המלצות

softouch

New member
המלצות

שאלה לעובדים וללומים על 4-6 (או יותר):
איך מסתדרים מבחינת אוכל בימים ארוכים?
אז בשר\דגים מעולם לא הבאתי איתי, וגם במילא כל חיי צרכתי מעט מאוד לעיתים רחוקות.
אבל כשאני בוחרת להוריד מוצי חלב, אני לא יודעת מה נשאר להביא?
אם היתי מביאה סנדוויץ עם קוטג'\גבנ"צ, אז אביא סנדוויץ עם טופו. (ניסיתי אבוקדו, טחינה, ממש לא אוהבת)
מביאה איתי פרות בשקית, ירק כמו מלפפון אחד, אגוזים בשקית, חטיף שומשום, חטיף אנרגיה, ולחמית\קרקרים, עוד סנדוויץ נניח.
זה לא מי יודע מה משביע.
הצעות רעיונות?

נטאשKה

New member
מה נשאר? כל השפע

פשוט לפתוח את הראש לרעיונות קצת אחרים;

ממרחים ביתיים - אנחנו למשל לוקחים לעבודה סנדוויצ'ים (אצלינו בד"כ זה מלחמים שאפיתי, אבל אפשר כמובן לחם קנוי) עם חמאת זוקיני ביתית, חומוס או טחינה ביתיים, חומוס כרובית ביתי, חרדל ביתי, פסטו ביתי, ממרח עגבניות מיובשות ביתי... פסטו אני מכינה איזה חמישה סוגים שונים.

על הממרח אפשר להוסיף טופו במרינדה, ירקות חתוכים, ירקות במרינדה, עלים ירוקים כמו חסה או אחרים, גבינה טבעונית שמכינים בבית או קונים ואפילו פירות (זה רק עניין של פתיחות). לא מזמן הציעו לי כאן להכניס גם אגוזים/שקדים למיניהם לסנדוויץ' וזה בהחלט משדרג.

ארוחות לחימום אם יש לך איפה לחמם - כל מה שהכנת יום מראש או זמן מראש והקפאת או היה לך במקרר - אורז בטעמים, פסטה, קטניות ודגנים למינהם (שעועית, מאש, אזוקי וכן הלאה).

אפשר ירקות חתוכים בשקית או קופסה ועדיף להבדיל בין הקשים לרכים שמגירים מיץ. ירקות טובים שמחזיקים - גזר, מלפפון, צנון, צנוניות קטנות ופריכות, פלפלים מכל הסוגים, חתוכים או לא, קולרבי מחזיק נהדר. כל הקשים.

אפשר לקחת ירקות בקופסה, עלים ירוקים, רצוי מופרדים או פשוט בלי עגבניות שמרטיבות את הכל ורוטב בצנצנת קטנה ולערבב כשרוצים לאכול. את הרוטב חייבים להפריד אחרת זה לא מחזיק.

אפשר גם עלים פריכים אם את אוהבת בנפרד. אני נאמר לוקחת בין השאר ברמת הנשנוש גם חסה פריכה. מאוד אוהבת!

אפשר בקופסה ירקות במרינדה שגם אם אין איפה לחמם אותם הם טעימים מאוד גם קרים. אני ביום שישי תמיד מכינה כמות של ירקות במרינדה להמשך השבוע.

כל הסלטים שמחזיקים טוב במקרר מעורבבים (כמו סלטי חצילים למינהם או סלטים שצריכים לשבת במרינדה שלהם שעות לספוג טעמים, קלאסיים להכין בבוקר לפני העבודה ולקחת) - במידה ויש לך מקרר.

אפשר פירות כמובן, חתוכים או שלמים. השפע אדיר. הכיני לך קופסה עם סלייסים של אבטיח, אגסים, תפוזים, תפוחים. אפשר מנגו, ענבים, מישמשים, אפרסקים. כל השפע הזה ממש בפתח. אם אין לך מקרר זמין איפה שאת נמצאת קחי רק פירות קשים כמו תפוחים, אפרסקים, נקטרינות וכן הלאה ולא פירות כמו אבטיח. רצוי להפריד באריזה בין הפירות. כך הם יחזיקו טוב יותר.

הכיני לך שקית עם תערובת אגוזים לנשנוש. לא להגזים בכמות כמובן.

אם את מכינה בבית פירות מיובשים כמוני אז הם אידיאלים כנשנוש. אם לא, אפשר לקנות. גם כאן, השפע הוא אדיר ואין גבולות למעט גבולות הטעם.

