המצב כיום בפורום

Tal The White

New member
המצב כיום בפורום

אני קורא שקט למחצה כבר זמן רב, ובאחרונה שמתי לב, לצערי, למגמה הולכת וגדלה של זנופוביה (שנאת זרים). כנראה בגלל מתקפות טרולים רבות אנשי קבע בפורום (אני לא אתן שמות) החלו להתייחס לכל אדם חדש בפורום בזלזול מתנשא במקרה הטוב, ובתיעוב סרקסטי במקרה הרע יותר. דוגמא לנושא הוא השירשור שתחילתו באמיר כץ שהדביק את הכתובת לפורטל אומנויות הלחימה החדש שלו, אמצעיתו בהתנשאות מסוימת ממספר אנשים, וסופו ביקורת חריפה כל כך שאמיר - וגם אני - הזדעזענו מהרמה שלה. בלי קשר למה האדם הזה עשה או לא עשה, אם הוא גנב טקסטים, הדביק יותר מדי לינקים לאתר שלו או כתב בשגיאות כתיב, גם הוא בן אדם. האנשים שנתנו את הביקורת החריפה הזאת אמנם לא עברו כל גבול, אולם הם חרגו מגבולות הטעם הטוב. אם לאנשים מסוימים יש בעיה עם הפורטל החדש, שלא יכנסו אליו. אם יש להם ביקורת, הם יכולים לשמור אותה לעצמם, או לחילופין לכתוב אותה כדי שתהיה ביקורת בונה. ובוודאי ובוודאי שאם יש להם ביקורת לגבי האדם עצמו יש לנהוג במשנה זהירות שלא לפגוע ברגשותיו. אמיר כץ על אף גילו הצעיר הוא אדם שעסק שנים רבות באומנויות הלחימה, ושיכל להיות תוספת נפלאה לפורום, אבל אני מפחד שהטון היותר מחריף שנקטו כלפיו גרם לו להדיר רגליו מפורומינו לנצח. מנהלים - אני קורא לכם, בעלי הכוח, לשמור על הרוח הטובה שהיתה ועודנה לפעמים מנשבת בפורום. אני מפציר בכם לא רק לשמור על הגבולות בצורה טכנית אלא לפעול במודע למען פורום טוב, בריא, נקי ונחמד יותר, ולהחדיר גם לאתר את רוח החברות והצניעות שאומנויות הלחימה מלמדות.

Tonjin

New member
הכל בסדר שם....?

קראתי את ההודעה שלך ואז חזרתי אחורה לקרוא את כל שמונת הדפים האחרונים של הפורום... למה עשיתי את זה? כי לא זכרתי שום שרשור בו לא התייחסו לאמיר שלא בכבוד או בהתנשאות, מכיוון שאני כמו כל אחד יכול לטעות, עניין אותי לקרוא שוב את השרשורים ולנסות לראות אם אולי מזוית ראייה אחרת או בפרפסקטיבה של זמן אולי זה כן היה עלול להתפרש כך... המסקנות שלי - המילים החריפות היחידות מצד יושבי הפורום הקבועים כוונו לגבי הפורטל של אמיר ולא כלפי האדם עצמו ומאחר והוא ביקש חוות דעת עליו לדעתי זה לגיטימי. כל הטענות האחרות שהזכרת הועלו בצורה מכובדת ומנומסת, מהצד השני לעומת זאת התמונה פחות ורודה... בוא ותנסה אתה לקרוא את השרשור עוד פעם ולהגיד לי מה אתה רואה?

Tal The White

New member
הכל בסדר

כנראה שלא חיפשת טוב מספיק. הפורום גדוש ועמוס בהודעות ואפילו שירשורים שלמים שכולם כתובים באותו טון מתנשא ומורם מעם. מצ"ב קישורים להודעות מהשירשור הנדון (בנוגע לפורטל של אמיר כץ).

