המסור

../images/Emo37.gif

אני דווקא הייתי אומר שהעולם האנרגטי הוא עולם כלכלי, אלא אם כן במילה "רוח" התכוונת לאנרגיה. כשאנחנו מדברים על "אשליה", כדאי אולי שגם נבהיר את משמעותה של מילה זו- במסורות המזרחיות אשליה אין פירושה משהו שהוא בלתי-מציאותי. בכל אופן, בעולם האשליה, צדק, נקודות חיוביות שיש בנקמה- הן לא יותר מעוד סוגים של תעתוע. נקמה תמיד כורכת את הנוקם והננקם, אף פעם לא משחררת אותם, אלא אם כן הננקם מוותר על נקמתו מתוך מודעות ושאיפה לשחרר גם אותו עצמו וגם את זולתו ממעגל אינסופי של אלימות הדדית. לגבי אכילת בשר- ישנן מסורות רוחניות שמצדיקות אותה, באופן מושכל ומכוון- ראה את המסורות היהודיות והטאנטריות לעניין זה, אם כי גם דבריך נכונים- באופן כללי אכילת בשר מכבידה באופנים שונים על הגוף-אנרגיה-תודעה שהם נישות האנושית. התרבות היפנית- אתה צודק. אם כי ההכללות היו רק לצורך חידוד נקודה מסוימת ותו-לא. הכללות מטבען תמיד יש בהן טעם לפגם, אם כי לפעמים אנו משתמשים כדי לפשט דיון בנקודה מסוימת. יום טוב ושובוע טוב

ותוספת../images/Emo26.gif

גם אם הנוקם הפוטנציאלי יוותר על נקמתו- או אז הוא ומושא נקמתו ישתחררו ממעגל האלימות ההדדית ומהיותם כרוכים קארמית זה בזה.

A r j u n a

New member
לדעתך כמובן - שכחת להוסיף

ומנסיוני המר, פרשנת הספציפית לנושא זה מוטעית. והסיבה פשוטה: מהי נקמה ומהו הוויתור עליה? כאשר לוקחים ממך דבר מה, בעורמה, בכוח, בחליפין לא הוגן, הרי שאתה נשאר בלי זה. כל דבר שהיה אצלך מקבל, אם תרצה בכך אם לאו, את התדר שלך. חוזי נסתר מוכשרים יכולים בהחלט לאתר אדם באמצעות אחד מחפציו. ובכל מקרה, כמובן שכתוצאה מהזדהות, אבדן הוא ארוע טראומטי. כעת יש 2 אנשים לפחות המסתובבים בעולם עם תזכורת לטראומה זו: מי שלקח ומי שנלקח ממנו. העבריין זוכר היטב את מעשהו וינסה, באם הנו בעל מרכז רגשי מפותח, ולפחות בשלב כלשהו, לתרץ שכלית את פעולותיו כנכונות. הקורבן, יזכור את מה שנלקח ממנו. הזיכרון - יותר מכל דבר אחר - מנסיוני - הוא היוצר את הקרמה. ולוותר אפשר על הכל - מלבד על זיכרון. הוא עשוי בהחלט להתעמעם עם הזמן. אבל הוא פשוט עובר להסתתר מתחת לערימה גבוהה יותר. גם סליחה לא יכולה לשחרר עבריין מקרמה - רק את הקורבן מהמשך הסבל. והרמב"ם רשם: "באחד ייפול רשע." - העבריין ימשיך באותו הנוהל, עד שיגלה כי נתקל במישהו שזה לא עובד כנגדו - הו אז הוא יאלץ לשלם בעבור כל מי שהתנהג כלפיו כבריון. מימוש נקמה - מצד שני - משחרר בעיקר את העבריין מהקרמה, ואילו הקורבן הופך לעבריין בעצמו. כך לפחות מנסיוני, קידה וברכה

gwizard

New member
הצעת ייעול

תנקום בעצמך. כך אתה לא פוגע ולא נפגע כי המטען הקרמתי שלך לא נתפס אצל אף אחד

RainBird

New member
לפי הגישה שלו בין כה וכה הוא נוקם בעצמו אז לא עדיף לקבל גם קצת סיפוק מסבל האחר?

