הממם help me to help my cats!

• פותח הנושא IC4
  • פורסם בתאריך

IC4

New member
הממם help me to help my cats!

אתם מוזמנים לעזור לי בשתי צורות היעילה יותר - קחו אותם ממני המתפשרת - קוים מנחים לטיפול חובבני בחתולים חביבים
הסיפור אגב הוא שבתחנת "הריסת ערכות מגן" (היום גיליתי שאנחנו קורעים אותן כדי שכשהן מחכות במזבלה שישרפו אותן כבר, אסור שחס וחלילה ערבים ימצאו מסכות שניתן להשתמש בהן אז אנו הורסים את הפסולת שנועדה להשרף גם ככה. למה לא למחזר עשרות אלפי מסכות גומי?) היו יללות של גורי חתולים לא מצאתי את המקור ונאמר לי שהם למעלה על הגג (לא גג בטון אלא שכבת אוורור או WHATEVER) איסי הנועז עלה למעלה מעל מערכת האוורור בעזרתו של פלאפון עם אור כחול מינימלי אך מספק - שלפתי שני גורים חמודים קטנים שגילם לא עולה על שבוע מרצפת התקרה והורדתיהם למטה לקהל המעוצבן/נלהב (נלהב מחתלתולים ומעוצבן מיללות) לאחר מבצע חילוץ שני גורים שלא ידוע על מיקום אימם -אם תחזור או לא לחפש אותם- החלטתי שאני אשמור עליהם בביתי כי הוריי נסעו לחו"ל לשבועיים אחותי כבר בחו"ל מה שמשאיר אותי ואת אחי לבד בבית אחי שונא חתולים ההורים לא ירשו לי לדעתי להמשיך לטפלם (בעצם אולי אחרי שיכנוע או הסתרת מידע אצליח) לכן אני זקוק לעזרה אפילו הקלה שבקלות מתי כבר אפשר לתת להם מזון לחתולים? מה לתת להם SO FAR? האם ייתכן ויש לחתול בן כמה ימים מחלות? (כולם מפחדים שכן אבל נראה לי מוזר שרק נולד וכבר נגוע) MY BABIES! I CAN HEAR THEM YELLING BE BACK LATER

kung fu

New member
ביקשתי מחברה שלי לענות כאן

מקווה שהיא תוכל לעזור מחר

InnerKid

New member
כמה טיפים

הי קודם כל תבורכי על המאמץ ועל זה שהצלת חייהם של שני גורי חתולים.
אם הם באמת בני שבוע וקצת הם צריכים לקבל אוכל דרך טפטפת קטנה, שבה את יכולה לשים תערובת של חלב וביצה (ולא ישר מהמקרר) ופשוט לטפטף להם את הפה. זאת מאחר שבגיל כזה הם אמורים בכלל עוד לינוק, ויכול להיות שהאמא שלהם פשוט נטשה אותם. האם הם כבר פתחו עיניים? בהחלט, חתולים קטנים בני יומם יכולים בהחלט לחלות בכל מיני מחלות ומיני מזיקים שלא נדע ויכולים אפילו למות. במקרה הזה אני לא יודע מה לומר לך אבל כדאי מאוד שתתייעצי עם וטרינר. את יכולה להתקשר למשל ל SOS או תנו לחיות לחיות כדי לשאול אותם ולקבל מהם עצות של מה לעשות ומה לא (הם אולי גם יסכימו לקחת אותם כדי למסור אותם לאימוץ) טלפונים ולינקים: SOS חיות - 03-7441111, 03-7441010 דוליטל - אתר עם מידע שיכול לעזור האתר של הוטרינר מלצר רונן שיהיה הרבה
תבורכי