Tonjin

New member
בוא נראה -

קודם כל למנהלים או לכל מי שקורא - בגלל שאני חתום על ההודעה שטל בחר לתת כדוגמא אני מגיב עליה כאן, במידה ומישהו חושב שזה לא רלוונטי אין לי בעייה להעביר את הדיון למסרים או אולי עדיף - לוותר עליו כלל.... אז בוא נראה, אם טרחת ומצאת את ההודעה הזו שאתה מצטט (פעמיים אגב) בוודאי נתקלת גם ממש לפניה (5 הודעות למעלה אם להיות מדויק) גם בזו - "יש כאן אנשים מאוד רדודים שחושבים את עצמם יותר מדי אז למי שאני מתכוון הם יודעים את זה וחוץ מי זה אתם צריכים לדחוף את אומניות אלחימה קדימה ולא לדבר כיאלו זה עולם שלכם אנשים לדעתי מי שלא עוזר ותורם לאומנויות לחימה או אתם חסר תכלית (אני מתכוון לאנשים שמתעסקים באומנויות לחימה)" לדעתי ההבדל בין שתי ההודעות ניכר לעין ואין שום צורך להכביר מילים. אבל בכל זאת כמה שאלות. 1) הבנתי שכותב ההודעה חושב שמנהל הפורום שמנסה למלא את תפקידו ולשמור על הסדר הוא אדם רדוד וכך גם אדם נוסף (שבאורח פלא למרות רדידותו ערך וכתב מספר מאמרים בהם עושה שימוש כותב ההודעה הנ"ל) עד כאן הבנתי - אבל אולי אתה יכול להסביר לי מה כתוב בשתי השורות האחרונות? 2) הרקורד של דוד וזאב לדעתי מוכח (מההתרשמות שלי לגביהם הם גם לא יבחרו להכנס לויכוח המיותר הזה כאן, אני כנראה פחות מבוגר ויותר טיפש מהם אז הנה אני פה) הרקורד של אמיר עדיין לא, שניהם הלכו לקראתו אם זה במתן במה לפרסום או אם זה בתרומת מאמרים, התגובה הזו של אמיר לא הייתה במקום - לירוק לבאר שאתה שותה ממנה זה לטעמי פשע. 3) האם נראה לך שסגנון ההתבטאות הזה הולם מנהל פורטל ומורה לאמנויות לחימה? כאן גם המקום לציין שוב מה שדווקא ציינתי בהודעה הקודמת - הרקורד של אמיר עדיין לא מוכח (מבחינת תרומה לעולם אמנויות הלחימה בארץ) דבר טבעי וברור לגבי אדם בתחילת דרכו המקצועית ואין בכך שום פחיתות כבוד - בלדבר כפי שהוא מדבר לאנשים שכבר הוכיחו את עצמם בתחום יש.. בקשר לעלגות - אם לא הייתי רואה בהודעות קודמות שאמיר אכן יודע לכתוב בלי שגיאות ובצורה מובנת לא הייתי נכנס לנושא בכלל - מאחר ולא זהו המצב תהיתי על מה ולמה? ("בקשתי שהדברים יאמרו שוב, אולי לא הבנתי אותם כמו שצריך...") לסיכום, לא נראה לי שהרמתי עצמי משום עם כפי שאתה טוען, אם מישהו מרגיש מתחת... אולי כדאי שיבדוק את עצמו...

nitzano

New member
../images/Emo45.gif טל הלבן : תן כבוד לאנשים בדרך

למעלה ,כי בדרך למטה תפגוש אותם ...... ובבקשה , תראה לנו שאכפת לך ,ושאתה אכן מעונין שנקרא את הודעותיך בכך שתטרח לבדוק איות ,קורקטיות ובהירות דבריך ע"מ שיהיו נהירים גם לנו .

amir_aikido

New member
האינך סבור שהיחס ניתן לפי יחס?

