המנון מאבק הרופאים

SupermanZW

Well-known member
אז למה את מוכנה לעשות את זה?

האם נראה לך הגיוני שעובדת סוציאלית תזדקק בעצמה לעזרה סוציאלית. כשאת מוכנה שישלמו לך פחות מהמגיע לך את מסייעת למעסיקך לעשות זאת גם לעובדות האחרות שלו. למעשה בהסכמתך לעבוד בשכר הנמוך משמעותית מערך עבודתך את דופקת לא רק את עצמך אלא גם את שאר העובדות הסוציאליות.

SeanD86

New member
ואם היית פותחת

משרד פרטי (לא יודע במה את עובדת, נניח שזה אפשרי), היית לוקחת מהלקוחות את אותו שכר מגוחך שאת מקבלת במקום העבודה הממשלתי?

pilpeletbm

New member
אז להבנתי אתה מצדיק את הסכומים הגבוהים

הנגבים ברפואה הפרטית ותקן אותי אם אני טועה. אם ממילא בפרטי תשחט את הלקוחות שאין להם והם מעוניינים לחיות לכן הגיעו אליך כי ברפואה הציבורית הם יוכלו להיגרר חודשים עד שיקבלו מזור למחלה אין צדק למלחמה שלך תעבוד כמו שאר האנשים תקרע את עמצך וכשתגיע למעלה תדרוך על אלו הנאנקים תחת עול הפרנסה. אבל אם אתה רוצה רפואה ציבורית טובה יותר כדי שתוכל להקדיש ללקוח את מלוא היחס הנדרש יהיה לו איפה לשכב כשיזדקק לאשפוז לא יצטרך לחכות 5 חודשים לבדיקה שצריך עכשיו לדעת את תוצאותיה ואתה תרוויח בתוך הרפואה הציבורית משכורת מכובדת שתכבד את מספר השנים שלמדת אז יש צדק למלחמה 2 הצדדים יהיו מרוצים והאדם הפשוט לא יצטרך לחשוב פעמיים לפני שיפנה לטיפול רפואי לו הוא זקוק כ"כ.

SeanD86

New member
נדמה לי שנגעתי בנושא עוד קודם

מרפאה פרטית+צוות אלו דברים שדורשים כסף. מאיפה לדעתך הוא יגיע? הרי אם יקחו פחות לא תהיה סיבה לפתוח מרפאה פרטית, שכן הרופאים ימשיכו לעבוד עבור שכר מגוחך והבעיה תמשיך. אז לא, את מסרבת לתמוך במאבק הרופאים לשכר ותנאים הולמים, ובאותה נשימה מתלוננת על הצורך לפתוח מרפאה פרטית בה יוכלו להרוויח שכר הולם, אבל יצטרכו לשלם על המקום והצוות הפרטי. הרגשי חופשיה לתקן אותי, אבל ממה שאני מבין לדעתך המצב של הרופאים בבתי החולים צריך להתקיים אבל עם יחס טוב יותר לחולים? בנוסף לזאת, את מסרבת להבין שהשכר הבעייתי הוא הסיבה למחסור ברופאים שמביא לתורים ארוכים.

pilpeletbm

New member
לא לא לא

אתה לא מבין אני מסרבת לתמוך במאבק שמדבר על שכר בלבד תכלול בתוך השכר את תנאי החולים ואני אתמוך אבל שכר גבוה בתוך הרפואה הציבורית יאסור עליך רפואה פרטית בה אתה עושק אותי ובקשר למרפאה פרטית כשהמרפאה היא פשוטה וללא כסאות יוקרתיים ועיצוב פלצני אז משלמים על השירות הרפואי בלבד ולא על המקום אני באה לרופא, לא למקום כדי לשבת לשתות קפה ולקרוא לאשה בזמן ההמתנה וכבר כתבתי יש בנמצא אחד כזה שאני מכירה לוקח סכום מזערי, ובבוקר מנהל מחלקה בעל שם בתחומו וכשאני נזקקת לו אני משלמת לו כל שקל בהנאה.

SupermanZW

Well-known member
זה משחק סכום אפס

אם יעלו את השכר ברפואה הציבורית במעט מדי ויאסרו על הרופאים במערכת הציבורית לעבוד גם במערכת הפרטית רובם פשוט יהגרו למקום אחר והמצב יהיה הרבה יותר גרוע. אל תשכחי שמחסור ברופאים (אמנם חמור פחות מאשר בישראל אבל בכל זאת) יש גם במקומות אחרים, ברובם שכר הרופאים הרבה יותר גבוה. היום לרופא יותר קל להגר מאשר לרוב בעלי המקצועות האחרים.

SupermanZW

Well-known member
מחיר הוא פונקציה של ביקוש והיצע

כל אדם רציונלי מעוניין למקסם את רווחיו וגם רופא הוא בדרך כלל אדם רציונלי, אם כן מדוע את מצפה מרופא להסכים להרוויח פחות כאשר הוא יכול להרוויח יותר? אם תופרט המערכת הציבורית יותר רופאים יתחרו ביניהם במגזר הפרטי ובגלל העלייה בהיצע ללא עליה מקבילה בביקוש המחירים שיגבו הרופאים הפרטיים ירד אבל התמורה שיתנו תעלה מכיוון שרופא שמקבל פציינט באופן פרטי נותן לו יחס אישי, להבדיל מרופא שעובד במערכת הציבורית אשר מופעל עליו לחץ לטפל בכמה שיותר פציינטים בכמה שפחות זמן, נמצא במשמרות של 30 שעות כאשר אין אדם שמסוגל לתפקד היטב במהלך 30 שעות רצופות ללא שינה והלחץ בו הוא נמצא אינו מאפשר לו לתת יחס אישי והעייפות בה הוא שרוי פוגעת קשות בביצועיו ואף מסכנת את חיי החולים. הפתרון הוא, תאמיני או לא, הפרטת מערכת הבריאות. תופתעי לגלות שזה יהיה זול יותר מהמצב הקיים. אנא קראי את המאמר המקושר והגיבי לאחר מכן.

