המממ..

Naked1

New member
המממ..

אני לא כל כך יודעת אם הפורום עוסק גם בחיפוש ספרים אבל אני אקח את הסיכון... אני מחפשת לחברה מאוד טובה מתנה ליום ההולדת. יש ספר שנקרא - "לעולם לא לעולם", ספרות מתורגמת, לצערי אני לא יודעת את שם הסופר\ת אבל הרושם שהספר הותיר עליי היה כה עמוק, שאני רוצה לאתר אותו בשבילה. העלילה מתרחשת בלונדון, כאשר אדם מהמעד הבורגני ניסחף להרפתקה יוצאת דופן בלונדון התחתית, מתחת לפני הקרקע, מקום משכנם של כל ה"פריקים", שם הוא נחשף לעולם חדש לגמרי, למאבקי שליטה וכוח, ומוצא עצמו בחזית המאבק.

friend9

New member
תשובה ושאלה

תשובה: שם הספר - לעולם לא עולם. המחבר - ניל גיימן יצא ב-1998 בהוצאת אופוס. באתר של אופוס כבר לא מופיע, אבל יש אצל www.robinson.co.il שאלה: מה זה המממ...?

Boojie

New member
יש לציין שבקרוב יוצאת מהדורה נוספת

כך שאין הכרח לקנות אותו משומש, וחובבי הספר (הנפלא) הזה יגילו ויעלזו ויוכלו לקנות אותו למשוש לבם בחנויות.

גרומיט

New member
על מה שמתרחש מתחת ללונדון

ריצ´ארד מייהו מציל בחורה צעירי מתוקפים זרים ומתגלגל בעקבותיה ללונדון-תחתית - עיר נוספת שקיימת מתחת ללונדון האמיתית ומאוכלסת בכל האנשים שנדחו על-ידי החברה - מעין מקום שבו כל האגדות האורבניות מתאמתות. ריצ´ארד מחפש לרוב אורך הספר דרך לחזור למציאות המוכרת לו, ונתקל תוך כדי כך בשלל דמויות ססגוניות, ובהן מלאך שנפל, רוזן רב-כשרונות, ציידת וכמובן שני הרשעים המשעשעים - קרופ ווונדרמר (ותסלחו לי אם איות שמם שגוי). הספר נולד במקור כתסריט לסידרת פנטסיה אורבנית של הבי-בי-סי, והוא אחת מיצירות הפנטסיה האורבנית היחידות שתורגמו עד כה לעברית. הוא גם נמצא במקום מכובד ברשימת ספרי הפנטסיה המומלצים של "בלי פאניקה", כפי שנבחרו על-ידי חברי פורום המד"ב של אורט.

Boojie

New member
אוף, גרומיט, ככה מספיילרים?

זהירות, ספוילר למטה! מ ר ח ב ס פ ו י ל ר לא! אין שם מלאך שנפל! בוש לך!

גרומיט

New member
לא ספוילר ולא נעליים

לפחות כל עוד לא מצביעים עליו ככזה. מלאך שנמצא בלונדון תחתית הוא, מעצם מיקומו, מלאך שנפל. הספוילר הוא רק עומק הנפילה שלו - ועל זה לא אמרתי דבר.

Boojie

New member
תעשה לי טובה. (כן, שוב ספוילר)

ואני שוב מזהירה: מי שלא קרא את הספר, שלא יקרא את ההודעה. מ ר ח ב ס פ ו י ל ר יש משמעות ברורה מאד לביטוי "מלאך שנפל", וזה מלאך רע. זה האמא של כל הספוילרים לספר הזה, כי זה שהמלאך הזה הוא רע צריך להיות לחלוטין לא ברור עד שמגיעים לקטע הרלוונטי. עד אז מאמינים שהוא טוב.

ציפי ג

New member
רק אני קוראת את הסוף לפני ההתחלה?

זה חצי מהכיף שלי, לקרוא פרק וחצי, ואז לעוף לסוף לדעת מה קורה, ולהמשיך בשיא המרץ.

Boojie

New member
לא יודעת אם רק את,

אבל אני בטח לא. אני קוראת ספרים מההתחלה לסוף, כמו ילדה טובה. וכשמדובר בספרי טוויסט, אני ממש שונאת לדעת את הסוף לפני הזמן. מה, זה כמו לדעת את הסוף של "החוש השישי" מראש...

גרומיט

New member
אם כבר הזכרת את החוש השישי

ידעתי את הסוף שלו מראש ועדיין ההנאה ממנו היתה מושלמת. יצירת אמנות טובה יכולה להפתיע גם כשיודעים מראש את ה"טוויסט" שלה.

גרומיט

New member
ודאי שלא רק את

וכיוון שגם אני כזה, אני נהנה להכניס כמעט-ספוילרים להתייחסויות שלי לספרים

Naked1

New member
המון תודה!

הספר הזה מאוד מיוחד עבורי ולמעשה הייתי די ספקנית אם משהו יזהה אותו. "המממ" פירושו הבעת תמיהה- תמיהה אם חיפוש ספרים הוא אחד ממטרות הפורום ותמיהה לגבי העובדה אם תזהו אותו. ושוב אני מביעה את תודתי הכנה, עשיתם לי את הבוקר.

למעלה