המצב קשה

המצב קשה

אנחנו שתי נשים החיות יחד ומנהלות משק בית משותף. ערכנו היום רשימת הוצאות מפורטת לשנה הקרובה חילקנו את כל ההוצאות לשתיים מכיוון שההכנסה שלנו קרובה ברמתה ואז חישבתי כמה הוצאות יש לי מול המשכורת שלי שהיא ההכנסה היחידה. במהירות גדולה הבנתי שההוצאות הקבועות פחות או יותר כל חודש יהפכו את המינוס שלי לגדול יותר ויותר כל חודש מכיוון שההוצאות ההכרחיות עולות על המשכורת שלי בערך ב 1000 שקלים !!!! חוץ מהוצאות הסופר שאם נצטמצם בהן עד רעב נוכל להוריד 400 שקל לחודש והעוזרת שכבר קיזזנו ומאלף לכלבה שעליו ויתרנו אין יותר על מה לוותר ! והשאלה שלי היא מה עושים במצב כזה ?כשכבר באמת אין מאיפה לקצץ ? אומנם הרבה מההוצאות החודשיות שלי הן הלוואות ותשלומים שעשיתי בעבר אבל כל אלו יגמרו בערך עוד שנה, איך עוברים את הימים עד אז ?

סנטימנט

New member
השאלה היא האם באמת אין מאיפה לקצץ?

ישנן שתי דרכים לחסוך סכומים גדולים: א. למצוא דרך להוזיל סעיף אחד או שניים מההוצאות הגדולות, קרי: דמי שכירות, החזרי הלוואות למיניהן, מזון. ב. למצוא דרך להוזיל סעיפים רבים מההוצאות הקטנות, כגון: ארוחות צהריים בעבודה, יציאות ובילויים, ביגוד, טיולים, חשמל, מים וכו'. האם את בטוחה שעברת על כל הסעיפים? האם ניתן אולי להוזיל את דמי השכירות באמצעות מו"מ/מעבר דירה? האם ניתן לפרוס הלוואות לתקופה ארוכה יותר כדי להקטין את ההחזר החודשי? האם ניתן לעבור לרכב חסכוני יותר/קטנוע/תחבורה ציבורית? האם ישנן קרנות השתלמות/קופות גמל שניתן לפרוע באמצעותן הלוואות?

באמת אין

אין לי רכב ו400 שקלים הן הוצאות הנסיעה למקום העבודה. לגבי שכירות אני גרה בדירה זולה יחסית ורק אתמול חתמתי על חוזה חדש כך שאין מקום למו"מ. אנחנו כמעט לא מבלות/קונות בגדים וכו' לדירה החדשה אנחנו עוברות ע"מ להוזיל את המים והחשמל כי הדירה הנוכחית די "בזבזנית" של שני אלו. הבעיה היא בעיקר החובות, אני משלמת כל חודש למעלה מ 2000 שקלים רק על חובות!!! הבנק כבר ביטל את כרטיסי האשראי(אני מניחה שזה רק לטובה) ואני משתמשת רק במזומן. הם גם לא ממש מוכנים לתת לי הלוואה מכיוון שאני תמיד (כמעט) במינוס ושוב, משלמת להם בערך 2000 שקלים בחודש על חובות(ויזה והלוואה שלקחתי) זוגתי סיימה ללמוד ומחפשת עבודה דבר הגורם לחשש גדול בהרבה מכיוון שאם לא תמצא עבודה אין לנו מושג איך נתמודד עם ההוצאות !! *מרגישה אווירה של תשעה באב מחלחלת ללב*

סנטימנט

New member
אם תכיני טבלה

מפורטת של ההוצאות, ההכנסות והחובות, אולי נוכל לעזור יותר... קצת קשה לעזור בתיאוריה, בלי להכיר את הנתונים תכל'ס. אל תדאגי, יהיה בסדר! אם את כאן בפורום זו כבר התחלה של משהו טוב

