המציק התורני

Crazy_Bitch

New member
hello love

כבר אמרתי שאני ילדה קטנה... אבל לא אני בחרתי לי כזה כינוי מעניין.. נכון? בכל מקרה, אני לא יודעת שום דבר, אני רק אומרת מה שאני חושבת. אם אתה לא רוצה לקרוא, אתה לא חייב. גם ככה זה לא היה מכוון ישירות אליך. לילה טוב יקירי.

JD Wannabe

New member
המציק התורני

הקדמה קטנה: התחלתי להתעניין בנושא האלכוהול לאחרונה, וכנראה בשנה בהבאה אני אקח באוניברסיטה את הקורס "מבוא ליינות", אבל בינתיים אני בור ועם הארץ בנושא. אני כמעט ולא הולך לפאבים, ואם כבר אז אני שותה בירה ולא בכמויות מסחריות. גיליתי את הפורום שלכם לפני כמה ימים והוא נראה מאוד מעניין. עכשיו, הרשו לי לפצוח בסדרת שאלות נודניקיות שקשורות דווקא לאיך להתמסטל כמו שצריך. 1. אפשר המלצות למשקאות שדופקים את הראש כמו שצריך אבל בלי טעם חזק מדי של אלכוהול? ראיתי בארכיון שרשור כזה, אבל הדבר היחיד שקלטתי זה לונג איילנד אייס טי. ושיהיה משהו סטנדרטי כזה, שלא יגרום לברמן לחשוב שהרגע נחתתי מהחלל החיצון (או לחילופין מומחה גדול). 2. איך אני יכול לדעת מתי זה יותר מדי? כפי שהבנתם לא יצא לי עד עכשיו להשתכר ממש (מקסימום קצת מסוחרר). 3. ראיתי שאתם ממליצים לשתות מים תוך כדי, אבל לא זכור לי שישבתי בפאב וראיתי אנשים שותים מים (ואולי סתם לא שמתי לב...). איך בדיוק לשלב את המים אבל להישאר בסטייל? טוב, אלה כל השאלות שלי בינתיים, תודה לעונים.

MidNight Flame

New member
אני אשמח לנסות לעזור...

קודם כל משקה ש"דופק את הראש" וגם "בלי טעם של אלכוהול" לא באמת ממש קיים! לונג איילנד אייס טי זה בקשה בכלל לא מוזרה ומאוד שיגרתית מבארמן למרות שאני אישית הייתי מעדיף דברים אחרים כמו קיפרנייה. כשהראש שלך מתחיל להסתובב זה השלב של היותר מידי, תאמין לי שאתה לא רוצה באמת לגלות איך נראה השלב שאחרי! שלב מאוד לא נעים עם השפעה לטווח ארוך ומן הסתם גם לא בריא. ההמלצה לשתות מים / חלב מידי פעם תוך כדי מתייחסת למצב שבו אתה נכנס למשל למסיבה של שתיה אל תוך הלילה ולא מצב שאתה יושב בבאר, שותה שני משקאות ומקבל חור בכיס של 60-100 שקל (בהנחה שלא הזמנת פעמיים ויסקי או קוניאק). מייק.

MEIMIS

New member
מספר תשובות...

