המלצות

goli29

New member
המלצות

(נכתב גם בפורום מחפשי עבודה) היי, אני עובד כמתכנת 5 שנים באותה חברה. זו החברה הראשונה שלי. לאחרונה התחלתי לחפש עבודה לשם קידום/התקדמות/עניין ועוד... הייתי בשלושה ראיונות (שלא יצא מהם כלום בנתיים) ואמרו לי שבמידה ויהיה צורך, יבקשו ממליצים. מן הסתם, הממליצים היחידים האפשריים הם מהחברה בה אני עובד. אני כרגע לא מעוניין שידעו שאני מחפש עבודה. איך מסתדרים עם המילכוד ? תודה...

® רן

New member
עצות...

1. האם יש אנשים שעבדו איתך בעבר בחברה ועזבו? במהלך 5 השנים שעבדת שם וודאי מישהו עזב, אולי אפילו מישהו שהיה ממונה עליך. אולי תנסה לאתר אותם ולבקש מהם שימליצו עליך? 2. יש מישהו בחברה שאתה סומך עליו שאם תגיד לו שאתה חושב לעזוב הוא יסכים להמליץ ולא לספר להנהלה? כדאי לך לחשוב על פתרון יצירתי, ולא "לחפף" את הקטע של הממליצים. בניגוד למה שאולי חושבים, ממליצים מהווים לפעמים חלק חשוב מאוד בתהליך חיפוש העבודה. מועמד שיכול לתת ממליצים טובים ימצא עבודה הרבה יותר בקלות. מנסיון.

eli7791

New member
תפברק ממליצים

למשל מישהו שעובד איתך הוא הממונה וכ'ו. זה רק אם אין ברירה. לא מאמין שיתחילו לרדת לעומקו של עניין. אפשרות שניה זה פשוט לומר את האמת שאתה לא יכול להביא ממליצים כי אתה עדיין עובד אבל אם יש לך להראות תעודות הצטיינות וכ'ו בעבודה זה יכול להוות תחליף.

KajaGugu

New member
אומרים את האמת

פשוט תגיד בראיון את מה שהסברת לנו כאן, אתה יכול להציא בד בבד שיעבירו אותך מיבחן כדי שתוכל להראות להם את הידע שלך.

למעלה