RainBird

New member
ראוי לציין כי איני מאמין בקרמה או בכלל בכל שיטת ספירת נקודות קוסמית. היקום לא רואה מעשים בתור טוב או רע, הטבע כמו שציינת מכיל בתוכו הכל. אולי המניעים האנושיים שונים, אבל אני משתדל שלא לכבול את עצמי לשום מערכת של מוסר. "אדם צמא דם בהחלט יכול להיות בעל פעילות בעולם הרוח, אלא שסביר כי יאמץ לו נקודת השקפה מאגית, מתוך נטיותיו להיות צמא דם וכדי לאפשר לו את המשך העיסוק בהן ולא משום הבנה יתרה בתחום." דעות קדומות. צק צק... ציפיתי ליותר מאדם רוחני ../images/Emo20.gif "כאן גם עובר הגבול בין מאגיה למדיטציה, בראיית מומחים רבים בתחום" ציטוטים מתוך ספרי מורי העבר בבקשה. כולל בבליוגרפיה ממצאת. מעולם לא ראיתי בשום טקסט מאגי או אחר שקראתי הבדלה שכזו. "בקיומו של צדק. ומי שמכיר בקיומו של צדק - אינו יכול עוד לעצום עין על עבירותיו שלו הוא." לאו דווקא. צדק ונקמה שונים לחלוטין אחד מהשני. לדוגמא, אם אדם פגע בי, נקמה טובה היא לפגוע באדם שהוא אוהב, ולא בו עצמו ישירות. אותו אדם שהוא אוהב לא פשע נגדי, אבל עדיין חווה כאב בגלל קירבתו לאדם הפוגעני. היכן הצדק כאן? אין צדק. יש נקמה. זה ההבדל.

neophile

New member
שווה להשרף?

" "רגש שלילי, כל רגש שלילי, הוא קודם כל הרסני לבעליו, ואם הוא מתבטא כלפי מישהו אחר הוא היוזם של מעגל" בודהא אמר שאמירת מילים רעות משולות להשלכת גחלת בוערת על האחר קודם היא פוגעת במשליך ורק אז בזה שבו היא פוגעת. לפעמים שווה להישרף. " שווה להשרף? זה דבר שמישהו שנשרף כבר פעמים רבות יאמר והרגישות שלו כהתה . בסופו של דבר אתה נשרף כלכך הרבה ולא נשאר ממך כלום . נקמה היא נגד החיים , נגד עצמך כיישות מודעת ולא כנגד אף אחד אחר.

dharmax

New member
->

נקודה א': 1. ממה בא הרצון לנקום? 2. האם אדם שהוא שבע רצון לחלוטין, שלא חסר לו שום דבר "רגשי", יחוש ברצון לנקום? לדעתי, רצון לנקום בא מחוסרים, ומי שאין לו את החוסרים האלה, לא יעלה בו שום רצון לנקום. מי שיש בו - יכול לרצון לנקום, ויכול להתעלות מעל לרצון זה. ומדוע? - נקודה ב' 1. בין הרצון לנקום עד לנקמה - מה קורה? 2. האם הבנה של מה שקורה בין שתי נקודות אלו בזמן יכולה לשנות את הרצון לנקום? 3. האם פירותיה של נקמה קיימים במציאות ה"אוביקטיבית"? 4. האם התענגות עליהם באה מהמרכיבים היותר "איכותיים" בנו, או הפחות איכותיים? 5. לאור נקודה א' - האם נקמה היא תרופה אמיתית? האם יש לה תופעות לואי? האם אין תרופות טובות יותר? לדעתי, נקמנות זו מחלה, ולא תרופה. מדיטציה ובודהיצ'יטה הם התרופה. ברכות

RainBird

New member
האם נקמת יקירי? נקמה מלאה, מתוכננת היטב? או האם אתה שופט את מושג הנקמה מבחוץ מבלי שהתנסית בדבר? 1. הרצון לנקום נמצא שם, כמו רצון לאכול מזון איכותי, או לקיים יחסי מין. 2. אדם שבע רצון לחלוטין לא ירצה דבר. מכיר את השיר "הגברת כלומה" של נורית זרחי? אדם שבע רצון מעצם היותו לא ירצה מזון או מחשב או שום דבר אחר. לא אני ולא אתה עומדים בקטגוריות אלו. ב. 1. תיכנון, לימוד מוקדם, החזרת תרחיש הנקמה בראש שוב ושוב, איסוף אמצעים, רקיחה וכדומה. 2. זה תלוי כבר בנקמה ומושא הנקמה. ייתכן שכן וייתכן שלא. 3. לעיתים. במקרה שלי התשובה ההחלטית היא "כן". 4. "כל מעשה של עונג הוא פולחני" ציטוט מתוך charge of the goddess האם אקט של הנאה מינית מגיע ממקום איכותי או לא איכותי? אקט של הנאה מצלחת סושי עשוי היטב? זה לא ניתן לשיפוט אנושי ובטח שלא בצורה כה קלילה. 5. הנקמה היא לא תרופה כמו שמין אינו תרופה וגם לא מזון איכותי. להבדיל. ברכות. ארדן

