המפצחים

daveScorpions

New member
המפצחים

ראיתם במקרה את הפרסומת בערוץ 2? אני יושב אתמול עם חברה שלי ואמא שלה ופתאום אנחנו קולטיםפרסומ לCSI ישראלי ממה שהבנתי מדובר בסדרה אשר עוקבת אחרי איך פיצחו את תעלומות הפשע בישראל נשמע מגניב לא?

hitchhiker218

New member
על הפנים...

הם לא צריכים להתרבר בשלושה פשעים שהם חקרו ומצאו את האשם<כי הוא התוודה>. אוףף זה כ"כ מעצבן! הם עושים תוכנית כזאת בזמן שהמישפחה של תאיר ראדה עדיין מחכה שימצאו את הרוצח, ואם למדינת ישראל היה תקציב לכל הבדיקות DNA וכדומה, זה באמת לא היה קשה למצוא כי אין דבר כזה פשע מושלם... חפרתי... זה ממרמר לי את התחת הסיפור..

Ambious

New member
אפשר להשוות בכלל את המשטרה בארץ

למשטרה בארה"ב? הרי שם אנשים הולכים למשטרה מתוך תחושת אחריות לאומית, מתוך כבוד, מתוך מסורת. אצלינו הולכים למשטרה בעיקר מטומטמים שלא מצליחים לעשות שום דבר אחר (ואני מדבר מנסיון, התנדבתי במשטרה במשך חמש שנים). גם אני כששמעתי על כל סיפור תאיר ראדה חשבתי "אם CSI היו פה זה היה נגמר צ'יק צ'אק".

hitchhiker218

New member
תכלס..

ואם אני אומרת את זה לאנשים הם אומרים לי:"זאת רק סידרת טלויזיה איפה את חיה?" אבל זה לא שג'רי ברוקהיימר המציא את הגלגל כי כל מה שהם עושים שם אפשרי וקביל בבית משפט פשוט המדינה לא רואה לנכון להשקיע בזה כסף... זה מטירף אותי!! על דברים כ"כ אידיוטים שופכים כסף ואם ילדה נירצחת באכזריות זה שומדבר מבחינתם.... דמאט.... אני רק בת 14 וחצי אז יש מצב שאני מדברת ממקום ילדותי ולא ממקום רציונלי אבל ככה אני רואה את הדברים=\

CapitanSparrow

New member
../images/Emo45.gif מסכימה לגמרי.

ונכון שהוא לא המציא את זה, אבל ג'רי ברוקהיימר הוא המלך.

קראתי באתר של הסדרה בCBS

שכל הכלים שם כן אמיתיים והם גם לפעמים מבססים סיפורים על אמיתיים (כמו 5X08 של מיאמי). אמנם הסדרה זו באמת רק סדרה אבל היא מבוססת על דברים אמיתיים. זה לא כמו תוכניות שמישהו יום אחד החליט לכתוב משהו לא מציאותי שיכול לקרות רק ביקום מקביל שמתרחש בעוד 5000 שנה. מה שהם עושים זה מה ש CSI אמיתיים עושים. אם המשטרה שלנו הייו חושבים כמו CSI אולי היינו כבר יודעים ב100% מי הרוצח של תאיר ראדה לפני חודשיים. השאלה היא אם המשטרה שלנו בכלל חושבים. אם היה לנו מנתחי דנ"א ומאגרי דנ"א וטביעות אצבעות כמו שיש בארה"ב אולי להביא את בני סלע גם לא היה לוקח שבועיים. ויש כסף- אנחנו מקבלים מיליארד דולר בשנה בערך מארה"ב. יש לנו פאקינג בעיות למדינה שנותנת את כל הכסף לשר האוצר ו/או לשפם בלי המוח הזה. ישראלים הם טיפשים. אני רוצה לעבור לארה"ב וללמוד שם כי אני שונאת את המדינה הזאת. אני שונאת כל דבר, בעצם. אבל את המדינה המושחתת שלנו יותר!(נראה לי...)

