מה נשאר? כל השפע
פשוט לפתוח את הראש לרעיונות קצת אחרים;
ממרחים ביתיים - אנחנו למשל לוקחים לעבודה סנדוויצ'ים (אצלינו בד"כ זה מלחמים שאפיתי, אבל אפשר כמובן לחם קנוי) עם חמאת זוקיני ביתית, חומוס או טחינה ביתיים, חומוס כרובית ביתי, חרדל ביתי, פסטו ביתי, ממרח עגבניות מיובשות ביתי... פסטו אני מכינה איזה חמישה סוגים שונים.
על הממרח אפשר להוסיף טופו במרינדה, ירקות חתוכים, ירקות במרינדה, עלים ירוקים כמו חסה או אחרים, גבינה טבעונית שמכינים בבית או קונים ואפילו פירות (זה רק עניין של פתיחות). לא מזמן הציעו לי כאן להכניס גם אגוזים/שקדים למיניהם לסנדוויץ' וזה בהחלט משדרג.
ארוחות לחימום אם יש לך איפה לחמם - כל מה שהכנת יום מראש או זמן מראש והקפאת או היה לך במקרר - אורז בטעמים, פסטה, קטניות ודגנים למינהם (שעועית, מאש, אזוקי וכן הלאה).
אפשר ירקות חתוכים בשקית או קופסה ועדיף להבדיל בין הקשים לרכים שמגירים מיץ. ירקות טובים שמחזיקים - גזר, מלפפון, צנון, צנוניות קטנות ופריכות, פלפלים מכל הסוגים, חתוכים או לא, קולרבי מחזיק נהדר. כל הקשים.
אפשר לקחת ירקות בקופסה, עלים ירוקים, רצוי מופרדים או פשוט בלי עגבניות שמרטיבות את הכל ורוטב בצנצנת קטנה ולערבב כשרוצים לאכול. את הרוטב חייבים להפריד אחרת זה לא מחזיק.
אפשר גם עלים פריכים אם את אוהבת בנפרד. אני נאמר לוקחת בין השאר ברמת הנשנוש גם חסה פריכה. מאוד אוהבת!
אפשר בקופסה ירקות במרינדה שגם אם אין איפה לחמם אותם הם טעימים מאוד גם קרים. אני ביום שישי תמיד מכינה כמות של ירקות במרינדה להמשך השבוע.
כל הסלטים שמחזיקים טוב במקרר מעורבבים (כמו סלטי חצילים למינהם או סלטים שצריכים לשבת במרינדה שלהם שעות לספוג טעמים, קלאסיים להכין בבוקר לפני העבודה ולקחת) - במידה ויש לך מקרר.
אפשר פירות כמובן, חתוכים או שלמים. השפע אדיר. הכיני לך קופסה עם סלייסים של אבטיח, אגסים, תפוזים, תפוחים. אפשר מנגו, ענבים, מישמשים, אפרסקים. כל השפע הזה ממש בפתח. אם אין לך מקרר זמין איפה שאת נמצאת קחי רק פירות קשים כמו תפוחים, אפרסקים, נקטרינות וכן הלאה ולא פירות כמו אבטיח. רצוי להפריד באריזה בין הפירות. כך הם יחזיקו טוב יותר.
הכיני לך שקית עם תערובת אגוזים לנשנוש. לא להגזים בכמות כמובן.
אם את מכינה בבית פירות מיובשים כמוני אז הם אידיאלים כנשנוש. אם לא, אפשר לקנות. גם כאן, השפע הוא אדיר ואין גבולות למעט גבולות הטעם.
תחשבי על דברים שטעימים לך מבושלים אבל קרים אם אין לך איך לחמם. זה כבר עניין של טעם. אני נאמר בימים של פגישות מרובות לוקחת איתי בקופסת האוכל כרובית שהוכנה בתנור, מחולקת וחתוכה לחלקים אכילים. מאוד טעימה לי גם קרה, בתוספת טחינה או בלי.
בכל חנות כלי בית היום תוכלי למצוא קופסאות "אוכל" מעוצבות יותר או פחות במגוון מחירים, כמו שהיו לנו כשהיינו ילדים. את הקופסאות האלה בד"כ אפשר גם להכניס לחימום בטוסטר אובן או במיקרו והן מחולקות לתאים, כך שאפשר להפריד את האוכל. קצת כמו חמגשיות שמזמינים מבחוץ. תוסיפי לך סכין ומזלג ואת מסודרת בענק. אם אין לך אפשרות לאכול בצורה כזאת אוכל מחומם אז יש את כל האפשרויות האחרות שהזכרתי.