המלצות לקורא הטרי

Eldameldo

New member
פספסת קטע חשוב מאוד..

נד פגש את אשארה בשנת האביב הכוזב, בטורניר שערך לורד הארנהול. הארווין מסביר זאת לאריה. כך שאפשרי בהחלט שהיא תוליד את ג'ון. [אם נד והיא עשו את ג'ון בטורניר]. קרא את ע"מ 26-29 בספר 'סופת חרבות כרך II', ואז תבין למה היתכוונתי. בכל מקרה, הנה הציטוט הישיר: "...אבל אם כן, אז מה? כשנד פגש את הליידי הדורונית הזאת, בראנדון עדיין היה בין החיים, והוא היה זה שמאורס לליידי קייטלין. כך שזה אינו כתם על כבודו של אביך. אין כמו תחרות לגרום לדם לסעור, אז אולי נלחשו כמה מילים באוהל בלילה, מי יודע? מילים או נשיקות, אולי יותר, אבל מה הנזק בכך? האביב בא, או כך חשבו, ואף אחד מהם לא היה מובטח." ע"מ 28, הארווין לאריה. כך שכנראה אשארה הייתה הרה עוד לפני המלחמה. אם בראנדון עדיין היה בין החיים, כנראה שג'ון היה ג'ון סטארק. בן של אדארד סטארק ואשארה דיין. אתה לא צריך לבטל דברים מבלי לקרוא את כל ההודעה "\

lord snow

New member
?

זה עדיין לא מסתדר עם התאריכים . התחרויות בהארנהול בכל זאת נערכו כמה זמן לפני המלחמה...

myochay

New member
התאריכים בטוח לא מסתדרים

ג'ון יותר קטן מרוב ורוב נולד בזמן המלחמה אני לא בטוח אבל נראה לי שהאביב הכוזב היה לפחות שנה לפני המלחמה ואז ההפרש גילים בין רוב לג'ו היה נראה לעין

lord snow

New member
חוצמזה

שאם אשארה דיין היתה אמא של ג'ון אז למה היה צורך להכחיש את זה ?

אולי כי זה היה נחשב לחילול כבוד המת

לומר על הליידי אשארה ז"ל שהיא אם לממזר, אבל זה די דחוק, במיוחד בהתחשב בכך שג'ון הוא לא סתם ממזר, אלא ממזר בן אצולה, ולכן לחברה הווסטרוסית יש זכות לדעת מאין הגיע. ולגבי התאריכים - תחשוב על זה רגע. אם אשארה היתה נכנסת להריון בהארנהול, ג'ון היה נולד לפני המלחמה. אפילו אם נניח שהטורניר היה שנה לפני (ונראה לי יותר, משהו בסביבות שלוש שנים לפני), נד הביא אותו לווינטרפל מדורן רק אחרי המלחמה, שבעצמה ארכה יותר משנה שלמה. לפי החישוב הזה, ג'ון היה צריך להיות כבר בן שנתיים\שלוש כשהגיע לווינטרפל, ולא היה לו צורך במניקה (ונאמר בפירוש שנד הביא איתו את המניקה של ג'ון כשחזרו הביתה), ובכל מקרה תינוק הוא כבר לא היה נחשב. המלחמה פרצה כשראיגאר "חטף" את ליאנה בדרכה מווינטרפל להנשא לרוברט. אם מניחים שנסיעות חזרה לוינטרפל מהארנהול ומשם לסטורמ'ס אנד (קץ הסופה) לוקחות כמה חודשים טובים,זה פשוט לא מתיישב.

מה גם

שזה מתעלם מההבטחה של נד לליאנה (מה היה כ"כ דחוף לה?), לעובדה שמתה במיטה שטופת דם (למה?), מכך שלא פחות משלושה אבירי משמר המלך שמרו עליה באמצע שומקום, מכך שנד עצמו קורא לג'ון "דמי" ולא "בני" ומהעובדה שמכיוון שטארגאריינים יכולים לשאת שתי נשים (אאיגון הכובש לדוגמה) זה הופך את ג'ון למלך החוקי של כל ווסטרוס, עם קדימות אפילו על פני דאני. קשה לי להאמין שמרטין פשוט ישתול דבר כזה עצום בסדרה ואז יתעלם ממנו. אני לא פוסל את האפשרות שדווקא מכיוון שכל כך הרבה אנשים כבר עלו על זה הוא יעשה משהו אחר בשביל להפתיע את הקוראים, אבל קשה לי להאמין, אפילו עליו.

בקשר למניקות...

ליסה עדיין הניקה את ריבון המזרח, מגן הבקעה, ולורד קן-הנשרים כשהלה היה בן 6.

נכון, אבל הסטארקים

לא כלאה דפוקים בשכל...

Eldameldo

New member
התאריכים דווקא מסתדרים...

