המניפסט המוזיקלי

brotos

New member
גראנג'

אמנם גראנג' וראפ-מטאל הם לא בדיוק אומנות גבוהה, אבל נראה שלמשל האג'נדה החברתית של rage היא מה שהופכת אותה בעיני ללהקה חשובה מספיק כדי ששיריה ילונו במחשבי. בקיצור אין סתירה עבורי לשבת ולשמוע 40 דקות את thick as a brick של jethro tull ולאחר מכן לדפוק את הראש עם killing in th name של rage against the machin. נכון זו מוזיקה לצעירים והרי אחד החוקים של הפורום הזה הוא שאם אתה לא קירח ובעל כרס אתה צריך להיכנס מיד למגננה. לגראנג' יש את חשיבותו שלו ועוד 20 שנה יתווספו פה בקטגוריית המאמרים גם שמות כאלה. די לשמרנות....

melancholy man

New member
בוא נחכה 20 שנה?

אגב, כנציג בעלי הקרחת והכרס ברוך הבא לפורמנו, אם תישאר תלמד שדווקא אנחנו הקשישים, אלה שמתקשים לרוץ כשרודפים אותנו (ורודפים) נמצאים כאן במיעוט, למעשה הייתי אומר שמדובר בזן נכחד שמצא כאן שמורת טבע קטנה משלו, בה הוא חופשי מרדיפות והצעירים מתחיסים אפילו בכבוד מידיי פעם
לא במהרה נוותר עליה.

בעוד 20 שנה אני כבר לא יהיה פה..

בתור אחת שאין לה קרחת וגם כרס לא ... טוב נו אולי ,אבל היא קטנה.. אני רוצה לומר לך שאם RAGE היא להקה בעלת אג'נדה חברתית ובמיוחד אחת שבגללה שאוהבים את הלהקה זה אומר משהו על החברה שלנו,וזה לא משהו טוב. אגב פה ,בפורום, לא מדברים על שירים שלנים במחשב אלא על השירים שלנים על דיסק/תקליט .... וזה גם משהו של צעירים,אני יודעת...

brotos

New member
למה?

למה זה אומר משהו לא טוב על החברה שלנו אם לrage יש משנה חברתית ברורה? פיספסתי משהו?

noosh

New member
הי היי היי!

מוחה נגד עניין הזקנים והמגננה
אני אינני קרחת, הכרס היא כבר עניין אחר, ובכלל, הרוב פה באמת צעירים... אין שום קשר לגיל בפורום הזה, זה כל היופי
העניין לא נובע משמרנות אלא פשוט מתחומי העניין של רוב חברי הפורום, ואין שום התקפה נגד סגנונות אחרים, כל אחד וטעמו האישי :0-) גם אני מקשיבה למוזיקה חדשה יחסית, כמו טורי, וזה לא בא בסתירה לשומדבר בקיצור, מה שאני מנסה להגיד -
ברוך הבא!! ואני מקווה שתשתלב ולא תחוש בצורך להתגונן או משהו

brotos

New member
קרחת וכרס

קרחת וכרס הם כמובן דימויים לאנשים שאפילו אם לא חיו ב1968 עדיין די תקועים שם.

אתה מודד להקות לפי חשיבות!?

חשיבות של להקה היא לא מה שקובע כמה היא טובה...אלא כמה היא טובה קובע כמה היא טובה! שתי הסקירות האחרונות שכתבתי פה (ספק אם קראת, אבל כל זאת תקשיב..) הן של להקות שהשפעתן הישירה על עולם הפופ והרוק מועטה עד מאוד היא, ובכל זאת מדובר בשני אלבומים שיש להם מקום של כבוד בדיסקייה שלי. לעומתם, איש לא יערער על חשיבותה של בלאק סבת', אבל רבים הם שיערערו על האיכויות שלה (לא אני, אני לא מתיימר לקבוע איכות...סתם לא נמשך לצליל). ומלבד זאת, ד"ר דרה, הפוג'יז וטופאק הם מהחשובים שביוצרי המאה, זה אומר שאתה אוהב אותם? אסטרל פרוג'קשן ורג'ה ראם הם מהחשובים שביוצרי המאה ומובילי המהפכה האלקטרונית, זה אומר שהערכה כלפיהם היא לגיטימית? אתה סתפ פוסל ז'אנרים שאתה פחות נמשך אליהם, בטענה שהם "לא חשובים"...אז תשחע- תוטותר על הסיקסטיז-סבנטיז, שב תשמע רק בלוז משנות השלושים וקלאסיקה...בעצם, עזוב, שמע מוזיקה כורדית ותימנית- מהן התחילה כל המוזיקה בעולם! אז הם הכי חשובים! אה, כן...חלק מהלהקות שהזכיר הן בהחלט חשובות, אם בהשפעה על המיינסטרים, אם בהשפעה על המוני יוצרים חדשים ואם בהשפעות חסברתיות חוץ-מוזיקליות... אתה, חברי, סתם דמגוג

