המספריים - סרטון:

הזרה 111

New member
המספריים - סרטון:

קישור: https://www.youtube.com/watch?v=kRRGjYxQ0hQ

והמספריים מככבים בספר : בובות של נייר / ג'וליה דונלדסון
איור: רבקה קוב (תרגום: שוהם סמיט ואמנון כץ),בהוצאת כנרת.
"אחד הדברים הכי חשובים בספר ילדים זה שהוא יתנגן בפה, כי גם אם הוא לא בחרוזים, המשקל שלו צריך להיות כזה שיזרום לו מעצמו. פה זה בדיוק מה שקורה, בסיפור על ילדה שאמא הכינה לה בובות נייר שקראו להן דיתי ודוט, וקיט נקודות, פול אף כפול וסאלי סלסול (נכון נעים בפה?). בובות הנייר מאוימות על ידי צעצועים שונים ומשונים ויכולות להם, עד שבסוף ילד מרושע עם מספריים מכניע אותן. אבל אז הילדה בספר (וגם זאת שלך) מבינה שגם אם הבובה הלכה לאיבוד (או סבא מת), כל מה שחשוב נשאר בזיכרון לנצח נצחים."

הזרה 111

New member
משל - 'גזר דין של מספריים' >>>

"פעם, במקום שנקרא בורמה, הייתה דרך מיוחדת לשפוט עבריינים.
בכל פעם שמישהו עשה משהו רע, הביאו אותו השופטים לפני מספריים,
שהם "מספרי קסם".
המספריים קצצו את הידיים של העבריינים שאמרו דבר שקר.
כך פחדו העבריינים לשקר במשפט.
יום אחד, יצא סוחר עשיר לדרך ארוכה, לרגל עבודתו.
לאותו סוחר היה כד מזהב שהוא פחד להשאיר בלי השגחה.
הוא ביקש משומר הסף של מנזר נידח, לשמור לו על הכד עד שיחזור מדרכו.
השומר מאוד רצה את הכד לעצמו, אבל פחד להיתפס. השומר חשב וחשב ומצא פיתרון: הוא ימיס את כד הזהב, ישפוך את הזהב המומס לתוך קנה חלול של ענף במבוק ויהפוך אותו למקל הליכה.
חזר הסוחר מדרכו וביקש מהשומר את כד הזהב שלו בחזרה.
אמר לו השומר: "אני החזרתי לך את הכד מזמן".
כעס הסוחר ואמר: "אני מזמן אותך לבית המשפט! שם נראה אם אתה דובר אמת.
אם אתה משקר, יקצצו המספריים את ידיך".
הגיעו השניים לבית המשפט. עמד הסוחר לפני המספריים ואמר: "לפני שיצאתי לדרכי, השארתי את כד הזהב שלי בידי השומר וכשחזרתי, הוא לא החזיר לי את הכד וטען שהוא כבר נתן לי אותו".
כולם חיכו לראות מה יעשו המספרים, האם הסוחר דובר אמת.
והמספריים אכן לא קצצו את ידיו של הסוחר.
עתה עמד השומר מול המספריים, אבל לפני כן ביקש מהסוחר להחזיק בשבילו
את מקל ההליכה שלו.
וכך אמר השומר: "נכון שהסוחר השאיר אצלי את הכד אבל אני נשבע שהזהב
נמצא עכשיו בידיים שלו".
והמספריים לא קצצו את ידיו של השומר.
הקהל צעק: "בוז למספריים! הם אינם טובים יותר!"
כי לא יכול להיות ששני האנשים דוברי אמת.
השופט כל כך כעס עד ששבר את המקל. לפתע גילו כי בתוך המקל נמצא הזהב,
ואז הענישו את השומר החמדן."
&nbsp
&nbsp

יעלקר

Well-known member
מנהל
''המספריים של אדוארד''