FeLL67

New member
השאלה היא

האם יש לנו בכלל משטרה
איזה פשעים רציניים כבר היו פה ? אני מתכוונת כאלה שהם מתכוונים "לפצח" כמה פתאטי.

מצד אחד...

הם צודקים קצת, לא כל מה שרואים בCSI הוא אמיתי, יש על זה כתבות של השוואה של התוכנית למציאות, אבל מצד שני המשטרה באמת לא עושה כלום. מה שמזכיר לי, שנה שעברה פרצו לנו הביתה אז שבא ה"טכנאי" ככה הם קוראים לחוקר מז"פ אצלנו בעיר אז הסתכלתי איזה דברים מגניבים יש לו בערכה, כל האבקות של הטביעות אצבעות, מברשות מיוחדות, הפנסים עם האורות העל סגוליים, הניירות הדביקים האלו להרים טביעות אצבעות, הניירות להרים טביעות נעליים ומלא דברים מגניבים....

FeLL67

New member
אבל עדיין ..

חח עד שלא אמרת לי לא ידעתי שיש בכלל חוקרי מז''פ בארץ XD אין מי שיזיז את העניינים אין מי שיקח הכל בידיים, יחבר קצוות אנחנו מדינה קטנה ומושחתת |:

חחחח צודקת

יש מז"פ כמובן, יש להם גם ניידות מיוחדות (אבל לא כאלו מגניבות כמו בסדרה P:), אבל למשל יש קצת מעבדות של ז"פ, אני יודע על קיומה של אחת בירושלים וגם אחת בטוח יש בת"א (איך לא?) וגם לצבא בעיקרון יש גם מעבדה של מז"פ. ונכון, ככה זה ישראל, הכל פה כ"כ מינימלי (י"ח המחשבים במשטרה מונה בסך הכל 12 איש!), והכי מעצבן ש"חושפים" בחדשות כל מיני פרשות כאלו על דברים כמו אותה מינימלניסטיות, שחיטות או חוסר קיום בכלל, רק אז מתחילים לדבר על זה, לדאוג, למלא כותרות בנושא המדובר, כל פעם בחדשות מדברים רק על הנושא הבלתי יאומן שנחשף, הממשלה מביאה תקציב זעום ואחרי כמה זמן שוחכים מזה ובתכלס הכל נשאר כקודמו. אני חשבתי על ללמוד קרימינולוגיה, אבל לא בטוח עם יהייה לי מספיק שכל והיגיון לעבודה בנושא...

FeLL67

New member
מסכימה

תכלס אפילו למכור לנו בולשיט הם לא מצליחים, וה"פרשות הגדולות" שמשטרת ישראל "פיצחה" אם בכלל זה רק בזכות עירנות של הציבור. [ בני סלע למשל] והכי מעצבן שיש המקום שרץ שוטרים וכולם עמדו וחיכו כמו דבילים לקחו קרדיט על מה שבכלל לא עשו.

FeLL67

New member
חחח זה באמת עזבי, שיחדו אותם../images/Emo6.gif

או שלא !!~ הוא איים עליהם שהוא יאנוס אותם, הרי זה פיקח נפש לתת לו לברוח הם כ'כ הרגו אותי עם כל ההמצאות לגביי הגדר

חח לגבי הגדר חחח

באותה תקופה שהוא ברח ודיברו על העניין עם החומה הייתי באמצע שיעור נהיגה והרדיו היה מופעל אז הייתה איזו תוכנית כזאת שמדברים שם אנשים על מה שקורה בארץ, אז המנחים כזה צחקו ואמרו משהו כמו "בטח עוד יתברר שכהוא טיפס מעל החומה אז השוטרים שליוו אותו עשו לו ככה עם היידים סולם גנבים וגם סיפקו לו לפני נעללים נוחות לרוץ בהם" XD התחלתי להיקרע מצחוק. התכוונת לפיקוח נפש, הבנתי נכון? איך חרשנו על הנושא הזה בכיתה י' במחשבת ישראל...

למעלה