IC4

New member
היי! אולי אני נשי עם אינסטינקט אמהי

אבל אני עדיין זכר לעת עתה
now החלטתי - לאחר שאמרו לי שהאמא שלהם כבר לא תרצה לקבל אותם אחרי שלקחתיהם תחת ידי - להשאיר אותם אצלי ולטפל בהם, גם עם זה יביא לי עימות עם בני משפחה (יש לי חצר אחורית, אשאיר אותם בהגבלה לשם) בקשר לוטרינר וזריקות- הם נראים לי כל כך קטנים אני לא חושב שתוך שבוע כבר הצליחו לחטוף מחלה אבל האמת היא שאני מפחד מזה גם יש לי מזרק קטנטן שלפעמים כדי להוציא ממנו אני לוחץ טיפה חזק וזה יוצא בשפריץ אכזרי במקצת אך זה עדיין עדיף שהם ישתו משהו (חלב, משנה כמה אחוז?) הם פתחו עיניים, אבל עדיין לא יודעים לאכול-> יודעים רק לילל ולקלל אני מרגיש רע בקשר לאמא שלהם שחתוליה נלקחו ממנה (היום נאמר לי כי היא ניסתה לחזור למקום למצוא אותם
) אני מצליח להאכיל רק אחד מהם, הקטנה יותר אנורקסית או משהו מדכא אחר לא יודע מה לעשות איתה, היא לא פותחת את הפה כמעט, אפילו לא יודע מתי היא תילל שאני אתקע לה מזרק לפה... תודה רבה מאד על העזרה! אני אלך להביא להם עוד קצת חלב <כמה זמן החלב יכול לעמוד בחוץ בחום הזה??!!?>

InnerKid

New member
המשך....

אני לא בטוח שהיא לא תרצה לקבל אותם חזרה. לפעמים יש אפילו חתולות שמאמצות גורים שלא שלהן, כן כן.. ראיתי גם את זה קורה. אם יש אפשרות, תנסה להחזיר אותם אליה, לפחות לבינתיים ותראה אם היא מקבלת אותם ומטפלת בהם. תוך שאתה שם עין, כך ייטב להם והם יקבל את החום והמזון לו הם זקוקים ממנה. חתול שגדל בצורה כזו ללא אמא גם גדל אח"כ להיות חתול שמחפש כל הזמן אוכל וחום בצורה הרבה הרבה יותר קיצונית מחתול רגיל ויש בעלי חתולים שלא מבינים למה החתול שלהם כל כך אובססיבי לפעמים.. כן כן גם לחתולים יש בעיות פסיכולוגיות שקשורות בהורים שלהם, לא רק לנו...
בכל מקרה, אם זה הולך להחזיר אותם אל האמא שלהם, אז תשאיר אותם אצלך. אל תשתמש במזרק זה לא כל כך טוב! תקנה איזה טפטפת קטנה, אפשר למצוא בכל בית מרקחת בכמה שקלים. ואתה כבר תראה מתי הם יכולים לשתות לבדם. שוב, חתולים אכן יכולים לקבל מחלות בגיל כזה, וכבר ראיתי חתולים שמתו ממחלות בגילאים כאלו, זה גיל מאוד קריטי להם וחשוב להשגיח בעניין הזה. בגלל זה נתתי לך את מספרי הטלפון ששם תוכל להתייעץ עם מומחים ממני ואולי גם תתקשר לאיזה וטרינר ותבקש עזרה טלפונית. אף וטרינר שאוהב באמת חיות לא יסרב לתת לך לפחות טיפים מה ואיך לעשות ומה לא לעשות בהקשר הזה. בהחלט חשוב לעשות את זה אם הם חשובים לך באמת. כל הכבוד על הנכונות וההשקעה תבורך
מאור

Talia E

New member
ממש לא חלב!!!

אגב, את ההודעה הקודמת שלי כתבתי בלי לקרוא את כל התכתובת... חלב פרה אינו בריא לחתולים, שלא לומר גורי חתולים (אפילו לחתול הבוגר והמאוזן שלי זה גורם לשלשולים). בעניין הרעיון של חלב וביצה - אין לי מושג מאיפה הוא נובע (פעם ראשונה שאני שומעת עליו), אבל הוא סותר את כל מה שאני יודעת. לגבי "כמה זמן החלב יכול לעמוד בחוץ בחום הזה??!!?" - האם אני אמורה להבין מכך ששמת להם קערה?... גורים בגיל שציינת אינם יכולים לשתות לבדם. אם הם מסוגלים לשתות - הם הרבה יותר גדולים מבני שבוע. בהחלט שווה לנסות להחזיר אותם!!! כמו שנאמר כאן, יש גם חתולות שמאמצות גורים לא שלהן - אל תגזול מהם את ההזדמנות הזו בלי לנסות! יתרה מזאת, אם אתה מכיר חתולה אחרת שילדה בסביבה, אתה יכול לנסות לקרבם אליה, לראות אם תקבלה. שוב - לא חלב - כן KMR!!!

