המלצות

vingam

New member
המלצות

אם יש לכם המלצות לספרים של מתח\מדע-בדיוני\פנטזיה מתורגמים חדשים לשבוע הספר אשמח לקבל!

Rivendell

New member
יש לנו מאמר שלם בנושא ../images/Emo13.gif

"מי מפחד ממדע בדיוני". וחוץ מזה, אני אשמח להמליץ על "קורליין", ספר חדש של ניל גיימן. זה ספר פנטזיה שמשלב אלמנטים מ"אליס בארץ המראות" ומ"נארניה" (ואם עוד לא קראת נארניה אז עכשיו זה הזמן!
) אם תרצי המלצות על נושאים נוספים אל תתביישי לבקש!

Danial***

New member
עוד ספר פנטזיה מצוין ומומלץ:

טיגאנה של גאי קיי גבריאל. מהכריכה האחורית: יצירת מופת קלאסית רחבת יריעה על קסם, פוליטיקה, מלחמה... ועצמתם של אהבה ושנאה. טיגאנה היא סיפורה הקסום של ארץ כבושה ומאבקה לחופש, סיפורו של עם שכשפיו של עריץ גזלו ממנו את שמו ואת שם ארצו. אבל לאחר שנים של כיבוש, קומץ גברים ונשים אמיצים שמים לעצמם למטרה להפיל את כובשיהם ולהשיב לעולם את שמה האבוד של ארצם- טיגאנה. על רקע מרהיב של עולם חושני וברברי, המבוסס באופן חופשי על איטליה של ימי הביניים, זהו אפוס סוחף ועוצר נשימה בעצמתו אודות אנשים הלוחמים להגשים חלום. זה ספר נפלא, כדאי מאוד לנסות אותו

siv30

New member
ואייייי הספרים ממתינים לי אני רק

אסיים את קוני וילס (ארץ לא נודעת וספר יום הדין) ואני מתפנה אליהם. תודה על ההמרצה

siv30

New member
הספר מורכב משלוש נובלות שהראשונה

והמרכזית היא "ארץ לא נודעת". אני בערך במחצית הנובל הזו. משעשע ביותר אני חייבת להודות שלמרות שלא תמיד מבינים את ההקשרים הפנימיים עדין זה עושה סנס מהנון סנס...אדווח שאסיים

suki da yo

New member
או:)

כיף! תמיד כיף לדבר על קוני וויליס. ככה, ספר יום הדין מדבר על קרווין(קיוורין? אני אף פעם לא הייתי טובה בשמות..). היא תלמידת היסטוריה באוניברסיטה, בעתיד שמתואר בספר, היסטוריה פרושה נסיעה בזמן אל העבר כדי ללמוד על מקור ראשון מה היה אז. היא רוצה לנסוע לימי הביניים, משהו כמו 30-40 שנים לפני שפרצה המגפה השחורה, והספר מספר על מה שקורה לה שם, ומה שקורהבנתיים למרצה שלה ולאחראי צניחה( כך נקרא המסע בזמן) ובכלל.. ספר מעולה, מעולה מעולה, אבל טיפל'ה מלנכולי

siv30

New member
הנובלה השניה "משמרת אש" מאזכרת את

קיוורין...עוד מעט מסיימת גם אותה

suki da yo

New member
אולי זה רק כי קראתי את ספר יום הדין

ראשון, אבל אני חושבת שמשמרת אש הרבה יותר מעניין אחרי שמבינים את מה שקרה בספר יום הדין, ובכלל את איך שהרשת עובדת..

een ogenblik

New member
אז יש קשרים בין "ארץ לא נודעת" לבין

ספרי המסעות בזמן ("ספר יום הדין", "מלבד הכלב")? נדמה לי שבעבר אמרו לי שאין כל קשר, אבל הזכרון שלי, כידוע, לא ממש מתפקד.

Boojie

New member
לא. הסיפור, זאת אומרת.