תחשבי על דברים שטעימים לך מבושלים אבל קרים אם אין לך איך לחמם. זה כבר עניין של טעם. אני נאמר בימים של פגישות מרובות לוקחת איתי בקופסת האוכל כרובית שהוכנה בתנור, מחולקת וחתוכה לחלקים אכילים. מאוד טעימה לי גם קרה, בתוספת טחינה או בלי.

בכל חנות כלי בית היום תוכלי למצוא קופסאות "אוכל" מעוצבות יותר או פחות במגוון מחירים, כמו שהיו לנו כשהיינו ילדים. את הקופסאות האלה בד"כ אפשר גם להכניס לחימום בטוסטר אובן או במיקרו והן מחולקות לתאים, כך שאפשר להפריד את האוכל. קצת כמו חמגשיות שמזמינים מבחוץ. תוסיפי לך סכין ומזלג ואת מסודרת בענק. אם אין לך אפשרות לאכול בצורה כזאת אוכל מחומם אז יש את כל האפשרויות האחרות שהזכרתי.

softouch

New member
וואו

באמת שפע
איזה תענוג לקרא
העתקתי לקובץ ושמרתי לי את כל מה שכתבת!
מקווה שישמרו את ההודעה שלך למועדפים לדורות הבאים שישאלו משהו דומה
רק שאלה - מה זה ממרח כרובית, ממרח זוקיני ?
נגיד מרק זה מאוד בעייתי להביא. כן אפשר בצנצנת אבל סיכוי טוב שישפך ולא נוח לסחוב בתיק. שכחתי מקיומם של כל מיני ירקות שהזכרת לי, כמו החסה למשל. שכחתי מקיומה! אצלי בבית זה מלפפון עגבניה פלפל וזהו.

תודה רבה! אהבתי מאוד.
היתי רוצה ללמוד להכין קציצות ירק מירקות שונים וקטניות, ולאפות ואז להקפיא וכל פעם להוריד כמה. יש לך ניסיון בהכנת משהו כזה.?

ladybug6

New member
המלצה לקציצות

http://tivonim-blog.co.il/קציצות-עדשים-כתומות-וכרובית/
קציצות עדשים כתומות וכרובית
הן מצוינות גם אחרי קירור או בטמפ' החדר בתוך כריך.
אני אוהבת למרוח קצת מיונז טבעוני או חרדל, לשים כמה קציצות כאלה, ומעל קצת חסה /מלפפון חמוץ/ נבטים/ מה שאוהבים.
אפשר גם להקפיא אותן וכל פעם להפשיר כמה בודדות.

לגבי מרקים - אין בעיה לקחת מרק, צריך כוס תרמוס כזאת אישית והמרק נשמר חם כמה שעות (יותר פרקטי בחורף, אלא אם את עובדת במשרד שמקפיאים עם מזגנים ואז זה כיף גם בקיץ..)

והצעה נוספת - גבינות טבעוניות
גבינת שקדים
גבינת קשיו
גבינת סויה (כמו גבינה לבנה, רק מסויה. לקנויה יש טעם לוואי ואחוזי שומן גבוהים. אם מכינים בבית זה דל שומן ולדעתי יותר ניטרלי כך שאפשר לתבל איך שאוהבים)
יש גם גבינות קצת יותר מורכבות חצי קשות וכו' אבל זה כבר קצת יותר למתקדמים.
אם תרצי מתכונים ספציפיים תגידי.

נטאשKה

New member
מרק לא הייתי מביאה

אלא בתרמוס ואם יש לך איפה לחמם ואז זה יכול להיות נהדר אם את אוהבת, במיוחד בחורף וגם משביע מאוד.
קציצות - תתחילי עם משהו פשוט - למשל עדשים כתומות, גרר של קישואים וגזר. קצת פירורי לחם. להשבחת הטעם אני מחליפה אותם בפנקו. לא צריך תחליף לביצה. העדשים נדבקות יחד. אופים בתנור. טעים מאוד.

לגבי המתכון של חמאת זוקיני - לכי כמה הודעות אחורה. כתבתי אותו.

M a b e l

New member
רק תוספת קטנה לכל הרעיונות של נטאשקה

אם את אוהבת סנדוויצ'ים אפשר להכין קציצות מקיטניות (אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא) ולשים בסנדביץ' עם איזה ממרח וירקות. זה יוצא מאוד משביע.