הי ארדן. מכבדת את דעתך אך צורם לי השימוש

השימוש השטחי והלא מדוייק בצו האלה. בציטוט טקסט פגאני,בייחוד כזה שיש לו משמעות רבה,אולי בסדר גודל של עשרת הדיברות (לדעתי),אני חושבת שמן הראוי לצטט את הטקסט במלואו ובהקשרו המלא בפורום בו אנשים אינם פגאנים,והטקסט אינו מוכר להם. הציטוט הנכון הוא "כי הנה כל מעשי אהבה ועונג-פולחניי הם. לכן יהיו בכם יופי ועוצמה,כוח וחמלה,כבוד וענווה,צחוק ויראה" או בגרסה האנגלית: "for behold, all acts of love and pleasure are My rituals. Let there be beauty and strength, power and compassion, honor and humility, mirth and reverence within you." למעוניינים בגרסה האנגלית המלאה. הדגש בצו האלה הוא על אהבה "כי אהבה לכל חי הוא חוקי" "For My law is love is unto all beings" שוב,מכבדת את דעותיך,אך אינני רואה את ההקבלה בין אהבה לכל חי לבין נקמה בכל חי. אולי זה יהיה מעניין להעביר את הדיון הספציפי לגבי צו האלה לקומונה של רינה ולשמוע מה דעתם של שאר פגאנים בהקשר למשפט שצוטט מצו האלה והקבלתו למעשי נקמה. היה נחמד לבקר , בהצלחה בניהול החדש

RainBird

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif זה יובלות שלא שמעתי ממך (כבר התחלתי לחשוב שאין לך עניין לדבר איתי) לא, צו האלה לא מדבר על נקמה ישירות, אני מסכים. אני אמצא ציטוט אחר לדברי.

RainBird

New member
אפשר לחפש ביחד אם תרצי. אני זוכר שבארדנות יש את "קללת האלה תהיה עליהם" בסוג של נקמה נגד שוברי שבועה. חשבתי שדווקא את תדעי להתענג על נקמה מבושלת היטב.

curse of the goddess

לא ידעתי שאתה וויקאני. זוהי רשימת חוקים שיש לשמור עליהם בקוון וויקאני. בין היתר,על כל חבר לשמור על סודיות הקוון כך שלא יקרה מצב שמישהו מחברי הקוון ייפגע בשל כך. אם מישהו מפר את החוקים האלו בכוונת תחילה,אז: 35. And if any break these Laws, without express permission, even under torture, the curse of the Goddess shall be upon them, so they may never be reborn on earth, and may remain where they belong, in the hell of the christians. 50. But it is known that the splitting the Coven often means strife, so for this reason these Laws were made of old, and may the Curse of the Goddess be on any who disregard or take these Laws lightly!! מדובר בו על אדם שפוגע בחברי הקוון ואז האלה מקללת אותו. בכל אופן,זה עסק של האלה עם האדם הפוגע מהקוון. לא מדובר פה על נקמנות של אדם באדם אחר לשם סיפוק עצמי והפקת הנאה. מאידך,דווקא מצאתי דברים סותרים: 108. That none shall use the art in any way to do ill to any. 109. However much they may injure us, HARM NONE and now times there are many that believe we exist not. 122. All may use the art for their own advantage, or for the advantage of the Craft, only if you are sure you harm none. 123. But ever let the Coven debate this at length. Only if all be satisfied and none be harmed in any way, may the Art be used. 124. If it is not possible to achieve your ends one way, perchance the aim may be achieved by acting in a different way, so as to harm none. May the Curse of the Goddess be on any who breaketh this law. אין להשתמש באומנות הכשף כדי לפגוע באחר,בשום צורה ובשום מצב,שכן אם תעשה זאת-קללת האלה תרדוף אותך. ומשהו שעשוי לעניין אותך במיוחד: 120. Never accept money for the use of the Art. For money ever smeareth the taker. " 'Tis sorcerors and conjurers and the priests of the christians who ever accept money for the use of their Arts. And they sell dwale, and evil love spells and pardons, so letting men escape from their sins. 121. Be not as these. If you accept no money, you will be free from temptation to use the Art for evil causes.
ובאשר אליי,מעולם לא ישבתי ובישלתי נקמה. כשאנשים פוגעים בי בכוונה,אני מתמלאת כעס שקל מאוד להפנות אותו לפגיעה בחזרה. בעבר,זה מה שקרה-כעסתי,חשבתי על פגיעה וזה התרחש באופן מיידי. לא ישבתי,לא תיכננתי,לא רקחתי שיקויים או לחשים,לא התכוונתי לפגוע במזיד-זה משהו שפשוט קרה. לא הייתי מודעת לכך,לכן זה לא היה בשליטתי. כיום,אני מודעת למה שהכעס שלי מסוגל לגרום,ועל כן אני לוקחת כמה נשימות כשאני כועסת ,לפני שאני חושבת על משהו רע שיכול לקרות לאחר. בכל מקרה,גם בפעמים שפגעתי- הצטערתי על כך לאחר מכן,כשהבנתי את חומרת העניין,ואף ביקשתי סליחה מהאנשים שפגעתי בהם. דבר נוסף-המוח שלי אפילו לא יכול לחשוב על משהו כמו לפגוע באדם חף מפשע שהאדם בו אתה רוצה לפגוע אוהב אותו. על זה פשוט אין לי מילים. ולסיכום,נראה לי שכל העניין הזה כבר לגמרי חורג מפורום מדיטציה,ומערב בעיקרו מוסר פגאני. אז שוב-אולי נעביר את הדיון ל"דרך הקסם",שם גם אחרים יוכלו לתת את דעותיהם בעניין?