kung fu

New member
טוב לדעת שאסור לתת להם חלב

יש פה חתולים גדולים של השכנה שלי, ופעם בחודש וחצי אני מפנקת אותם בחלב. אז איך כן לפנק אותם? גבינה? מים? מה?

Talia E

New member
בשר

מים זה לא פינוק, אלא הכרח... אם הם שייכים לשכנה שלך, אני מניחה שיש להם קערת מים טריים בבית. גבינה - אפשר (פחות מזיק מחלב והם בהחלט אוהבים את זה), אבל עדיף בשר (אפשר שימורים שמיועדים לחתולים, או שאריות מהאוכל שלכם...).

kung fu

New member
תודה! ממש טוב לדעת!

אפשר לתת להם כל בשר? או שיש בשר שלא כדאי לתת להם? אני חושבת שבעבר אמרו לי שיש עצמות שלא טובות לכלבים. יש אותו מגבלה לחתולים? אנחנו נותנים להם בשר שנשאר מארוחות באופן קבוע. הם מאד אוהבים דג סלומון. הם משתגעים מזה

Talia E

New member
בלי דברים שיכולים להתקע להם בגרון

(כמו עצמות של דג) אבל אם זה גדול אפשר (לא צריך לפרק להם את הבשר של העוף מהעצם, למשל). לא ידוע לי על בשר שלא כדאי לתת להם.

kung fu

New member
אז אסור לתת להם עצמות של דג?

לא יודעת מה זה נקרא "גדול" ומה זה "קטן" בקנה מידה שלהם.

Talia E

New member
עדיף שלא

החתול שלי פעם שיפד לעצמו את הלשון בעזרת מחט... (הוא נורא אוהב כל מה שקשור בחוטים... והוא פתח פעם קופסה עם כלי תפירה כדי להשתעשע
) כעקרון, חתולים מסתדרים (בטבע הם צדים דגים), אבל נראה לי שעדיף לא לתת להם אוכל עם דברים חדים בתוכו...

IC4

New member
היום מצאתי עוד שני גורים

כנראה ההשלמה של ההמלטה של 4 גורים.. אותם שמתי למטה ולאחר זמן מה ראיתי שהם חזרו לאמא וינקו ממנה אבל את שלי אני חושב שאשמור אי יודע שזה אכזרי אבל אני מאמין שאני בעצם מציל אותם וגם יוצא לי לאהוב משהו באותו זמן
יש מספיק חתולי רחוב ומספיק מוות לרובם לי עד כה לא היה אף חתול!

Talia E

New member
כמה דברים

1) גם אם תגדל אותם והם ישרדו - הם יהיו הרבה פחות בריאים מאשר אם הם גדלו עם האמא (מניסיון). 2) אם הם ימותו בעוד שבוע - תוכל להאשים רק את עצמך 3) אתה נותן להם טיפול קלוקל 4) אמרת שהאמא מוכנה לקבל אותם - זו האופציה הטובה ביותר 5) הם רוצים להיות עם אמא שלהם ועם האחים שלהם 6) יש הרבה חתולי רחוב שחיים חיים נהדרים (אז אל תחשוב שאתה מציל אותם, כי אתה לא) - אם אתה באמת כ"כ דואג להם, תן לאמא אוכל כל יום, וכשיגדלו תוכל אולי לאמץ. 7) אני יכולה להפנות אותך לכמה וכמה מקומות לאימוץ גורים - כאלה שיהרגו אותם אם לא יאומצו, כאלה שאין להם ברירה - וזו אופציה פי אלף יותר טובה מאשר לחטוף גורים שלא נגמלו מאמם. 8) ממה שכתבת לי במסר - אין לך את הזמן / אפשרות / יכולת לתת להם אפילו עשירית ממה שהם זקוקים לו - וגם אם היו לך 24 שעות ביממה, זה עדיין טיפול פחות טוב ממה שהאמא תתן להם: לא רק מבחינה פיזית, אלא גם מה שהיא תלמד אותם, רגשית וחברתית. ואם חשבת שמה שאמרתי עד עכשיו היה חריף אז הנה: לדעתי מה שאתה עושה גובל בפשע, שאני אישית הייתי קובעת לו עונש בחוק. תחזיר אותם לאמא!!!! אני מפצירה בך לא להיות אגואיסטי, ולעשות את הדבר הנכון.

