הממשלה הזאת תיכנס להסטוריה

jackie111

Well-known member
ותחשב לממשלה הגרועה ביותר שהיתה מאז
ומעולם למדינת ישראל.

הממשלה הזאת תיכנס להסטוריה​

ומעולם למדינת ישראל.
כן.

אני אולי לא מדבר פוליטיקה, אבל אין לי בעיה לדבר עובדות. עובדות זה משהו אחר.

אז מה היה לנו (עובדתית)?

1. מחדל ביטחוני עובדתית הגדול ביותר בתולדות המדינה, כזה שעובדתית מגמד את מחדל יום כיפור, משמעו המעשית היא עובדתית ראש ממשלת ישראל הגרוע ביותר בהיסטוריה מבחינה ביטחונית, כמו גם עובדתית שר הביטחון הגרוע ביותר בהיסטוריה של ישראל.

2. פשיעה עובדתית בשיא כל הזמנים, משמעה המעשית היא עובדתית שר לביטחון פנים הגרוע ביותר בהיסטוריה של ישראל, וזה שהם ישנו את השם ויתנו שם מפוצץ ומדהים כמו "שר לביטחון לאומי" זה לא פותר שום דבר ברמה המעשית.

3. הרוגים בתאונות דרכים עובדתית בשיא כל הזמנים, ותחבורה ציבורית עובדתית במחירי שיא של כל הזמנים, משמעה המעשית היא עובדתית שרת התחבורה הגרועה ביותר בהיסטוריה של ישראל.

בטוח שיש עוד דוגמאות.

ועם כל השרים האלו, עובדתית הגרועים ביותר שאי-פעם כיהנו בתפקיד שלהם, זאת היא עובדתית הממשלה הגרועה ביותר בהיסטוריה של ישראל.

אפילו הם עצמם עובדתית חושבים שהם הממשלה הכי גרועה בהיסטוריה של ישראל, והם גם עוד עובדתית מודים בזה.

בצלאל סמוטריץ', שר בכיר בממשלת המחדל בשביעי באוקטובר: "בעוד 48 שעות יקראו לנו להתפטר בגלל המחדל, והם צודקים".

יותר מזה?

Harrington

Well-known member
מנהל
כן.

אז מה היה לנו (עובדתית)?

1. מחדל ביטחוני עובדתית הגדול ביותר בתולדות המדינה, כזה שעובדתית מגמד את מחדל יום כיפור, משמעו המעשית היא עובדתית ראש ממשלת ישראל הגרוע ביותר בהיסטוריה מבחינה ביטחונית, כמו גם עובדתית שר הביטחון הגרוע ביותר בהיסטוריה של ישראל.

2. פשיעה עובדתית בשיא כל הזמנים, משמעה המעשית היא עובדתית שר לביטחון פנים הגרוע ביותר בהיסטוריה של ישראל, וזה שהם ישנו את השם ויתנו שם מפוצץ ומדהים כמו "שר לביטחון לאומי" זה לא פותר שום דבר ברמה המעשית.

3. הרוגים בתאונות דרכים עובדתית בשיא כל הזמנים, ותחבורה ציבורית עובדתית במחירי שיא של כל הזמנים, משמעה המעשית היא עובדתית שרת התחבורה הגרועה ביותר בהיסטוריה של ישראל.

בטוח שיש עוד דוגמאות.

ועם כל השרים האלו, עובדתית הגרועים ביותר שאי-פעם כיהנו בתפקיד שלהם, זאת היא עובדתית הממשלה הגרועה ביותר בהיסטוריה של ישראל.

אפילו הם עצמם עובדתית חושבים שהם הממשלה הכי גרועה בהיסטוריה של ישראל, והם גם עוד עובדתית מודים בזה.

בצלאל סמוטריץ', שר בכיר בממשלת המחדל בשביעי באוקטובר: "בעוד 48 שעות יקראו לנו להתפטר בגלל המחדל, והם צודקים".

