המצעד בתל אביב

Nחמן

New member
המצעד בתל אביב

תשובה יפה ראיתי לשאלה באתר "כיפה". הנה היא: המצעד בתל אביב תוכן השאלה: אני חילוני וקורא עכשיו באתר ווינט שהשר אלי ישי מבקש לבטל את מצעד התועבה . אז למה אנשים מכניסים כל פעם אסון אם יהיה מצעד תועבה חס ושלום לא עלינו ? תוכן התשובה: שלום התורה לימדה אותנו, שיש תלות בין עולם הרוח לבין עולם החומר. אם ישנה השחתה מוסרית, התוצאה הטבעית שלה היא חורבן כלכלי, פוליטי, וגשמי. לפעמים לא מייד אך תמיד בטווח ארוך זה כך. לכן, אם ישנה קבוצה המעוניינת להפגין את עובדת היותה עוברת על דבר ד´ בכוונה, ודאי יש לזה השלכות שליליות על המציאות. אנו איננו יודעים, מה חטא כזה או אחר גורם. אנו רק יודעים, שחטאים גורמים לחורבן התרבות וחורבן המציאות בישראל. יש להפריד כמובן בין מי שנברא כך ואינו מכריז על כך בראש חוצות אלא מתמודד, שהוא צדיק גדול ובוודאי יש לחזק אותו ולסייע לו בהתמודדות הקשה שד´ זימן לו, לבין מי שבחר לנסות להיות שונה ופרוץ ולהכריז על כך במצעד, שזה דבר אסור הן מצד מידת הגאווה והן מצד החטא החמור של משכב זכור. שד´ יחזיר את עמו אליו בלב שלם הרב ברוך אפרתי י"ט סיון ה´תשס"ט

ואני רואה ידיעה ב"הארץ" ממש ברגע זה...

שבחתונות של מחר יברכו: אם אשכחך תל-אביב תשכח ימיני...

Nחמן

New member
ומה מקור הברכה? ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

Nחמן

New member
למה???

יש בתורה 613 מצוות: 248 מצוות "עשה" ו- 365 מצוות "לא תעשה". יש בגוף האדם 248 איברים ו- 365 גידים וביחד = 613. האם נראה לך, שהאדם יכול להיות שלם בלי אחד מאלה? בציטוט התשובה שהבאתי מ"כיפה" יש תשובה עניינית מאוד: נטייה הומוסקסואלית היא דבר רגיל כל עוד נולדת עם זה (לדעת אלה הסוברים כך) וכל עוד הנך משתדל להתגבר עליה. אם אם אתה גאה בנטייתך, הרי זה באמת פגם חמור ביותר. מכאן נובעת התנגדותי העזה למצעדים למיניהם. אנחנו הומואים לא בגלל שרצינו בכך אלא בגלל שאנו כאלה. אנחנו יכולים וצריכים להיות אנשים רגילים לכל דבר. גם אם אנחנו חוטאים, יש הבדל בין חטא, שאדם עושה בסתר ומתבייש מפני הרבים לבין חטא, שאדם רגיל אליו ומתגאה בו. באותה מידה הייתי טוען כלפי אכילת חזיר, כלפי ניאוף וכלפי כל איסור אחר בתורה. אז הבנת את הפואנטה?

אבל זה לא פגם!

לא יותר מאשר היותך איטר יד ימינך או בעל עיניים כחולות. אתה פשוט במיעוט אבל אינך פגום. המצעדים נועדו לחנך את הקהל הרחב, ולהפחית את האפליה הנוראה נגדינו.

Nחמן

New member
הפגם הוא לא בנטייה אלא במעשה

כהן איטר יד ימינו איננו פגום לעבודה בבית המקדש אבל את העבודות עליו לבצע בהתאם לציווי. עבודות, שיש לבצע ביד ימין, ייפגמו, אם יבוצעו ביד שמאל. אינני רואה שום חינוך במצעד ראוותני, שבו מובלטת החיצוניות. אין כמו הסברה מכובדת לחינוך. לפעמים המטרה המושגת תהיה דווקא הפוכה למצופה.

