המפקד שלי מגזים

דפנה183

New member
המפקד שלי מגזים

די, אני כבר לא יכולה לסבול את ההשפלה הזו מהמפקד שלי. אני חיילת חדשה, בתפקיד אולי קצת יותר מחודש, אבל פתאום המפקד שלי התחיל להתייחס אליי כמו לחרא. אני לא רוצה ללכת לשם יותר. נכון שיש כאלו שיזלזלו, ויגידו מה אני בוכה, אבל אתם מבינים, כשאתה קורע את עצמך- ובסוף מעריכם אותך על זה- זה שווה את זה. אבל כשאתה ממש לא עושה כלום- כמו במקרה שלי- שאני פקידה "רפת שכל" כמו שאומרים- אני לא מקבלת בטח שלא הכרה- אלא זילזול. המפקד שלי הוא בכלל לא חייל- אלא אזרח עובד צה"ל. והוא מתייחס אליי כאילו אני נותנת שירותים אישית שלו בכך שהוא מנצל את טוב הלב שלי- אם זה לצלם לבת שלו שלומדת במיכללה חומר לימודי (ותאמינו לי שזה לא חד- פעמי- זה כבר קרה 3 פעמים- וזה כמות נ-כ-ב-ד-ה של חומר). או שהוא צועק עלי שאני משחיתה רכוש צה"ל והוא יכול להעמיד אותי לדין על כך שהחוט של הטלפון מסתלסל- והוא לא יודע אם זה רק אני או גם קודמתי בתפקיד אחראיות לזה. כשניסיתי להסביר לו שמטבעו החוט מסתלסל, הוא גער בי בחומרה וטען שאני יכולה לעמוד למשפט על זה. יום אחד גם באו למשרד שלו כמה אנשים, כולם אזרחים. והא קרא לי לחדר, ואמר לי להכין להם קפה. אז שאלתי מה להכין להם- והאשה אמרה שהיא רוצה נס קר. השפלתי את ראשי באומרי שאני מצטערת, אך מעולם לא הכנתי נס כזה, ואינני יודעת איך. חשבתי שתבקש נס נורמאלי, אך היא אמרה שאביא לה את החומרים לחדר. הלכתי והבאתי, והיא חייכה ברשעות ואמרה -"ככה מכינים!". וכולם צחקו לשאלת הבוס שלי "עכשיו את יודעת להכין נס קר?". מצחיק... הוא גוער בי כל הזמן,ומתייחס אליי כאילו הייתי פושעת. כהשעתי למשך שעה את התיוק, הוא קרא לי לחדרו, ואמר "הבחנתי שיש לך מס´ דפים על השולחן. את יודעת מהם?". אמרתי בתמימות "על מה אתה מדבר?", והוא אמר ברשעות "שם, תסתכלי". אמרתי שאתייק אותם כבר, והוא אמר, "אז קדימה, תסגרי את הספר שאת קוראת ותעשי את זה". אתם מבינים, אין לי מה לעשות כל היום במשרד, כי אין לי עבודה. התפקיד שלו די זוטר, והוא לא ממש זקוק לפקידה. במשך 3 חודשים שלא הייתה פקידה כאן כי הקודמת השתחררה, הוא הסתדר בלי. אני מרגישה במצב רוח מרומם כשאני הולכת בבוקר, אך בערב, אני עם הראש בריצפה, מרוטת עצבים, ורוצה רק להסתגר בחדר. לא ככה השירות הצבאי היה אמור להיות לפי מה שסיפרו לי. אני כל היום בחדר סגור עם עוד בחורה, לא רואה איש כל היום. אני בעיקרון אמורה להיות על תקן מתנדבת בגלל מחלה שיש לי, ויכולה להשתחרר, אבל אבא שלי אמר שמי שלא מתגייס לצה"ל הוא לא בן- אדם. אבל האמת, אני מצטערת שהתגייסתי.

יואוו אני כל כך מבינה אותך

למרות שלא חוויתי את זה מעולם. רצו שאני אהיה פקידה של משהו למרות שעברתי קורס, והמשהו הזה לא דיבר כל כך יפה..ואז הרגשתי מושפלת! ואיכשהוא העינין הסתדר. אני הייתי מבקשת העברה. תעשי בעיות,הרבה בעיות! בתקווה שיהיה לך טוב..כי באמת זה לא צריך להיות ככה!

ניר101

New member
די להתבכיין

לדגעתי אם זאת הגישה שלך באמת לא היית צריכה לבוא לצבא מלכיתחילה היית מוציאה 21 כמו פצפיסטים

ניר101

New member
בכל אופן לדעתי

אם את לא אוהבת את התפקיד פשוט תבקשי העברה ולא להיות פקידה אבל אין סיבה שתרגישי מושפלת .... נו חפיף

d_style

New member
אתה בטח אחד מאותם רב"טים...

