תגידו, אתם רציניים? מאיפה השטויות?
כתבתי קודם תשובה ארוכה והיא נמחקה לי, אז עכשיו בקצרה: 1. לנגן עם המטבע לא הורס שום דבר. מיתרי אופטימה מחזיקים אצלי 3-4 חודשים ויותר. השחיקה היחידה היא לציפוי הזהב. פגיעה בסאונד (בססטיין) נגרמת רק אחרי חודשים וזה טבעי ונורמלי ואז מחליפים סט מיתרים. ונניח לרגע שהשחיקה אצלי מוגברת... אז עלה לי סט מיתרים אחד יותר בשנה? נו שויין. 2. אני מנגנת עם מטבע שנים. בריאן מנגן עם מטבע עשרות שנים. כמוני יש עוד פנאטים לעניין עם עשרות שנות ניסיון. מעולם לא עלתה בעייה/סכנה בהקשר של לנגן עם מטבע וחלק מהאנשים שהזכרתי מנגנים כך על רפליקות רד ספיישל שעולות צפונה מ5000 פאונד. 3. מטבעות 6 פני ישנים מאד מכילים אחוז גבוה יותר של כסף בתוכן ולכן המטבעות הללו יותר רכים ומשאירים מעט צבע על האצבעות לאחר נגינה ממושכת, מה שאולי גורם לחשוב שיש כאן סכנה לגיטרה. אם יש סכנה זה אולי לעור האצבעות. אגב, מאחר והם רכים יותר, הם יותר עדינים על המיתרים/גיטרה. כמובן שהם גם נשחקים מהר יותר. בכל מקרה, לא נגרם נזק לגיטרה. 4. התפקיד של הפיקגארד/סקראטצ'-פלייט להגן מפני המפרט. כל מפרט. בשביל זה החתיכת פלסטיק שם. על שלי יש כמה שריטות עדינות ורובן ככולן נגרמו מהפעמים שלא ניגנתי עם מטבע. ולסיום -- שימוש במטבע זה הינו מרכיב חשוב ביותר ביצירת "הסאונד הנכון" כשמנגנים קווין. מי שרוצה דוגמה/הוכחה, מוזמן לנגן את הפתיח האיטי של Hammer to Fall ולנסות לקבל את הספארקל (sparkle) בסאונד ללא מטבע. נגינה עם המטבע מאפשרת המון משחק ב- attack על המיתר וברגע שלומדים לשלוט במטבע הוא הופך להיות הרבה יותר אטרקטיבי ממפרט רגיל. (גם מחזיק יותר זמן.) בקיצור, אני פתוחה לשמוע סיפורי זוועה ממקור ראשון. אחרת, זה פשוט FUD או כמו שאומרים במחוזותינו: בבל"ת.