הממ..

PoisonousLitchi

New member
הממ..

אני מתלבטת אם כדאי ללמוד הנדסת חשמל.. בתיכון למדתי פיזיקה 5יח"ל- 84 ומתמטיקה 5 יח"ל- 80.. מבחינת נתוני קבלה אני יכולה להתקבל לטכניון.. ההתלבטות היא, שמצד אחד קוסם לי לעבוד בהייטק, אין אף תחום היום שמתקרב לתנאים של הייטק.. מצד שני, למרות שיש לי ציונים סבירים במקצועות המדוייקים, קשה לומר שאני ממש אוהבת את זה.. מישהו יכול לספר על מהלך הלימודים, חומר הלימוד וכו'?

PoisonousLitchi

New member
הממ..

זה משתנה.. בעיקרון אני מחבבת פיזיקה, אבל מתעבת מתמטיקה.. ופיזיקה תמיד הולכת עם מתמטיקה, אז :/ הדברים שאני אוהבת לא מבוקשים בשוק, אז אני מעדיפה להתפשר וללכת על משהו אטרקטיבי כלכלית.. תחומי עניין משתנים, אבל להרוויח 8k אחרי תואר שני לא נשמע לי סביר..

PooKiPsiT

New member
מתעבת מתמטיקה לא נשמע כל כך טוב

בשביל מישהו שרוצה ללכת ללמוד הנדסת חשמל... אבל אם חשוב לך ללכת דוקא על התחום הזה אז אולי שווה לשקול לעשות תואר כפול בחשמל-פיזיקה (בהנחה שיש/יהיה לך סכם מספיק גבוה). שמעתי לא מעט אנשים שלמדו איתי חשמל-פיזיקה שהם לומדים "חשמל בשביל הפרנסה ופיזיקה בשביל הנשמה". בגדול בערך שליש מהתואר בהנדסת חשמל זה קורסים מתמטיים טהורים ושישית זה קורסים פיזיקאליים טהורים. החצי השני של התואר בנוי מקורסים הנדסיים שחלקם מתבססים רק על מתמטיקה, חלקם מתבססים בעיקר על פיזיקה (אני כותבת בעיקר כי כמו שכתבת בעצמך, אין דבר כזה פיזיקה בלי מתמטיקה) ואת חלקם הייתי מכנה קורסים לוגיים. ב-3 הסמסטרים האחרונים של התואר את יכולה לבחור מסלולי התמחות שגם הם מחולקים למסלולים שנחשבים מתמטיים וחלקם נחשבים לפיזיקליים. אם תלמדי הנדסת חשמל לבד עדיין תוכלי לבחור רק במסלולים פיזיקליים (אלקטרואופטיקה, אלקטרומגנטיות וקרינה וכו') ויכול להיות שיהיה לך קצת יותר מעניין, אם כי גם בהם יש די הרבה מתמטיקה. אם זה מעודד אותך, במתמטיקה שצריך בתכלס להשתמש בה בקורסים ההנדסיים היא בדר"כ ברמה נמוכה בהרבה מהמתמטיקה שלומדים בקורסים המתמטיים עצמם, וגם בקורסים ההנדסיים המתמטיים המתמטיקה משמשת רק בתור כלי בשביל להגיע לדברים אחרים ולא עומדת בפני עצמה. למשל, רוצה לבדוק מה הסיכוי שסיגנל ששידרת יגיע למקלט כמו שצריך בלי שגיאות? צריך לחשב אינטגרל! וצריך לדעת גם קצת סטטיסטיקה. אבל עדיין, יהיו לך הרבה מאוד אינטגרלים כאלה לחשב במהלך התואר. תתכונני לזה נפשית

PoisonousLitchi

New member
אני חושבת ברצינות

ללכת לזה, אז עוד שאלות:
איך הולכים הלימודים בהנדסת חשמל? (אין לי שום סיכוי להתקבל להנדסת חשמל- פיסיקה) לומדים את החומר ואז פותרים בעיות? (כמו בתיכון?) או שצריך להגיש עבודות? (איזו עבודה אפשר לעשות בחדו"א??) הבנתי שבמהלך התואר להנדסת חשמל אפשר לבחור במסלול להנדסת תוכנה.. זה אומר להיות תוכניתנית? אבל למה צריך ללמוד כ"כ הרבה פיזיקה ומת' בשביל זה?.. זה יותר מדמ"ח לא? אכן, קצת מבולבלת..