שכחתי להוסיף את הקישור המקורי

כאן נמצאת רשימת החוקים המלאה. רציתי רק לתת שוב את השורה התחתונה בכל החוקים האלה: אדם שפוגע- בין אם זה בחברי הקוון ע"י אי שמירת הסודיות ובין אם זה ע"י פגיעה באדם אחר (מחוץ לקוון)-קללת האלה תחול עליו. פגעת באחר-תקולל. ==> נקמת באחר-תקולל.

RainBird

New member
יותר וודאני אבל שואב מהוויקה פחות מוסר. יותר דברים אחרים כמו פישוט טכניקות מאגיות. אבל אלו הטקסטים הנאו-פאגנים היחידים שבינהם יש לי הבנה מסויימת ברגע זה. תרשי לי אינטרפטציה נוספת. לעיתים המכשפות והפאגנים מכילים את האלה ואל בתוכם. בזמן זה רצון האלה הוא המכוון את מעשיהם. ככוהן של הקטה הרבה פעמים אני מתעל את רצון האלה- ולפעמים אלו מעשים של הרס, לא אלו של בנייה שהכרחיים. כשהבסיס רקוב המגדל נופל, ולעיתים אנו אך כלים בהרס זו, ולעיתים אנחנו הם קללת האלה בעלת הפנים הרבות. אגב, הערה, בכל השירשור הזה לא דיברתי על נקמה מאגית בשום צורה שהיא. לגבי הפיסקה שאמורה לעניין אותי, אין לי שמץ של מושג למה שמת אותה כאן. איני מעוניין להעביר את הנושא ל"דרך הקסם" מכמה סיבות, אני מרגיש שחופש הביטוי שם בעייתי מבחינתי, וגם, אני מכיר את הדעות של רוב האנשים בקומונה בנושאים דומים. שלך הייתה כמדומני- אם מישהו יפגע במישהו שאת אוהבת את "תשחררי את הגיהנום" עליו, האם זה כבר לא נכון? שאלות נוספות אם יורשה לי: האם את אוכלת בשר? אם כן, כיצד זה משתלב עם חוסר פגיעה? האם פגיעה רלוונטית רק כשמדובר בהומוספיאנס? אם מישהו ידרוש מזמנך והכשרתך (עבודה שתדרוש ממך חומרים בנוסף) האם לא תקחי ממנו כסף כדי לפצות את העשייה שלך? זה הcraft בנושא הwitchcraft הרי. ושאלה אחת אחרונה: האם לדעתך אדם אשר מוסריותו מאפשרת צמא לדם, או לנקמה יכול לבצע מדיטציה באופן עקרוני, כן או לא? למה? ארדן.

למעלה