המלצת פסיכומטרי....

philips

New member
המלצת פסיכומטרי....

בעיקר למי שכבר עשה בעבר, רוצה לעשות קורס נוסף ומתעצל ללמוד לבדו או מאמין שלא ישב וילמד אם לא יעשה קורס... האופציה שנותן תיכון ת"א הן מבחינת כספית והן מבחינת המדריכים שיצא לי להכיר היא נראית הטובה ביותר ביחס מחיר/תמורה... בסופו של דבר הרבה תלוי במדריך שכן החומר של רוב בתי הספר די דומה ובמיוחד שחזורי המבחנים, ההבדלים הם בגודל הכיתות , במחיר, באיכות המדריכים וגם הבדלים בחומר הלימוד... ההמלצה שלי - תיכון ת"א יואל גבע מלמדים בכיתות ענקיות במחיר מופרז - מה שהופך אותם לדעתי למאוד לא מתאימים בקטגוריה זו שכן מי שכבר עשה פסיכו' צריך להתמקד בנקודות החולשה שלו ולא להתבוסס עם כיתה ענקית על החומר.. טוב ככל שיהיה המדריך - הדבר לא מבטיח שהוא יצליח לשפר את ציונך. מלבד זה יואל גבע טוב...

h i l a d i

New member
בדיוק אתמול....

מישהי מהקורס החזירה אותי הביתה. היא כבר עשתה קורס אצל היי קיו ובגלל שהציון שלה גבולי למה שהיא רוצה היא נרשמה לעוד קורס והפעם לקידום... היא אמרה שהיא מצטערת שהיא נרשמה לקורס ואמרה לי שאם אני עושה עוד פעם אז זה רק לבד... האמת, אני חושבת שהיא צודקת... כי לתרגל זמנים כל אחד יכול עם סטופר... ובאמת חבל על הכסף (וזה המווווון כסף!) אם אפשר לעשות את זה לבד...

symptoms

New member
../images/Emo15.gifזו רק אני../images/Emo59.gif

או שיש הרבה מאוד מחמאות על תיכון תל אביב בפורום בימים האחרונים

SHTRUDIDI

New member
אני מסכימה...

לפני כמה ימים הבולטים היו יואל גבע,קידום,לחמן ואנקורי... אכן מהפך

000שירה000

New member
ילד חורף- למחוק!!

זה כבר מתחיל להיות מעצבן... תגידו לי, חברה מתיכון ת"א- אתם חושבים שאנחנו עד כדי כך תמימים לחשוב ש"במקרה" "תלמידים שונים" מכל קצוות הארץ נזכרים ביום בהיר אחד להיכנס לפה ולשבח את תיכון ת"א? אם אתם רוצים פרסומת- בבקשה, שלמו כסף לתפוז וזה יהיה מפורסם פה למעלה ומשמאל.

philips

New member
סליחה???

דעתך על תיכון ת"א לא חייבת להיות טובה.. ודעתי על יואל גבע צויינה כאן... אבל רצף של אלף ההודעות שיש כאן בשבח יואל גבע לא מטרידות אותך ואילו הודעות בשבח תיכון ת"א כן.. אולי יש לך במקרה אינטרס בעניין? או שאת לא אוהבת לקרוא באינטרנט הודעות שאינן לרוחך

philips

New member
ועוד משהו...

ואגב... שמתי לב להתנסחותך גם בהודעות האחרות כאן ולאהבתך להגיד לאנשים מה כן ולא לכתוב.. איני יודע מה ציון הפסיכומטרי שלך ו/או מה את חושבת שהוא מקנה לך כאן או בכלל , אבל אני מבטיח לך ששלי גבוה משלך ובכל זאת אני שומר על פרופיל נמוך ומתנהג בהתאם. בנוסף.. 1. באינטרנט כל אחד רשאי להביע את דעתו ואם קבוצה של אנשים החליטה ל"פרסם" בפורום את יואל גבע מסיבה זו או אחרת, זכותה של קבוצה אחרת לומר שהיא למדה ביואל גבע ולתת משקל נגד מסויים לכך.. מדריכים טובים יש בשני בתי הספר.. 2.תני לאנשים להחליט מה ברצונם לקרוא.. לא מתאים לך - עברי הלאה..

h i l a d i

New member
מה לעזאזל????

