המממממממ....

יעל360

New member
המממממממ....

מה לעשות עם ילד קטן שלא מוכן להפסיק לאכול סוכריות טופי?

d@r121

New member
א. להפסיק לקנות

ב. לקחת אותו לרופא שיניים שיסביר מה קורה אם אוכלים הרבה טופי

nutmeg

New member
ושאלה שלישית...

למי זה מפריע? לי זה לא נשמע כל כך נורא אלא כם כן סביב 10 הסוכריות הללו מתרחשת דראמה של סחיטה יומית בה הוא מנצח. כשהילדים קטנים אפשר לפעול בשתי שיטות שעובדות יופי - האחת התנהגותית והשנייה פרדוקסאלית. בהתנהגותית - משתמשים בסוכריות שהוא אוהב בכלכלת אסימונים. הוא ילמד לזכות בהן תמורת דברים חיוביים שהוא עושה בבית. בפרדוקסאלית - קודם כל יורדים ממאבקי הכוח. אחר כך מתחילים לתת לו 'רק' טופי כי הוא נורא אוהב... עד שיצא לו מכל החורים הטופי הזה. [ורציתי להגיד לך שזו את שצצה לי ולא להיפך...
]

miss tamborin

New member
אמממ...

בקשר לשיטה הפרודוקסלית- לא הייתי ממליצה! אומנם זה נשמע טוב ונחמד אבל מעשה שהיה כך היה: היה היה פעם ילד קטן ונחמד (שבמקרה הוא אחי) והילד הזה אהבבבב שוקולד..אבל היה מכור של ממש... שני ההורים המודאגים שלו, שכן שוקולד אינו בריא בכמויות גדולות, החליטו לנסות לתת לו כ"כ הרבה שוקולד כי זה פשוט ייצא לו מכל החורים, תיאורטית? זה נשמע נפלא..מעשית? מעשית נתנו לילד הקטן קילו אחד של שוקולד, לא, זו לא הגזמה, קילו של שוקולד..והילד אכל..ואכל...ואכל...ואכל...וההורים? הם היו מאושרים כי הילד הולך להיגמל ואז...אז נגמר קילו השוקולד והילד, מה הוא עשה? "אמא...אני רוצה עוד..." בכל מקרה, לדעתי פשוט תרחיקי את הטופי מהישג ידו ותקציבי לו 2-3 סוכריות טופי ליום...

nutmeg

New member
לכן שאלתי...

גיברת טמבורין, אם מדובר בטופי או בדראמה של הסחיטה. בהתמכרות יש לטפל כמו בבתמכרות, בדראמות יש לטפל קצת אחרת.

Paranoid Y

New member
כן.. היא צודקת... זה לא עובד../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

דוד שלי היה מכור לחלווה שהיה קטן (כן.. חלווה).. והוא אכל ואכל.... לא הצליחו לגרום לו להפסיק... אז הביאו לו כמויות... אז הוא נהיה האדם הכי מאושר בעולם... וחיסל אותם כולם...ומה קרה אז..כן.. ניחשתם נכון... השיניים שלו התחילו להיעלם...והרבה שנים אחרי זה... הרבה מאד... הוא עדיין מטפל בשיניים... הספיק להחליף אותם כמה פעמים... אז... תספרי לו את הסיפור הזה.. והוא ייגמל...
גם אני היית מכור לסוכריות על מקל (בעצם עדיין מכור..זה התחיל לפני חודש.. ואני לא יכול להפסיק...).. קשה מאד להפסיק... אז אם ךמישהו שיטה טובה... גם אני אשמח לשמוע..

יעל360

New member
אז...

מכיוון שלדעתי הילד מכור עליי לאמץ את שיטת כלכלת האסימונים לפני שיהרסו לו כל השיניים. הבנתי נכון? ודווקא ממש נחמד לי שאת צצה לי, או שאני צצה לך.

nutmeg

New member
אכן!!

אם יש התמכרות צריך לסגור את הברז. ולדאוג (כלומר לשים עין) על הנטייה להתמכר שיכולה להיות מאוד ערמומית ולהחליף טופי במשהו אחר בדרך.

אני כבר מתנצלת שאני מפריעה

לשתי הצצות באמצע השיחה, אבל אני סבורה שאם אכן הילד אוכל טופי ללא הכר, ואין שום מגבלה עקרונית על הכמות, יש לנו גם בעיה עם הילד, אבל יקירתי, גם בעיה עם האמא. זה שהוא אוהב טופי זה באמת נחמד בשבילו. מה שאני לא מצליחה להבין זה איך הוא אוכל הרבה - שהלא השאלטר הוא אצל האמא. וכמו שאת מציבה גבולות ברורים (כך אני מקווה) לגבי שעת השינה, צחצוח שיניים, אי מעבר כביש חיפה-תל אביב בעיניים עצומות ושמיעת מוזיקה קלוקלת (נגיד, אתניקס) - אני בהחלט מקווה שגם לגבי תחומים אחרים בחייו יש סמכות עליונה. זה יפה לתת לילד חופש, ולתת לו בחירות והחלטות קרדינליות לגבי המשך חייו (האם לצפות בערוץ הקטנטנים או שמא לשים קלטת טיף וטף משכילה). אבל אם בעניין הסוכריות עדיין לא הצבת את הגבולות - זה הזמן, לדעתי. אז הוא יצרח (בן כמה הוא אמרנו?), והוא יכעס, והוא יעשה המון פרצופים ואולי אפילו יגיד שאת אמא לא טובה ושהוא לא אוהב אותך (זה לא נכון, אז אל תיעלבי על ההתחלה) - אבל אז הוא יבין שכשאמא אומרת "לא" יש לה סיבה טובה. וגם אם אין לה סיבה טובה - אין לו ברירה אלא להסכים. פתרון נאור? אולי לא. יחסוך לך כסף של הליכה לרופא שיניים? ודאי. יעביר אותו להתמכרות אחרת? לכי תדעי. בשביל זה את אמא שלו. לעקוב אחריו עד גיל 30. וגם אחרי זה את יכולה להיות לא מרוצה מאיך שהוא מנהל את חייו.

למעלה