Boo9ie

New member
מה הקשר לתימן? ../images/Emo4.gif

מדבר על דמגוגיה זולה...ותוך כדי כך נותן קרדיט לכורדיסטאן, על שום מה?! ונכון, חלק מן הלהקות שהוא הזכיר הן חשובות ובעלות השפעה, וחלק יגיעו להופעה על חולצה של בני-נוער עצבניים. ___________ בוגי, שמסכימה בהחלט עם העובדה שקינג קרימזון חשובים, ומטאליקה מוכרים פוסטרים...כן וכן

הו, הבסת אותי בטענת המחץ!!!

"מה הקשר?"...בין הטענות שאי אפשר להתמודד איתן! כוונתי- תימן וכורדיסטאן, או יותר נכון מיקומן הנוכחי, הוא הוא ערש הציויליזציה (עירק גם כן, אבל העם העירקי של היום הוא לא זה שחי שם אז, אלא ערבים מחיג'אז)...ערש הציוילוזציה=ערש המוזיקה. לא, ילדתי, לא ג'ימי הנדריקס המציא את המוזיקה...היתה כזאת גם קודם.. עכשיו, במסגרת ההסבר שלי לגבי *"חשיבות" לא שווה "איכות"* אמרתי שאדם הטוען כך עדיף לו שישמע מוזיקה שמקורה בערש התרבות, אותה המוזיקה שממנה התפתח הכל, כי חשיבותה היא הגדולה ביותר. להבא, תנסי *להבין* מה אני אומר, לא זרקתי שמות...אז אולי תוציאי מתחת מפרקי ידך תגובה יותר עניינית מאשר "מה הקשר?"...כי, אפילו שילר אמר "במלחמה עם הטימטום אפילו האלים מוותרים"...

ThE RhythM

New member
אם אתה כבר חוזר כ"כ אחורה

אז...בשבטים אפריקאים הכל התחיל

Boo9ie

New member
חחח...מצחיק היום באמת ../images/Emo3.gif

קודם כל תלמד מעט היסטוריה, ראשית האדם הקדמון (או לפחות היצור שלו אתה יכול להתחיל לקרוא אדם, כ40,000 שנה אחורנית - "הומו ספיינס", הופה! מרביצה אותה בלטינית עתיקה
) החלה בצרפת וספרד שם התגלו ציורי הקיר המוקדמים ביותר וכהנה. כלומר האדם הקדמון שחי לו בשקט ובסוטול בספרד ועשה טם...בם..טאח..כנגד עץ או אבן (ואם אני לא טועה, הולדן קרא לזה פעם ראשית הפרוג
) היה מראשוני אמני המוזיקה לדורותיהם, ומכיוון שצרפת קרובה יותר לבריטניה מאשר תימן, כן! קלפטון איז א גוד! שנית כל, מעט ג"ג...כורדיסטאן ותימן לא בדיוק צמודות לתחת של השניה. אתה מדבר עליהן כאילו הן עשויות מקשה אחת, וזה לא המצב. ואם כבר אחד ממוקדי התרבות האנושית הוא מסופוטמיה כלומר עירק וחלקים מסוריה, אירן וטורקיה. כך שבנוגע לתימן ?Yemen what וכורדים או לא כורדים, מוזיקה עמים זה לא הקיק שלי. והחשיבות של המוזיקה של האדם הקדמון שווה לתחת. רעיונות אינם שייכים לאיש, כך שבטעות לעשות אוו-אה בקצב לא נקרא מוזיקה. ואם אתה דוגל בשיטה הזאת, תתחיל לסגוד לדינוזאורים, אני בטוחה שהם הפיקו צלילים מעניינים ביותר. לולא הכחדתם, אנחנו לא היינו כאן. ציויליזציה? עד היום אין קונצנזוס בנוגע לתרבות האנושית...תרבות? לנו?
ואני לא הילדה שלך...אל תחמיא לעצמך ואני לא יודעת מה איתך, אבל לג'ימי היה חלק חשוב בהמצאת המוזיקה, מוזיקת הרוק בכל מקרה, ואם לא שמת לב, כאן אנו מדברים בעיקר על מוזיקת רוק. ואני בספק אם התימנים שלך יצאו במחולות לצלילי זפ. ואני עדיין לא מצליחה להבין את ה*נקודה* שלך...אולי מרוב כוכביות, אתה יודע, אם אתה לא יכול לנצח אותם תעשה להם כוכביות למוות.
================= "רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עדיין לא בטוח לגבי הראשון" ================= [ולא, אין לי מושג לגבי דבר שרשמתי...] בוגי, ואני מוציאה מאצבעותיי המקלידות הכל, ומקלדתי...

