המלצות על זאפה

JohnPaul

New member
המלצות על זאפה

שלום. אני מעוניין לרכוש אלבום של פראנק זאפה. עד כה קניתי את Hot Rats, The Grand Wazoo ואת Over-Nite Sensation. אני מכיר את רוב אלבומיו של הגאון, ויש לי כמה דיסקים בפוטנציאל חזק לקנייה: Freak Out! Absolutely Free Burnt Weeny Sandwich Weasels Ripped My Flesh Apostrophe Roxy & Elsewere One Size Fits All על איזה מהאלבומים הנ"ל אתם ממליצים במיוחד, והאם יש אלבומים אחרים שאתם ממליצים לי? נ.ב: יש לציין שאת We're Only In It For the Money, Studio Tan, Sheik Yerbouti, Ship Arriving to Late to Save a Drowning Witch וWaka/Jawaka יש לחברים שלי והעברתי אותם למחשב בWMP באיכות טובה, כך שכרגע אני לא צריך לקנות אותם. יש לציין גם שהרשימה לא כוללת את האלבומים הכפולים המעולים שלו שהם Uncle Meat, Zappa in NY ו-Joe's Garage, כי הם פשוט נורא יקרים.

meandmeandme

New member
דבר ראשון רוקסי ../images/Emo13.gif

זה תמיד היה וכנראה גם תמיד יהיה האלבום האהוב עלי שזה זאפה. זו המוסיקה הכי רצינית והכי מעניינת שיצא לי לשמוע ממנו ופשוט כל קטע באלבום הזה פנינה, וזה שהוא מוקלט חי רק מוסיף לאנרגיות. אחריו תקנה את Apostrophe', הוא גם מעולה.

JohnPaul

New member
אממם אני דווקא חשבתי

לקנות קודם את Apostrophe שמאוד אהבתי, אבל אם אתה אומר רוקסי, אני אקשיב לו ואז אתן חוות דעת.

meandmeandme

New member
הסדר פחות רלוונטי

שניהם טובים, ושניהם אתה בטח תאהב (אם אתה אוהב זאפה בכלליות). אני אישית חושב שרוקסי כמה רמות מעל אפוסטרפי, אז המלצתי אותו ראשון.

JohnPaul

New member
אבל העניין הוא

שאני קם בבוקר כל יום, אוכל ארוחת בוקר, הולך למכולת וקונה דיסק של פראנק זאפה. הדיסקים שלו יקרים ודיסק אחד יספיק לי לכמה שבועות אם לא חודש. אני שומע עכשיו את רקוסי מיוזיק והוא בהחלט מעולה. מה עם One Size FIts All, סגנון דומה לרוקסי, מאוד פרוגי..מהאתה חושב עליו?

JohnPaul

New member
תיקון

העניין הוא שאני לא קם בבוקר כל יום, אוכל ארוחת בוקר, הולך למכולת וקונה דיסק של פראנק זאפה. הדיסקים שלו יקרים ודיסק אחד יספיק לי לכמה שבועות אם לא חודש. אני שומע עכשיו את רקוסי מיוזיק והוא בהחלט מעולה. מה עם One Size FIts All, סגנון דומה לרוקסי, מאוד פרוגי..מהאתה חושב עליו?

שתי המלצות חמות....

אצל זאפה זה תמיד נחלק לשניים: או שזה אלבום פרוג רוק או שהוא ג'אז-רוק-פיוז'ן. 1. one size fits all הוא בעיני האלבום המשובח ביותר של המאסטרו. רוקסי דומה לו מאוד בסגנון וקרוב אליו מאוד ברמתו. ושניהם מובילים את האסכולה הראשונה. 2. לא הוזכר פה WAKKA/JAWKKA שבעיני הוא אלבום מדהים, ממליץ בשביל הניחוח הפיוז'ני ששולט בו, ובאופן כללי מוביל באסכולה השניה אצל זאפה. חוץ מזה, אם בא לך גם קצת אוונגארד תנסה את STUDIO TAN

JohnPaul

New member
וואקא/ג'וואקא כן הוזכר

במה שכתבתי בהתחלה. וגם סטודיו טאן. ושניהם אכן מעולים. לא הייתי אומר שone size fits all הכי טוב, אבל הוא גם אכן מעולה.

JohnPaul

New member
החילוק הזה של פרוג רוק ופיוז'ן

לא מסכים איתו לגמרי. עד הוט ראטס הוא לא עשה לא ג'אז ולא פרוג רוק. הוא פשוט עשה את הסגנון שייחודי אליו. זה נכון שהוא חיוני מאוד לג'אז רוק ולפרוג, אבל אי אפשר לשייך אתו לגמרי לשניהם. לפחות לפרוג לא ממש.

פרוג אמריקקי....

במובן החיובי של המילה. מי ששומע זאפה יכול להבין מה זה אומר

JohnPaul

New member
אבל זאפה הוא לא אמריקקי

ולא פרוג. הוא מעל כל האיפיונים. הוא פשוט זאפה. וגם הוא לא דוגמה לפרוג אמריקקי כי הוא לא דומה לקנזס או ללהקות הפרוג האמריקקיות האחרות...

epitaph

New member
אז?

גם קרימזון, ג'נסיס, יאס וקאמל לא דומות בכלל אחת לשנייה ועדיין כל אחת מהן היא דוגמא מעולה לפרוג בריטי. אותו הדבר לגבי פרוג אמריקאי.

epitaph

New member
אפשר, באלבומים מסויימים...

כמו שאפשר לעשות את זה עם פינק פלויד וקייט בוש ועוד אומנים ולהקות.

orbiti

New member
אני מאד אוהב את האלבום הזה

אבל אני לא לגמרי מבין למה הוא 'רוק מתקדם'. אני מניח שיש השפעות בכמה קטעים, בעיקר בגישה הלא לגמרי קונבנציונלית לסונגרייטינג ולשירה, אבל אין כאן שום דבר שאני באמת יכול לזהות עם הז'אנר. אני חושב שיש משהו ממש מטריד ולא נכון בסיפוח של כל אמן פופ שמלחין טוב לפרוג, וממש מפריע לי שזה נעשה לפעמים.

epitaph

New member
טעות שלי...זה מתקדם בלי הרוק.

לדעתי הוא משהו בסגנון של פופ מתקדם. די נחמד.

לא הבנת.....

לא אמרתי שזאפה הוא אמריקקי, אני מת על החומר שלו אז אני לא ממש יכול לחשוב שהוא עצמו אמריקקי... נכון ווטסון? אמריקקי במובן שבמסווה של מוזיקה סימפונית מתקדמת הוא צוחק על מאפייני הטראש שיש בתרבות האמריקקית. דרך אגב, מה רע בקנזאס? אחת הלהקות שאני דווקא מעריך

JohnPaul

New member
שום דבר לא רע

ובמיוחד אני לא יכול להגיד כלום כי לא שמעתי אותם...

למעלה