המנון מאבק הרופאים

SupermanZW

Well-known member
לדעתי לרופאים צריך להיות שכר מהגבוהים ביותר

במשק מפני שתפקידם הוא הצלת חיים. לרופא צריכה להיות משכורת יותר גבוהה מלרמטכ"ל ויותר גבוהה מלמהנדס בכיר ואפילו מסמנכ"ל טכנולוגיות. לרופאים יש כוננויות, לאנשי היי טק אין כוננויות, זו עוד סיבה מדוע לרופאים מגיע יותר מאשר לאנשי היי טק. המשכורת הגלובאלית גם היא תופעה פסולה ונושא למחאה והסיבה שאנשי היי טק לא מוחים היא שלמרות היות המשכורת גלובאלית היא בכל זאת מהגבוהות במשק. גם אני משתכר שכר גלובאלי ושכרי גבוה מהממוצע ובכל זאת אני סבור שלרופא מגיע יותר מאשר לי מפני שאני עוסק בטכנולוגיה שאינה מצילה חיים והוא מציל חיים. אני לא עושה כוננויות והוא עושה כוננויות. אני אחרי 6 שנות לימודים אקדמיות השגתי תואר שני אך הלימודים שלי היו הרבה פחות קשים מלימודי רפואה. הרופא עשה סטאז' שנה ולאחר מכן 5 שנים התמחות. אני לא הזדקקתי לא לסטאז' ולא להתמחות. גם אני עושה לעיתים הרבה יותר מ45 שעות בשבוע וכבר הגעתי לפעמים ל70 שעות בשבוע אבל יודע שכל רופא עובד יותר קשה ממני. אם אני עושה טעות בעבודה אני גורם לתקלה במערכת ממוחשבת שאפשר לתקן אבל אם רופא עושה טעות בעבודה זה עלול לעלות בחיי אדם ולכן האחריות המוטלת על רופא הרבה יותר כבדה מהאחריות המוטלת עלי.

לאיפה נעלמה הליברטיאניות שלך?

לשיטתך הרי השוק החופשי היה אמור להסדיר את משכורות הרופאים, הם לא היו מוכנים להכנס לעבודה בתנאים האלה. ומי אמר שמ"פ בקבע שמגן על אזרחים רבים ובעצם מציל את חייהם תוך כדי סיכון חייו שלו חשוב פחות מרופא אף אוזן גרון?

SupermanZW

Well-known member
לו היה שוק הרפואה בישראל חופשי זה מה שהיה

קורה. כשתנאי הרופאים נקבעים ע"י הממשלה זה לא שוק חופשי. אם אתה רוצה לדעת איך צריכה להתנהל מערכת הבריאות לשיטתי כנס לקישור ואחר כך ספר לי מה נוגד את הליברטאריאניזם בשיטה עליה כתבתי במאמרי. המ"פ בעיקר מקבל פקודות מהפיקוד הבכיר ממנו, הוא נדרש לפחות שיקול דעת מאשר הרופא המנתח. הרופא המנתח צריך לחשוב על הכל בעצמו. אמנם חיים תלויים בתפקיד שניהם אך עבודתו של הרופא דורשת יותר מחשבה ויותר שיקול דעת.

SupermanZW

Well-known member
זו לא טעות

שכר הרופאים במערכת הציבורית נמוך מאוד ביחס להשקעתם ע"מ להגיע להיות רופאים. לימודי הרפואה הם הארוכים והקשים מבין כל סוגי הלימודים ובנוסף לכך מקצוע הרפואה הוא מקצוע מציל חיים ולכן הוא חשוב יותר מרוב המקצועות. לרופאים מגיע שכר גבוה מאוד ביחס לבעלי המקצועות האחרים הן בשל העובדה שלימודיהם היו קשים וארוכים משל כל השאר והן בשל העובדה שמדובר במקצוע מציל חיים.

SupermanZW

Well-known member
הרפואה הפרטית לא צריכה להיעלם והיא לעולם לא

תיעלם. תמיד יהיו אנשים שירצו יחס אישי ותמיד יהיו אנשים שירצו לקבוע תור מהיום למחר ויהיו מוכנים לשלם על כך. הרפואה הפרטית עונה על צרכים שהרפואה הציבורית אינה מסוגלת לענות עליהם ולכן עליה להישאר. אין רפואה ציבורית בעולם בה ניתן לקבוע תור באופן מיידי, זה קיים רק ברפואה הפרטית.

gili667

Member
מלחמה על הרפואה זה שהזקנה לא תשכב במסדרון

תוספת כסף לעשירון העליון אין בו תועלת לשם כך מה שצריך זה להשקיע בציוד, לא בשכר ואם העשירון העליון מתלונן מה יגידו אזובי הקיר [שאר העשירונים]? ומה עם שכר העובדים הסוציאלים? - אלו יהיו מקרים סוציאלים בעצמם לאור שכרם ושכר האחיות. ואפשר למנות עוד ועוד מחאת הרופאים פשוט מגוחכת בדרישת תוספת השכר ולקרא לכך הצלת הרפואה - זו ציניות לשמה! ראשית שהזקנה לא תהיה במסדרון! לפני הכנסת עוד כסף לעשירות העליון - לתומי חשבתי שבדיוק על כך המחאה [כסף לעשירות עליון במקום למי שצריך אותו]

SupermanZW

Well-known member
מה שמוזר הוא שהממוצע של העשירון העליון בישראל

חי ברמת חיים שקרובה לזו של החציון בקנדה ומעמד הביניים של ישראל חי ברמת חיים של אלה שנחשבים עניים בקנדה. העניים בישראל חיים ברמת חיים שספק אם ניתן למצוא באיזושהי מדינה מפותחת.

למעלה