PoisonousLitchi

New member
עוד קצת שאלות

בטכניון, מי חייב בבחינת הסיווג במתמטיקה? (כתוב באתר שיש את הבחינה אבל לא כתוב למי) עכשיו משהו קצת בירוקרטי: יש לי בגרות 5 יח"ל במתמטיקה, ציון סופי 80. החלטתי לנסות לשפר את אחד השאלונים במועד החורף הנוכחי, הציון כנראה יהיה יותר נמוך מהקודם.. באתר של הטכניון רשום שהמועמד צריך לדאוג להעביר שיפורי בגרויות, אם יש כאלה.. ז"א, אם יש לי ציון שהוא יותר נמוך מהקודם, ואני לא מתכוונת להעביר אותו, זה לגיטימי? או שזה נחשב הסתרת מידע? (אני שואלת כי משרד החינוך לוקח את הציון האחרון, ולאו דווקא את הגבוה..)

PooKiPsiT

New member
תשובות

קודם כל קחי בחשבון שאני למדתי באוניברסיטת ת"א, ככה שאת מה שאני יודעת בנוגע לטכניון זה מדברים ששמעתי/קראתי ולא ממקור ראשון (אם גם מישהו שלמד בטכניון יגיב זה יהיה הכי טוב). אז ככה, הלימודים בהנדסת חשמל בנויים בגדול כמו הלימודים לכל תואר ראשון אחר - יש הרצאות שבהן מועבר החומר התיאורטי (הסברים, הוכחות של משפטים וכו') ויש תרגולים שבהם כשמם מתרגלים את החומר שהעובר בהרצאות. בקורסים האלו נהוג שבכל תרגול מקבלים תרגיל בית שצריך להגיש בתרגול של השבוע הבא או של אחרי שבועיים (ואז גם תרגיל הבית ארוך יותר כמובן). בנוסף לזה יש מעבדות שבהן בדר"כ צריך להכין דו"ח מכין לפני הניסוי ודו"ח מסכם אחרי הניסוי, ויש פרויקטים שהעבודה עליהם היא יותר עצמאית. העבודה היחידה בכתב שאני הייתי צריכה להגיש במהלך התואר הייתה בקורס שלקחתי שהוא בכלל של הנדסה ביו-רפואית. בקורסים של חשמל לא היה דבר כזה "עבודות". לבחור במסלול תוכנה במהלך הלימודים זה נכון רק לטכניון. באת"א אם התחלת חשמל המעבר ממסלול למסלול הוא יותר קשה (בירוקרטיה, צריך ציונים מאוד גבוהים. זה לא חלק טבעי ממסלול הלימודים). אם אני לא טועה מדובר בטנכיון בעצם על הנדסת מחשבים, שזה שילוב של הנדסת חשמל ומדעי המחשב. המסלול הזה אכן יכול לפתוח לך דלתות נוספות (בעולם המחשבים), אבל קחי בחשבון שמדעי מחשב זה תחום מאוד מתמטי. אולי אפילו יותר מהנדסת חשמל. בנוגע לסיווג במתמטיקה, אני לא יודעת מי אמור לעשות אותו, אבל עם 80 ב-5 יחידות כנראה שאת לא צריכה. אולי זה נועד לאנשים שלא עומדים מראש בדרישות הקבלה הבסיסיות של הבגרות במתמטיקה. בענייני בירוקרטיה של הטכניון אני לא מתמצאת, אבל אם כתוב שצריך לדאוג להעביר שיפורי בגרויות, וניגשת אבל לא שיפרת, אני לא חושבת שאת חייבת להעביר בכל זאת. את יכולה גם לנסות להתקשר בעילום שם ולשאול, ליתר בטחון.

