המצב שאחרי המבחן.....

god4you

New member
המצב שאחרי המבחן.....

שלום חבר´ה, אז ככה, היה לי היום מבחן באוטומטים ומשום מה כל מי שאני מכיר ועשה את המבחן איתי היום יצא בהרגשה חרא. כנראה שלמרכז שלנו כואב מאוד על כל סטודנט שעובר את הקורס. למי שמכיר את הקורס אז ככה, במבחן לא נישאלנו על אוטומט סופי דטרמניסטי/לא דטרמניסטי, גם לא על איזושהי למת ניפוח ובכלל לא היה משהוא על שפות חופשיות הקשר. בקיצור, הוא התמקד בדקדוקים רגולריים ונתן שאלות לא מהעולם הזה. חבל שיש מרכזים שכואב להם על כל סטודנט שעובר.... מקווה שלכם היה הרבה יותר טוב.... ומקווה שהמבחן הבא במבני נתונים יהיה טוב יותר

Fingertip

New member
ובכן...

לא רוצה לגרום לך להרגיש רע, אבל יוסי קאופמן הוא אחד הבוחנים המוצלחים, והגרועים, שאני מכיר. מוצלחים - הוא תמיד עושה מבחנים מקוריים, ואם אתה לא יודע ממש את כל החומר, אין לך סיכוי לקבל מעל 90 ולא במקרה. (שזה פחות או יותר ראלי) גרועים - שיטת הבחינה שלו שונה מקורסים אחרים, ולכן הרבה סטודנטים נכשלים/מקבלים ציונים נמוכים סתם. והמבחן במבני נתונים היה מדהים! שאלה אחת (20 נק´) פתרנו בכיתה עם דביר. שאלה שנייה, מישהו שאל בפורום אתמול. שאלה שלישית - סטנדרטית על תכנון דימני. הייתי צריך לחשוב בסה"כ על שתי שאלות, מה שלא מנע ממני לנצל את הזמן עד הרגע האחרון... (מה לעשות שיש לי כתב יד גרוע! סיימתי את הטיוטה אחרי 70 דקות, אבל אז הייתי צריך לשכתב הכל!) אהד.

ברור שעם המבוא

אחוז האנשים שלומדים אוטומטים ומבני נתונים ("ללא המבוא") שואף לאפס. אוטומטים לא מופיע בתארים המשולבים.

Fingertip

New member
חשבתי שאתה כבר מכיר אותי...

כמו החישובים שלי, כך כתב היד. אם אני ישר כותב את התשובה, כתב היד בכלל לא קריא, לכן אני כותב אותה בטיוטה ואח"כ מעתיק אותה. כל זה במסגרת ה-3 שעות *גררר!* אהד.

god4you

New member
תגובה שלי :)

אני התכוונתי למבני נתונים ומבוא לאלגוריתמים, גם קורס קשה אבל מקווה לטוב. בקשר ליוסי, כבר שמתי לב שיש לו מבחנים מקוריים אבל אני לא חושב שהוא בוחן מוצלח. תאמין לי, למדתי טוב למבחן הזה וכשבאתי למבחן זה כבר לא שינה דבר, הוא נתן דברים שלא ראיתי בחיים ובנוסף הוא היה כ"כ, אבל כ"כ לא פייר בקשר למגוון השאלות. אתה כבר עשית את הקורס אז תבין, כל המבחן התרכז סביב שפות רגולריות, לא היתה אף שאלה ואפילו לא שבריר שאלה על שפות ח"ה, לא הייתה אף שאלה על למת הניפוח משני הסוגים, כלומר המבחן היה בנוי על 2 יחידות לימוד בלבד (תכונות של שפות רגולריות ואוטומט מחסנית) אז למה לעזאזל למדתי כל הסמסטר? למה??????????????? סלח לי על העצבים כי זה פשוט גועל נפש, משקיעים כ"כ הרבה בלימוד החומר ובסוף נבחנים על שתי יחידות מתוך 9, איפה נשמע דבר כזה? זה פשוט גועל נפש. עוד דבר, אולי אני לא הכי טוב באוטומטים אבל אני מכיר עוד מס´ אנשים שהם ממש טובים בחומר והצליחו תמיד הכל אבל גם להם הלך חרא, אז אולי הפעם זה לא התלמידים? אולי זה השיטה? ואגב, בקשר להערה שלך שאם לא יודעים ת´חומר אז אין סיכוי....., אני יודע את כל החומר פיקס, ממש טוב, פתרתי את כל המבחנים לדוגמא ועוד חוברת ממנים אבל גם זה לא עזר, בקיצור, היה קקה ויאללה, נקווה לעבור ונקווה לא להיפגש עם המרכז החסר התחשבות והמתלהב הזה, פשוט גועל נפש... אם מישהו נפדע מההודעה אני מתנצל אבל הדברים באים מהלב וזה כעס שנמשך כלפי קאופמן הרבה זמן

Fingertip

New member
ובכן...