תקשיב לי טוב...

זה לא נקרא לאהוב. יש מספיק גורים שאין להם אמא שישמחו שתאהב אותם. תאר לך שאיזה חרא של בנאדם לוקח אותך, שובה אותך, לא מאפשר לך להיות עם אמא או עם אף אחד שאתה אוהב, אמא שלך משתגעת מדאגה ומסבל, והוא רק מחבק אותך ומאכיל אותך ב"מה שיש במכולת באותו זמן", כי הוא רוצה לאהוב אותך. תפסיק להיות כזה חרא של בנאדם, ותתחיל לאהוב אותם באמת. תיגש עכשיו לגורים, תלטף אותם, תגיד להם שאתה אוהב אותם באמת, תתנצל, ותלכו ביחד לחפש את אמא. תגיד להם שהכל בסדר, ואתם תכף מוצאים את אמא. תגיד להם שהיא תשמח לקבל אותם חזרה ושהכל בסדר. תרגיע אותם. תגיד להם שאמא אוהבת אותם ומחכה להם. ותשמור שלא קורה להם שום דבר בזמן שאמא מקבלת אותם חזרה ומנחמת אותם ומרגיעה אותם (אתה תוכל לזהות בקלות את הקולות המיוחדים שהיא משמיעה, בשפתם, שבעזרתם היא מנסה להרגיע אותם ולנחם אותם). שלך באהבה בן

../images/Emo7.gif אוףףף, כואב ....

אין לי מושג בגרוש בחיות שהן כלבים, חתולים ועוד... אבל יש לי מושג בחיות-אדם ובתור אמא כואב לי שלקחת את הגורים לאמא ולאחים שלהם.... למה אתה חושב שהם צריכים אותך כדי להנצל אם הם יכולים לינוק מהאם ולגדול בתנאים חופשיים באוויר בפתוח יחד במשפחה ? ישנן מקומות שאתה יכול לאמץ חיה שבאמת זקוקה לאהבתך ולטיפולך אתה רוצה לאהוב חיה זה נהדר, תאהב את מי שרוצה להיות נאהב ולא בכוח....זה לא לאהוב - זה לאנוס תחזיר אותם לאמא שלהם....היא מחכה להם....

IC4

New member
אוקיי אוקיי

צידכם שמול הצד שמודה לי על טוב ליבי שלקחתי אותם לאימוץ מנצח איני מעונין לרואת עצמי כחרא של בנאדם מחר אסיע אותם לאזור בו לאחרונה נראתה אמא שלהם אחכה זמן מה לראות מה יקרה איתם ואם לא יזכו לשובם למשפחה איקח אותם לחיקי שוב הוטרינר אמר לי שהם כבר בני כ3 שבועות, וגם האמא כבר לא תטפל בהם אחרי שהשיניים שלהם מכאיבות לה (והן מכאיבות לי) וכנגד הסכמתו שאני "מציל" אותם מחיי רחוב נקווה שלא ייגרם להם סבל all i know is יש הרבה אנשים - גם באזור ההוא - שאינם כמוני, ואינם מחבבים חתולים הרבה מהם שונאים אותם נקווה שסייקלופס וג'ובילי חזקים מספיק כדי לשרוד שם אולי כדאי להביא אותם לביקורי בית? אם כבר להשוות את חתולים לתינוקות אנוש, בית המשפט קובע CUSTODY עליהם רוב הזמן אצלי אך עם שעות ביקור
?