&nbsp
המספריים של אדוארד (באנגלית: Edward Scissorhands, בתרגום חופשי: "אדוארד ידי מספריים") הוא סרט אגדה גותי של טים ברטון משנת 1990 מסוגת פנטזיה, דרמה קומית ורומנטיקה. לדבריו של ברטון, הסרט מתייחס, במידה מסוימת, אל מה שהרגיש כנער מתבגר[דרוש מקור] וכן אל יצירתה של מרי שלי - "פרנקנשטיין". בסרט בולט העיצוב הגותי, אשר מופיע ברבים מסרטיו של ברטון.
&nbsp
אדוארד הוא ילד "פינוקיו", שנוצר על ידי מדען קשיש (וינסנט פרייס) בטירה אפלה, אך המדען מת לאחר שחווה התקף לב ולא הספיק להשלים את אדוארד, כך שהוא נותר לבדו בטירה, עם מספריים ענקיים וחדים במקום ידיים רכות ועדינות. פג בוגס (דיאן ויסט), אישה טובת לב מהפרבר הסמוך לטירה, מוצאת את אדוארד ואוספת אותו לביתה כאם מאמצת, ושם הוא מנסה להתמודד עם העולם והחברה "הרגילים".
&nbsp
ברטון הציג את הדמות בתור עצמו כילד חריג בפרבר אמריקאי - ודבר זה מורגש בסרט, שלדעת רבים הוא האישי והטוב עד כה מבין כל סרטיו. לכאורה נראה הסרט כאגדה חביבה, בנאלית ונאיבית לילדים ותו לא, אבל מתחת למעטפת זו, זוהי אלגוריה על החברה - ובפרט החברה האמריקאית - ויחסה כלפי החריג. בתפקיד הראשי משחק ג'וני דפ כאדוארד התמים. המוזיקה היא של המלחין דני אלפמן, שהרבה לעבוד עם ברטון.
&nbsp
להמשך https://he.wikipedia.org/wiki/המספריים_של_אדוארד
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

הזרה 111

New member
אבן נייר ומספריים

"אבן נייר ומספריים, המנצח בין השניים, אחת שתיים שלוש" ....
&nbsp
מקור המשחק לא ברור עד היום. יש מאמינים שהמשחק התקיים בערך משנת 200 לפנה"ס ביפן, ובמאה ה-19 עבר לאירופה. יש השערות שהוא הגיע מפורטוגל כבר במאה הראשונה לספירה על ידי הרומאים שכבשו את האזור.
&nbsp
המשחק מוכר במדינות רבות בעולם. ביפן הוא נקרא Jan-Ken-Pon, באיטליה Mora, באינדונזיה הגרסה היא של "פיל-אדם-נמלה".
&nbsp
ילדים בעולם ממציאים גרסאות של המשחק שדומות למדי למקור, מלבד החלפת הדמויות במשהו אחר, או בחוקים יותר מסובכים.
&nbsp
מדענים יפנים חקרו כיצד לנצח באבן-נייר-ומספריים, באתר הפטריה: https://www.pitria.com/win-rock-paper-scissors

יעלקר

Well-known member
מנהל
פוף הולך להסתפר/ נעמי בן-גור / הוצאת הקבוץ המאוחד

&nbsp
פוף לא אוהב להסתפר. המספרים עושים לו ציק-ציק-ציק ליד האוזן. אך מה יעשה צ`ופצ`יק הספר כשהנמלה נאחזת בתלתל על ראשו של הדבון ? כל אחד מסיפורי פוף מתאר ארוע מחיי היומיום של דבון בגיל הגן, הנעזר בחברתו של הנמלה לילי.

הזרה 111

New member
השחקנית אודרי הפבורן,מסתפרת בסרט 'חופשה ברומא'

חופשה ברומא ,קומדיה רומנטית שיצא לאקרנים בשנת 1953. סרט זה היווה את פריצת הדרך של השחקנית אודרי הפבורן בארצות הברית לאחר שזכתה בפרס אוסקר לשחקנית הטובה ביותר על משחקה בו.
&nbsp
"הנסיכה אן, יורשת העצר של מדינה ששמה אינו מוזכר בסרט, עורכת סיור בבירות אירופה ומגיעה לרומא. באחד הלילות היא מביעה את מורת רוחה מתפקידה הרשמי. רופא החצר נותן לה זריקת הרגעה אולם היא בורחת מהשגרירות בה היא שוהה ויוצאת לטייל ברומא. היא נרדמת על ספסל בגן ציבורי, שם מוצא אותה עיתונאי אמריקאי המתגורר ברומא, בשם ג'ו ברדלי. הוא אינו מזהה אותה (היא מזדהה בשם אניה סמית') ונותן לה כסף למונית, אבל היא כה עייפה שהיא לא מסוגלת לתקשר עם נהג המונית. לבסוף הוא לוקח אותה לדירתו.
&nbsp
למחרת בבוקר הוא מגיע באיחור למשרד ומשקר למעבידו בטענה, שהיה במסיבת העיתונאים של הנסיכה אן. המעביד מוכיח לו שמסיבת העיתונאים בוטלה בשל מחלת הנסיכה ומראה לו תמונה של הנסיכה. משברדלי מגלה, שהנסיכה ישנה בדירתו, הוא מחליט לקחת אותה לטיול ברחבי רומא ומזמין חבר צלם לצלם אותם בסיור "בלעדי" זה. במהלך היום הוא מתאהב בנסיכה, וכאשר הוא מחזיר אותה בערב לשגרירות, הוא מחליט שלא לפרסם את התמונות. למחרת, במסיבת העיתונאים, הוא נותן לה אותן."
&nbsp
קישור לסרט: https://www.youtube.com/watch?v=hJ4ZU-FA5XA
&nbsp
&nbsp