איפה אנחנו חיים? ממתי ציון בפסיכומטרי נותן לגיטימציה לאנשים לעשות או לא לעשות משהו? תגידו לי אתם באמת חושבים שזה הגיוני???? ופיליפס יקר, אם היית טורח לקרוא קצת יותר לעומק את אותן הודעות של שירה היית רואה שהיא בדיוק נגד מה שאתה כותב שהיא עושה ושלמעשה עוד אין לה ציון פסיכומטרי, אז כל הכבוד עם הציון היותר גבוה שלך, "פרופיל נמוך" לא הייתי אומרת אבל שיהיה לך לבריאות. פסיכומטרי זה מבחן!!!! מבחן שאם לא היו קמים כל המכונים למיניהם אולי היה ניתן להגיד שהוא מדד לאינטלגנציה, אבל רק אולי!!! היום, המבחן הזה מודד מי חרש יותר זמן אצל המכון הכי יקר, אז תעשו לי טובה ותפסיקו לשחק אותה כאילו איזה 800 אומר על בנאדם משהו. יש כאלה שזה בהחלט אומר עליהם משהו.... אבל אלה הם אותם חבר'ה שיהיו בעילית של כל דבר, ודווקא הם אלה שניתן לומר עליהם ששומרים על "פרופיל נמוך". ודרך אגב, למקרה שתהית, לא עשיתי מבחן פסיכומטרי ואני גם לא מסתירה איזה 200 באחד כזה. זו פשוט דעתי האישית בלי קשר למבחן או לציון שאקבל בו במועד פברואר (800 בבקששששששששה)

philips

New member
הילה יקרה..

אני אכן שומר על פרופיל נמוך ודבריי היו במטרה להרגיע את שירה אם תסתכלי בהודעה שהיא כתבה על השרשור שלי ועל הודעות בוטות אחרות בשרשורים אחרים תביני למה... כנראה שהגישה שלה לא נובעת מהציון שעוד אין לה - בזה כנראה טעיתי.. ואני מתנצל.. וכמובן שאני מסכים איתך שציון זה או אחר לא נותן לגיטימציה לכלום. אני האחרון שמתייחס לאנשים לפי ציון הפסיכו שלהם...ובתור אחד שגם מלמד פסיכומטרי בשיעורים פרטיים , אני מנסה לחנך אנשים שהמטרה היא רק להשיג ציון שיכניס אותם למה שהם רוצים להתקבל אליו ושום פוזה/מטרה מעבר.. עכשיו , לגבי המבחן עצמו...קצת מילות הגנה כנגד העליהום המאפיין את האנשים התוקפים את המבחן בשנים האחרונות... עליהום שאת חצי שותפה אליו... פסיכומטרי הוא מבחן שמטרתו לברור את האנשים שסיכוייהם להצליח בלימודים האקדמאיים גבוהים יותר יחסית... מכיון שהוא מבחן כללי אחד הבודק פרמטרים מסויימים בסקלה מסויימת ולא רגישה ואילו הלימודים האקדמאים מורכבים מהרבה תחומים סוגים וצורות בחינה.. מתקבלת אי התאמה בחלק מהתחומים ומכאן נוצרת הבעייה... הפסיכומטרי הוא מבחן אובייקטיבי ואמין , שמתאים בהחלט לחיזוי התאמה למקצועות מסויימים ובכך הוא עושה עבודה הרבה יותר מהבגרויות שתלויות בפקטורים רבים כגון ציוני מגן (לא מאוזנים) וכו'.. הפסיכומטרי לא מדד זמן חרישה אצל מכון, ומכון יקר יותר לא מבטיח ציון טוב יותר- זה בולשיט.. ולהגיד את זה בניסוח אחר זה מה שניסיתי בהודעה ה-1 שלי בשרשור הזה... מה שיתן ציון גבוה יותר זה השקעה (אם צריך) ולימוד נכון.. גם לימוד עצמי!!! שאלו אגב בדיוק אותם גורמים שיוביאו לציונים גבוהים באקדמיה.. הבעייה היא שלרוב האנשים אין כוח לשים את עצמם במסגרת וללמוד לבד. דבר שאגב יהיה להם לרועץ בדרכם האקדמית... ציון 800 לא אומר על בן אדם שום דבר מלבד על כך שהוא מסוגל לתפקד בצורה מרוכזת במשך 3 שעות ומשהו , שיש לו יכולות לוגיות וכמותיות טובות מאוד , ידע סביר באנגלית , ויכולת לשנן כמות יפה של מילים. כל אלו הם פרמטרים חשובים למדי בהרבה מקצועות אקדמאיים.

