המסור

dharmax

New member
המסור

אמר פעם הבודהא: 'בהיקוס, אפילו אם שודדים ינסרוכם בפראות איבר אחר איבר, במסור כפול ידית, אפילו אז, אם מי מכם יפתח בליבו שליליות כלפיהם - לא לפי תורתי יתנהל. בהיקוס, אפילו במצבים שכאלה, עליכם לתרגל באופן זה: "תודעתנו- חופשיה מתלות בנסיבות, ונסיבות אלה - לא יניעוני לי לומר את הבלתי-נאות. בחמלה, את טובתם נבקש, ותהינה תודעתנו שטופה באהבה-טהורה, לעולם לא שנאה. להיפך: תודעתנו, שרויה באהבה-טהורה - תקרון עליהם, ומהם תתפשט - חובקת-תבל, עצומה, מתעלה, ללא שיעור, ללא עוינות או שליליות, לעולם כולו." כך, בהיקוס, עליכם לתרגל.' kakacupama sutta בתרגום חפשי מה

אחח ידידי.... ../images/Emo13.gif

מאיתנו באמת מסוגל לזה? מספיק שמישהו יזרוק מילה שתתפש אצלנו ש"לא במקום" ומייד נתקוף חזרה

אילו, יקירי,

היינו מסוגלים לזה, היינו אנחנו הבודהה בעצמו. אל נאמר יאוש, נתחיל עם סיכה, נעבור לסכין, משם למסור רגיל ומשם למסור כפול-ידית...

RainBird

New member
וואו ../images/Emo13.gif בא במקום הנכון. נורא להפנות את הלחי השנייה והאמת, שקצת מזכיר לי נצרות אורתודוכסית. אם שודדים מנסרים אותי חתיכה חתיכה, אדאג שדמי יהיה רעיל וסבלם יהיה שלם- הלא זוהי דרכה של הקרמה, הלא כן?

אתה צריך לדאוג לקארמה

שלך ולא לשלהם. אם תעשה כמו שהתכוונת אליו אתה עלול למצוא את עצמך נחתך שוב ושוב, חיים אחרי חיים ללא סוף. לעומת זאת, אם לא תעשה את שהתכוונת אליו, גם אצלך הקארמה הזו תבוא לידי סיום ואולי גם אצלם.

RainBird

New member
אני לא יודע למה אתה מתכוון וחוץ מזה, נקמה זה דבר כה מתוק... ../images/Emo13.gif

אני נזכרת דווקא בדוד המלך

ובדבריו אל הנער שהגיע אליו עם ראשו של שאול. וזו הדוגמה המלווה אותי מילדות . ( כמובן ,שדוד הקצין מדי לטעמי בהתנהגותו...)

A r j u n a

New member
מנסיון אישי

נקמה היא מנה פושרת מדי בקרירותה. וטעמה לעולם לא משביע את הרעב אותו היתה אמורה לשכך.

RainBird

New member
לא יודע... שלי היו מספקות. אפילו ממכרות בטעמן השמימי

dharmax

New member
->

כרגע ציינת חלק מהבעיותיות של נקמה: "*ממכרות* בטעמן השמיימי...." ברכות

RainBird

New member
זה כמו שאומר: אתה בודהיסט ואתה מאמין בהתנתקות ובכל זאת, אינך מתנתק מהמחשב, האינטרנט, ומקו הטלפון. בפילוסופיה שלי המדיטציה היא משמעת התודעה. אין שום התנגשות בין זה לבין אהבת נקמה.

בוא נתחיל מיזה

שאתה לא בדיוק יודע במה אני מאמין. חלק מהדברים אתה משער, חלק אחר ייתכן ואתה מנחש נכונה, וחלק אחר אתה מפרש לפי מילים דומות שאנו משתמשים בהן אבל כל אחד מאיתנו מבין אותן במשמעויות אחרות. משמעת התודעה- היא רק אספקט אחד של מדיטציה, אבל אפילו אם אבודד אותו לצורך ענייננו, תודעה ממושמעת תרסן את עצמה מתאוות הנקמה, גם אם היא חשה אותה בעוצמה, וברמות גבוהות של תרגול תאווה זו תשכך ותתפוגג. רגש שלילי, כל רגש שלילי, הוא קודם כל הרסני לבעליו, ואם הוא מתבטא כלפי מישהו אחר הוא היוזם של מעגל של פעולות שאינן מועילות בעליל ושמזיקות בדרגות שונות של חומרה גם לפועל וגם למי שהנקמה מכוונת אליו. תודעה של מי שעוסק במדיטציה באופן רציני מתעדנת עם התרגול ואינה נזקקת יותר לרגשות מסוג זה של "אהבת הנקמה" שאינה יותר מסוג של גחמה, תאווה אנוכית הרסנית. חבל עד מאוד ש"זה עושה לך את זה."

RainBird

New member
אם אני אחפש אני בטוח שאני אמצא את האמירה שאמרת על גבי הפורום לגבי התנתקות. זה חלק מאמונתך כפי שאמרת. "תודעה ממושמעת תרסן את עצמה מתאוות הנקמה" נכון, כשזה נוח לה. משמעת היא מניעת רגש מסויים כהזמן לא נכון עבורו. למשל צום ורעב, תודעה ממושמעת תדע להגן על בעליה מרעב מציק, אבל גם להתענג על כל תבלין ושבריר לימון במנה הבאה. שוב, זו דעתי וחווייתי האישית. נקמה היא רגש שלילי- למה אתה אומר זאת כי היא מכילה אלמנט של פגיעה באחר? האם אנחנו באמת יכולים לחיות מבלי לפגוע באחר? גם אם אדם צמחוני ונזהר מלפגוע בחרקים, מנת האורז שהוא אוכל זו מנת אורז שאחר לא אוכל, האם גם בזה אין אלמנט פגיעה? "רגש שלילי, כל רגש שלילי, הוא קודם כל הרסני לבעליו, ואם הוא מתבטא כלפי מישהו אחר הוא היוזם של מעגל" בודהא אמר שאמירת מילים רעות משולות להשלכת גחלת בוערת על האחר קודם היא פוגעת במשליך ורק אז בזה שבו היא פוגעת. לפעמים שווה להישרף.

חפש, חפש,

אני בטוח שתמצא את מה שיתאים לדרך בה תרצה לפרש את הדברים
יש הבדל בין פגיעה באחר מבלי משים לב, מהכרח או בכוונה. נקמה לעולם אינה הכרחית למי שתודעתו ממושמעת ומעודנת. תיאוריות בזכות הפגיעה באחר מסיבות שונות ומשונות מוכרות לי ורוב רובן הן אוספים של תירוצים. נשרפת פעם? מעטות, מעטות מאוד הסיבות ששוות להישרף ולשרוף בגללן, ונקמה אינה אחת מהן.

למעלה