עברנו שוב על הטבלה

ודיברתי עם הבוסית שלי היא אמרה שתנסה ללחוץ להעלאה אבל לא לבנות על זה כי זה לא בטוח וגם אם כן זה בוודאי לא יגיע ל 1000 שקל ... בקיצור מעבר להעלאה שכמה שלא תהיה בוודאי תעזור *קצת מעודדת* אני אהיה חייבת לקחת הלוואה ולפרוס מחדש את ההחזרים, מכיוון שהריבית של הבנק שוחטת יש למישהו רעיון למקור אחר להלוואות ?????

mia r

New member
עצה שאולי תעזור

כפי שהבנתי ממה שכתבת את מחזירה כמה הלוואות יחד. תנסי לגשת לבנק ולפרוע את כולן להלוואה אחת גדולה ולהחזיר תשלום קטן יותר. אצלי זה עובד בנתיים. רק לפני שאת עושה צעד כזה תחשבי כמה כסף את יכולה להקצות להחזר הלוואה ותבואי מוכנה לבנק.

כבר עשיתי

את החישוב הזה, ואני מוכנה רק חשבתי אולי ליפני פניה לבנק כדאי לבדוק אופציות אחרות להלוואה בריבית קצת פחות שוחטת כי לפי חישוב שלי רק הריבית עלולה להגיע לסביבות 10000 שקל שזה כמעט מחצית מסכום ההלוואה.

רגין1

New member
מה לגבי חברת ביטוח?

לא ציינת כך שאני לא יודעת אם יש או אין לך ביטוח חיים, אבל חברות הביטוח מאפשרות בעלי פוליסת ביטוח חיים לקבל הלוואה כאשר הבטחונות הם כספי הפוליסה. הריבית שהם דורשים נמוכה ונוחה יותר מרוב הבנקים. אם הרעיון ישים עבורך, נסי. בהצלחה

אין

אני צריכה מקור אחר, אוף ! איפה לעזאזל אפשר לקבל הלוואה בתנאים סבירים? *קרובה להתייאש ולגשת לבנק* זה יפתור את הבעיות אבל חבל לי על כל הכסף של הריבית....

../images/Emo62.gif בדקי ...

אני לא יודעת לאיזה ארגון מקצועי את שייכת. אבל, ישנם ארגונים עם תנאים מועדפים והלוואות רווחה, למשל למורים 8500 ש"ח ריבית פריים 1-. גם אם לא לקחת הלוואה על כל הסכום, אולי זה כדאי. את רוצה להגיד לי שאין לך פנסיה? מה עם חברה שלך? בקשר לתמהוני, עזבי, חבל"ז, לא נשנה כלום !

פשוט

אני עובדת במקום העבודה הנוכחי פחות משנה , החברה כמו שכתבתי כאן באחת ההודעות (אני חושבת) מחפשת כרגע עבודה... אין כאן הלוואות ובקרן הפנסיה שלי יש מעט מאוד כסף לעת עתה. ואולי אין מה לעשות איתו אבל היה חשוב לי להבהיר ולך

חזק ואמץ../images/Emo91.gif

קודם כל, את כבר מודעת למצב וזה מצויין, צעד רציני קדימה. שימי לב שויתרת על דברים אשר מלכתחילה היו "מיותרים" לבגלל זה שילמת כסף שלא היה לך. אתן לך עוד טיפ מעשי, לכי לשוק הכל שם יותר זול ופחות מפתה מסופר, במיוחד אם את חייבת לשלם במזומן. ז ז ז ה י ר ו ת- עם הלוואה מהבנק, זה יכניס אותך לסחרור רציני של ריביות. ערכי השוואות לגבי מקורות מימון לכיסוי האובר ופעלי מתוך ידע וחקר, צפי בבהירות מה את תצטרכי להחזיק לאיזה תקופה וכדומה.יש הרבה אנשים שיכולים לעזור את צריכה לצאת ולבקש! אל תתני לדיכאון להשתלט עליך ועל חברתך, זה בדיוק מה שלא עוזר! תבדקי גם עם המשפחה, אולי הם יכולים להלוות במקום הבנק? שווה לבדוק! פרזה מעניינת: לפני שתקפוץ לברכה אתה תמיד מוודה כי יש בה מים. אמץ ראיה מפוקחת גם עם כספך!

דחוף דחוף../images/Emo77.gif../images/Emo24.gif

תחליפי את השם לפוזיטיבי יותר! תחשבי לאן היית רוצה להגיע ומה תהיה הרגשתך אז, אמצי את זה כשם!