000שירה000

New member
תראה...

לי יש בפסיכומטרי 786, כך שאני בספק אם לך יש ציון גבוה משלי, ומכאן שכמובן שמותר לי לומר מה שאני רוצה, ולך אסור כי לך יש ציון יותר נמוך.
(אני מקווה שהקטע האחרון נשמע לך אבסורדי, כי זו הייתה המטרה שלו). נכון שיש פה הודעות בעד ונגד קורסים (בעיקר בעד) מכל הסוגים. ובכל זאת ההודעות שהפציצו פתאום את הפורום ביומיים האחרונים על תיכון ת"א הן שונות בתוכנן. יש גבול דק בין המלצה- לפרסומת. וכשעוברים אותו- זה מעצבן, כי גם ככה כבר אי אפשר לדעת על מי לסמוך היום... אם מישהו פה שואל שאלה כמו: "אני שוקל להירשם לקידום, אבל אמרו לי שאין שם מספיק יחס אישי. רציתי לדעת אם יש פה מישהו שעשה בקידום ויכול לכתוב לי על היחס האישי שם?" - אז אנשים שעשו בקידום כותבים לו : "לי הייתה בעיה ב-X והמדריך ישב איתי אישית עד שהבנתי, כך שיש שם יחס אישי...". אבל כשמישהו (או במקרה הזה- יותר ממישהו אחד) פותח שרשור חדש לגמרי שנשמע כמו ג'ינגל מפרסומת... וכמה כאלה באותו יום...וכל ההודעות האלה מאנשים שמעולם לא נראו בפורום זה לפני...אז... רוב האנשים פה שכותבים המלצות הם אנשים שכותבים בפורום הרבה זמן, עוברים יחד איתם את ההתלבטויות לאיזה קורס להירשם, ויחד איתם גם עוברים את הקורס, המבחן, וקבלת התוצאות. לכן ההמלצות מהם הן פחות "מפוצצות", כלליות, ונדיבות בתוכנן. זה לא שלמישהו חדש אין זכות לכתוב המלצה. אבל זה לא מקום לפרסומות. ומה שהולך כאן בימים האחרונים עם תיכון ת"א- לי א-י-ש-י-ת זה נראה כמו פרסומת. לכן זכותי לומר זאת למנהל הפורום- שתפקידו להחליט מה נכנס ומה לא. אם ההמלצה שלך אין בה שום אינטרס/פרסומת והיא באמת תמימה- זה לא צריך להפריע לך (למנהל הפורום יש שיקול דעת משלו, ואני לא אומרת לו מה לעשות...אם ההודעה שלך תמחק זה לא יהיה בגללי, ואם לא- אז מה איכפת לך ממני?). ואם זו אכן פרסומת ויש לך אינטרס אישי בהצלחת תיכון ת"א- אז אין לך זכות לכתוב הודעה זו בפורום, מבחינה חוקית. אף אחד לא יוכל להוכיח שזה אכן המצב, ורק אתה יודע. אז שוב- אם זה באמת ובתמים המלצה- אז קיומי לא צריך להטריד אותך (ובנוסף אני מתנצלת על האשמות השוא, אם כי אני די בספק שהן באמת כאלה).

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo15.gif אני חייבת לומר ש- ../images/Emo59.gif

אומנם לא התעמקתי בשירשור- אבל- אין לי שום בעיה עם זה שאנשים פה ממליצים על המכונים בהם הם למדו... הבעיה שלי מתחילה כשיש תופעות מוזרות כמו זו- מאז שאני בפורום הזה <שזה כבר די הרבה זמן> המליצו פה על מלא מכונים- קידום, יואל גבע, לחמן, אנקורי, אולי עוד מכון ששכחתי... לא זכור לי שבחודשים האחרונים מישהו פה המליץ או הזכיר בכלל את תיכון ת"א. הרשה לי לומר לך philips, שחברי הפורום, הם ברובם אנשים אינטלגנטים, ומסוגלים להבין, שאם תוך יומיים מתמלא הפורום פתאום, בהמלצות על תיכון ת"א משהו פה מסריח... ולכן מה ששירה אמרה לגיטימי לחלוטין
ילד, למחוק !!!

למעלה