אין כל קשר, לא בינו ולא בין "אפילו המלכה" (סיפור נפלא ומציאותי במידה מחרידה) לבין העולם של ספר יום הדין. רק הסיפור "משמרת אש" (מהפחות אהובים עלי, אגב, אולי כי הוא לא ממש אומר משהו חדש מעבר למה שספר יום הדין אומר, ובנוסף לזה הוא מדכא אימים) קשור.

suki da yo

New member
אני חשבתי דוקא שמשמרת אש

הוא סיפור ממש חזק, וממש ממש ממש טוב, אבל אם לא מכירים אילו קצת את איך המסע בזמן של קוני וויליס עובד מספרים אחרים, משהו הולך לאיבוד. אבל אני חושבת שאני קצת לא בסדר, כי עד שלא אמרו לי שספר יום הדין הוא ספר מדכא, לא הצלחתי לראות את זה, וגם היום אני חושבת שהוא כבד אבל לא דיכאוני...

../images/Emo7.gifקראתי את ההמלצות וחסרים שם

רבים וטובים - קצת מספרית המדע הביודני של ענת בן צבי (במשך רוב התבגותי תחביב כרוני היום נקודה חמה בלב). אז כך קודם כל - פרחים לארלגנו'ן של Daniel Keyes הנל סיפור קצר (יש גם ספר שלם אם כי לדעתי לא תורגם לעברית). מופיע במדע בדיוני הטוב שבטוב 2 (כל הסידרה שווה קריאה). בחור מפגר עובר טיפול שמשפר את מנת המשכל שלו בתהליך הוא כותב יומן - מדהים.. הינליין - הדלת הנפתחת אל הקיץ - לא אופיני להיינלין האופטמיות הנשפכת אבל יפיפה. בחור שמחליט לישון 30 שנה לפתור את בעיותיו משנה את דעתו ברגע האחרון אבל רגע אחד מאוחר מידי - הלם העתיד יחד עם הנסיון למצוא את הדלת הנפתחת את הקיץ... פול אנדרסון - גל מוח - במשך אלפי שנים היה כדור הארץ כלוא בשדה אלקטרומגנטי. כשהשדה מוסר משתנים הקבועים וגם תאי המוח - איך האנושות מגיבה... האיש במבוך - רוברט סליברברג - משלחת מנסה לחדור לתוך מבוך מוות כדי לחלץ משם את האדם היחידי שהצליח להכנס - והוא לא רוצה לצאת - למה ואיך.. למות מבפנים - רוברט סילברברג - הגיבור בעל כישורים תלפתיים בעולם שכולם חסרים אותם. אבל יום אחד היכולת שלו מתחילה להחלש ודועכת - איך מתעוורים בארץ העיוורים? ספר מדהים! אסימוב - רצוי רק הסיפורים הקצרים (הספרים הארוכים שלו פחות טובים) - מחר כפול תשע לדוגמא. פנטסיה: אורסולה לה גוון הקוסם מארץ ים - סיפור מדהים על גד ואיך הוא נהיה רב מג (קצת הרי פוטר - אם כי קודם בערך ב 30 שנה אבל הרבה יותר מעמיק בהתמודדות עם רגשות וכוח). טרילוגיה (לא לגעת בספר הרביעי שנכתב 20 שנה מאוחר יותר ושאר תוספות ראו הוזהרתם). בעל החידות מהד - פטרישה מקיליפ - נסיך הד חי בשלווה בארצו. הוא שליט הארץ מרגיש את העם ואת האדמה אבל לשליט הד יש גם יעוד אחר וחידה? מה קורה כשחפשים את התשובה? ספר מדהים עם תרבות, תפיסה וסיפור יפיפיים. לא הייתי קוראת לזה שר הטבעות אבל בפרוש הכי קרוב שראיתי. שר הטבעות טולקין... חולית הוזכרה. לאורסון סקוט כארד יש הרבה יותר מהסידרה של אנדר. רוגר זילזאני הוזכר. ובטוח גם אני שכחתי רבים וטובים (באין לי ספריתי היקרה חסרים לי כל ידידי..). ענת

Danial***

New member
הספר שנעשה על פי "פרחים

לאלגרנון" דווקא תורגם - תחת השם "צ'רלי". אני אישית לא קראתי כי פחדתי שהספר השלם יהרוס את הרושם הנפלא של הסיפור.

האמת חברה קנתה לי אותו מתנה

אז אני קוראת עכשיו ואני אספר אחר כך האם זאת עוד שקיעה... ענת

למעלה