הזרה 111

New member
'אמא מה זה עושה'? - מאת מיה מיטב

"בזמן שאמא טרודה בעבודות הבית, אוסף הבן שלה חפצים מרחבי הבית, ושואל את אמו “מה זה עושה?” האם עונה לו תשובות ענייניות, אבל הילד רואה בחפצים דברים אחרים. ארגז קרטון הופך לבסיס למכונית, צלחת מעופפת להגה, ועוד. ספר מקסים על יצירתיות ועל מציאת עניין והנאה בסביבה הקרובה, בשגרת היום-יום, ללא צורך בחומרי יצירה מיוחדים או ביציאה מהבית.
&nbsp
עבודות הבית של אמא כוללות החלפת נורה וגיזום הגינה"
&nbsp
&nbsp

הזרה 111

New member
שיר - 'אלף כבאים' מילים: גידי גוב ודני סנדרסון

אלף ספרים
לא יצליחו לספר אותי,
אלף ספרים
לא יצליחו לספר אותי,
מספריים מקרב לראש
ת'אוזניים הוא רוצה לחתוך
מגיע?
לא מגיע, לא מגיע. ...
&nbsp
השיר: https://www.youtube.com/watch?v=fJwrm9_XuR4

יעלקר

Well-known member
מנהל
וילובי, משפחה מהספרים /כתבה ואיירה: לויס לורי /ספרי חמד

&nbsp
&nbsp
'את אוהבת את הילדים שלנו?'
'הו! ממש לא,' אמרה גברת וילובי, וגזרה במספריים המוזהבים חתיכת צמר שהסתבכה. 'מעולם לא אהבתי אותם. במיוחד לא את הגבוה ההוא. תזכיר לי מה שמו?'
'טימותי אנתוני מָלָכִּי וילובי.'
'כן, הוא. אותו אני הכי לא אוהבת. אבל גם האחרים איומים. הילדה בוכה בלי הפסקה [...] ויש את השניים האלה שאני לא מצליחה להבדיל ביניהם.' המשיכה גברת וילובי. 'אלה עם הסוודר.'
'התאומים.'
'כן, הם. למה לכל הרוחות הם דומים כל כך? זה מבלבל ולא הוגן.'
'יש לי תכנית,' אמר מר וילובי והניח את העיתון. הוא ליטף גבה אחת בסיפוק. 'היא מתועבת לגמרי.'
&nbsp
http://www.dafdaf.co.il/Details.asp?MenuID=1&SubMenuID=131&PageID=4352&Ot=%E5

הזרה 111

New member
'החליפה החדשה של פלה' - בסקאו אלזה

"היה היה ילד שוודי ושמו פלה. היתה לו כבשה שהיתה רק שלו, והוא טיפל בה ודאג לה לגמרי בעצמו. גדלה הכבשה וגם פלה גדל. מעיל הצמר של הכבשה גדל והתארך, אבל המעיל של פלה רק קטן והתקצר!
יום אחד לקח פלה מספרים וגזז את כל הצמר של הכבשה על מנת לתפור לעצמו חליפה חדשה..
"החליפה החדשה של פלה", ספר הילדים השבדי הקלאסי , הוא סיפור גלגולה של החליפה בעולם שאיננו קיים עוד. וממש כמו עם פרסומו בשנת 1903 הוא היה- ונשאר- מלא תום, קסם ונתינה."
&nbsp
את הספר כתבה ואיירה אלזה בסקאו,אשר נולדה בשטוקהולם בשנת 1874. היא כתבה ואיירה בעצמה עשרות רבות של ספרי ילדים ,רובם עוסקים במציאות היומיומית באותה תקופה.
תרגמה: עשי ויינשטיין.
&nbsp
&nbsp

יעלקר

Well-known member
מנהל
אלף-בית /אברהם אברונין

.......יחיד:
הֵא, וָו, זַיִן, חֵית, טֵית, יוּד,
מִסְפָּרַיִם לִי וָחוּט,
אַף גַּם מַחַט לִי קַלָּה,
יוֹם וָלַיְלָה עֲמֵלָה.
מָה אֲנִי וּמַה מְּלַאכְתִּי?
&nbsp
המקהלה:
אוּמָן, אוּמָן, חַיָּט אַתָּה,
וְאֵלֶּה מַעֲשֶׂיךָ:
לִגְזֹר אָרִיג, לִתְפֹּר בְּגָדִים
יוֹדְעוֹת יָפֶה יָדֶיךָ.
&nbsp
https://www.zemereshet.co.il/song.asp?id=1350

הזרה ויעל

שמחתן אותי עם החומר השופע בנושא המספרים
כול הכבוד !
בנושא המגזרות רק כישרון דמיון ומקצועיות מובילים להשגים קסומים שכאלה . מפליא ומדהים כאחד .תודה

למעלה