לפי מה שהבנתי, ג'ון גדול בשנה מרוב. כפי שכתוב ב'סופת חרבות כרך II; "...הנער טען שהוא בן שמונה-עשרה, מבוגר מג'ון, אבל הוא היה ירוק כדשא של קיץ לעומת זאת. סאטן , כך כינו אותו..." ע"מ 164. אם ג'ון עדיין לא בן 18, אז יכול להיות שהוא בן 17. וידוע שרוב יצא למלחמה שהוא בן 15 וכמה חודשים. כך שיש סיכוי הייתי אומר... אבל עדיין, כתוב רק שג'ון לא בגיל 18, אבל זה לא אומר שהוא בן 17. הוא יכול להיות אפילו בן 4 ככה ^^"

myochay

New member
לא נכון

ג'ון בגיל של רוב בטוח הייתי מביא לך הוחכות ממשחקי הכס רק שהספר נמצא אצל חבר חוץ מזה כמו שאומרו לפני כנראה שהאביב הכוזב היה שלוש שנים לפני המחמה

Catelyn

New member
לא לא לא

ג'ון לא גדול בשנה מרוב, ב"משחקי הכס" כתוב בפירוש שהוא בן 14 - כתוב שיום ההולדת שלו (יום השם, כפי שהם קוראים לזה) היה כשהוא היה על החומה. הוא דווקא צעיר מרוב: שים לב שרוב אומר שהוא בן 14 כשהוא וג'ופרי נלחמים בחרבות אימון בווינטרפל, וג'ון עדיין לא בן 14 אז. להערכתי רוב מבוגר מג'ון במשהו כמו חצי שנה, הוא מבוגר יחסית. רוב נהיה בן 16 די מהר, בתחילת הספר השלישי. אם תשים לב, ג'ופרי באותו זמן עדיין בן 13, ולעומת זאת כשהוא ביקר בווינטרפל הוא היה בן 12 - כשרוב היה בן 14, וג'ון עוד לא בן 14. ובקשר לתיאוריה עם אשארה דיין - לא, זה פשוט לא מסתדר. אני ממש לא פוסלת את האפשרות שהיה משהו בין נד לאשארה, אבל לא יכול להיות שהם עשו את ג'ון בטורניר בהרנהול - הטורניר היה בערך שנתיים לפני המלחמה (ג'יים לאניסטר היה בן 15 בטורניר והושבע לאביר, ובן 17 כשהמלחמה הסתיימה) - פרק זמן גדול מדי. ולא יכול להיות שהם עשו אותו אחרי המלחמה, כמו שטענו בווינטרפל, שנד הביא לאשארה את החרב של אחיה - נו, באמת, היא התאבדה ישר אחרי זה. בקיצור, לא יכול להיות שהם עשו את ג'ון בכלל. אני די סגורה על זה שההורים של ג'ון הם ראיגאר וליאנה - זה מתאים בדיוק. (אחי ביקש ממני לכתוב שהוא עזר לי בכתיבת ההודעה הזו. אז הינה, כתבתי.)

lorats

New member
יכול להיות שאולי בזמן הטורניר

נד ואשרה היו מאוהבים ואת גון הם עשו בתור יעני פגישה אחרונה אחרי המלחמה?

אבל נד הביא לה

את גופתו של אחיה הביתה. בגלל זה היא התאבדה. מתי היה לה זמן להכנס למיטה איתו, להרות ואז ללדת?

משהו כזה:

"שלום, אני ריבון הצפון. הגופה הדורנית הזו שייכת לך, אני מניח? מגניב, עכשיו אפשר לזיין אותך?" זה נשמע כמו איזו החלאה חולנית בין גרגור לבין ג'יים, ולא כמו נד, אבי-מלכי.

MIniMage

New member
ROFL

אהבתי. מדויק בהחלט. עזבו שטויות, ג'ון הוא הבן של ראיגר וליאנה נקודה. תקראו את התיאוריה באח האחרונה, אין בה שום דבר שסותר את עצמו, הכל פשוט מושלם.

Doji

New member
המלצה לקורא הטרי

במהלך קריאת הספר בכל פעם שנתקלים בשם חדש (חי או מת) כותבים בצד על דף תחת הבאנר שלו ומוסיפים מספר מילים שמתארות אותו. אחרי שכותבים את השם בד"כ זוכרים אותו וגם אם נתקלים בו שוב יודעים מיד לאן הוא שייך, כשמגיעים לאמצע הספר השני בערך כבר לא ממש מסתכלים יותר בדף ואפשר להמשיך לקרוא בנחת. ככה זה עבד אצלי בכל אופן, כאשר הדף היה בעצם גיליון של אקסל (מאוד נוח לארגן שם את השמות תחת הבאנרים השונים). אם היה לי עדיין את הקובץ הייתי מעלה אותו, אבל מחקתי אותו כשסיימתי לקרוא.

למעלה