המניפסט המוזיקלי

brotos

New member
המניפסט המוזיקלי

אני בן 17 מקיבוץ עין הנצי"ב (אל תשאלו) ורוצה להתחיל להיות שותף בפורום הזה. אהבתי הגדולה נתונה לארבעת האבות: פסיכדליה,פרוגרסיב,מטאל וגראנג'. אני לא יכול לסבול להקות ממוסחרות שמנסות להתחבב על קהל. הלהקות האהובות עלי: פינק פלויד, קינג קרימזון, יס, אליס אין צ'איינס, ראג' אגאיינסט ת'ה מאשין, רד הוט צ'ילי פאפרז, פרווה חמה, המי, ראש, מטאליקה, ג'ת'רו טול, לד זפלין ועוד כמה כאלה. לאחרונה התחלתי להתעניין בפסיכודליה ובלוז-רוק. זהו, אני את שלי אמרתי. עכשיו ניתן להיסטוריה להגיד את דברה.

giloni

New member
ברוך הבא

ראשית, אני מכיר אישית כמה חברים בקיבוץ שלך, ועד כמה שאני מכיר אותם, נראה לי שהם לא חולקים איתך את אהבותיך. רק על זה מגיע לך ישר כוח!!! שנית, אני מקווה שבקרוב תשתחרר מכבליה של אליס, תעזוב את רייג' ואת המכונה שלו, תאכל פחות פילפל חריף ותוותר על המתכת הקרה לטובת החום של המוסיקה האמיתית, שגם אליה התודאת לשמחתי הרבה. שלישית, סבורני שכאן תוכל לפגוש כמה דברים שעדיין לא הכרת ואני בטוח שאחרי שתכיר, לא תרצה לעזוב. רביעית, תשאל כל הזמן ואל תתבייש. לא הבישן למד!!! יקי

גם אני חדש פה

אני לא הכרתי את האתר הזה לפני אבל אני גדלתי על פינק פלויד ואיירון מיידן ככה שאני רואה את עצמי פה אני אוהב רוק בכלל אבל אין כמו ה OLD SCHOOL

MajorWinters

New member
פריסטייל../images/Emo19.gif

פריסטייל זה בד"כ בראפ... אבל שלשום ישבנו על הגג, וכל אחד בתורו שר לקצב הגיטרה, מה שעולה בראש.... בטח מכירים את זה... בכל מקרה. אחד החברים, כשנגמרו לו הרעיונות וכו' פשוט שר כל אקורד שהוא מנגן ואז שם לב לנקודה הבאה.... זה הולך ככה: "E, G, A מינור! הרגע כתבתי שיר של נירוונה" אותי זה הצחיק

giba70

New member
וחוץ מזה פינק פלויד הוכיחו כבר

שאפשר לנגן אקורד אחד במשך עשר דקות ובכל זאת להישמע מעניין.

קיר קמט

New member
הנפיחות שלהם אף פעם לא היו מעניינות

אבל אולי זו רק דעה אישית שלי ושל עוד כמה ברי-דעת

giba70

New member
בכל זאת הם מהלהקות הבולטות

כאן, בלי קשר כמה אני או אתה אוהבים אותם. ואני אוהב, כי לא תמיד מה שמסובך יותר נשמע טוב יותר ומרגש יותר. מוזיקה לא מעריכים רק עם השכל אלא גם עם הלב והבטן וכמה הם זזים כשאתה מקשיב למוזיקה. ולידע כללי: אין שום הטיה אחרת ל"בר", זה מופיע רק ביחיד, ברבים "בני" (בני-מזל), ובנקבה בכלל לא מופיע (בת-מצוה).

meindelbium

New member
יש שני הפכים...

הם יכולים להוכיח שהמוזיקה יכולה להיות משעממת אבל השיר יפה למשל...פורטיס...חיחי...הוא הוכיח שאפשר לעשות דברים כמו סנדניה שפשוט אין שם מילים, הכל מוזיקה טהורה, וזה עדיין שיר יפה

HelterSkelter1

New member
נתקלתי פעם../images/Emo79.gif

באמ"ג באלבום הראשון של ג'ון קייל (אני לא ממש מכיר דברים שלו, anyway), שם כתוב שבמשך יותר מ43 דקות הוא מנגן את אותו האקורד, עם שינויים קלים רק בגוון ובחוזק הצליל. מעין מינימליזם קיצוני ומעצבן, שמזכיר לי את הסריאליות של שנברג (סדר צלילים מסוים שחוזר על עצמו, עם שינויים בתזמור, חוזק, משקל, וגם עם אופציות של היפוף וכדומה), רק מוגבל ומגביל אפילו יותר. מישהו שמע את האלבום המדובר? NP - King Crimson - Ladies Of The Road

OzzzzzY

New member
ברוך הבא...

יש לך טעם קצת מוזר...זה שילוב של להקות קלאסיות וחשובות ולהקות שאין להם כלל חשיבות... אבל אני בטוח שזה יעבור לך

pink floydror

New member
חברההה

טעם מוזיקלי .. חח אתם מגדירים את מה שהוא אוהב כמחלה :)! וזה בכלל לא מוזר ... העובדה שהוא אוהב גם להקות כאלה וגם להקות יותר חדשות ...בקשר לחשיבות ...טוב זה כבר סלקטיבי .. לדעתך אולי איך חשיבות .. את רוב הלהקות שהוא ציין ("חסרות החשיבות") אני לא שומע .. אבל בלי קשר .. עוד דבר .. שלושה אקורדים מתחלפים זה בדרך כלל פאנק .. :) אמנם גם בגראנג' זה ככה אבל בסגנון הזה הם מצליחים לעשות אתזה מעניין אומנותי ויפה :) פרל ג'אם לדוגמא (בולטת !
)

למעלה