שמתעללים בטירונים או פקידות רק כי באזרחות אתה אף אחד, או שלא זיינת שנה שלמה (או אפילו אף פעם). אני אוהב לקרוא להם המפקדים האימפוטנטים, כי לרוב גם את העבודה שלהם עצמם הם לא מסוגלים לעשות. בקיצור גם לתת הוראות צריך לדעת, וגם להיות מפקד או בוס לא כל אחד יכול, יש כאלו שחושבים שזה מקנה להם זכות התעללות, ובעצם שמי שעובד תחתם הוא שטיח למרגלות רגליהם. אנשים כאלו לדעתי צריכים להיות מחוץ לצבא. אבל מה לעשות, הצבא מורכב מ 90 אחוז אנשים כאלו, שההרגשה שהם מעל מישהו... עושה להם את זה. כולם סובלים מהמפקדים שלהם, אבל אם את ממש מרגישה שהוא מתעלל בך, תנסי לברר מי המפקדים שלו, ולפני שאת ניגשת אל אחד מהם, תבריי מי מהם נחשב מפקד חכם נאור וסובלני - ואליו תפני להגשת תלונה נגד המפקד שלך. אם תתעקשי מספיק אולי יעבירו אותך. מלבד זאת את יכולה לדבר עם קצינת ת"ש (לא כדאי) או קב"ן (עדיף). אבל הכי חשוב, אם את באמת חושבת שהוא מזלזל בך, נותן לך תפקידים שאת לא צריכה לעשות, או בכלל אם את מרגישה לא בנוח איתו (כי סך הכל גם את באת לעשות ג´וב, ואין סיבה שתהיי מבואסת למשך כל השירות שלך רק בגלל אטימות של מפקד אידיוט), תנסי לדבר עם כמה שיותר אנשים, ותני עובדות מוכחות או תראי שאת באמת סובלת. בהצלחה, וכל טוב.

pacifist

New member
דפנה

בכל מקום בצבא ישפילו אותך. עצה שלי - בקשי להפגש עם קב"ן והשתחררי מצה"ל. שלך, פרופיל 21.

לא לא לא..שום קב"ן.והיא לא מתבכיינת

אצלנו כמעט כל הנגדים והמפקדים מזה בסדר. אפשר לדבר איתם בגובה העיניים. בחיי וזה נותן הרגשה ממש טובה. תבקשי העברה...זה יכול לפתור את העסק בהצלחה!!!מכל ה

hoggy

New member
חמודה לא לוותר...

אני כל כך מבינה אותך ואני קוראת את ההודעה שלך ודמעות בעיניים!!! ואני רצינית! אני חושבת שדווקא עצם העניין שאת מתנדבת צריך להעריך אותך יותר ואת צריכה לבוא בלי להתבייש ולומר לו זאת! בנוסף לזה מה שהוא עושה נקרא השפלה ואת יכולה לקבול אותו מה שדרך אגב רוב הסיכויים לא יביא לכלום אבל אחרי זה תוכלי לדרוש העברה עקב פחד מהתנפלות מפקד עקב קבילה. וכשאת אומרת שאת לא יודעת להכין קפה תגידי את זה בראש מורם כי התגייסת להיות חיילת ולא מלצרית, ברמנית, או משרתת של אף אחד - תגידי לה שאין לך שום בעיה לעשות לה טובה ולהכין לה קפה אבל אם היא לא רוצה להכין לבד שתבחר משהו אחר שאת כן יכולה לעשות - אני יודעת שזה נשמע חוצפה ולא הגיוני אבל מי שמשפיל אותך לא יקבל יחס של כבוד חמודה עלי והצליחי ותדעי תמיד שאת שווה הרבה יותר מכל המפקדים המתוסכלים בצבא שלא הצליחו להגיע לשום מקום חוץ מזה!!!

נורית81

New member
לדפנה, אל תוותרי.

דפנה שלום, כל התגובות למעלה שאומרות לך שאת מתבכיינת הן בהחלט לא לעניין. אפילו בצבא שהיא מסגרת "קשוחה" יש תפקידים שנועדו לדאוג לאנשים כמוך שמקבלים יחס לא הוגן שלא תואם את העיקרון של צה"ל (מה לעשות שצה"ל לא דוגל בהשפלת פקידות!!!! ומצטערת לבשר לכם הוא גם לא דוגל בזה שפקידה תכין נס קר לחברים של אזרח עובד צה"ל). לכן יש לך את הקצינת ת"ש לדוגמא, (קב"ן לא מתאים) או במידה ואי אפשר לדבר איתה, יש לך את האופציה לקבול על ההתנהגות שלו. לדעתי החוק אומר שאחרי שאת קובלת נגד המפקד שלך, את לא משרתת תחתיו יותר, כך שבכל מקרה תועברי מהתפקיד לאחר מכן. אני מקווה שהמפקדים שבפניהם תגישי את הקבילה יהיו מספיק אחראים ורציניים וישימו לב שאת אכן מקבלת יחס לא מקובל ושאסור שתקבלי אותו (ואני רצינית, מפקד אמיתי היה מקבל את הקבילה שלך, היא בהחלט צודקת). במידה והם לא יתייחסו אליך ולא תהיה לך את האופציה להעביר את הקבילה לדרגים גבוהים יותר, יכול להיות שהברירה היחידה שלך היא באמת לבטל את ההתנדבות שלך לצבא. בכל מקרה אחר זה לא מוצדק לדעתי, וההתנדבות מאוד חשובה, אבל במידה ואת לא תורמת (להכין לו קפה זו לא תרומה) ואת סובלת תסבירי לאבא שלך את המצב ותשתחררי. רק דבר אחד, אל תצטערי שהתגייסת, ויש המון המון תפקידים חשובים בצבא, כולל הפקידות שמאוד תורמות. אני מקווה שתצליחי וישעבירו אותך לתפקיד טוב יותר שיוכלו להנות בו ממך. בהצלחה! נורית.

למעלה