המצאה של טכניקות

WhiteSnake 85

New member
חברה

יאללה תשלפו מה שיש לכם,אני מעוניין בדעתכם... מה שגם לא הוסבר מזה "איפון" בדיוק

מה זה איפון - תשובה../images/Emo11.gif

איפון זדה תרגיל עם בן זוג. אחד מתקיף באגרוף לחזה -- התקפה קבועה. השני מגן- ומבצע תרגיל נגד איך זה קורה: המתקיף מתקיף באגרוף לחזה של המתגונן. אותו מתגונן מגן את ההתקפה בזה שהוא זז ומבצע חסימה להתקפה. לאחר החסימה המתגונן מתקיף התקפה נגד מסויים שיחודית לאותו האיפון שהוא מבצע ו- מוציא משווי משקל את המתקיף באופן היחודי לאותו האיפון שהוא מבצע.. ולבסוף מפיל את המתקיף על הריצפה.. כנ"ל באופן היחודי לאותו האיפון... מה זה אופן יחודי... כל איפון הוא שונה... כל איפון זה תרגיל אחר.. שום איפון לא דומה לשני מבחינת התרגיל שמבוצע .. למרות שהמטריצה .. דומה... שבסופו ל דבר יש התקפה, הגנה, התקפת נגד.. והפלת היריב.. יניב

WhiteSnake 85

New member
הבנתי

תודה על ההסבר... אם כך גם אצלנו יש דבר דומה,רק שהוא נקרא "איפון - קומיטה". רק רציתי לברר שאנחנו מדברים על אתו הדבר. ומסתבר שכן. מטרת האיפון קומיטה לדעתי היא לפתח את מקוריותו של התלמיד ולבדוק את מידת בקיאותו בנושא הקאטה והקיהון. כמו כן, זוהי דרך של השתתת הקיהון בעיניין הקרבות כל הקטע כאן, שהחסימה ואחרי כן התקפת הנגד שלך מבוססת על תרגילי יסוד של קראטה, או על טכניקות מתקדמות מעבר לרמת תרגילים בודדים (כמו הטלות,נעילות,בריח וכו')הלא כן? העיניין שדיברתי עליו הוא המצאת תרגיל שונה לחלוטין, כזה שלא נמצא בשיטה עדיין.

אני עושה את זה לבד

סתם ככה בכל לוחמה אתה לומד טכניקות מסוימות.. אבל כשאתה נילחם אתה צריך ליזום תרגיל נניח לקחת הגנה מתרגיל אחד כניסה מתרגיל שני ונעילה או מכה מסימת מתרגיל שלישי.. מהלוחמה אתה לומד בעיקר שיטה בקרב חכמת קרב... וזה בעצם ההבדל בין הלוחמות...

KOMGAN

New member
המצאה או פיתוח

אני אפתח בזה ששמעתי ממורה ברמה מאוד גבוהה שהוא אומר שבאומנויות לחימה גם עם כל השנים שבהם התגלגלו למעשה אין שום דבר חדש כלומר הכל קים וגם מה ש"תמציא" כבר קיים. אבל ברמה האישית לדעתי ודאי שיש התפתחות שנובעת ממה ואיך שהתלמיד למד. חשוב לומר שבהרבה לוחמות רואים בתלמיד עד חגורה שחורה רק מקבל ורק אח"כ מתפתח כלומר מי שהגיעה לשחורה למעשה הוא מתחיל במובן של התפתחות עצמית. למעשה אני חושב שכל אחד מפתח דברים ע"פ הצורה שבה הוא זורם בקרב או בעצם מתאים את מה שלמד לעצמו בצורה שהכי מתאימה לו.

tessen

New member
יש הבדל בין המצאה לאילתור

קודם כל קשה לי להאמין שניתן להמציא טכניקה חדשה, ברוב המקרים להמצאה תמצא אנאלוגיה קיימת כבר. יותר נכון להתבונן על הטכניקה ש"הומצאה" יותר כאילתור. הכוונה באילתור היא שהטכניקה שבוצעה לא נעשתה באופן "נקי", כלומר לא לפי הספר. Seigyo (שליטה) כשמדובר על סוגים שונים של נעילות יכול להתבצע מכל טכניקה, מה גם לא בהכרח חייבים ללכת עד הסוף עם טכניקה מסויימת. כדאי מאוד להרגיש את היריב ולדעת שכאשר טכניקה לא מתבצעת כמו שצריך לעבור מיידית לטכניקה שונה. למשל אם בריח לא מצליח על מפרק כף היד לא להתעקש אלא לשנות לנעילה אחרת או לעבור למרפק או כתף וכו', זאת יכולת אילתור או המצאה אם תרצו לקרוא לזה כך. מבחינתי זו אותה גברת בשינוי אדרת.

