המצב בשדרות

המצב בשדרות

עיר שלמה תחת קאסמים יומיומיים והארץ? שותקת. כבר כמה שנים טובות שאנשי שדרות נמצאים בסכנה יומיומית,סכנה קיומית. הם כבר שכחו מה זה לנהל אורח חיים נורמלי, שבו ילד בן 8 יכול לשחק ברחוב כדורגל מבלי לפחד לשמוע את הכרוז מודיע בבהלה "צבע אדום" אני,כתושבת קרית מוצקין, חוויתי לפני כשנתיים את המלחמה על בשרי. האזעקה נעשתה כשגרה והטילים היו קרובים מתמיד. את רוב המלחמה העברתי בממ"ד,יחד עם משפחתי, לא יכולנו לצאת מהבתים-פחדנו שתתפוס אותנו האזעקה ברגע הכי לא צפוי. הלילות עברו בממ"ד,הרדיו דלק 24 שעות, כל פעם שנשמעה האזעקה הקשבנו טוב טוב,לראות היכן נפלה הקטיושה. והם, תושבי שדרות,חווים את המציאות הזו כבר שנים. שנים שהם חיים בשגרה של פחד,של אימה. והארץ? שותקת. לפני כשנתיים גילו אנשי המרכז והדרום רוחב לב ואימצו את תושבי הצפון המופגזת אל ביתם ואירחו אותם בזמן המלחמה. כבר כמה שנים שדרות מופגזת יום יום,שעה שעה ולאף אחד לא איכפת. כולנו חיים בתוך המציאות שלנו, בתוך העולם הפרטי שלנו. והם? הם מופגזים שם. למה לפני כשנתיים,כשהצפון הופגז,כל הארץ עמדה על הרגליים ועזרה וכשדרות מופגזת כבר כמה שנים אף אחד לא עושה כלום? בואו נשבור את השתיקה נצא מהאדישות שמקיפה את כולנו ונפעל בתור בני נוער יש לנו את הכוח, הכוח להשפיע-לשנות. לשנות משהו שם למעלה,בצמרת המדינה. אסור לנו לשתוק. אורנית אורן שבט עידן, הנהגת צפון

וואו, האושר הזה שנפצע?

חשבתי שניה על אח שלי אם היו כורתים לו רגל והוא לא היה יכול לשחק כדורסל, אני חושבת שהוא היה מעדיף שהוא ימות. זה נורא. נורא. זה פשוט אכזריות. הם כ"כ מסכנים, כ"כ. ובאמת שאני לא יודעת כמה אנחנו יכולים לעזור להם. חוץ מלארח אותם פה ושם, שגם זה פיתרון מאולץ ולא הגיוני.

noname202

New member
ממש לא פתרון מאולץ, להפך

גם תושבי הצפון מהמלחמה יעידו, וגם הילדים בשדרות בעצמם - להוציא לכמה שעות מהעיר הזאת, למקום שאפשר לצאת בו החוצה בלי לפחד. לעשות קצת פעילויות של חיים נורמליים... כל דבר יותר טוב מלהיות שם כל הזמן.

תמיר1991

New member
אפשר להעביר אותם בקביעות למלונות וכו',

או ל"עיר מקלט" יפה, "עד יעבור זעם". אבל אז זו תהיה בריחה, והחמאס ירה על אשקלון כדי שנעשה את אותו הדבר. לא יהיה לזה סוף... קשה, קשה למצוא פתרון.

אני תושבת הצפון מהמלחמה

ואני מעידה שלצאת מחיפה היה בעצם בריחה. כאילו, נחמד והכל, אבל זה לא מה שיעזור להם באמת. קרה דבר לא ייאמן, אני מסכימה עם תמיר. באמת שאין פיתרון קסם למצב הנורא הזה.

gurke

New member
נכון, אבל

זה לא התפקיד של התושבים להשאר ולהתמודד לבד. אותם צריך להוציא משם עד שהסכנה תגמר, ובו בזמן למצוא פתרון לבעיה האמיתית.

תמיר1991

New member
אבל אם תצא משם אז אתה בורח ואז אי אפשר

יהיה למצוא פתרון, כי החמאס ילמד טריק וישתמש בו על אשקלון, על אשדוד, ובסוף עלינו... זה לא הפתרון, וגם לתת לשדרות לשכב על הגדר בשביל כל המדינה זה לא פתרון. אני לא יודע מה הפתרון, וחבל שיש אנשים שמתיימרים להיות "מדינאים" אם הם לא יודעים יותר טוב מאף ישראלי מה לעשות שם.

