המצב קשה

כאב 8

Member
המצב קשה

המצב שלי קשה מאוד
אני כל היום במיטה למעט צרכיים בסיסים
לא ממש אוכלת
רזיתי אני בתת משקל חמור
אני בדיכאון התחילו לי כדור כבר חודש אני לוקחת אותו .
קשה לי לצאת מהבית אם בכלל יוצאת
רוב היום אני במיטה אני צריכה עזרה הרווחה אמרה שהיא לא עוזרת למטפולי בריאות הנפש ובריאות הנפש לא מוכן להביא לי עובדת סוצאלית או שיחות רק כדורים הם נותנים .
אני צריכה עזרה ואני לא יודעת מה לעשות
אין לי כוחות לקום מהמיטה לעזור לעצמי .

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי יקירה

מבינה אותך היטב,כי גם אני כל הזמן במיטה. בואי נאבק בזה ביחד מה דעתך?

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי אלומונת

אני כבר שנים עוד כשאבי היה חי אני כל הזמן במיטה. אני פשוט לא מוצאת עיניין בחיי ומה לעשות.

תרגישי טוב כהנא.

יש לך המון עניין בחיים אכפת לך מאנשים מהמשפחה בחיות את יכולה לנתב כל תחום עניין לחיים עצמם.

זה לא מה שהבנתי ממך

כתבת פה הרבה פעמים שאפשר לנצח את הדיכאון ושאת דוגמה לכך...

אני

לא רוצה להשמע מגעילה אבל *לי* זה נשמע מתוך מה שכתבת נימה מאשימה כלפי כהנא. בכל אופן אם אני הייתי במקום כהנא היה מפריע לי לקרוא ניסוח כזה מנקודת המבט שלי

קראתי שנית

והפעם לא שמעתי ביקורת והאשמה כנראה התגובה הראשונה אצל אנשים זה התגוננות גם כשהם קוראים תגובות שמיועדות לאחרים

שמחה שהבנת, כי כתבתי מתוך דאגה נטו. ממש לא בהאשמה! לא ידעתי שהיא סובלת כל כך כי קלטתי ממנה הרבה יותר אופטימיות בעבר. ולא נוח לי לדבר עליה בגוף שלישי.

כאב 8

Member
כן אנסה

למרות שאני לא יודעת איך אני בכלל יצליח כי המצב שלי גרוע אני כל הזמן במיטה ועצוב לשמוע שגם את במצב הזה אין כוח לרדת מהמיטה משהו מושך אותי חזרה .לא עשיתי כלום ב6 השנים האחרונות וכבר שנה ויותר אני בקושי אוכלת במיוחד בחוץ יש לי פחד מאכילה .אוכלת בעיקר דברים רכים וגם להם אין לי תיאבון
ורזיתי המון .

אולי תגידי

לפסיכיאטר שאת צריכה עוסית כי את רוצה להעלות נכות מול הביטוח לאומי ושהעוסית תעזור לך להשיג את העזרה הדרושה לך (לדוגמא אחד העזרות יכולות להיות מישהי שתבוא אלייך הביתה ותעזור לך), ותאמרי לו שקשה לך לבד ושניסית ושכמו שכתבת ב6 שנים האחרונות את תקועה והמצב התדרדר ואת מפחדת לחוות החמרה ואת מרגישה שזה קריטי וחיים או מוות

מישהי1632

New member
כאב וכהנא,

זה נשמע נורא!
המדינה שלנו כבר מזמן לא מדינת סעד. כול אחד לעצמו.
אולי אני לא מבינה בזה, אבל לא מאשפזים במצבים כאלה? בייחוד את, כאב, שלא אוכלת.

כאב 8

Member
לא שלחו אותי לאשפוז

הרופא המשפחה ופסכיאטר יודעים את המצב שלי
לא יודעת אם אני רוצה אשפוז

מי מטפל בך? מי זה שנתן לך את הכדור החדש?

אני מציעה לך לחזור אליו (אפילו טלפונית) ולדווח לו על כך, שינסה אולי להחליף אותו.
למה לא נותנים לך שיחות? אם לא בריאות הנפש, אז יש בקופות החולים עו"ס בחינם וגם טיפול פסיכולוגי מוזל.
האם את מוכרת כנכה בביטוח לאומי? האם את מקבלת סל שיקום? כי זה יכול לעזור לך מאוד.