יותר מזה?
אבל באותה קלות תוכל, ככל שתרצה בכל אופן, לציין סדרה של דברים חיוביים ואפילו תקדימים וחיוביים שהממשלה עשתה. אז אם ספר ההיסטוריה נכתב על-ידי דמות כמוך שמתרכז רק בצד אחד וגם אליו מגיע עם דעה קדומה, אכן צודק פותח השרשור. אולם אם ספר ההיסטוריה ייכתב על-ידי היסטוריון אמיתי, כזה שמשאיר את עמדותיו האישיות מחוץ לספר ובוחן את הדברים אובייקטיבית, הוא בהחלט יציין את מה שכתבת, אבל לא רק ומהמכלול ממש לא בטוח שהתוצאה תהיה "הממשלה הגרועה בהיסטוריה".

marabo

Well-known member
כן.

אז מה היה לנו (עובדתית)?

בטוח שיש עוד דוגמאות.

יותר מזה?
הרבה פחות מזה
חיזבאללה הובס על ידי הממשלה
אירן הובסה על ידי הממשלה
סוריה הובסה על ידי הממשלה
הבורסה בשיא.
השקל חזק.
הדלק נמכר בזול
כל הכבוד לממשלה.

הרבה פחות מזה
אירן הובסה על ידי הממשלה
ובאיזה מחיר לאוכלוסיה? עצום.

גם אין כאן ניצחון קבוע,רק גזמת את הצמחיה.

סוריה... סלח לי.
הבורסה בשיא.
בגלל האינפלציה.
יותר נכון שהדולר חלש,אירופה גם במצב גרוע.
הדלק נמכר בזול
זמנית...
כל הכבוד לממשלה.
על מה? על זה שעוזרים לאמריקאים לבנות דרך סחר במזרח התיכון בניסיון

נואש להרים את הדולר?

על זה שעוזרים למתנחלים ביו"ש?

זה רק חלק קטן יחסית מהאוכלוסיה.

זה גם מגביר בעיות עם הערבים.

1ספי11

Well-known member
הרבה פחות מזה
אירן הובסה על ידי הממשלה
הבורסה בשיא.
השקל חזק.
הדלק נמכר בזול
כל הכבוד לממשלה.
סוריה???.
אל תשכח את הגשמים השנה .

Harrington

Well-known member
מנהל
ומעולם למדינת ישראל.
לא יודע על הממשלה (מן הסתם שאלה שתלויה בין השאר אם לא בבלבדיות בשאלה מי כותב את ספר ההיסטוריה ;-)), אבל ראש הממשלה ייכנס להיסטוריה כזה שנבחר הכי הרבה פעמים על-ידי הציבור בישראל וכיהן הכי הרבה זמן כראש ממשלה בישראל. ספק אם בעשורים הקרובים מישהו יעבור אותו בכך :cool:.

ortodox

Active member
לא יודע על הממשלה (מן הסתם שאלה שתלויה בין השאר אם לא בבלבדיות בשאלה מי כותב את ספר ההיסטוריה ;-)), אבל ראש הממשלה ייכנס להיסטוריה כזה שנבחר הכי הרבה פעמים על-ידי הציבור בישראל וכיהן הכי הרבה זמן כראש ממשלה בישראל. ספק אם בעשורים הקרובים מישהו יעבור אותו בכך :cool:.
על דבר אחד נדמה לי יהיה קשה מאוד לחלוק. כישוריו הרטוריים של נתניהו, יכולתו להלך קסם על שומעיו, לאלו אין מתחרים, אין אף אחד אחר שהגיע לקצה קרסולו. וזו, אם תרצה, הסיבה העיקרית לעובדה שהאיש כיהן כל כך הרבה שנים כראש ממשלה ונבחר פעם אחר פעם. יש רבים שפשוט נשבים בקסמו, לא כולם, אבל מספיק בכדי שייבחר שוב ושוב. לזה אין קשר לחותם שישאיר בהיסטוריה, למעט הכרונולוגיה היבשה הזו.