אוקיי.. אני שמח שהתחלת להתכתב בפורום.. ושנה הבאה שתתחיל ללמוד על יינות תבוא לשתף אותנו גם כן על כך... מה זה "להתמסטל כמו שצריך" - אגבל אלכוהול לא"ממסטל" אלכוהול משכר :) 1. למה אתה רוצה לדפוק את הראש? אני לא מתכוון עכשיו להטיף לך דין ומוסר.. אבל אם אתה רוצה להישאר שפוי אבל שהראש יהיה ב"High" אז תקח משקאות שמבוססים על וודקה/רום/טקילה... שיש בהם מיי סוכר ו/או גרנדין (סירופ רימונים שמפוצצצצצצץץץץ בסוכר) הסוכר עוזר להמריץ את מחזור הדם בגוף והדם מתחיל לרוץ יותר מהר וככה אתה מרגיש את השפעת האלכוהול יותר מהר צ'ייסר - לך לבאר תבקש כוסית ויסקי/קונייאק/וודקה/רום/טקילה/ג'ין/ לא משנה מה.. מה שחפץ ליבך - את הכוסית הזאת תוריד במכה ואחרי זה ישר תשתה בירה.. זה יהיה לך כמו שצריך אם אתה מחפש קצת אקשן וכיף בלב.. אם אתה אוהב לימונים - קייפיריניה/קייפירושקה - מבוסס על רום ברזילאי/וודקה משקה טעים טעם לימון...קייפיריניה (מבוסס על רום ברזילאי - כיום הקוקטייל הנמכר ביותר בעולם).. וגם יש בו מיי סוכר ככה שהזרימת דם עדיין מהירה... הצעה לקוקטייל אחרון - כמו שאמרת - לונג איילנד אייס טי/קוברה/קוברה אמריקאית - "קוקטיילי 4 הלבנים (וודקה, ג'ין, רום, טקילה) מורכב מ חצי וודקה חצי רום חצי טקילה חצי ג'ין חצי טריפל סק חצי חמוץ מתוק - Lime Juice בקוברה אתה מוסיף מיץ תפוזים בקוברה אמריקאית אתה מוסיף ספרייט - ודאש גרנדין.(הסירופ רימונים שהזכרתי קודם.. ובלונג איילנד אייס טי - מוסיף קולה כמה שנשאר כל הכוסות מלאות בקרח אמורות להיות... - אני לא ממליץ על הקוקטיילים האלה... בגלל הבוקר שאחרי... 2. מתי זה יותר מידי???? - אין כזה דבר יותר מידי - כל אחד בהרגשה כמו שאמרתי קודם שהוא מרגיש ב-High קצת מעופף... - ההרגשה של המסוחרר זה כבר לא טוב.. כל פעם לפני שאתה הולך לפאב.. תאכל משהו בבית.. לא טוב ולא בריא גם לשתות על בטן ריקה.. 3. לשתות מים תוך כדי - בכל הזדמנות שיש לך.. אני מאמין שאלה שיושבים בפאב שותים מים כי הם נוהגים או משהו ולא רוצים להשתכר וחברים שלהם שותים.. אנשים לא שותים מים בפאב כי זה לא המקום לזה.. אבל אתה תשתה.. על כל כוסית וודקה/רום (כל משקה ב40% אלכוהול) תשתה כוס מים בהצלחה :) אל תשכח לבוא לשתף אותנו עוד שנה עם היינות..

JD Wannabe

New member
רגע רגע

אם הבנתי אותך נכון, אתה אומר שלא כדאי לשתות קוקטייל בגלל הבוקר שאחרי, ועדיף כוסית ואח"כ מיד בירה? אם ככה אולי באמת עדיף לנסות את האפשרות השנייה, אני מוכן לסבול לרגע וודקה אור וואטאבר. (סליחה אם הבנתי לא נכון)

MEIMIS

New member
מה מה מה...?!

אני דווקא כן בעד קוקטיילים... אבל לא שמערבבים את ארבעת הלבנים... תתחיל מדברים קלים יותר כמו - משקאות של כוסיות..

JD Wannabe

New member
אוקיי סליחה ../images/Emo22.gif

אז כדאי לי קייפיריניה (איך מבטאים את זה?)? והיי, אני לא כוסית! אז אני מקווה שקייפיריניה זה לא "משקה של כוסיות".

JD Wannabe

New member
תודה!

איך מבטאים את זה? (מה הניקוד בהברה הראשונה והאחרונה) מקווה שזו השאלה האחרונה...

סניפטר

New member
טוב תשובות

1. משקה שידפוק תראש בלי טעם אלכוהול - המממממ כודם כל כוס הייבול (כוס גבוהה) טוב ניקח 3 מנות של וודקה אבסולוט קורנט(אוכמנמיות) { כמות השווה ל 2 כוסות טקילה להקפצה}. ואז ניקח מיץ תפוזים סחוט טרי (קר קקרח) ומיץ אוכמניות (קרנברי) ושני קוביות קרח אופן הכנה נשים תקרח בכוס ונימזוג מהוודקה ואח''כ נשים חצי מיץ תפוזים והחצי השני מיץ אוכמניות . לערבב ותהנה ! 2.יותר מידי זה כשאתה לא יודע איפה אתה (סתאאאאאאם) יותר מדי זה אחרי 2 מנות אלכוהול 40% . 3. מה זה להישאר בסטייל ??????????????????? מה זה פדיחה לשתות מים בבר/פאב ????? טל