ראשית, אני מודה, הפורום מזה מספר שנים לא מאוד נחמד לאנשים חדשים ולא מוכרים. ובפרט אם הם מציגים דעות חריגות או התנסחות שונה. במצבים שכאלה יש לחברי הפורום נטיה לחקור את אותם אנשים טוב טוב. אתה מוזמן לראות רצף ארוך של שרשורים בדפים הראשונים של הפורום שחוקרים את בן-טל שחר, או את השרשור שבו "מתדיינים" עם עמנואל עליו בן-טל שחר המליץ (יש קישור בקישורים). או את רצף החקירות שעבר יובל נחמקין בנושא חוקיות השימוש בסכין. ויש עוד רבים שכאלה. היו גם אחרים שלא ידעו לנסח את עצמם, התעקשו להציג את שיטתם כשיטה הכי טובה בלי שום סייגים, וזלזלו בכל הכותבים האחרים בפורום ומצאו את עצמם בחוץ מרביתם מרצונם ומיעוטם כטרולים. לגבי אמיר כץ. אני חושב שרצוי שתחפש מעט יותר בפורום, ותסתכל גם מעט על האופן בו הבחור התנסח בפורום שלו עצמו. אני נתקלתי בבחור לראשונה כשהוא פנה בפורום בבקשה לקבל הערות על אתר שהוא בנה. אני וחברי פורום אחרים, הקדשנו מזמנינו היקר וכתבנו לו הערות על מבנה האתר, במטרה לסייע לו לשפר את אתרו. במקום להודות לנו על המאמץ, הוא קטל אותנו. לאחר מכן ראיתי את ההפניה בפורום זה לפורום של הבחור. זה לא נראה מעט משונה לגשת לדוג'ו של מורה אחד ולהמליץ שם על מורה אחר ? ובכן, הסתכלתי באתר שם וראיתי להפתעתי מסמכים שנכתבו על ידי אנשים אחרים, בלי שזה יצויין. ובמקביל ראיתי את האופן בו הבחור (תחת הכינוי לובו ...) מתנסח: "אני ואפסי עוד". לסיום בינתיים באה ההודעה על "הפורטל העברי הראשון", זה היה יכול להיות מעט עצוב בהתחשב בכמות האתרים המכילים מאמרים ופורומים שכבר ראינו, שהבחור חושב שהאתר שלו הוא הראשון. ובפרט כשהוא יודע להגיע לפורום הספציפי הזה להציג זאת (מישהו מוכן להסביר לי מה אמור להיות באתר שלו שאין כבר כאן ?). אלא שבהתחשב בדברים הקודמים לא הופתעתי" "אני ואפסי עוד", זוכר. אישית, רציתי לא להצטרף לדיון למרות אוסף רעיונות סרקסטיים שצצו לי - נמאס לי מהמלחמות הללו, הן לא מוסיפות לכבודי. והרי יתכן שלמרות האגו המפותח, הבחור מוכשר ביותר והרבה יותר ממני.
אבל ההודעה שלך כבר עברה כל גבול, ולא יכולתי יותר לשתוק. דווקא חברי הפורום הם הבעיתיים
אם תשאל אותי, דווקא לגבי vale tudo Boy הפורום נכשל בזיהוי. אלא שכאן היתה לנו בעיה פשוטה, שם המשתמש שהוא בחר דומה מדי לשם משתמש של טרול ממנו התעייף כבר כל הפורום. נכון, אנחנו יכולים להיות יותר סבלניים לפעמים. אך יש גם הגיון בדרישה מהרוצה להצטרף לאגודה, להוכיח את עצמו. ודווקא הגיון וגישה זו היו יותר נפוצים בקרב אמנויות הלחימה, ביפן וגם בסין (כך הבנתי לפחות מהודעות רבות בעבר של זאב). אמיר

zappon

New member
../images/Emo45.gifמסכים איתך../images/Emo45.gif הרבה פה הפכו

להיות צינים ומגעילים שמורידים את הרמה של הפורום. ויש פה גם תופעה מעצבת על דיונים שממש לא קשורים לאומנות לחימה, ככה זה ישראלים כל אחד חייב להיות צודק ויותר חכם מהשני. חבל שהמנהלים לא עושים דבר בנידיון על שמירת הטעם הטוב פה. צריכים להפוך את שם הפורום לפורום ציניות או פורום ויכוחים.

chataka

New member
המממ... :) טוב, אני אתאפק.