כל הכבוד על התגובה העניינית

אבל אני לא נשאר חייב- אמרתי ערש הציויליזציה, לא ערש-האדם-עומד קופים שרצו במעגלים זה לא ציויליזציה, אלא ערים וכתב...וזה- מקורו באזורים בהם מצויה כורדיסטאן... ועוד נקודה- דיי קשה למצוא מוזיקה מוקלטת של אותו צרפתי שישב ודפק על תוף לפני 4000 שנה, אך שני סוגי המוזיקה שעדיין קיימים ומוקלטים בצורתם הקדומה ביותר שניתן הם בדיוק המוזיקה התימנית והכורדית (לקירבה גיאוגרפית אין קשר)...לכן, רציתי ממש להמליץ לאותו ozzy על איש קדמון שדופק על אבנים ומקליט את זה ב-24 ערוצים, אבל...באסה! לא מוקלט! הציויליזציה התחילה במזרח הקרוב, והעמים שהיום שורצים פה הם (למרות שהם מתעקשים להפריד אלה מאלה) ערבים כולם. ערבים מהחיג'אז. מצפון החיג'אז למעשה. כולם חוץ מהתימנים והכורדים. למקרה שחשבת להביא לי מוזיקה אפריקאית כקטילה- אז אוקיי, שכחתי עוד תרבות מפגרת. אם היית מקדישה זמן לקרוא יותר למטה, יותר בעבר, היית רואה שאני מחבב רוק לפחות לפחות כמוך. אבל אני מתנגד לגישה המתנשאת של אנשים שטוענים שרוק קלאסי הוא הוא האחראי להתהוות התרבות המודרנית כפי שהיא, ולכל אמן שבא אחרי זה אין כל חשיבות... האדם שאליו הפניתי את הודעתי הראשונה הסכים שהוא טעה- אבל את, בעקשנותך, תמשיכי לנהל איתי ויכוח...היתה לי נקודה להעביר- היא הועברה...האמצעים, ולא הנקודה, הם שזכו לתגובה מצידך.. וכדי שלא תחשבי שלא כתבתי * בגלל הקטילה שלך, זה בשבילך: *************************************************************************************************************************************************************************************************************

Boo9ie

New member
אתה יודע...

