../images/Emo9.gif את נשמעת אדם מקסים
הבעיה היא שלא כולם מבינים מה זו שמחה ואהבת החיים מלבד חובתו של האדם להיות שמח, הוא גם חייב לדעת כיצד לתקשר עם זולתו בצורה המתאימה. לכל אדם ואדם יש דרך תקשורת שונה, אליו - וממנו. ייעודנו הוא לקבל אור ולהקרין אור. אנשים מסוימים מעדיפים לנעול את דלתם מפני האור שאנו מנסים להקרין עליהם, או גרוע יותר - "יורים" עלינו את הצד האפל שלהם, כמו במקרה שלך. אם את אדם עקשן, ודאי תנסי שוב ושוב לחפש את הצדר המאיר שלהם, אם לא ע"י גילוי אהבה אז ע"י דרכים אחרות - שיחה, דיבור אופטימי, הגשת עזרה. אך מותר לך גם להרים ידיים. לומר לעצמך: עשיתי כל מה שאני, כאדם שהנני, מסוגלת לעשות, וכעת תורם של אחרים לנסות - ואם אחרים לא ינסו, האדם הזה ימשיך לשקוע באפלה שלו. אגב, אני מקווה שאת מבחינה בין ייאוש וצער, שהם אחת מהתגלמויות האופל, לבין כעס, שהוא בהחלט לא תחושה אפלה! כעס פשוט הוא סתם התפרצות רגשית, והוא דווקא
טוב כשהוא בפרופורציה, ממש כשם שבכי הוא טוב. אדם צריך לכעוס, זה טבעי, אבל הוא צריך לדעת איך לבטא את הכעס כך שאנשים לא ייפגעו. יש הבדל בין תופעות רגשיות (כעס, פחד, אבל, בכי) לבין תופעות אפלות (דיכאון, בדידות, שנאה, חרדה): תופעות רגשיות באות בהתפרצויות, כלומר בבת אחת ובכל הכוח, ובדיוק בזמן המתאים להופעתן. אני חוטף קריזה כשעמיתי לעבודה מאחר לישיבה חשובה - אבל לא כשהוא מארגן לי מסיבת הפתעה. אני פוחד למות - אבל לא פוחד לחיות. תופעות אפלות באות בשקט, אנחנו אפילו לא מרגישים שהן שם, עד שהן חונקות אותך מכל הכיוונים, מעוורות אותך, מושכות אותך בלי שתרגיש יותר ויותר לתוך תהום חשוכה - ואז אתה מוצא את עצמך עמוק בפנים, ועדיין מכחיש שאתה שם. אהובך מת, ואת שרוייה באבל (=תופעה רגשית) שנה או משהו כזה. ואז את כבר לא רוצה לעשות כלום בחייך: יותר ויותר את שקועה בתוך עצמך, מתייחדת עם זכרונותיו. הדיכאון, האופל, עוטף אותך בלי שתרגישי, ופתאום בא לך גם למות. בסוף את עלולה להתאבד בגלל זה. או: את מתקשה לקבל את זה של"חברייך" אין אף פעם זמן בשבילך, והמשפחה שלך לא שמה לב אלייך. אבל ככה את חיה. במקום לדכא את תופעת האופל הזו, שעוטפת אותך לאט לאט, את מתעלמת ממנה - למה? כי את לא מרגישה שהיא שם! הבדידות והייאוש מושכים אותך יותר ויותר לתהום העמוקה עד שבסוף את נשארת שם לבד, עם פחדייך, עמוק בתוך האופל, ואז כבר יהיה קשה מאוד לעזור לך ולמצוא את הדר החוצה. הדרכים "לרפא" את האופל, לפחות כך נדמה, הם כל הפשעים למיניהם: רצח, התאבדות, גניבה (=פועל יוצא מתופעת אופל בשם קנאה) וכו' וכו' וכו'. במצבים
כאלו צריך לדעת למצוא את נקודת האור שתוציא את האדם מהאפלה! הרי אם תנסי לעשות זאת אצל אדם שאבל, או פוחד, או כועס, מסיבה רגילה ובאופן רגיל, בהחלט לא תצליחי - אולי רק מעט. חפשי את תופעות האופל. והשלב הקשה עוד יותר הוא הריפוי.