לא עשיתי את הקורס הזה הסמסטר, אבל לפי מה שאתה מספר אתה צריך להגיד תודה... בסה"כ שפות רגולריות זה החומר הקל של הקורס... בנוסף, אמרתי שאין מצב לעבור את המבחן (אלא אם אתה פוקסיונר רציני) בלי לדעת את החומר. לא אמרתי כלום על אחוזי ההצלחה של אלה שכן יודעים. המבחנים של קאופמן (בד"כ) תלויים ביישום החומר, משהו שלא תמיד אפשר להגיד על קורסים אחרים. (שבהם דורשים שינון החומר). ולבסוף, אתה בעצמך אומר שהוא אמר שרוב המבחן יהיה מתוך החומר על רגולריות... הלוואי עלי. אהד.

god4you

New member
אהה, שכחתי...

נבחנת במבני נתונים ומבוא לאלגוריתמים או בקורס מבני נתונים?

galh

New member
שמתי לב לזה...

כל החומר היה מכרך א´ בלבד.

דני778

New member
עכשיו כשאני חושב על זה

בערך באמצע הסמסטר יוסי אמר לנו שמי שלא הגיש את ממ"ן 14 או העתיק אותו אין לו הרבה סיכוי לעבור את הקורס אז לא ייחסתי לזה משמעות, אבל עכשיו עם כל סיפורי הזוועה ששמעתי... נקווה לטוב ביום שני

galh

New member
נמאס מזה...

מי שהיה בכל השיעורים, תרגל קצת והכין את הממנים אמור להצליח לעבור את המבחן בקלות (בין 60 ל- 80). זו אמורה להיות דרישה בסיסית מכל מרכז. משום מה האו"פ נותנת יד חופשית לכל מרכז בקביעה של דרישות המעבר! ואז אותי "יוסי" (שם בדוי) לא אמור להסתיר מבחנים קודמים, למנוע עזרה הדדית בפתרון ממנים דרך הפורום או לתת מבחנים שדורשים ממך "לחשוב" באמצע הלחץ של המבחן. את "החשיבה" צריכים להשאיר לתרגול או לשאלות שיאפשרו ציונים של 90 ו- 100.

Fingertip

New member
שיקשיבו אזניך מה שפיך מדבר!

סיכום קטן של דבריך, לפחות איך שאני הבנתי: 1. אין צורך בכלל לקרוא את הספרים, מספיק להגיע לשיעורים, לפתור ש"ב מינימליים + כמה תרגילים על מנת לקבל 6 נ"ז. 2. תפקידו של המרכז הוא להעביר כמה שיותר תלמידים. 3. המרכזים מחוייבים להראות את המבחנים של הסמסטרים הקודמים. 4. המרכזים צריכים לאפשר אפיק חופשי ל"העתקות". 5. מבחנים שמאלצים את הסטודנט לחשוב הם לא פיירים. 6. אם השאלה צורכת מחשבה, אז זו חייבת להיות שאלה קלה. יכול להיות שאני טיפה מקצין, אבל אתה לא חושב שטיפה הגזמת? זו אוניברסיטה או חנות לתארים? אם אתה משלם עבור קורס אתה אמור לעבור אותו בלי להתאמץ? כמה הערות משלי בקשר לנקודות שהעלתי: 1. אם הקורס מעניק 6 נ"ז, אז הוא גם דורש טיפה יותר השקעה. סתם להגיע למפגשים לא אמור להספיק. 2. אחד מהתפקידים של המרכז הוא להבטיח שמי שעובר את הקורס מבין את החומר. עד כמה שאני רואה, המבחנים של יוסי די משרתים את המטרה הזו. 3. אין שום חיוב להראות מבחנים של סמסטרים קודמים. זה שרוב המרכזים בוחרים לאפשר זאת לא אומר שהם מחוייבים. באוניברסיטאות אחרות אגודות הסטודנטים למיניהן אחראיות על זה, ואם אני לא טועה, גם לאגודות בפתוחה יש מבחנים כאלה. 4. אני חייב להודות שזו אחת הנקודות המרתיחות בתל"ם. קבוצת הדיון היא קבוצת דיון. היא לא אמורה להיות מקור בלתי נדלה של תשובות לממנים. אם אתה תקוע רמז פה ושם זה בהחלט מעודד, אבל מכירה פומבית של פתרונות? אני מבין את קאופמן... 5+6 אני אפילו לא אתייחס לנקודות הללו
אני מקווה שלא הכעסתי, אבל די הרבה סטודנטים לוקחים כל מיני דברים כמובנים מאליהם. אל תשכחו שזו אוניברסיטה שמתיימרת להיות על רמה... אהד.