caracer

New member
החג היחידי האמיתי הוא החג מחר

זהו חג אמיתי שבא מהפרטים המרכיבים את הקבוצה. כל אחד עם כאבו האמיתי על האפליה, חוסר השיויון וכו'. החג הזה הוא על החופש, על זכות הביטוי ועל החירות לחיות חייך בראש מורם ובגאווה. זהו חג החירות האמיתי. החג מחר הינו בניגוד גמור לכמעט כל החגים האחרים במדינה. לאדם לא מאמין אין כל זיקה לחגים האלה שמשום מה הפכו לחגים החוקיים במדינה חילונית. אלה חגים של ארועים שאין כל הוכחה שקרו. אלה חגים שכשחושבים על מהותם, הם חגי מטרה שנועדו ליצור זהות, עם וכו'. חג גאווה שמח

Nחמן

New member
אפשר לקרוא לזה חג

אבל לא המצעד עושה את החג... ראשית דבר - ברוך הבא! שתיהנה במחיצתנו למרות הבדלי ההשקפה. מה כואב לך? על איזו אפלייה אתה מדבר? על איזה חוסר שוויון? החוק במדינה סותר את כל ההנחות הללו אולם כמה יחצ"נים שמו להם למטרה לזעוק נגד..., כי אחרת, איך ידעו, שאנחנו קיימים? ובכן אנחנו קיימים וזאת עובדה. אם אתה חוגג, סימן, שטוב לך, ואם טוב לך, על מה אתה קובל? אם כבר לחגוג, אז למה במצעד ראוותני? מדוע לא במועדון סגור עם שמפניה וכד'? "אנו מכריזים בזאת על הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל היא מדינת ישראל". מזכיר לך משהו? אם אתה חש, שהיהדות זרה לך, יש מאותץ מדינות ברחבי העולם, שבהן תוכל לחיות בחופש מוחלט. מדינת ישראל היא מדינה יהודית בעלת צביון יהודי למרות שגם בזה חסר לא מעט. מה פירוש אין הוכחות? אלו הוכחות אתה רוצה? קריעת ים סוף עכשיו?! מתן תורה עכשיו?! 600,000 איש גברים לבד מנשים וטף עמדו על הר סיני ושמעו את הקריאה "אנוכי ה'" והעבירו אותה לדורות הבאים ואתה טוען, שאין הוכחות? אם תראה בטלוויזיה משהו, שקורה עכשיו באיזשהו חור נידח בעולם, לא תפקפק. לזה אינך צריך הוכחות. רק למסורת העתיקה בת 3,000 שנה אתה מבקש הוכחות? לא אתווכח אתך בענייני דת אבל חשוב היטב על משמעות המצעד ועל התועלת שבו מכל בחינה אפשרית.

caracer

New member
זאת חגיגה ראויה ונהדר שהיא ראוותנית

אין סיבה שתהא במועדון סגור כי זה בדיוק הארון שם היינו. שכולם יראו את הטרנסג'נרים במלוא הדרם, את הדרג קויינס והדרג קינגס, את הגברים בבגדי הים ואת הנשים על האופנועים, את המשפחות החדשות (אבא ואבא, אמא ואמא, אבא ואמא הורים בחוזה), את הזוגות הרבים בקהילה ואת האהבה ששורה בביתם, את הצעירים שרק גילו על נטייתם, את ההומואים והלסביות המבוגרים יותר, את ההורים ואת המוני הסטרייטים התומכים (והרשימה כמובן אינה מלאה כי לא ציינו פילוחים לפי צבע, דת, לאום ומי יודע עוד מה) כי כולם חלק מהמרקם שחי כאן. אנחנו החוגגים חלק מהאוכלוסיה שיושבת כאן במדינה (הדגש על האוכלוסיה במובדל מעם שלא ברור לי כלל מי העם כאן). שיראו את כל אלה, כי כל אלה הם חלק מהאוכלוסיה שגרה כאן במדינת ישראל. אוכלוסיה מאוד מגוונת וכלל וכלל לא הומוגנית. אז כמו שחלק קטן מאוד מהאוכלוסיה יוצא לרחובות וחוגג שמחת תורה וכו' כך יש חלק באוכלוסיה שחוגג חג שהוא ממש אמיתי. כי כל אחד ואחד מהחוגגים חווה על בשרו בשל נטייתו כמינימום השפלה, פחד, בושה ודכאון. החג הזה מציין את ההתגברות על הקשיים. את הדרישה לזכויות שוות הכוללות בין השאר נישואין, אימוץ וכו'. את הדרישה לא לחזור אחורה לימים אפלים שזה רק עתה כמעט ונמוגו. נכון, בן גוריון נאם את שנאם בדבר היות המדינה מדינה יהודית. אלא שלמגילת העצמאות כלל אין תוקף משפטי. אבל אין מחלוקת שהחוק הישראלי רואה במדינה מדינה יהודית אם כי הפירוש לכך מצומצם ביותר.עד כדי כך מצומצם שמאפשר לאנשים שיוצאים נגד מדינת ישראל יהודית להתמודד בבחירות (אבל גם להתמודד לאנשים אחרים שמצעם פגיעה בדמוקרטיה והשלטת ההלכה היהודית). אין ספק שגרים במדינת ישראל הרבה אנשים שרואים עצמם כיהודים. אבל הרבה מאוד אנשים אדישים לחלוטין לנושא ולחלוטין לא מאמינים בו. יום יבוא ותחושת הפגיעה בהם תהיה כה חזקה והם יהיו קבוצה מספיק חזקה שהם יביאו להפרדת המדינה מתוארה הנלווה.

