למרות הכל - לשם שמים
אתה יודע היטב, שעמדתי לא תשפיע כהוא זה על הייחסים האישיים ביני לבין כל מי שחולק על דעתי. המצעד כבר מאחואנו אבל פרשת השבוע (קורח ועדתו) עוד לפנינו וחלילה להפוך המחלוקת לשנאה אישית. הסיבה, שהגופים הדתיים "הנמיכו פרופיל" היא לא בגלל הזדהותם עם המצעד אלא דווקא להיפך. כיוון שכוח הצועדים הוא כה חזק, קיים חשש, שהתנגדות עזה תשרת את המטרה ההפוכה. כך היה גם במצעד הנודע בירושלים, שבו דקר ישי שליסל ופצע 3 צועדים. לזה הייתה התנגדות מוחלטת כמעט בכל החוגים הדתיים. כמובן התוצאה הייתה הפוכה ממה, שהדוקר ביקש להשיג. המצעד ימשיך לצעוד בירושלים (למרות התנגדותי והתנגדות החוגים הדתיים) אבל בשקט ללא רעש וללא תשומת לב. במישור התועדתי אתה יודע היטב, שריבוי צועדים דתיים לא יהיה בזמן הקרוב. מעבר לדעתי האישית יש עוד סיבות, מדוע אינני יכול להשתתף במצעדים, ואני מניח, שבמקרה אתה יודע אותן. אני פעיל ציבורית בהרבה תחומים אחרים ועדיף לי לברוח מכל דבר, ששנוי במחלוקת (ראה מה קרה לסהר {להיכן הוא נעלם?}, שהתנדב במקום מסוים והודח משם בגלל חריגה נכללי התנהגות). אני מניח, שכמוני ישנם רבים וטובים בקהילה הדתית, שסבורים כך. לכן כל נוכחות במצעד רק תזיק לנו ואילו דווקא הפעילות המבורכת של הרב רון (ומדוע לא להזכיר גם את דרור - יד ימינו?) היא זאת שהביאה עד כה ברכה רבה והיא זאת שתופסת תאוצה ותביא להתחשבות רחבה הרבה יותר בציבור ההומואים הדתיים.