galh

New member
יש לי נתק ביניהם. ../images/Emo13.gif

1. שאמרתי מגיע לשיעורים ומתרגל קצת התכוונתי גם להתכונן לשיעור, כמובן. 2. תפקידו של המרכז הוא *לא* לגרום לקורס להיות "קשה" ע"י מבחנים. עד כמה שראיתי, המבחנים של יוסי קצת דורשים יותר מידי, לדעתי. 3. הם לא חייבים, אבל בסופו של דבר זו ההכנה *הכי* טובה. לימודים או לא בסופו של דבר אתה מנסה לעבור מבחן. מעט מאוד אנשים באים בשביל ללמוד (לצערי). הייתי בשיעור אחרון של חדוו"א, ובשעה האחרונה המרצה אמר שהוא סיים את החומר, אבל הוא ממשיך בשעה האחרונה שנותרה לו לספר קצת על מושג "האינסוף". מתוך כיתה של כ- 100 איש נשארו פחות מ- 10 סטודנטים. אז *אל* תגיד לי שהמטרה היא "ללמוד". 4. אני נגד העתקות (במיוחד במבחנים), אבל אם אני תקוע ומבקש עזרה, אני לא רוצה להתחיל לקבל תשובה מצונזרות או רמז תלוש. אני רוצה לקבל תשובה ברורה ולהבין אותה. אחרי שהבנתי דוגמא אחת, אני אהיה מסוגל (בתקווה) לפתור את השאלה הבאה. 5. מבחנים שדורשים ממך בזמן מבחן ביטוי רגולרי עם 5 תנאים או הוכחה לא ידועה הם מבחנים שבאים להכשיל את רוב הסטודנטים והם לא הוגנים, כן. 6. אונ´ זו חנות לתארים, כן. אחרי שנתיים בטכניון ושנה בפתוחה מבינים את זה. אני לא שמח שזה ככה, אבל זו המציאות. אני לא כועס, אבל הייתי צריך לשחרר קצת קיטור אחרי המבחן.

Fingertip

New member
ועדיין...

3. בקשר למטרה, המטרה היא לא של הסטודנטים. המטרה היא של המוסד. יש הבדל בין סטודנטים שבאים בגישה של להשיג תואר לבין גישה של מוסד שבא להעניק תואר. לדעתי אוניברסיטה צריכה להעניק ידע קודם, ותארים אח"כ. 4. כן, אבל את הניקוד על הממנים לא מקבלים לפי כתב יד יפה, אלא לפי ההצלחה שלך לפתור את השאלה. אם אתה רוצה לראות תשובה ברורה ולהבין אותה, חכה לפרסום הפתרונות. 5. ובכל זאת, זה עדיין ביטוי רגולרי. 6. שוב, זו חנות לתארים מבחינת הסטודנטים. זה לא מחייב שזו תהיה הגישה מבחינת המוסד. אהד.

god4you

New member
לא חושב שאתה צודק...

אני לא מסכים איתך כמעט בהכל. 1) כל הקורסים אכן אמורים קודם כל ללמד אותך משהו ורק אח"כ תקבל תואר, אבל בין ללמד ובין להכשיל יש פער עצום. אוטומטים הוא לא הקורס הראשון ולא השני שלי בתואר אך זה הקורס היחיד שיש הרגשה שהמרכז רוצה להכשיל אותך. ניקח למשל את הקורס מבני נתונים ומבוא לאלגוריתמים, זהו קורס קשה לדעתי, יותר קשה מאוטומטים אבל עדין, המרכזים נותנים לנו כמה שיותר חומר לתירגול ועוזרים לנו בהכנת הממנים ואני חושב שדווקא זה מה שילמד אותנו, יוסי דוגל בידיעת התאוריה אבל בין התאוריה לתרגילים אין הרבה משותף ואת זה אפשר לראות בבירור באוטומטים וגם באלגברה לינארית. אז בבקשה אל תגיד שקודם אנחנו צריכים לקבל ידע ושעזרה בממנים לא תקנה לנו ידע, אם כל הכבוד, הידע שלי באוטומטים לא יישמר לזמן ארוך וזאת תודות לתרגול המועט שיכולתי לעשות. 2) הביטוי הרגולרי, ובכלל, השאלות שהיו במבחן היו שאלות שבחיים לא נתקלנו בהן (חוץ מאחת) במהלך הסימסטר אז להגיד שכדאי לתת שאלות למחשבה במבחן זה יפה אבל יש גבול, לא לתת שאלות לא פתירות ולהפוך אותנו לשפני נסיונות, שייתן דברים ברמה שלמדנו ולא מעבר לכך. 3)אני חושב שהצורה הטובה ביותר להבנת החומר היא תרגול, וזה ידידי לא היה בקורס אוטומטים ולכן לא הרבה הצליחו... 4)תשים לב כמה אנשים מתלוננים על הבחינה הזאת, אם אתה יכול, תיכנס לפורום של הקורס אוטומטים ותראה. אם היינו שניים שלושה אנשים עוד הייתי מבין אבל כל מי שאני מכיר ושמעתי שעשה את המבחן ביום חמישי הלך לו לא טוב ושונא את יוסי. אז אולי יש בזה משהו? אתה חושב שאנשים סתם כועסים? אולי הפעם הוא באמת הגזים? יפה לצאת בהצהרות שטוב שיוסי נותן מבחנים עם מחשבה אבל הייתכן שרוב הקורס לא יודע לחשוב? תחשוב על זה...