טוב החברה בפורום בימקום עיצות

ירימו תרומה . על שגיאות שעשית בעבר את והחברה שלך . פנית לפורום לקבל עיצות אחיתופל הרי את כל התשובות את מקירה . לא ?רק פיס או תרומה יעזרו

../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif שמעת על

סובלנות? עצה קטנה בשבילך- תיקון אוטומטי של שגיאות כתיב. המסר שלך לא היה ברור.פרט והסבר!

מה אני מחפש פו . לפתוח את העניים

לאנשים שבפורום הזה אין תרופת פלא . עיצות לא יעזרו אים אדם ניקלע לחובות . הוא תמיד יחייה עים חובות . עיצות קל לתת ליסם אותם קשה . איזה עיצות נותנים להם . לצמצם בהוצאות מה הם לא חשבו על זה לבד . הבעייה שאנשים אומרים . לי זה לא יקרה . מפזרים צקים . ואחרי זה צועקים הצילו . כאן יושבים חכמי חלם ונותים עיצות אחיטופל

יו, איזה חמוד אתה../images/Emo67.gif

אתה רוצה להגיד שאף פעם לא טעית וביקשת עזרה? אם כן אתה ממש מסכן ואני מרחמת עליך, כי הלמידה הכי טובה בחיים היא מנסיון שעברנו ולמדנו ממנו משהו חדש, והגענו לתובנות והבנות חדשות שניקח אותם הלאה בחיים! למידה מתוך שיתוף הרבה יותר טובה.בכל תחום בחיים ובכל גיל. לא נולדנו עם ידע אלא אנחנו רוכשים אותו במהלך חיינו ובן אדם נבון לומד טוב מטעויות. יש תאורית למידה מורחבת על כך- ללמוד לזהות טעויות ולנמק, זה מפתח את יכולת החשיבה הרב כיוונית שלנו וזה כלי חשיבה מאד הכרחי בתקופתנו. אתה יודע מה? נסה לשנות קצת את נקודת המבט שלך, תראה את החיוב ותהיה פחות ביקורתי. אני בטוחה שגם אתה תוכל לתרום משהו טוב לאחר! הרי כתבת את שמך - הטכנאי ... ומה בעצם הוא עושה? מתקן לאחרים לא?

אני לא מתקן לאחרים . אלה מתקן

ציוד שהיתקלקל . אני תיקנתי לילדי את דרך החשיבה . לא תמיד עזר . וגם היום הציוד הוא כל כך זול שלא כידאי לתקן . DVD=200 ש"ח . אז אני מתקין צלחות לוויין . כאשר טעיתי לא ביקשתי עזרה . אלה למדתי לא ליטעות עוד עוד פעם . עזרה קיבלתי ממהורים בכסף . והיום אני עוזר לילדי בכסף . היתקדמתי לבד לא בעיצות של אחרים . כי אים הייתי שומע בקולם של אחרים כולל אשתי . לא הייתי מגיע למצב שיהיו לי 3 דירות . אחת מושכרת . אחת ביתי הבכורה גרה בה . והגדולה אני גר . הכל מחשיבה עצמית לא עיצות אחיתופל . "תצמצמי הוצאות" . אבל אני היום בן 58 .

בוא נברר פעם אחת ולתמיד...

אתה עוזר או לא? קיבלת עזרה מההורים- מברוק!מה למדת מזה? נותן כסף לילדים- כל הכבוד! ככה שינית את חשיבתם? והאם הם לא חזרו על שגיאותיך או חליליה טעו? זה שאתה מפרט את מס' הבתים שיש לך, למרות שאני חושבת שיש לך טעות רצינית בחשיבה, כי אתה גר בבית מס' 1 ,בית מס' 2- מושכר עבורך, בית3- בתך גרה בו והוא לא שלה? ובגדול, מה מקור הכעס שלך לגבי עצות בפורום? למה אתה כל כך מריר וחמוץ? מישהו מכריח אותך להכנס לפורום ולסבול? תאמין לי אם אין לך מה לעשות - לך לתקן צלחות לויין ותהיה בשקט! סליחה אבל פשוט נגמרה הסבלנות!

למעלה