With no underrobes, bare butt suddenly exposed a gust of spring wind buson

מזל שאני מתאפק + סיפור

היה היו ארבעה אנשים: "כולם", "מישהו", "אף אחד" ו"כל אחד". יום אחד, היתה משימה שעל "כולם" הוטל לבצע אותה. "כל אחד" היה יכול לבצע אותה, אבל "אף אחד" לא עשה דבר. "כל אחד" חשב ש"מישהו" יעשה אותה אבל בסופו של דבר "אף אחד" לא עשה, "כולם" כעס על "מישהו" כי "אף אחד" לא עשה את מה שהיה צריך לעשות, ועד ש"כולם" הבין שהיה צריך לקחת יוזמה ולעשות "אף אחד" כבר לא הצליח לעבוד. סיפור קצת פשטני אבל נחמד

מהיום. ואגב, הציניות באה במקום

לומר דיעה אישית מאוד החלטית. אז עוקצים קצת.

zappon

New member
אוהד אני מאמין שכל עוד הדעה לא

פוגעת במישהו באופן אישי(כמו ירידה או צחוקים) אז למה לא לומר אותה? (אפילו אם היא במיעוט מוחלט)

ולעובדה שהרבה פה הפסיקו לכתוב

בגלל ריבוי טרולים, וגם למעטים שעדיין ממשיכים כבר נשבר, אין קשר? זאפון, נניח שהיית עובד למחייתך 12 שעות ביום. אבל 5 שעות מתוך ה12 היו משולמות לפי שיקול דעת עוברי אורח לעוברי אורח אחרים, והיית בפועל מקבל רק שכר עבור 7 שעות. האם היית מאשים את החשב שמצידו ממשיך להקציב שכר מלא, או את המערכת שמאפשרת לעוברי אורח לקחת את כספך בקלות כזו? והאם עדיין היית נחמד לכל אורח פורח שנכנס לרגע, ומקבל את שעמלת עליו כ"כ קשה? ניסית לחשוב למה אנשים הפכו להיות ציניים כ"כ? אולי האשמה בך? כשאתה מעודד "חלוקת" רכוש, אל תצפה מבעלי הרכוש הגנוב לצהול בשמחה... העצוב שזה קורה בתדירות גבוהה כ"כ. אולי הפגם בנו, שאנו מוכנים לקבל התנהגות כזו בשיוויון נפש? הקישור המצורף - דוגמא נוספת לגניבה. פורום אחר, דמויות אחרות. אבל אותו תסריט. אצלך זה לא מדליק נורה אדומה? ושיהיה ברור - מדובר בגניבה לכל דבר ועניין. אולי לא לפי החוק (ניתן לטעון רשות הרבים, אולי) אבל מוסרית? לי לפחות אין ספק.

zappon

New member
דלית,התשובה שלי היא :אני לא היית

אידיוט לעבוד בעבודה כזאת...כסף זה לא הכל בחיים וזה(באופן כללי) שמישהו מתוסכל מהחיים שלו אז הוא מוציא את זה על אחרים בשביל להרגיש יותר טוב זה רק מראה כמה קטן ועלוב נפש הוא,זה שהוא לא מסוגל למצוא את עצמו זה בעיה שלו כי כמעט ואין אחד שאין לו בחירה מה לעשות בחיים. ואם תגיב לעניין אני אשמח לענות לך,אני לא מבין את המשמעות של הסיפורים האלו תמיד הכל פה בדרך עוקפת. תן תשובה "בתכלס" למה ההתנהגות הזת ולא סיפורי סבטוט. מחכה
רציני פעם אחת אני רוצה תשובה עיניינית ולא (מתנצל על הביטוי)זיוני שכל.

בדיוק הנקודה

אתה לא היית אדיוט לעבוד בעבודה כזו, אבל אתה מגן על מי שיוצר את ה"עבודה הזו" כעובדה בשטח. אמיר כץ גנב מאמרים מכאן ומפורום וושו. הוא לא טרח לבקש רשות לפני שגנב אותם, הוא לא טרח לתת קרדיט ליוצרים אחרי שגנב. הוא הציג את פרי עמלם של אחרים כאילו היו יצירתו שלו עצמו. ואתה מצדיק אותו, בעצם זה שאתה מתקיף את אלו שהצביעו על הבעייתיות. אתה אומר להם - "זה בסדר לגנוב ממכם. אתם צריכים לעבוד בעבודה שאני לא הייתי אידיוט להשאר בה". מספיק תכל'ס בשבילך?

למעלה