Talia E

New member
תגובות...

קודם כל, לגבי העשייה הראשונית של הזזת החתולים משם: לדעתי זו היתה טעות. האמא לא נמצאת 100% מהזמן עם הגורים (היא גם צריכה לחפש אוכל), ויכול להיות שפשוט עשית "cat napping" מהמקום בו אמא-חתולה הסתירה אותם... כדאי לדעת שגורים קטנים (כולל תינוקות-אנוש) תמיד מייללים בשלב כזה או אחר, אבל זה לא אומר שהם נטושים. להבא, כדאי לעשות איזשהו מעקב. כלומר, לחזור לאותו מקום אחרי כמה שעות, לראות אם הם עדיין לבד, אם הם נטושים וכיו"ב. זה שהם שניים מגדיל את הסברה שהיתה להם אמא, ושהם לא ננטשו (אלא אם היא נהרגה). לגבי הטיפול: אני לא יודעת לפי מה קבעת שהם בני לא יותר משבוע (האם ראה אותם וטרינר? אם לא - כדאי לחשוב על זה), אבל אם כן, הטיפול בהם הוא מורכב, ולא בטוח שהם ישרדו. למעשה, יש להחליף את תפקיד אמם. זה מתבטא בדברים הבאים: 1) להאכיל אותם כל 3-4 שעות (כן, גם בלילה). מנסיוני, הדבר הטוב ביותר הוא מין אבקה שנקראת KMR. מערבבים אותה עם מים חמימים (לא רותחים!!! לבדוק על פרק היד) לפי ההוראות, ומאכילים אותם עם מזרק קטנטן (בהדרגה - לא לדחוף להם הכל לגרון). שמעתי על כמה מקרים (אחד מהיכרות אישית קרובה), של גורים ששרדו עם התערובת הזו, שהיו מעט גדולים יותר (בני שבועיים-שלושה). האבקה הזו לא זולה (כ- 100 ש"ח), אבל מכיוון שמדובר בעניין של חיים ומוות, ובכל זאת באחריות כבדה שלקחת, אנא אל תתקמצן עליה - היא טובה בהרבה מאבקות אחרות. אם יש בעייה רצינית ואמיתית עם העניין הזה (למרות שאני מניחה שתארת לך שיהיו לך הוצאות) - צור אתי קשר במסרים. 2) אחרי כל ארוחה, יש לעסות להם בעדינות את הבטן עם צמר גפן רטוב במים חמימים (להחליף את הליקוקים של האמא), וגם לעבור על איזור פי הטבעת, שוב ושוב - עד שתצא הצואה. בגיל הזה, מערכת העיכול שלהם לא מפותחת יחסית והם לא יכולים להוציא צואה לבד. אם לא עוזרים להם, הם יכולים למות מסיבה "פעוטה" זו בלבד. 3) לדאוג להם למקום מוגן (איזושהי קופסה עם בדים) וחמים. אפשר לשים גם איזושהי בובת פרווה, כדי לתת איזשהו משהו שמזכיר את האמא (הם לא טפשים - הם יודעים שזו לא אמא, אבל לפעמים זה מנחם ועוזר). 4) לתת הרבה חום ואהבה; ליטופים ותשומת לב. לגבי מחלות - אני עוד לא שמעתי מאדם שנדבק ממחלה של חתולים. אני מניחה שזה קרה, אבל אני לא רואה סיבה לפחד מזה, ובכל מקרה, אחרי שלקחת על עצמך את האחריות הזו ואתה אחראי לגורלם לטוב ולרע... לא נראה לי שיש משהו שאתה יכול לעשות בעניין. נראה לי שעניין המחלות זה משהו שכל מיני אמהות אומרות לילדים ("אל תגע - יש לו מחלות!) מסיבות שלהן... כנראה כי הן מאמינות בזה, או פוחדות שהילד ישרט או משהו כזה... בכל מקרה, אני אשמח מאד אם תעדכן אותי על קורותיהם. אתה מוזמן לשאול שאלות נוספות. טליה

למעלה