גרעאפס

New member
לדעתי יש הרבה צדק בטענות נגד יוסי

הקורס אוטומטים הוא דוגמה לקורס שצריך ללכת בעקבות הכלל "קשה בממנים קל במבחן". מדי פעם יוצאים לקאופמן שאלות מאד קשות במבחן, ברמה אחת לפחות מעל לשאלות שבממנים, וכך לא צריך להיות. בסך הכל, סטודנט לומד ומפתח את חשיבתו במהלך הסמסטר, לא בשלושת השעות של המבחן. אני באמת לא רואה טעם בכתיבת ביטויים רגולרים באורך הגלות, והוכחות שלא נראו כמותן במהלך הסמסטר.

Fingertip

New member
ובכן...

מהיכרותי עם יוסי, אני ממש חושב שמטרתו אינה להכשיל. דעתו היא שהמבחן לא אמור לבחון עד כמה תרגלת, אלא עד כמה אתה יודע. אחד הדברים ששמתי אליהם לב באו"פ הוא שרוב הסטודנטים מייחסים אמיתות למשוואה "תרגול = ידע", מה שמוביל לדרישות אסטרונומיות,כמו למשל באלגוריתמיקה ראיתי מישהי שפתרה קרוב ל-50 שאלות ברמה של מבחן (משהו כמו 10 מבחנים) וביקשה עוד. אתם לא חושבים שזה כבר מתחיל להיות מוגזם? אז מה שיוסי עושה, לפחות עד כמה שאני מבין, זה מבחנים שלא חשוב כמה תתרגל, בלי לדעת את החומר אין לך סיכוי להצליח. בקשר לשימור הידע, עם כמה שטוענים שתרגול עוזר לזכור אחרי הקורס, זה שטויות במיץ. אם אין לך כל כוונה לזכור, ולא הפנמת את החומר, פתירת תרגילים לא תשפר את זה. אתה תפתור אפילו 1,000 בחינות, תשנא את הקורס, ואחרי המבחן תשכח הכל (ע"ע בגרות). אני חושב שהמבחנים של יוסי הם עבירים. כלומר, אם תצא מהחרדה שבה אם אתה לא יודע למה לצפות במבחן אז אין לך סיכוי לעבור, אתה תשים לב שאפשר לפתור אותם, ועוד במסגרת המבחן. בקשר לפורום, גם כשאני הייתי באוטומטים, היו את אותם הנדנודים "אין מספיק בחינות, אין תרגול, לא יודעים את מבנה המבחן" והיו אפילו הודעות משעשעות בסגנון "הצילו! דחוף ביותר!!! מי שיכול להחליף איתי את הבחינה מ... עבור הבחינה מ... שישלח לי דואל בהקדם האפשרי!" - אם המבחן מלחיץ אותך ככה, אז אני חושב שאתה לא לומד בצורה הנכונה. כל פעם אומרים אותו דבר על יוסי, שהוא הגזים, ושכולם נכשלו, והשאלות לא עבירות, וכו´ וכו´, אבל אצלי בקבוצה היו 4 מאיות (אם אני לא טועה), והם לא היו מהאנשים שנוהגים לתרגל, אז לא נראה לי שהמבחנים בלתי עבירים. בכל מקרה, לפני שאתה מתחיל לצעוק שרוב הקורס לא עבר, אני רוצה שתחכה עד אחרי הבחינה, ותבקש מקאופמן סטטיסטיקה. בד"כ אנשים לא הולכים לפורום ואומרים "וואי! הלך לי פיצוץ, אני בטוח מעל 90!" אלא צועקים "זה לא פייר! המבחן קשה! תנו פקטור!" אז זהו. פה אני מפסיק לקטר, וממליץ לך לחכות עד הציונים לפני שאתה מתחיל להתרגז. אם אני זוכר נכון, קאופמן בודק מהר את המבחנים, והמבחן היה במועד הראשון (אני חושב) אז הציונים יהיו די מוקדם. אהד.

למעלה