כאב 8

Member
אלומה

בבריאות הנפש הפכיאטר לא נותן לי שיחות או עובדת סוצאלית ככה זה עובד הפכיאטר נותן שיחות ועובדת סוצאלית והוא לא רוצה לתת בטענה שהיה לי לזמן קצר עובדת סוצאלית ושיחות לא מתאימות לי כי זה לא התנהגותי סי בי די
העובדת סוצאלית בקופת חולים גם שם אמרה לי שאני לא שייכת אלייה בגלל שאני שייכת לבריאות הנפש זה חוק חדש כנראה .
ואז יוצא שאין מי שיטפל בי .
אני לא במצב להלחם למה לא דואגים לחולי הנפש במדינה הזאת .
יש לי נכות אבל לא נפשית לא 40אחוז נפשית רק20 אחוז
בנחות הלא נפשית השתמשתי בביטוח לאומי לקורס שאני במצבי לא יכולה לעבוד בו.
אין לי סל שיקום ואין לי 40 אחוז נכות .
אני לא מצליחה להזיז את עצמי מהמיטה .
הייתי אצל פכיאטר פרטי שלמה נוי והוא נתן לי את הכדור החדש לפני חודש עוד מעט חודש . אני מתביישת להתקשר אליו אין לי אומץ להתקשר למקומות גם לא הלכתי אליו לבד עם אמא שלי וגיסי .נתן לי כדור להתקפי חרדה ודיכאון וחרדה חברתית . אבל אני מרגישה בעיקר דיכאון חמור ופחד לאכול.

אני לא בטוחה שהבנתי

כתבת 'הפסיכיאטר נותן שיחות ועובדת סוציאלית הוא לא רוצה לתת'. התכוונת שהפסיכיאטר נותן תרופות או שיחות? כי אם הוא נותן שיחות אז זה לא מספיק טוב? והאם הוא התכוון שסיביטי כן טוב לך או לא, ושאת צריכה טיפול דינמי (רגיל, שיחות)?
&nbsp
גם לי אין אומץ להתקשר למקומות, אני מבינה אותך, אבל אימא שלך יכולה לעזור לך בזה? או גיסך? או ללכת אליו? יש לך תור מסודר אליו? אם כן, מתי?
&nbsp
האם את יכולה לקבל טיפול במרפאה להפרעות אכילה? למשל בתל השומר? אני מנסה לחשוב שאולי כדאי לתקוף את הבעיה מהכיוון של הפרעת האכילה (הפחד לאכול). ממה נובע הפחד לאכול? מהשמנה? משהו אחר?
&nbsp
אני חושבת שאת צריכה לפתוח מחדש את תיק הנכות ולהביא להם מכתבים על החמרה במצב. לא ייתכן שתישארי במצב הזה כל כך הרבה זמן ושכלום לא יעזור לך...
&nbsp
ובמקרה הכי גרוע אפשר ללכת למיון פסיכיאטרי ואולי ייתנו לך אשפוז יום. גם זה יכול אולי לעזור.

הי כאב לא מבינה בתהליכים הפורמאלים

האילו יכולה רק להגיד שאני לא הלכתי לשום פסיכיאטר אלא ישר לעובדת סוציאלית (זו שבאיזור שלי). ולפי מה שאת מתארת בטוח יכולים להעלות לך אחוזי נכות (את במצב כמעט לא מתפקד אין שום סיבה לא להעלות לך אפילו ל40 או יותר אחוזי נכות) . סורי שאין לי עיצה אבל מקווה שתרגישי טוב

אלישבע24

New member
כאב יקרה,

מצטערת לשמוע כמה קשה לך,
יש מישהו מהמשפחה,חברים,
שבקשר איתך?
אני הייתי במצבך 8 שנים
ולפני מספר חודשים קיבלתי כדור
שהמינון הלך וגדל
וכשהגעתי ל 700 מג הוא התחיל קצת להשפיע.
היום אני רואה טלויזיה וקוראת הרבה.
אל תתיאשי חמודה,
תהיי בקשר עם הפסיכיאטר,דווחי לו על מצבך,
אצלי פעם בחודשיים העלו את המינון.
כנסי לפה כמה שיותר,אנחנו חברות מאוד תומכות ומפרגנות.
בהצלחה.

אופירA

New member
מנהל
את מוכרחה עזרה מהמשפחה - שידרשו עו"ס מהמחלקה לבריאות הנפש

אין שום סיבה שלא ייתנו לך עו"ס, אם היה לך זמן קצר עו"ס. זה לא תירוץ.
כנראה את חלשה ולא דורשת את זכויותייך. בקשי מהמשפחה להתערב בשבילך אצל הפסיכיאטר!

בכל אופן, להגיש תביעה לקצבת נכות לא חייבים עו"ס, אבל צריך מכתבים רפואיים מהפסיכיאטר. גם לזה את צריכה עזרה מהמשפחה. תשתפי אותם.

גם אשפוז יום צריך לנסות. פעילות יומית כל בוקר עד הצהריים, במסגרת רפואית. לבקש הפניה מרופא המשפחה או מפסיכיאטר.

למעלה