get low

New member
לגבי החלק של המתמטיקה בתואר

בסמסטרים הראשונים אמנם יש דגש די חזק על המתמטיקות למיניהן, אבל בסופו של דבר נפטרים מהתיאוריות, ועוברים לשימושים המעשיים, שהם דווקא מאוד חשובים. אני גם אתקן את האתאיסטית (
) מתחתי, ואציין שהנדסת מחשבים והנדסת תוכנה בטכניון הם שני מסלולים נפרדים ושונים מאוד. המסלול של הנדסת מחשבים מתעסק בעיקר במבנה הפיזי והלוגי של המחשב, בעוד שהנדסת תוכנה זה באמת המסלול שקרוב יותר למדמ"ח.

PooKiPsiT

New member
לא

הנדסת תוכנה זה כמעט כמו תואר במדעי המחשב שפרסו אותו על פני 4 שנים במקום על 3 והוסיפו לו עוד איזה פרויקט או כמה פרויקטים מעשיים ואין לו קשר לפיזיקה. הנדסת מחשבים זה כמו תואר משולב של הנדסת חשמל ומדעי המחשב. ההסבר הזה נכון לטכניון ולבן גוריון. מה שיש באת"א שנקרא בידיעון "הנדסת מחשבים ותוכנה" (וכל הסטודנטים באת"א קוראים לו משום מה פשוט "תוכנה") הוא בעצם הנדסת מחשבים.

get low

New member
זה לא מדויק

אני אמנם לא כ"כ יודע מה ההבדלים ביניהם, אבל אני מניח שלא סתם המסלול של תוכנה קיים גם דרך הפקולטה לחשמל וגם דרך מדמ"ח...

PooKiPsiT

New member
אני לא כל כך מוצאת את עצמי באתר של הטכניון

ניסיתי לחפש את תוכניות הלימודים של הנדסת מחשבים ושל הנדסת תוכנה. לא הצלחתי למצוא. חשבתי שאפשר להמשיך בטכניון מהנדסת חשמל להנדסת מחשבים. אם אפשר להמשיך גם לתוכנה וגם למחשבים אז באמת לא ברור מה ההבדל.

PooKiPsiT

New member
לא בהכרח זהים, אבל דומים

כלומר, במה שונות אפשרויות התעסוקה של מישהו שלמד הנדסת מחשבים ממישהו שלמד הנדסת תוכנה? נשמע כאילו שניהם זה איזשהו שילוב בין חשמל למדמ"ח.

get low

New member
כתבתי כבר למעלה

המסלול של הנדסת מחשבים מתעסק בעיקר במבנה הפיזי והלוגי של המחשב, בעוד שהנדסת תוכנה זה באמת המסלול התכנותי יותר שקרוב יותר למדמ"ח.

PooKiPsiT

New member
צודק

עדיין היה מעניין אותי להשוות בין הקורסים של שני המסלולים. אולי בפורום סטודנטים מישהו ידע

PooKiPsiT

New member
טוב, עכשיו הבנתי מה הבעיה

יש בעצם בטכניון 3 מסלולים. יש הנדסת מחשבים והנדסת מחשבים ותוכנה, ששניהם מאוד דומים, משלבים חשמל ומדמ"ח ואפשר להמשיך מחשמל אליהם ויש הנדסת תוכנה, שזה לא קשור לחשמל, אלא יותר כמו תואר במדמ"ח. חשבתי שיש רק שני מסלולים, ומכאן נבע הבלבול. מסובך בטכניון...מסובך...

get low

New member
../images/Emo45.gif

(התכוונת שההנדסת תוכנה האחרון הוא מהפקולטה של מדמ"ח, כן?)

למעלה