הייתי שמחה לכתוב שגם תגובתך היא עניינית, אבל היא לא. (למען הפרוטוקול היא גם לא מעניינת
) עקב הקטנוניות הנלוזה שלך, להלן הכוכבית*, בכלל לא הצלחתי לקרוא את ההודעה. בנוסף, אני בניגוד אליך, מנהלת כאן דיון - כך שאין כאן מצב של קטילות (מלבד באפי שתחיה
) אני לא קוטלת אותך, אלא אדישה בלבד. אל תחמיא לעצמך. כמו-כן, כפי שאתה אומר, ערש התרבות הינו במסופוטמיה, ומכיוון שאני סומכת על תושייתך, אין לי צורך לחזור ולפרט היכן היא שכנה, במחשבה שניה אני לא בוטחת. היא שכנה בחלקים מאירן ועירק, כך שהאימרה הם כולם ערבים, היא לא נכונה. הטורקים אינם ערבים, ולא, השפה הערבית ואיסלאם אינם ערבון להיותם של אנשים ערבים. להבא, שתדע. כתבת "אבל אני מתנגד לגישה המתנשאת של אנשים...התרבות המודרנית כפי שהיא" ציטוט ישיר. (אך למען היעדר הספק, הדברים יכולים לצאת מהקשרם. שוב, עקב ההתנהגות המאוסה של הכותב הנ"ל.) שזה בסתירה מוחלטת ל"אז אוקיי, שכחתי עוד תרבות מפגרת" הגישה שלך הינה עמדה אימפריאליסטית מערבית, במובן של "הידד! להשמיד את הברברים" ובכן, אנחנו לא ברברים, רק פחות ברברים. להעלות (א)נשים על המוקד זה עדיף על פני קניבליזם? או אינקוויזציה מהווה התפחתות רוחנית ואנושית מאשר ריקודים שבטיים לאור המדורה. [וכן, אני כמעט ובטוחה שלא לזה התכוונת, מצד שני אפשרות לשיחה ללא ירידה להאשמות וכינוי-גנאי כנראה לא לרמתך] ואם אנחנו מדברים על חשיבות, אכן לאמנים מודרנים כמעט ואין חשיבות. אולי הם יצברו אותה (זה כמו נקודות?
) בהמשך, אבל ברגע זה השפעתם שולית אם בכלל. נכון לא בהכרח השפעה הינה מדד לאיכות, אך במקרה הפרטי שלנו, דהיינו זפ. קינג קרימזון ופ"פ - שהשפעתם אינה ניתנת לויכוח (כלומר אפשר...תמיד, רק עם מי בעצם?) ויש קונצנזוס לגביי האיכות שלהם שהיא לא מוטלת בספק (זפ. האהבה שלי...
) ואני מכירה אחד שאוהב את הראג'. יש לו בערך רבע תא מתפקד ועוד שניים אשר בשביתה מהרגע שהוא נולד... אני גם שונאת אותם (תאכל אותי!) ________________________ קטעתי את חיפושי אחר פלאג-אין לMPC, כך שאם יש למשהו אשמח ביותר אם יוכל לשלוח לי
בעוד הורדה מיותרת, שיצאה מכלל פרופורציה.

OzzzzzY

New member
...

אמממ....לדעתי דברים יצאו מהקשרם...תשכח מכל מה שרשמתי...רשמתי את זה מזווית קצת אישית...אבל אני לא זה שקובע , אז בקיצור תשכח מהכל ותן לי להסביר את עצמי שוב: אני ממש לא מודד להקה עפ"י חשיבותה...יש להקות רבות שאני שומע ואוהב , אבל החשיבות שלהן לא גדולה במיוחד , וזה ממש לא מפריע לי להנות שעות על גבי שעות מהיצירות שלהן... מצד שני אם ניקח למשל את "Rage Against the Machine"...אני דווקא חושב שיש לה חשיבות רבה מאוד בהתפתחות של המטאל...הלהקה הייתה מחלוצות הז'אנר ראפ-מטאל , יחד עם מספר להקות נוספות כמו אנטרקס ועוד...אבל כוון שיש לי שינאה רבה לז'נאר הזה , אז מבחינתי ללהקה הזאת אין חשיבות , כמו לשאר הז'אנר... בקיצור כמו שהבנת...עירבתי דעות אישיות בהגדרה של מה "חשוב" ומה פחות...ולא הייתי צריך לעשות כך
כנראה השעה המאוחרת בשילוב של עייפות גרמו לי לא להפעיל שיקול לדעת נכון בכתיבת ההודעה

ברוך הבא

אל תתרגש מהביקורות על הטעם המוזיקלי, גם אני פעם אהבתי לשמוע במקביל לרוק קלאסי גם דברים שנחשבים כ"זבל" בפורום הזה (בעיקר היפ הופ). למרות שכיום אני פחות שומע היפ הופ, אין שום דבר רע בלאהוב כמה סגנונות במקביל. אבל עזוב טעם מוזיקלי הבעיה העיקרית היא שאתה קיבוצניק. נוש את צריכה להתחיל לסנן אותם בסוף הפורום יהרס בגלל יותר מדי כאלה. (הכל בהומור גם אני קיבוצניק).

למעלה