המלצות על זאפה

JohnPaul

New member
תיקון

העניין הוא שאני לא קם בבוקר כל יום, אוכל ארוחת בוקר, הולך למכולת וקונה דיסק של פראנק זאפה. הדיסקים שלו יקרים ודיסק אחד יספיק לי לכמה שבועות אם לא חודש. אני שומע עכשיו את רוקסי והוא בהחלט מעולה. מה עם One Size FIts All, סגנון דומה לרוקסי, מאוד פרוגי..מהאתה חושב עליו?

one size fits all

אלבום מדהים של זאפה,יכול להיחשב במובנים מסוימים אלבום פרוג מכיל המון פנינות. inca roads-שיר פרוגי פיוג'ניסטי מדהים של זאפה עם סולואים של גיטרות וקלידים במהירות שלא מביישת פורשה. כמו כן,po jama people ו-florensine pogen-בהחלט יציאות פרוגיות. כמו כן מתארח באלבום ג'וני גיטר ווטסון הבלוזיסט הנודע בשני שירי רוק-בלוז חזקים ביותר כמו שרק זאפה יודע לעשות. ואיך אפשר בלי הנעימה המפורסמת של זאפה-sofa-שישנה פה בשני גירסאות-עם מילים וללא מילים. איך אומרים בערוץ הקניות-"זה כדאי" ובגדול.

meandmeandme

New member
לצערי בחיים לא שמעתי אותו

לא הצלחתי למצוא אותו באף חנות (לפחות לא כשהיה לי כסף) ואני נמנע מלהוריד מוסיקה. אגב כשאתה מתקן הודעה מספיק לתקן את המשפט או את המילה, אין צורך להעתיק את כל ההודעה

JohnPaul

New member
לא הורדתי אותו

היה את זה למורה שלי על המחשב אז הוא צרב לי הרבה דיסקים שלו. כדאי לך מאוד לשמוע את one size fits all. בעניין ההעתקה פשוט סימנתי הכל ולחצתי קונטרול C

orbiti

New member
הבעיה עם רוקסי

היא הדיבורים של זאפה. הם ממש ארוכים, מעצבנים, ולא מצחיקים בכלל (אולי יש בהם חן בפעם הראשונה ששומעים אותם, אבל הם מאבדים אותו מאד מהר), ויש המון המון מהם. ברגע שהלהקה מתחילה לנגן, זה נשמע מדהים, כי הלהקה שזאפה הביא לאלבום הזה היא באמת אחת מלהקות הרוק המיומנות והיצירתיות ביותר שאני מכיר, אבל בגלל הקשקושים של זאפה פשוט אי אפשר להקשיב לאלבום הזה ברצף (כל פעם שאני שומע את הסיפור המטומטם הזה בהתחלה של Village of the sun ממש בא לי להרוג מישהו). עדיין, זה אחד האלבומים המוצלחים של זאפה, למרות שבכל מה שקשור להומור הוא די איבד את זה אחרי We're only in it for the money.

ל-orbiti

אין הרבה דיבורים ברוקסי יחסית לזמן הדיסק. אני לא מבין את הבעיה עם הדיבורים,היא לא באה במקום השיר או באמצע שזה הורס אלא היא באה כהקדמה לשיר. שנית,אתה צריך להבין זאפה להבדיל מהרבה אומנים אחרים שיתף את הקהל במופעים שלו וניהל איתם דו-שיח, כך שזה חלק בלתי נפרד מהדיסק. אני מניח שעם היית בהופעה שלו דווקא זה היה החלק היותר חביב עלייך והחלק החווייתי במופע כך שאין מה לעשות,אני לא מבין למה זה צריך לקלקל-לא בגלל זה צריך להיקבע איזה דיסק של זאפה לקנות ואיזה לא-זה לא שיקול לדעתי. לגבי ההומור:לא כל הדיבורים של זאפה הם הומור חלק זה סתם סיפורים שהוא משתף בהם את הקהל-אז אלייך הדיבורים וההומור לא מדברים כי אתה לא חלק מההווי האמריקאי,זה כמו שאמריקאי יאהב את המוסיקה של כוורת ולא ישמע אותה רק מכוון שיש דיבורים וההומור נמוך בעיניו(בעיניו לא בעיניך). מה שאני אומר שהמוסיקה היא החשובה ואם דיבור של דקה לפני שיר מעצבן אותך תריץ קדימה בשלט.הרי לא תבטל דיסק אם 70 דקות מוסיקה רק בגלל 7 דקות דיבורים.