Harrington

Well-known member
מנהל
על דבר אחד נדמה לי יהיה קשה מאוד לחלוק. כישוריו הרטוריים של נתניהו, יכולתו להלך קסם על שומעיו, לאלו אין מתחרים, אין אף אחד אחר שהגיע לקצה קרסולו. וזו, אם תרצה, הסיבה העיקרית לעובדה שהאיש כיהן כל כך הרבה שנים כראש ממשלה ונבחר פעם אחר פעם. יש רבים שפשוט נשבים בקסמו, לא כולם, אבל מספיק בכדי שייבחר שוב ושוב. לזה אין קשר לחותם שישאיר בהיסטוריה, למעט הכרונולוגיה היבשה הזו.
או שזאת הסיבה, או שרחמנא לצלן, (רוב) הציבור פשוט מרוצה מפועלו. אתה יודע, האפשרות הזאת בכל זאת גם קיימת (ואפילו סבירה פי כמה מהצעתך) :cool:.

בכל מקרה לא התייחסתי ל"חותם שישאיר בהיסטוריה" ואכן רק לנתונים היבשים האלה. אלא שסביר להניח שמהם הקורא יסיק את מסקנותיו.

ortodox

Active member
או שזאת הסיבה, או שרחמנא לצלן, (רוב) הציבור פשוט מרוצה מפועלו. אתה יודע, האפשרות הזאת בכל זאת גם קיימת (ואפילו סבירה פי כמה מהצעתך) :cool:.

בכל מקרה לא התייחסתי ל"חותם שישאיר בהיסטוריה" ואכן רק לנתונים היבשים האלה. אלא שסביר להניח שמהם הקורא יסיק את מסקנותיו.
כל שיפוט רציני של האיש ופועלו משך כל השנים לא יכול להביא למסקנה שאתה מגיע אליה. לא כופר כמובן בזכותך לתפיסתך, כן מעריך ובצער שהיא נובעת מכישורי המניפולציה, הרטוריקה, אפילו האינטונציה וקול הבריטון המרשים. יודע שבאופן טבעי המשוכנעים לא יתנו למציאות לחדור את המחסום התודעתי שבנו לעצמם לכן כמובן אני כותב כאן לקיר במידה מסוימת. מכאן גם נובעת ה"סבירות" העודפת שאתה מייחס לתזה שלך. וזאת לדעת שסבירות בהקשר זה היא מונח אובייקטיבי לא סובייקטיבי.

Harrington

Well-known member
מנהל
כל שיפוט רציני של האיש ופועלו משך כל השנים לא יכול להביא למסקנה שאתה מגיע אליה.
אני לא מגיע לשום מסקנה. רק אומר שאפשר להגיע אליה :). עוד ציינתי שהיא סבירה יותר (שאנשים יגיעו אליה), למשל כשיקראו את הנתונים היבשים שציינתי.
לא כופר כמובן בזכותך לתפיסתך, כן מעריך ובצער שהיא נובעת מכישורי המניפולציה, הרטוריקה, אפילו האינטונציה וקול הבריטון המרשים. יודע שבאופן טבעי המשוכנעים לא יתנו למציאות לחדור את המחסום התודעתי שבנו לעצמם לכן כמובן אני כותב כאן לקיר במידה מסוימת. מכאן גם נובעת ה"סבירות" העודפת שאתה מייחס לתזה שלך. וזאת לדעת שסבירות בהקשר זה היא מונח אובייקטיבי לא סובייקטיבי.
סורי, עייפתי הבוקר מלהתמודד עם רל"בת. תצטרך לשחק עם אחרים היום. עמך הסליחה.

הפרבולה1

Well-known member
זה לא רק כישוריו הרטוריים, בשנתיים האחרונות ביבי גם עשה כמה דברים חשובים והפיק לקחים מהאסון של ה 7.10 , אין יותר את מדיניות ההכלה והתבוסתנות מול האויבם סבבינו , נזרק לפח האידיאולוגיה של "שטחים תמורת" ואפילו להיפך, ישראל הרחיבה את השטח בשליטתה מרפיח ועד פסגת החרמון כולל צפון השומרון ובכלל ביו"ש עם תנופת בניה גדולה , ובקרוב נקווה שישראל תכבוש את הנגב ותרסן את האויב הערבי שם שממרר את חיי ההיהודים בנגב עם פשיעה לאומנית ופרוטקשן.

למעלה