המלצות לקניית וסת

fmis15

New member
המלצות לקניית וסת

אני מעוניין לקנות וסת נוסף (שיהיה הראשי בצלילה טכנית) אני מתלבט בין האביס לסקובהפרו, בהנחה שהכסף לא גורם מגביל (עד גבול ההגיון) על מה הייתם ממליציפ יותר. גם ביחס של תמורה לכסף בתודה מראש

fmis15

New member
נ.ב. אשמח להמלצות על חברות אחרות

כל עוד יש להם שירות בארץ (לחלפים ותיקונים)

הוסתים של APEKS פשוט מעולים

אם אתה לא יכול להרשות לעצמך את ה TX100 לך על ה DS4 . גרנות , אתה מתחיל למצוא חן בעניי , פוני בצד , וסתי APEKS בסוף עוד יאשימו אותך שאתה DIR DIVER . שלומי

קותי

New member
אני רק יכול להמליץ על סקובהפרו

MK20 של סקובהפרו הוא וסת מעולה שעמד במבחנים רבים בצלילות עומק ואין לי אלא מילים טובות להגיד עליו.

אילוניק

New member
מצטרף לקותי גם לי יש אחד כזה

ובעוד שעתיים וארבעים וחמש דקות הוא יהיה בדרך לאילת עם בעליו והשיח לארבעה ימי צלילה אילוניק היפה IHB

חי בר

New member
סקובהפרו הפסיקו לייצר את MK20

הוא הוחלף ב-MK25. למיטב ידיעתי ההבדל הוא באפשרות לשנות את לחץ הביניים מבחוץ, בעזרת מפתח הלן. כדאי לפנות לעמית/סנפיר ולשאול על ההבדלים ומה המשמעות שלהם מבחינתך. למיטב ידיעתי קיים קיט בשביל לעשות הסבה לוסתים MK20 ל-MK25. בכל אופן, לי יש MK20 ואני מאוד מרוצה ממנו. היה לי המון שנים וסת של מארס וגם ממנו הייתי מרוצה מאוד.

podi

New member
LEGEND

הווסת החדש של Aqua Lung LEGEND וסת מעולה, אני צולל אתו טכני ובכל עומק ומצב הוא פשוט מעולה.

דקר

New member
וסת

לדעתי הוסתים של קרייסי לא פחות טובים עם הספק גבוה בכל מצב ועד טמפ נמוכ מאוד

ניב ד

New member
כפי שאתה רואה ממגוון התגובות

כל אחד ממליץ על משהו אחר. לדעתי האישית כמעט כל החברות הנמכרות בארץ (מארס, סקובה פרו, דייברייט, אקוה לאנג, קרסי, אפקס) הן חברות ברמה. לכל חברה יש כמה דגמים ברמות שונות. למרות שהמומחים יגידו לך שהאחד טוב מהשני, זה קצת כמו להשוות בין מערכת סטריאו אקאי לסמסונג נגיד. אם אתה הולך על הרמה הגבוהה של הוסתים - כל וסת שתיקח יהיה טוב. שני ההבדלים הגדולים הם ענין וסת בוכנה מול דיאפרגמה - סקובה פרו הם בדר"כ בוכנה כאשר רוב היתר הם דיאפגרמה. סקובה פרו נחשבים הטובים ביותר אמנם, אבל למשל הרבה צוללים מעדיפים וסתי דיאפרגמה דווקא. למה? אין לזה תשובה אמיתית. אתה יכול לראות אפילו בסרטי צלילה של שיאים וכאלה - המון פעמים משתמשים למשל דווקא בוסת אביס של מארס. וסתי אפקס למשל אהובים על צוללים טכניים (במיוחד דיר) כי אפשר לפרק אותם מתחת למים במקרה תקלה (את הדרגה השניה). יש הטוענים שזה מצוין ויש הטוענים שזה שגעון גדלות של צוללי דיר... שורה תחתונה - כאשר אתה הולך על הרמה הגבוהה של הוסתים, כל החברות הטובות נותנות לך מענה. לי אישית יש אביס אמ אר 22 של מארס ואני מאד מבסוט ממנו, אם כי כמובן סקובה פרו MK20 או MK25 שהולך היום גם הם מעולים ונחשבים בטופ.

המוגז

New member
ווסת

העדפת ווסת זה או אחר זה דבר אישי בהרבה מיקרים תלוי באופן הנשימה של הצולל תכונות פיזיולוגיות שלו וטעמו לצורת הנשימה דרך כל ווסת צריך להתרגל (צלילה שתיים לפחות) ואז באמת ניתן להעריך את מידת התאמתו שמות גדולים לא בהכרח יספקו את הסחורה מעשה שהיה כך היה באחת מהצלילות החלטנו אני ובן זוגי להחליף ציוד מתחת למים בסיום הצלילה הסכמנו שנינו שהווסת שלי הרבה יותר נעים ונשלט מהווסת שלו .שני הווסתים הינם ווסתי דגל של חברות שונות. לסיכום אם אתה צולל טוב ומנוסה אל תוותר על צלילת ניסיון עם ווסת לפני שאתה קונה ואם אתה לא מנוסה אז גם רצוי גם להתרשם מווסת בעומקים שונים

תומך בדבריי ניב

גם אני צולל עם אביס של מארס לאחר שצללתי עם אחר, ובהחלט יש הבדל גדול בצריכת האויר (לטובה אביס כמובן).
אין ספק כי סקובה פרו יותר טובים אך גם הרבה יותר יקרים צלילה בטוחה קיסר הדור

סילבסטר

New member
שמתי לב למשהו מעניין

יש לי ווסת של אושיאניק לחבר שלי יש MK20 של סקובה פרו ראיתי גם של קרסי וגם אחד של ספא ולפתע ראיתי שההבדל ביניהם הוא ..... השם בירור לא קצר כלל הביא אותי למסקנה שיש 3 כן 3 יצרנים של ווסתים והם מיצרים לכל החברות עם שינויים קוסמטיים למיניהם אתה הבנת את זה ? אני כן ולמרות זאת עדיין מתלבט בין אפקס לבין סקובה פרו למה ,בגלל השם כנראה אגב מישהו יודע מה היתרון של דרגה ראשונה אטומה לחלוטין ???

למעלה