מטאטא

New member
אני לא מדבר על אילתור

אילתור הוא שינוי של משהו קיים והתאמתו לצורך הנסיבות החדשות. אני התכוונתי לגילוי עצמי של עקרונות או טכניקות, גילוי שיש לו פוטנציאל להיות משמעותי יותר עבור הלומד. כשאני חושב על זה, השאלה היא אולי איך אתה מתייחס למטרת ההוראה: 1. העברת ידע ופרקטיקות (עקרונות \ טכניקות). 2. פיתוח יכולת של התלמיד ליצור ידע ופרקטיקות. בתור מורה (בבי"ס, אפעס) אני מבין ששתי המטרות קשורות (אין אפשרות ליצור ידע מתוך ריק- אתה תמיד חייב הקשר כלשהו). אבל כמורה אני גם יודע כמה קל להשיג את המטרה הראשונה וכמה קשה להשיג את המטרה השנייה. השאלה היא על איזה מהאספקטים אתה שם דגש, ובאיזה שלב של תהליך הלימוד. בברכת "אמרו את זה קודם, לפניי. זה לא משנה."

tessen

New member
שתי המטרות

קשורות אחת בשניה, מה גם הסדר בו הצגת אותם נכון. תלמיד בתחילה יש לפתוח את עיניו ולתת לו לטעום מהידע אותו אתה מחזיק, בהמשך יש לעודד אותו לפתח חשיבה עצמאית. הרי הטכניקות אותן מלמדים את התלמיד הן "כלי הנשק" להתמודד עם בעיות קיימות. בין אם מדובר באגרוף הנשלח אל פניו, או בין עם מדובר על משוואות מתמטיות סבוכות. קל להשיג את המטרה הראשונה, כל עוד אנחנו מגישים הכל לתלמיד בכפית. יש למצוע מינון נכון, על מנת לגרום לתלמיד לפתח חשיבה עצמאית. בשמך רוב חיינו כתלמידים מדכאים את פעולת החשיב ההעצמאית שלנו, אבל זה דיון לזמן אחר.

Hwoarang

New member
קודם כל צריך להיות ממושמע וסבלני

זה מפתה לעשות שינוי קטן בתרגול, באמת מפתה אבל אל תשכח שאתה תלמיד ומתוך כבוד למורה תבצע את התרגיל שהוא אומר לעשות... אני אומר את זה על סמך נסיון אישי, אבל הצלחתי להתגבר על הרצונות שלי.. לדוגמה אתה מבצע תרגיל עם בן זוג מה להגיד, משעמם אחושרמוטה ואחרי 20 שניות לשניכם נמאס ואתם גולשים לתרגיל בכלל לא קשור, ושוכחים שקיבלתם הוראה לבצע תרגיל ספציפי אחד ולא כמה. במקרה הזה אתה יכול לשבש את סדר השיעור של המורה(תלמידים אחרים מסתכלים וגם משבשים את התרגיל) וככה כולם שוכחים את המטרה הראשונית. אל תשכח שאם תבצע טכניקה אחרת המורה בטוח מכיר אותה וילמד אותה בזמן שהוא ימצא לנכון.. צריך גם לכבד אותו וגם לקבל את העובדה שהוא מורה ואנחנו תלמידים שלא ידעו כלום בלעדיו. בקשר להמצאת טכניקה בקרב: אותי מלמדים שהכל נבנה כמו מגדל - אם יהיה לך בסיס לא טוב המגדל בסוף יתמוטט. התנועות אמורות להגיע בלי שתחשוב עליהם בכלל, בצורה טבעית, אחרי תקופה לא קטנה של אימונים. אם הגעת עד לפה קבל קישור למאמר בוושו שאני קורא אותו כבר כמה חודשים, וכל פעם מוצא בו דברים חדשים... תקרא אותו בעיון - אני ממליץ בחום בהצלחה

למעלה