אפשר רק לשאול שאלה?

בלי להפוך את זה לפוליטי מידי, תענה לי עינייני מה ההבדל בעצם בין לברוח מגוש קטיף ללברוח משרדות ואז מאשקלון ואז מאשדוד ואז אבוי מצפון ת"א?

תמיר1991

New member
פשוט מאוד: שדרות נכללת לא רק בגבולות 67',

גם בגבולות 48'. גבולות 48' הם גבולות מדינת ישראל לחלוטין, ומה שזכינו בו במלחמת העצמאות הוא שלנו כי הערבים עצמם פתחו במלחמה. אמנם ה"נכבה" לא מוצדקת, אבל ניצחון במלחמה יזומה מן הצד השני הוא ניצחון, ועליהם לשאת בתוצאות. השטחים שכבשנו במלחמת ששת הימים הם לא שלנו, כי אנחנו פתחנו במלחמה, וכיבוש שטח כשפתחת במלחמה הוא מנוגד לחוק הבינלאומי. ועזבי חוק בינלאומי, מבחינה פרקטית כיבוש ישראלי בעזה יחריב דמוגרפית את המפעל הציוני, כי הוא היה גורם תוך 20 שנה לרוב ערבי בתחומים שהם כביכול ישראל (אלא אם תמנעי מערביי עזה אזרחות, ולזה קוראים אפרטהייד). את לא חייבת לקבל את ההסברים שלי, אבל מבחינתי הם ההגיוניים ביותר.

תמיר1991

New member
את רואה?

זה מלמד אותך כמה שדרות זה נושא חשוב בציבור הישראלי, אם גם את וגם אני יכולים להסכים עליו. לא ייתכן שהמדינה תפקיר ככה רבבות אזרחים.

noname202

New member
גם אני תושבת הצפון, וגם אני הרגשתי ככה

במובן מסויים - אבל בואי נשים את הדגש על ההבדל החשוב ביותר - חודש לעומת שבע שנים. אני לא אומרת שהם צריכים לעזוב, ממש לא - אבל לצאת מדי פעם להפסקות, למקום שאפשר לצאת בו החוצה ולהיות רגועים - אני מאוד בספק אם הם יסרבו לזה [ואני יכולה להגיד עובדתית גם, שלא - הם כן יוצאים, בעיקר הילדים והנוער - הרבה פעמים - להתארח ולבלות במקומות אחרים. ובצדק.]. אם אנחנו ניתן להם את האופציה הזאת - אני בטוחה שהם רק ישמחו. זה המינימום שאנחנו יכולים לעשות בשבילם.

תמיר1991

New member
../images/Emo45.gif

אמנם, חייבים לעשות משהו. המצב הזה ששטח ריבוני של מדינת ישראל מופגז, ורבבות אנשים נמצאים בסכנת חיים, לא אפשרי ולא ייתכן. אבל קשה למצוא דרך מיידית, "פתרון קסם" להפסקת הסבל הנוראי של תושבי שדרות. מה אפשר לעשות שלא יחריף עוד יותר את המצב? לפלוש קרקעית לעזה, להרוג עשרות חפים מפשע (ביניהם ילדים), ולגרום לשנאה גדולה יותר שתחריף את הקסאמים? אני מקווה שיש לכמה חבר'ה בממשלה רעיונות טובים איך לפתור את המצב. כי הוא לא יכול להימשך ככה יותר וכואב לי על תושבי שדרות, אבל למדינה אסור להיגרר להסלמה מסוכנת שתעלה בחיי חפים מפשע ועשויה לגרום למלחמה.

hkatsman

New member
לא שאני בעד שמדינת ישראל תשתלט מחדש על עזה

אבל זה לא יחריף את הקסאמים, להפך.

תמיר1991

New member
בוודאי שכן -

ברור שתהיה רגיעה לזמן כלשהו, אבל ברור שמתישהו נצא שוב - ימים, חודשים או שנים. ואז מה? גם ימותו חיילים שלנו, גם נהרוג חפים מפשע, וגם נשניא את עצמנו עוד יותר על האוכלוסייה ונחריף את הסכסוך. מה עשית בזה?

B a m b o o k

New member
כ"כ צודקת../images/Emo45.gif

והממשלה הדפוקה הזאת חשבה שלהחזיר את גוש קטיף יעזור. ועוד עכשיו הם בכלל מעלים את הרעיון של לתת חצי מירושלים... איפה השכל שלהם? בתחת?!

למעלה