בומבמלה

New member
אני ממש חייבת להבין

באיזהאוניברסיטה מעבירים קורס על "מבוא יינות"?? ולמה אני למדתי רק על מלחמות וכאלה
דבר שני אני ממליצה לא "לדפוק את הראש" מאלכוהול זה לא כיף. כל הכיף זה לשתות בידה. אישית לי יש קיבולת לא רעה.. אבל ההמצה שלי היא להתחיל עם הקל ולעבור לכבד. אם מחילים עם הכבד גם נגמר הכסף מהר מדי וגם ה"כיף" יורד מהר מדי. מומלץ לרפד את הקיבה בפחמימות ושומנים למנהים כדי לא להקיא. (פשוט לבקש מהברמן לשים את שקית הבייגלה לידך וזהו..חחח:). אני ממליצה גם בגלל שאתה סטודנט ובטח אין לך כסף למשקאות יקרים. משקאות ששותים בשוט הם עושים כיף. אני אישית טיפוס של טקילה ולא וודקה אז אני לא אמליץ על וודקות. אבל טקילה לא יקרה כל כך (למרות שבדרום אמריקה היא נמכרת ב- 12 שקלים בערך) היא הקווארבו גולד שעולה בערך 32 שקלים לשוט. נקי הכי טעים לשתות (לא קוקטיילים וערבובים למנהים שלטעמי הורסים את טעם האלכוהול)..אבל אם אתה בקטע של לערבעב אז B-52 יכול להיות פתיחה מצוינת. ואגב, תמיד כדאי לשאול את הברמן. ולגבי המים...אני תמיד עם בקבוק מים לידי בפאב..אני שותה במהלך הערב..זה לידי ותאמין לי אל תלך לפאב בשביל הסטייל זה גורע מהכיף..

JD Wannabe

New member
וואו, תודה רבה לכולכם!

אז אני אנסה את הלונג איילנד אייס טי מחר או מחרתיים, בתקווה שזה לא יהיה יותר מדי בשבילי. אני מקווה שאחרי הקורס אני אוכל להשתלב בפורום והפעם בתור אחד מהמומחים, אבל בשביל זה צריך לחכות. לזאת שתהתה איפה יש קורס כזה, אני לומד בארה"ב ובבי"ס למלונאות שם יש קורס כזה (נחשב מאוד פופולרי) ולמזלי מותר לי לקחת אותו (הם די קשוחים במדיניות של למי מותר להיכנס בגלל הפופולריות ובשביל שיהיה מספיק יין לכולם).

MEIMIS

New member
יפה יפה....

משפט שאני תמיד אומר לכולם..(כל ברמן) ברגע שסיימת בית ספר לברמנים זה לא אומר שאתה פרופסור.. רק סיימת את כיתה א'..

JD Wannabe

New member
../images/Emo6.gif צודק

לא חשבתי שאני אהפוך מומחה גדול אחרי הקורס, אבל לפחות אני מקווה שאני אוכל לומר ביטויים כמו "עפיץ" או "חבית עץ אלון" ולדעת למה אני מתכוון.

MEIMIS

New member
סניפטר - ההומו...

מי אתה?! א. זה נכון. . . ואני מאמין בזה... אני שהגעתי לחגורה שחורה בקרב מגע ואחרי שעשיתי קורס מדריכים ואני מתאמן 10 שנים ומדריך 4 שנים כמעט המאמן שלי אומר לי בטכס לחגורה שחורה "הגעת לחגורה שחורה? עכשיו סיימת בית ספר יסודי - יש לך עוד הרבה ללמוד בחיים, בנושא אומנויות הלחימה ובכלל"

Crazy_Bitch

New member
wannabe, אתה מרשה לי להגיד משהו?

טוב, אני אגיד גם ככה, אין לי זמן לשאול... אני ממש חושבת שאתה צריך לצאת מהקטע של "שתיה בשביל סטייל". כן כן, מותר לשתות מים בפאב, קאיפיריניה הוא לאו דווקא משקה של כוסיות ואף ברמן לא יסתכל עליך כאילו נפלת מהחלל אם תבקש קוקטייל (אלא אם הוא אידיוט או יודע להכין אותו). ובכלל, למה כל כך אכפת לך מה חושבים?? שתיה אמורה להיות בשביל הכיף (אני מוכנה לקבל גם כדי לתפוס ראש), אז אל תעשה מזה כזה סיפור! תטעם, תנסה קצת, כשתחליט מה אתה אוהב- תישאר עם זה, לא משנה איך מסתכלים על זה... לילה טוב ושתיה מהנה!

למעלה