הייתה הזדמנות נאותה להיפרע ממני ולגלות את הצביעות שבי. עד היום מתקשרים אליי א ותם אנשים ושואלים לשלומי ומאחלים לי, שאחזור לכבודי ולמעמדי הראשונים. האם אתה חושב, שאני היחיד? האמן לי שלא. אני מכיר לא מעט עמותות, שמתנהלות למופת, ושמנכ"ליהן חיים ממשכורות צנועות למדי למרות היקף ההפעילות הכספית. לכן אני חש מעט שלא בנוח מההכללה. עכשיו מהמשותף לך ולספר ריק. ספר ריק הביא בהודעתו הקודמת תגובה שלי, שנראתה צינית בעיניו. למען האמת אינני יכול על אדם כמוך, שהוא דתי, אבל גם אי אפשר לומר עליו שהוא חילוני. לכל אחד יש את הנסיבות, שבגינן הוא מקפיד רק על חלק מהמצוות. בסיום ההודעה כתבתי: אין לי אלא לסמוך על דברי המשנה: "ועמך כולם צדיקים". יתכן, שאתה תיחשב כצדיק לעומתי. רק כיוון שאינני יודע את הרקע שלך ושל ספר ריק, אני חייב ללמד זכות עליכם ולשבח את על כל מצווה שאטתם עושים. מאידך אינני יכול להתעלם מהבעייתיות הקשה של דרישת זכויות להומוסקסואלים בה בשעה, שחלקן גובלות באיסורי תורה חמורים ביותר. כיצד אני כאדם דתי יכול להזדהות עם זה? יפה היטיב לבטא הרב אפרתי, שלמרות התנגדותו למצעד הוא רואה לחובה לכבד הומוסקסואלים בדיוק כמו מחללי שבת ואחרים. גם אם הדתיים לא מפזזים ולא מפנטזים, אסור להם להיות שם (לא רק להשתתף). לסיום אני יודע, שאתה בקשר ידידותי מאוד עם הרב רון (מבלי לפגוע מחובתך להיות בסדר עם כולם). חבל, שלא השתתפת עד היום באחת השבתות שארגן. לא היה בהן פיזוז ולא פינטוז אבל הייתה בהן המון קדושה. לא אשכח גם את השבת בירושלים, שארגן לפני כמה שנים עמיתך חנוך מהפורום המקביל ז"ל. מכאן מסקנה, שאפשר להיות הומו ולהתמודד עם הנטייב בכלים נכונים. א ני מבין לכאבך אבל מקווה, שה' הטוב יתן בלבך את החכמה להבין, שלא על דרך זו תהיה תפארתנו.