המפה הפוליטית

תראה,

אני שמתי את המייצגות. יש בכנסת 12 מפלגות, ברור שאני לא ישים את כולם.

תראה,

איי אפשר להכניס את כולן. הדתים חלקם ימנים וחלקם שמאל, לכן המפלגות הדתיות משנות את המיקום במפה קבוע. המפלגות הערביות חלקן ליד יח"ד וחלקן בקומוניסטים. אצל הנאצים יושבים אנשים קיצונים, דרך אגב, כ"ך קרובים לנאצים יותר מכולם.

אריק ל

New member
כ"ך קרובים לקו-קלוקס-קלאן

ולווהאביסטים כמו האחים המוסלמים והחמאס ולא לנאצים, מסיבה המאוד פשוטה שהנאצים היו אנטי-דתיים וראו בדת כדבר נחות שמכשיל את הגזע הארי. אגב הערכה של הנאצים כלפי הקו-קלוקס-קלאן, שכמעט הכל משותף בינהם חוץ מהעובדה שהקו-קלוקס-קלאן מבססים את כל התיאוריה שלהם על דת והנאצים על פסאודו-מדע, שואפת לאפס מאופס. אפשר לראות את זה די טוב בסרט אמריקן איקס שרק לא מזמן הוקרן בטלוויזיה...

תגובה

אתה יודע שיש מפלגה נאצית בארה"ב? היא מגדירה את עצמה כמפלגת הקו-קלוקס-קלאן. הנאצים דווקה רצו לאחד את כל ה"ארים" לדת אחת.

מה?

משה דיין - הוא לא היה דתי, אבל הוא כל הזמן לקח איתו את התנ"ך. מימ"ד ימנים???

אריק ל

New member
לא ידעתי שיש מפלגה נאצית בישראל

אולי בעצם חוץ מהחבר'ה האלה, אבל הם בעצם לא מאורגנים בשום מפלגה... מקס, אתה ממש בדיחה. כבר הסברתי לך שנאציזם זה לא שמאל ולא ימין, זה צד פוליטי שלישי. אגב החלוקה לימין ושמאל פה בארץ היא די שונה מאשר באירופה. בעוד השמאל הוא אירופה ושייך לאינטרנציונל, הימין פה הוא ימין ים-תיכוני, ולא ממש ימין אירופאי.

מה?

הנאצים לעולם לא היו שייכים לאינטרנציונל, הנאצים הכריזו שהסוציאליסטים הם האוייבים שלהם.

אריק ל

New member
אתה בכלל קראת מה שכתבתי?

אמרתי שהשמאל בארץ חבר באינטרנציונל. אמרתי שהימין בארץ אינו ימין אירופאי אלא תופעה מזרח-תיכונית. אמרתי שהנאצים והפאשיסטים לא שייכים לא לימין ולא לשמאל (למרות שהפאשיזם מוצאו מהשמאל, הרי מייסד הפאשיזם, מוסולני, היה סוציאליסט לפני שעזב את המפלגה הסוציאליסטית והקים את התנועה הפאשיסטית).

והנאצים היו סוציאליסטים

וגם כתבתי את ההגדרה מהאנציקלופדיה זה ששוב התחמקת מתשובה זה כבר משהו אחר אבל הנאצים היו סוציאליסטים: "נציונלסוציאליסטים" הם שנאו את הקומוניסטים זה נכון אבל סוציאליסטים הם היו, טוב בכל אופן כתבתי משהו כתגובה להודעתך על התוכנית לשלום ואני רוצה לעמוד בזה, מקווה שיצטרפו אליי....

תגובה

הייטלר היה קפיטליסט, הסיבה שהוא קרה למפלגה סוציאליסטית היא רק כדי לזכות בתמיכה. אני מזכיר לך שהוא אמר שהסוציאליסטים, הקומוניסטים והיהודים הם אוייבי המדינה - הוא גם אמר שהיהודים המציאו את הסוציאליזם והליברליזם כדי להשטלת על העולם. ואני מזכיר לך שדווקה מפלגות השמאל, המפלגה הסוציאל-דמוקרטית והמפלגה הקומוניסטית, היו נגד הייטלר.

אריק ל

New member
הייטלר אולי היה קפיטליסט, אבל היטלר

לא. היטלר שנא את הקפיטליזם כמו שהוא שנא את הקומוניזם. להזכירך, היטלר ירה טילי V2 על הקפיטליסטים האנגלים ולא על הקומוניסטים הרוסים. אגב, העובדה שהיטלר שנא גם את הימין וגם את השמאל לא הפריעה לו לחתום על בריתות עם כל אחד מהם מתי שהיה זקוק להם - אם הקפיטליסטים הוא חתם ברית כדי לעלות לשלטון וכדי לממן את מכונת המלחמה שלו, ועם הקומוניסטים כרת ברית כדי לחלק את פולין. ואגב, ליברליזם = קפיטליזם...

תגובה

הייטלר היה קפיטליסט, הוא לא סבל סוציאליזם. הייטלר נלחם גם נגד ברה"מ, והיא קומוניסטית - מה אתה רומז? ליברליזם לא שווה קפיטליזם. תסתכל באינצקלופדיה כרטא בכרך אחד מהו סוציאליזם, ותיראה שכתוב שהסוציאל-דמוקרטיה היא המשך הליברליזם.

למעלה