נטאשKה

New member
שכחתי מזה לגמרי

אצלי תמיד יש במקפיא, זה מצוין כשרוצים להכין איזה סנדוויץ' מהיר.

ladybug6

New member
אלו הכריכם האהובים עלי

מיונז טבעוני/פסטו/חרדל + קציצת ירק/קטניות + חסה

כמעט בלת"ק תירס

תירס אפשר להביא בגרעינים עם כפית. עם או בלי מלח.
אפשר גם לצרף אליו זיתים שחורים, קוביות טופו שהקפצת בבית, מיונז טבעוני, עגבניות מיובשות חתוכות דק והרי לך סלט משביע וצבעוני שאין בעיה לקחת בקופסה קטנה ולאכול קר.

אפונה זעירה. כנ"ל. אליה ניתן להוסיף גם נענע קצוצה, שום כתוש , מעט שמן זית ופרחי כרובים לא מבושלים שפרקת לקטנטנים.

חומוסים- חומוסים מבושלים היטב עם פלפל שחור גרוס ומלח כשלצידם עגבניות שרי ומלפפון זו ארוחה מגניבה.

בירקות חתוכים את יכולה לקחת גפרורי גזר, פרוסות צנונית, קוביות סלק- מבושל או טרי, עגבניות שרי או עגבניה שלמה וסכין, פרחי כרובית שטופים, אפונה טריה בעונה...

לכל כריך עם טופו או לביבת ירק ניתן להוסיף ממרח עגבניות מיובשות/ טפנד זיתים שחורים או ירוקים/ פסטו עם או בלי צנוברים ומשדרג בטרוף.

תפוח אדמה מבושל, מיונז צמחי, מלפפון חמוץ או זיתים שחורים, בצל ירוק קצוץ, שורש סלרי טרי מגורר על פומפיה- סלט תפוחי אדמה משמח וממלא.

פטריות

פטריות טריות שטופות ומנוגבות.

לאחרונה אני מוסיפה פטריות טריות לכריכי בני הבית והפידבקים טובים.
פטריות צלויות כחלק מאנטי פסטי, כנ"ל פלפלים, כנ"ל בטטה

merkuri

New member
הרבה ימים אני בכלל לא רואה בית

ומסתדרת מצויין

בתור עצלנית מהמדרגה הראשונה, אני (לרוב) עושה ככה:
לוקחת שקית ושמה בה פירות וירקות, שלמים, כמו שהם: פלפל אדום, גזר, מלפפון, עגבניה, אגס, תפוח, תפוז, נקטרינות... וכל פרי או ירק שיש בבית נכנסים לשקית הענקית הזאת. אני אוכלת אותם שלמים, פשוט לוקחת ונוגסת, בלי התעסקות ובלגן... קל ופשוט.
נכנסים לשקית נוספת: כמה פרוסות לחם (מלא, אחיד, מה שיש. עצלנות זה שם המשחק), מעדן אלפרו סויה (לא צריך כפית), ואפשר גם קופסת שימורים של חומוס/תירס/אפונה/שעועית לצהריים אם מתחשק.
קינוח: חטיף חלווה/ופל/פירות יבשים ואגוזים.
אם במקרה יש במקפיא קציצות, אז גם כמה כאלה יכולות ללכת לקופסא. המתכונים של החיפושית מעולים, וגם של עינת שגיא (נתנו פה בקישור שרשור) מצויינים
לא משביע? עוד לחם/פירות/ירקות/שימורים/מעדן.
5 דקות עבודה מקסימום, ואני מסודרת לכל היום... אבל אני לא בררנית

softouch

New member
האמת

שאני נוהגת בדיוק כמוך!
אין לי כח לחתוך ולהכין דברים רטובים, אז פשוט מכינה לי בשקית שלמים. או שלוקחת תפוח וחותכת לכמה פלחים, ואז נח לי לאכול בלי ללכלך. גם גזר בגלגלים. בקיצור פירות וכו'.
ואני תמיד שמה לי כמה פרוסות לחם וביניהן טופו, או טחינה\חומוס.
אגוזים בשקית, חטיף אנרגיה בשקית.
יש לי קצת קיבעון שצריך לצאת ממנו כנראה, של "חייבים ארוחה חמה מבושלת" בשביל לשבוע\בצהריים. אבל זה לא בהכרח..

למעלה