המפרט שלכם!

RoieL

New member
הלכת עם בריאן מיי עד הסוף, הא?../images/Emo8.gif

האמת שניסיתי פעם עם מטבע של 10 שקל וישב לי טוב על היד.

Y036

New member
אבל אתם יודעים שזה ממש שוחק

את המיתרים, כן\?

Vintage

New member
אני לא רוצה לחשוב

מה כל שבבי המתכת עושים לגיטרה, אבל כנראה שזה לא עושה לה טוב.

khammel

New member
תגידו, אתם רציניים? מאיפה השטויות?

כתבתי קודם תשובה ארוכה והיא נמחקה לי, אז עכשיו בקצרה: 1. לנגן עם המטבע לא הורס שום דבר. מיתרי אופטימה מחזיקים אצלי 3-4 חודשים ויותר. השחיקה היחידה היא לציפוי הזהב. פגיעה בסאונד (בססטיין) נגרמת רק אחרי חודשים וזה טבעי ונורמלי ואז מחליפים סט מיתרים. ונניח לרגע שהשחיקה אצלי מוגברת... אז עלה לי סט מיתרים אחד יותר בשנה? נו שויין. 2. אני מנגנת עם מטבע שנים. בריאן מנגן עם מטבע עשרות שנים. כמוני יש עוד פנאטים לעניין עם עשרות שנות ניסיון. מעולם לא עלתה בעייה/סכנה בהקשר של לנגן עם מטבע וחלק מהאנשים שהזכרתי מנגנים כך על רפליקות רד ספיישל שעולות צפונה מ5000 פאונד. 3. מטבעות 6 פני ישנים מאד מכילים אחוז גבוה יותר של כסף בתוכן ולכן המטבעות הללו יותר רכים ומשאירים מעט צבע על האצבעות לאחר נגינה ממושכת, מה שאולי גורם לחשוב שיש כאן סכנה לגיטרה. אם יש סכנה זה אולי לעור האצבעות. אגב, מאחר והם רכים יותר, הם יותר עדינים על המיתרים/גיטרה. כמובן שהם גם נשחקים מהר יותר. בכל מקרה, לא נגרם נזק לגיטרה. 4. התפקיד של הפיקגארד/סקראטצ'-פלייט להגן מפני המפרט. כל מפרט. בשביל זה החתיכת פלסטיק שם. על שלי יש כמה שריטות עדינות ורובן ככולן נגרמו מהפעמים שלא ניגנתי עם מטבע. ולסיום -- שימוש במטבע זה הינו מרכיב חשוב ביותר ביצירת "הסאונד הנכון" כשמנגנים קווין. מי שרוצה דוגמה/הוכחה, מוזמן לנגן את הפתיח האיטי של Hammer to Fall ולנסות לקבל את הספארקל (sparkle) בסאונד ללא מטבע. נגינה עם המטבע מאפשרת המון משחק ב- attack על המיתר וברגע שלומדים לשלוט במטבע הוא הופך להיות הרבה יותר אטרקטיבי ממפרט רגיל. (גם מחזיק יותר זמן.) בקיצור, אני פתוחה לשמוע סיפורי זוועה ממקור ראשון. אחרת, זה פשוט FUD או כמו שאומרים במחוזותינו: בבל"ת.

Y036

New member
עוד משהו

מה עם הפיקאפים? אני דיי בטוח שזה מחליש אותם או משהו בסגנון, כי בעקרון הם מגנטים. זה חייב לעשות משהו. לא יודע, אני לא חושב שלפרוט עם מטבע זה הדבר הכי בריא לגיטרה ולמיתרים, אבל זאת הגיטרה שלך, תעשי לה מה שאת רוצה, אני יודע.

khammel

New member
PUs

נכון, פיקאפים מכילים מגנטים והם סובלים מהפרעות מיקרופוניות. אם פוגעים בפיקאפ עם המטבע זה עושה רעש יותר מאשר מפרט מפלסטיק. מסקנה: לא לפגוע בפיקאפ. המטבע עצמו אינו מגנט. הוא מכיל מתכות שונות. הוא קטן. מה הוא כבר אמור לעשות למגנטים של הפיקאפים??? איזו השראה מגנטית הרסנית הוא מייצר??? כן, הוא מייצר סאונד שונה -- וזו בדיוק המטרה! מצטערת, אבל אני לא מתעסקת עם נדמה לי ועם אני חושב. אם למישהו יש עובדות ענייניות -- אני מאד אשמח לשמוע. כל השאר זה פוביות לא מוסברות. ואם בפוביות עסקינן... באמת נראה לך שבריאן יסכן את הגיטרה הייחודית שלו? עם כל מה שנכתב ודובר על הגיטרה עד היום, נראה לך שאם היתה סכנה מכיוון המטבע, לא היו מציפים את זה? יתרה מזאת, מעטים אולי יודעים את זה, אבל היתה לו מטבע בתוך הגיטרה שהחזיקה במקום את כניסת ה-PL. סכנה לפיקאפים? לא נראה לי! תמונה כאן: http://www.brianmay.com/brian/brianssb/brianssbdec05.html (לדפדף למטה לתאריך 15.12)

Katarzis

New member
../images/Emo5.gif הבחור צריך שיוף שריגים בדחיפות!

לא האמנתי ש008 יכולים לגרום לכאלה חריצים
. מה שכן - לגבי המטבע - הדבר היחיד שמרתיע אותי מזה הוא הצמרמורת! רק מלחשוב על זה כולי צמרמורת.

khammel

New member
אלו התמונות מהטיפול שהגיטרה עברה

הוא מסביר שם -- הסריגים מעולם לא הוחלפו ב-40 שנה. תמונות באמת מיוחדות ומדהימות. לגבי המטבע, באמת שאין רעשים שעושים צמרמורת (אלא אם עושים כאלו בכוונה). זה פשוט מוסיף קצת חספוס לסאונד.

khammel

New member
נ.ב. - הוא כבר לא מנגן על 008 כמה שנים טובות

הוא מנגן לרוב על סט 009 עם מיתר D בעובי 024 במקום 025

RoieL

New member
בשביל בנאדם שמחליף מיתרים פעם בחודש זה לא

מאוד קריטי, חוץ מזה שאני מנגן עם מטבע לעתים רחוקות.

Ekrembo

New member
אני עם אסימון מהמשחקיה הקרובה לבית...

מה שנחמד - ההיקף שלו חלק, אפשר עם קצת אימון להשתמש בו כסוג של סליידר

Octavarium

New member
בא לי לנסות

מישהו יכול להמליץ לי על מטבע טוב? (ישראלי או פולני (כי יש לי איך להשיג...) )

khammel

New member
המלצות

תנסה כל מטבע שמתגלגל לך ליד, בעדיפות למטבעות עם חריצים בהיקף (serrated edge) ובעובי של פחות ממילימטר. הכי מומלץ, לטעמי, 6 פני אנגלי או המקבילות שלו (מטבע אוסטרלי/ניו-זילנדי), אחריו מטבע 5 פני אנגלי ומטבע 10 סנט אמריקאי (dime). ככל שמנגנים עם מטבע גדול יותר, כדאי להיזהר יותר בפריטה ולנגן עדין כדי לא לקרוע מיתר.

Ultra Spidey

New member
יש כמה

נכון לעכשיו אני יותר משתמש בג'אז שלוש אדום שהשאלתי מחבר לתקופת זמן בלתי מוגבלת
אבל בגדול, המפרטים הכי נוחים שלי הם אלה שהכנתי בעצמי

למעלה