המציאות כפי שהיא.......

שובטמה

New member
המציאות כפי שהיא.......

איך אנו יודעים אם אנו חווים את המציאות כפי שהיא או שזה רק אשליה .

reedgreenwhait

New member
זה משנה?

אם את הופכת את האשליה שלך למציאות שלך, אז זאת המציאות שלך (כל עוד האשליה לא מתנפצת...)...

reedgreenwhait

New member
סליחה...

אבל אני חייבת לציין שלי יש הרבה יותר כבוד כלפי המורים מאשר למורים יש כבוד כלפיי!!!

זה לא קשור ליחסייך עם מורים

זה קשור לדיבור עם אנשים בפורום. כל אדם שכותב פה הוא שווה לאחרים, ולא משנה בכלל בכלל מה הוא עושה בחייו. לגבי יחסייך עם מורים, את מוזמנת לפתוח נושא לשיחה

reedgreenwhait

New member
את צודקת. שוב- סליחה, שובטמה.

הממם אני לא יודעת איך לפתוח שיחה בנושא :/

אם תרצי, אני מוכנה לעזור לך בניסוח

במסרים האישיים, ואז תעלי את הנושא לפורום. כמובן, אם הנושא קרוב לליבך, או כל נושא אחר שאת רוצה להעלות ולא יודעת איך.

reedgreenwhait

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo7.gif

טוב לדעת שאני מתנסחת כל כך גרוע שנדמה לך שאני זקוקה לעזרה בזה.

סליחה אם הבנתי לא נכון

את כתבת שאת לא יודעת לפתוח את הנושא. אז הצעתי עזרה. אין לי שום בעיה או ביקורת על צורת הניסוח שלך. איך הגעת למסקנה הזו?

reedgreenwhait

New member
:/ הצעת לי עזרה בניסוח...

מכך הסקתי שאת חושבת שאני צריכה עזרה בניסוח...הגיוני, לא? אני פשוט לא ידעתי איך אפשר להפוך את זה לנושא לדיון...בעיית ניסוח היא לא החמורה שבבעיותיי...

שובטמה

New member
תשובה לאדם יקר רידגרינוויט,,,,,

אני מאחל לך מכל הלב שתחווה את המציאות כל רגע ורגע כמו שהיא מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים

לקשמי

New member
ממליצה על סרט

שם הסרט הוא what the bleep do we know או בעברית "בליפ". הוא מציג בקולנוע לב בתל אביב (דיזנגוף סנטר). אחרי שרואים את הסרט הזה, מבינים כמה אנחנו לא רואים את המציאות כפי שהיא וכמה שבעצם הכל אשליה.

מצטרפת בחום להמלצה של לקשמי -

הסרט בליפ עונה על השאלה הזאת בדיוק (ועוד כמה), ע"י הסברים של מדענים מתחומי הפיזיקה בעיקר. התשובה שעולה מאוד חזק לשאלה הזאת היא - שלמעשה אין דבר כזה מציאות אוביקטיבית. המציאות היא לא אשליה, אבל היא נחווית באופן שונה וסוביקטיבי לחלוטין אצל כל אחד ואחד מאיתנו, ככה שלמעשה היא בעצם לא קיימת "כפי שהיא".

חשבתי ללכת לראות היום.

זה משחק בשבתות. יעעעעעעעעעעעעעעל, טוב לראות אותך
לונג טיים.

אפשר לדון בנושאים שהסרט מעלה

בסרט הזה רק לאחר שכולם צופים בו. למרות שהנושאים המדוברים בו כאילו ברורים לכולם - מציאות, תפיסה, בחירה, הסרט מעלה את הנושאים האלו מזוויות ראיה חדשות ויש בו חומר שלפעמים מעלה התנגדויות למה שאנחנו נוטים לחשוב. ומאחר שזה מגובה בהסברים מדעיים, העוצמה שלו רבה מאוד. לדעתי צפייה אחת לא מספיקה, כי הוא מכיל המון מידע שלא את כולו הבנתי או הספקתי לעקוב אחריו. אני מתכננת לראות אותו עוד פעם אחת לפחות.

למעלה