Nחמן

New member
caracer נחמד ואהוב

אני חלוק עליך אבל אוהב אותך בשל כנותך. יש לי אלרגיה לשנאת אדם. לגבי הסיפא... נו! או-טו-טו לפי דבריך אנו קרובים לביטולה של מדינת ישראל... אגב למה "מדינת ישראל"? מה מקור השם ישראל?

che ringo

New member
שכחת פסקה חשובה במגילת העצמאות

"מדינת ישראל תהא פתוחה לעליה יהודית ולקיבוץ גלויות; תשקוד על פיתוח הארץ לטובת כל תושביה; תהא מושתתה על יסודות החירות, הצדק והשלום לאור חזונם של נביאי ישראל; תקיים שויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין; תבטיח חופש דת, מצפון, לשון, חינוך ותרבות"

Nחמן

New member
אין כמוך במשפטים!

פירוש רש"י:...?
רחמנות! עוד יש לי לכתוב את המדור השבועי וגם... בית ושבת...

DannyDinn

New member
בלי המצעדים האלה

לא היתה לך פה הבמה בכלל לכתוב, אפילו מתוך הארון.... וזה מופנה גם לאחרים... מה שהתחיל את כל השינוי זה המצעדים

Nחמן

New member
למה המצעדים?

פעילות אינטנסיבית שקטה של גופים שונים הביאה הרבה יותר מאשר המצעדים

DannyDinn

New member
אני לא בטוח בכלל

בלי היציאה לרחובות של המצעדים הראשונים, שעיקר מטרתם היתה לשנות את העוול הקיים בחוק, ולקבל הכרה מלאה בזכויות כאזרחים שווי זכויות, לא היו הדברים זזים כפי שזזו. המצעדים היו חלק אינטגרלי וחשוב למאבק. זה שהאופי שלהם השתנה עם השנים זה כבר עניין אחר, ואולי זו הצעקה שחלק מהאנשים רוצים להביע. אבל החשיבות היא מכרעת, ושום פעילות שקטה בחדרי ישיבות לא היתה מגיעה לשום מקום בלי זה. ואתה יודע שיש עוד הרבה מאוד מה לעשות בעניין...

n a o r 2 2

New member
מסכים עם דנידין לגמרי

למצעדים יש השפעה משמעותית ביותר שבשיחות של חדרי חדרים לא נוכל להשיג... אומנם המצעד צריך להיות פחות פרובוקטיבי אבל אין לבטל אותו בשום אופן

Nחמן

New member
על טעם ועל ריח...

אני מציע לבדוק זאת יותר לעומק מדעית

DannyDinn

New member
אי אפשר לשנות את ההיסטוריה

ולנסות עם או בלי.... אני בטוח שיש מאמרים ומחקרים בעניין רק צריך לחפש אותם. כמו שפורטי אמר, כל מהפיכה חברתית היתה כרוכה ביציאה לרחובות ובעבודת שטח. ואם מדברים על שינוי ההיסטוריה ועל גאווה, כדאי לקרוא את "עושים היסטוריה" של סטיבן פריי (http://simania.co.il/bookdetails.php?item_id=1931)

Nחמן

New member
אולי זה היה טוב לפני 20 שנה

אבל מי אומר, שזה טוב גם היום? כיום אנחנו הרבה ליברלים מהעבר. להומואים יש הרבה יותר זכויות אבל... לצערי הרב יש כאלה, שמנסים להטמיע ערכים לא יהודיים באמצעות המצעד, ולזה אני מתנגד נחרצות.

למעלה