orbiti

New member
לא מדויק בכלל

קודם כל, זאפה מדבר לא מעט גם בזמן השירים: בשיר Cheepnis, למשל, ובמיוחד בקטע המסיים - Be-bop Tango, בו הוא מקשקש ממש המון והורס לחלוטין את השיר. בכל מקרה, ממש מעצבן אותי שאני צריך להעביר קדימה כל פעם שאני מקשיב לדיסק את קטעי הדיבור שבאים כהקדמה לכל מיני שירים. אני אוהב להקשיב לאלבום בשלמותו, ולהינות מהרצף שלו, ובמקרה של רוקסי הרצף המוזיקלי באמת ממש טוב, רק שהוא נהרס ע"י זאפה והקשקושים שלו, ורק בגלל זה אני מעדיף להקשיב לאלבומים כמו The grand wazoo, או לפחות לאלבומים כמו We're only in it for the money בו הדיבור שלו באמת מצחיק. אגב, הדוגמא של כוורת ממש לא מתאימה. כוורת באמת הכניסו קטע מערכונים לאלבום הראשון שלהם ("אנשי הארון"), אבל חוץ מהקטע הזה אין להם אף קטע דיבור ארוך כ"כ בין ובתוך השירים, למעט אולי דברים כמו ההקראה הקצרה ב"הבלדה על ארי ודרצ'י". שים לב לדבר חשוב - לכוורת היו הרבה מאד קטעי מערכונים, אבל באלבומים שלהם הם נכנסו רק בתור קטעי בונוס ברימאסטר של הדיסק, ולא בתור המנה העיקרית.

ל-orbit

לא הבנת אותי , אני יחזור שוב על מה שאמרתי. זה חלק מהומפע אין מה לעשות,שנית,cheepnis,הוא שיר שהדיבור באמצע הוא חלק מהשיר הוא לא סתם דיבור לשם דיבור לכן אתה יכול להחשיב זאת כשיר אחד. be bop tango-כמו שאמרתי זה חלק שבו הקהל משתתף ולכן זה חלק מהקטע מה גם שחלקו אילתור (ולכן לא תמצא ביצוע אחר של זאפה לקטע-למעט בוטליגים ,אולי),ונגד זה אין מה לעשות,אם היו מורידים את הקהל בעריכה לא היה קטע. הדיבורים -לדעתי-לא כל כך נוראיים ביחס למוסיקה,חבל לפספס מוסיקה טובה רק בגלל זה. לגבי כוורת:עד כמה שזכור לי גם בתקליטים הישנים היו מערכונים,בכל מקרה זה לא משנה זו רק דוגמא,אין מה לעשות המערכונים הם חלק מכוורת ולכן אני לא יעדיף לא לשמוע כוורת רק בגלל המערכונים ( שחלקם לא מצחיקים בכלל ),אני אוהב את כוורת,יש להם מוסיקה טובה בעיניי ולכן למרות המערכונים אני אשמע אותם.

meandmeandme

New member
בעיני דווקא לא כל כך

יש בו המון שטויות והמון חומר בינוני. במיוחד בחלק האחרון.

המלצות לזאפה

אני מציע לך ללכת על roxy & elsewere - אני לא חושב שניתן לשמוע אותו בחנות ואז להחליט,זה אלבום מופת של זאפה אך לא תמיד מבינים זאת משמיעה ראשונה,לכן יכול להיות שאם תשמע אותו קודם תעשה לעצמך עוול ולא תקנה אותו. weaseles ripped my flesh-אלבום מדהים אך הוא מתאים יותר לחולי זאפה , הוא אלבום קשה ולכן כדאי לדחות את קנייתו (יש דברים ממולצים יותר כרגע ). apostrophe-אין מילים אלבום מדהים. למרות שהכפולים יקרים מדובר באלבומים מדהימים ברמתם ולכן כדי לשקול שוב. תראה אני ממש אוהב את המוסיקה של זאפה,יש לי בבית כ-80 אלבומים שלו ןכ-80 בוטליגים,לכן אני משוחד כל מה שציינת מעולה בעיניי. יש לי בבית קרוב ל-3000 דיסקים ולדעתי זאפה הוא רמה אחת לפחות מעל כולם, אף אחד לא מגיע לרמת יצירתיות ופריצת גבולות כאלו במוסיקה(לדעתי כן),ולכן כל מה שתבחר מצוין אין לך מה להתלבט,אני רק יכול להזהיר אותך לגבי אלבומים מסוימים כי ישנם חומרים של זאפה שאנשים עלולים מאוד לאהוב רק אחרי שהם עברו כמה אלבומים של זאפה,לא הכל מתאים לשמוע בכל שלב.

JohnPaul

New member
תבין

שמעתי הרבה מהחומרים שלו, כולל את וויזלס וגם את רוקסי וכמובן את אפוסטרוף. מה אתה ממליץ לי לקנות קודם, זאת שאלתי, ולגבי אילו אלבומים אתה להזהיר אותי? Lumpy Gravy למשל?

Dancin Fool

New member
בנוגע לג'ו גארג

אני הוא אחד החברים של גון פול אשר המניאק הזה שם במחשב שלו דיסקים של זאפה שקניתי אבל זה הדדי בנוגע למוסך של ג'ו נכון שזאפה ממחזר כאן הרבה דברים שהיו קודם אבל האם אני צריך להוסיף מילה על Keep It Greasy לדעתי דווקא החלק הראשון הוא הבעייתי השני לגמרי מעולה Watermelon In Easter Hay אם אני לא טועה משהו כזה כולל את אחת מנגינות הגיטרה הגדולות שלו

JohnPaul

New member
קניתי אמש את Apostrophe

ואני מאוד מרוצה. זה היה בזיכוי שקיבלתי, אז לא ביזבזתי שזקל אחד מיותר. הבא שאקנה יהיה Roxy & Elsewhere.

למעלה