המלצות לקורא הטרי

La Gamba

New member
המלצות לקורא הטרי

(המלצות תיאורטיות) איזה דמויות מופיעות במהלך הספר הראשון (למרות שניתן להחיל זאת גם על הספר השני והשלישי), שהייתם ממליצים לקורא הטרי לזכור? בינתיים שמתי לב ל"אנגואי" הקשת הצעיר שזכה בתחרויות הימין, סירב לתפקיד במשמר הימין. ומופיע בספר השלישי. מריליון, זמר שהצטרף לקייטלין כאשר שבתה שימדון, ונסע איתה לקן נשרים. מרט, סיפורו מוזכר לפחות 3 או ארבעה פעמים לפני שהכל מפורט, הם מציגים פעמיים בהקשר לבית פריי, פעם בהקשר לבולטון, ופה ושם פטיר מופיע. איזה עוד דמויות שוליות הושחלו בהתחלה, רק על מנת לקבל הרחבה משמעותית בהמשך הספר? מי יובלט בספר ה4?

lorats

New member
הוא נחשב אחד הדמויות הראשיות

אולי המלומד של השחורים?

MIniMage

New member
יש טיפה בעיות עם זה

הדמויות האלו היו הם דמויות ממש שוליות עד שהם קיבלו טיפה הרחבה. ויש בששאו"ק כל כך הרבה דמויות, שאי בספק עם אפשר לזכור את הדמויות הכל כך צדדיות ההן.

osravan

New member
יש גם את הז"לים למיניהם

כמו ראיגאר וליאנה, וכל המסתורין סביבם. לא ממש דמויות, אבל בהחלט ראויות להרחבה בהמשך, במיוחד כי כל התסבוכת העכשווית נוצרה בגללם.

lorats

New member
לא קשור ממש אבל עדיין אני לא הכי

סגורה מי הייתה אמא של גון שלג

אף אחד לא מאה אחוז סגור על זה

אבל ההערכה הרווחת היא שהוא בנם של הנסיך ראיגאר טארגאריין וליאנה סטארק.

lorats

New member
אין מצב, הוא אמור להיות קופי נד

חוץ מזה, מזכירים את אמא שלו, הספר לא מולי אז אני לא ארשום תשם, אבל חשבתי אולי מישהו יודע עוד פרטים עליה שפיספסתי, אולי הזכירו תשם משפחה שלה או משהו

נכון, היא מוזכרת

אבל גם בספר, אפשר לראות בעייתיות מסויימת בין השורות, שנובעת מה"מרובעות" של נד והיחס הקורקטי שלו וכן חוסר הודאות לגבי אימו של ג'ון (גם בספר עצמו אלו סיפורים...) בקרב מפתחי התאוריות השונות, רווחת הסברה כי בעצם נד נשבע לאחותו שלא יגלה את מוצאו האמיתי של ג'ון, שהוא בעצם בנה יחד עם נסיך הדרקון (אולי גם כדי לשמור על ג'ון מפני רוברט באראתאון, שרוצה לחסל כל זכר למשפחת הדרקונים...). חוץ מזה, שאחותו של נד היא גם סטארקית ונראית כזו (ונאמר כי אריה דומה לה, ואריה, לפחות בכמה נתונים, דומה לג'ון).

Eldameldo

New member
לפי מה שאני זוכר..

היה הרבה מסתורין סביב הליידי אשארה דיין. [Ashara Dane], הליידי של Starfall בדורן. לפי ה-POV של קייטלין; אחרי שנד הרג את ארתור דיין 'חרב הבוקר', הוא הלך ל-Starfall כדי לתת לאשארה [אחותו של ארתור דיין] את גופתו של 'חרב הבוקר'. כמובן שהיא הייתה אומללת מאוד, ואז אולי נד 'ניחם' אותה [ואתם יודעים למה אני מתכוון "\]. אבל לפי סיפורו של אדריק דיין, אשארהונד נפגשו עוד בהארנהול, בשנת האביב הכוזב, שלורד הארנהול הכין את הטורניר הגדול, שבו סר ג'יים לאנניסטר נשבע אמונים למשמר המלך, וזה הטורניר שרגיאר נתן לליאנה סטארק את תואר 'מלכת היופי'. כך שיכול להיות שלפני המלחמה עוד, אשארה ונד עשו את ג'ון. מי יודע? ללא המלחמה, ג'ון אולי היה יכול להיות ג'ון סטארק. בנם של אדארד סטארק ואשארה דיין. לבסוף כמובן, עוד פעם, נד הרג את ארתור, נתן את גופתו לאשארה, ואשארה היתאבדה, ווילה החליפה את אשארה, והייתה המינקת של ג'ון. בכל-מקרה מסופר שהיא היתאבדה. עוד פירוט על ווילה: מסופר ב'סופת חרבות כרך II' בע"מ 26 על אדריק דיין, לורד Starfall; ש'אחיו לחלב' היה ג'ון. למינקת של שניהם קראו ווילה. אבל כמובן, יכול להיות שזה כבר 'סיפור-כיסוי' לאמת שאימו של ג'ון היא אשארה דיין, והיא היתאבדה. אז מי עוד יכול להניק את התינוק? ווילה, שבמקרה היא גם המיינקת של אדריק. אדריק עצמו הוא הבן של האח הבכור של אשארה וארתור. עוד השערה היא שהוריו של ג'ון הם ליאנה סטארק וראגיאר טארגאריין. בשביל זה תלחצו על הלינק למטה, לאתר 'האח האחרונה'. שמה מוסבר בפירוט על התיאוריה הזאת.

אוף, אנשים עדיין קונים

את קשקוש אשארה\ווילה? קודם כל, מה הקשר בין העובדה שהוא דומה לנד לכך שנד הוא לא אביו? ליאנה היתה פחות סטארקית ממנו? עובדה שאריה היא אחייניתה של ליאנה והיא דומה לה, אז זה הגיוני שאחיין של נד (ג'ון) יהיה דומה לו. חוץ מזה, להזכירכם, טארגאריינים נראים כמו ההורה הלא טארגארייני שלהם (אלא אם כן שני ההורים טארגאריינים), ככה שג'ון אמור להראות סטארק בכל מקרה. ולגבי אשארה - התאריכים לא תואמים, אלא אם כן אתם מניחים שנד שכב איתה מייד אחרי שהרג את אחיה, היא המתינה תשעה חודשים כדי ללדת ממזר, ואז התאבדה. אה-הא. בטח. ו-ווילה? בחיית, תעשו לי טובה. דג אדום, מישהו?

lorats

New member
תהרגו איתי :(

כולי חדשה בפורום.. אז שאלתי שאלה מפגרת, פשוט לא חשבתי אפילו על התיאוריה הזאת וכן משהו נראה לי מוזר במה שכתוב בספר, בגלל זה שאלתי

זאת לא שאלה מפגרת בכלל

והתגובה שלי לא הייתה מכוונת אליך דווקא, אלא פשוט בגלל שאותו ויכוח ישן חוזר על עצמו כל כמה שבועות, ותמיד מסבירים את הכל מחדש. אם נעלבת, אני מתנצל. יש לי נטיה לפעמים קצת להגזים בטון של התגובות שלי. למרות שאני מודע לכך, כל כמה זמן העוקצנות המוגזמת שלי מחלחלת לכתיבתי בלי שאני שם לב, ולכן אני שוב אומר (כותב?) סליחה.

למעלה