המאבק חייב להיות על רפואה ציבורית איכותית

שכר הרופאים הוא פרמטר קריטי, אבל לא בלבדי. אני חושבת שכולם מבינים את זה. המערכת אמורה לייתר את הרפואה הפרטית, ואז, מצידי, שרופא פרטי יבקש כמה שהוא רוצה. כרגע, כאשר המערכת הציבורית לא מתגמלת, אי אפשר לבוא בטענות לרופא מומחה, שדורש סכום גבוהה. הבעיה היא לא שלו, הבעיה היא של מדיניות ממשלתית.

SupermanZW

Well-known member
אי אפשר לייתר את הרפואה הפרטית

גם אם המערכת הציבורית תהיה מצויינת כמו בגרמניה עדיין רבים יבחרו במערכת הפרטית בגלל היחס האישי, היכולת לקבוע תור מהיום למחר, היכולת לבוא רק כדי להתייעץ מבלי לגזול זמן מאלה שבאו לקבל טיפול והיכולת לקבל טיפול מרופא שאינו נמצא בלחץ לקבל כמה שיותר פציינטים בזמן נתון. השאיפה להפוך את הרפואה הפרטית למיותרת אינה ריאלית.

יכול להיות שיהיו כאלה שימשיכו לבחור ברפואה

פרטית. אז אולי במקום המילה לייתר, נכון יותר יהיה להגיד להפוך ל"מותרות". אם, למשל, אתה רוצה לקבוע תור למחר במקום למחרתיים, ולא כשהאלטרנטיבה הציבורית נותנת תור לעוד חודשיים. השאיפה, להפוך את המערכת הציבורית למערכת איכותית, שבה, אומנם הרופא רואה מספר פציינטים בזמן נתון, אבל הזמן הנתון הוא סביר, והתורים הם סבירים, והשירות הוא איכותי, והרופאים שבעים ורגועים, היא שאיפה ריאלית! פעם לא האמנו שתהיה כאן מדינה, ואז אמר לנו מנהיג חכם: אם תרצו - אין זו אגדה. הכל תלוי בדבקותנו במטרה.

SupermanZW

Well-known member
מי שמסתפק מתפסק

בשביל להתקדם בחיים, בכל מקצוע, צריך תמיד לשאוף ליותר ולעשות כל מה שיכולים כדי לעלות בדרגות ובשכר. בקריירה אף פעם לא עומדים במקום, או שמתקדמים או שנסוגים. מי שמסתפק הוא זה שמאוחר יותר מתפסק. *מתפסק = דימוי למי שרגליו מפוסקות ע"י אחרים כדי להקל עליהם לבעוט לו באשכים כדי להחלישו ולהשפילו. משמעות הביטוי הוא "הופך למושפל מנוצל נעשק ומבוזה".

SeanD86

New member
ככה האנושות מתפתחת

וזו גם הסיבה שסוציאליזם לעולם לא ישרוד את מבחן הזמן.

אבל זה בדיוק הדבר!

אם היו מרויחים יפה בציבורי, לא היו שוחטים אותך בפרטי. אם היו תקנים נאותים בציבורי, ושכר ראוי לרופאים, לא היית נזקק לרופא פרטי. הרפואה הציבורית אמורה לענות על כל הצורך.

SupermanZW

Well-known member
גם אם הרפואה הציבורית תענה על כל הצורך

תמיד יהיו מי שיעדיפו את הפרטית מהסיבות שציינתי בהודעתי הקודמת.

pilpeletbm

New member
זה בדיוק העניין !

הם נלחמים על שכר יפה ללא תנאים לחולים. גם לדעתי רפואה ציבורית אמורה לענות על כל צורך שאוכל לקבל תור מהיום למחר או עוד שבוע בלי לחכות 5 חודשים לתור. רופא שירוויח יפה ויהיה תחת עומס יהיה מרוצה ? לא נראה לי וכן גם לדעתי רפואה פרטית צריכה להיעלם

האם שכר של 15,000 שקל נטו למתמחה

הוא שכר יפה? להזכירך השכר הממוצע במשק הוא 8454 ברוטו.

SupermanZW

Well-known member
לא כי הוא עובד הרבה יותר שעות מהממוצע במשק

והוא גם למד הרבה יותר שנים מהממוצע במשק. לעשות משמרות של 30 שעות זה לא אנושי. יום עבודה רגיל נמשך 8 שעות ומשמרת של מתמחה היא 30 שעות, כלומר מתוך משמרת של מתמחה 22 שעות הן שעות נוספות. לדעתי משכורת חודשית של מתמחה צריכה להיות בסביבות ה40000 ש"ח לחודש ושל רופא מומחה יותר מזה.

וכמה צריכה להיות משכורת של מ"פ בצבא?

שעובד בעצם 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע? להזכירך משרד הבריאות ביקש להפחית את אורך המשמרות, ההסתדרות הרפואית סירבה. במשמרות הרופאים גם ישנים וחלק מהשעות הנרשמות הן גם שעות כוננות בהם הרופא אינו נמצא כלל בביה"ח. כאיש הייטק אני יכול לספר לך שאני עובד הרבה יותר מ 45 שעות בשבוע, אני לא מקבל לפי שעה אלא משכורת גלובלית. אני מניח שאתה במצב דומה.

למעלה